2021 Şubat Anneleri

Bak onu bile yemedim ama o diyeti çabuk aştık etleri sanırım 15 ila 30 günde kesmeyi denedik ve tuttu odaaaaa dışarıda yemek yine yasaktı çünkü eser miktarda et soslarinda süt ürünü olurmuş.
Darısı başıma inşallah

E
bizde mukuslu kaka sürekli isal ve ilk kakaya başladıgı an bomba gibi atış.. bunlar umarım alerji demek için yeterli sebep değildir.. yaaa dr bizede laktoz intıletansı olabilir dedi belki relektaz damla verdi... bir alerji uzamnına gidelimmi sizce diyete devammı edeyim bir hafta daha.. birde diyelim ki var nekadar süre devam edecek alrejisi büyümesinde sıkıntı olurmu? Süt ğrünler yada yumurta yemezse . Çok stresli bir süreç mi?

Annişler oğlum 3 aylık oldu gecti hatta ve benim saclar dökülmeye başladı malesef.. e bide besn alerjisinden şüpheşendiği için dr dediği hiç bişeyi yiyemıyorum kalsiyum vitamn destegi almalıyım ne kullanıyorsunuz? Saçada vucudumada sütümede ii gelecek vitamin arayışındayım? Bulan duyan haber verirse sevinirim

Bizimki de öyle ama yanında başka belirtiler de var. Onun için allerji dedi sanırım. Laktoz intoleransında gaitada redüktan madde bakılıyor bakmadılar mı? Belirti olarak günlük yaptığı kaka sayısı fazla olmalı ve köpüklü olmalı. Kan olabilir de olmayabilir de. Ikınarak yaptığı için makat çatlağı da olabilir. Yumurta ve süt allerjisi çoğunlukla 1 yaşına kadar sürüyormuş. Ömürlük allerji değiller. Onların yerine başka şeylerden kalsiyum magnezyum aldığımız sürece hem bize hem ona sorun olmaz diye düşünüyorum. Aklı da çok ermiyorken bu sorunu çözsek iyi olur. Ben hamilileğimden beri süt ürünü tüketmiyorum. Arada bir osteocare tablet içiyordum ama doğumdan sonra bırakmıştım bi sıkıntı yaşamadığım için. Bu düzene de alıştım çünkü. Bir sorun yaşamadım. Bu süreçte her doktor farklı ilerliyor gibi geldi bana. Bizimkine sadece deri testi yaptılar ama bu doğru sonuç vermeyebiliyormuş. İçime sinmedi. Ben bir tane daha doktora soracağım bakalım. Siz de durumu netleştirmek adına başka doktora danışabilirsiniz. Çocuklar deneme tahtasına dönecek yoksa. Kesin bir şey diyen yok.

Ya kızlar benim kızın sürekli başı konak temizliyorum arınıyor sonra sil baştan tekrar konak oluyor baya var neden oluyor oğlumda hiç yaşamadık ama kız sürekli böyle sizinkiler de varmı bittimi?

İnşşalah laktoz inteleransıdır bzmki ya. Arastırdım süt alerjisi ile cok karıstırılıyormuş.. birde burnunun kaşındıgını farkettim cok sürüyor bana heryere burnunu. Bazende hapşıruk var. Ay herseyden şüpheşenir olduk.. ya doktorumuz swn bu ürünleri kesmeden diyet yapmadan ne oldgunu anlayamayız, test yaptırman için henüz küçük dedi. Yanlş sonuc verebilir. Oyuzden bir haftadaha diyet yapıp ona göre ünivers alerji bölümüne götürecem. .. benim üzüldüğüm bukadar isal ve sumuklu kaka kilo aldırmaz bebegime ona canım sıkılıyor . Ve süreç beni korkutuyor eğer süt alerjisiyse yada coklu besinse ben bu ürünleri hiç tüketmeden sırf emzirmek için yapabilir miyim acaba. Anne süüt alsın istiyorum kızım 1,5 yasına dek emdi inşşalah oğlumda da öyle olur

Merhaba, Şubat anneleri grubun sesiz takipçilerindenim 1 Şubat da doğum yaptım ve hamile kaldığım günden beri diş sıkıntısı çekiyorum emziriyorum ve emzirirken bu şikayetlerim daha da arttı 2 azı dişimi çektirmek zorunda kaldım bu gidişle biri daha çekilicek gibi aynı zamanda diş etlerimde çok ağrıyor yaşam kalitem resmen düştü doktora da gittim sadece bol süt iç ve yoğurt ye diyor günde 2 bardak süt içiyorum 1 kasede yoğurt diş bakımımada küçüklüğümden beri dikkat ederim ama ne olduysa bu hamilelikte oldu ve emzirirken de giderek şiddetlendi daha 23 yaşındayım bu gidişle ağzımda diş kalmayacak galiba

Ya diyet yap bence. Ben 3 gündür diyet yapıyorum kızımın yüzü baya iyileşti. Hala var kırmızılık ama kanlı görüntü gitti.
Kahvaltıda zeytin ekmek salatalık kavun yiyorum
Öğünlerde kuzu eti sebze bulgur pirinç zeytinyağı türü yiyorum.
Domates, salça, süt ve süt ürünleri, dana eti, yumurta, tavuk eti, kuruyemiş, bal, reçel, tahin pekmez, makarna tüketmiyorum.
Tamamen geçince açmaya başlayacağım. Ama inek sütlü mama yiyor hala. Mama değişikliği yaptık belki mama yapıyordur diye. Tahminimce kuruyemiş, tahin alerjisi var. Ama emin olmak için herşeyi kestim. Çok zorlanıyorum ama yapacak birşey yok. Yoksa bu alerjeni bulamayacağım. Alerji sayfasına katıldım Facebook’ta. Bulunduğum memelekette doktor sordum. Bir tanesine doktor rezene gibi bitki çayları alerjiktir demiş. Ben de rezeneyi zararlı siye duymuştum ama son çare sütüm olsun diye bir bardak içtim ve coştu kızarıklık aklınızda olsun. Ve test yapmış doktor fıstık alerjisi bulmuş. Süt olsun diye un helvası yaparlar bizim burda bol bol yapıp yedirmiş kadına annesi falan üstüne de fıstığı boca ediyormuş meğer. Bunları bırakınca düzelmiş bebek
Ha bir de senin bebeğin 600 gram almıştı sanırım. Daha ne olsun maşAllah. Kilo almama gibi bir durumu yok ki. Benim kızım hem emiyor hem mama yiyor ancak aldı o kiloyu. Doğum kilosu da fazlaydı üstelik. Kendini boşuna strese sokma

Ya çok sağol yazmışsın uzunca ben salça domates tüketiyorum onlarıda mu kessem un helvasıda yedm bugun ama fıstıksız. Recel de yiyorum dr bu ları söylemedi...ama rezene bende cok tüketiyorum bşrdaha içmiyim . Ya bir hafta oldu et süt ürünleri kuruyemiş tavuk işlenmiş yada pektli gıda hic tüketmedim. Sümüklü isalde bir adım ilerleme yok ya başka bişey bu isalin sebebi yada evet alerjisi var ya baska bişeye yada gec öğrenecem . Su gibi isal her emdiginde cıkarıyor gecen ay 600 gr almıştı bu ay isali arttı bence daha az alıyor. Ya kakada gizli kan cıkmadı gecen ay yüzünde döküntü yok. Aşırı isal ve hep mukuslu . Bir haftadr da diyetteyim bişe değişmedi acaba diyorum alerji değilmi

İnşallah. Bence de şu batırılan iğne testinden yaptırma. Ben pişman oldum. Zaten sonuç negatif çıktı. Çocuğum çektiği acıyla korkuyla kaldı. Eğer allerji ya da intoleranssa bu çocuklar çok duyarlı oluyor. Süt yapsın diye ıvır zıvır her şeyi de yiyemeyiz. Ben mama takviyesi de veriyorum sütüm yetmiyor. Bu sabah başka doktora gittim, gaitada parazit baktırdım bir şey çıkmadı. O da direkt bu çocuk allerjik dedi. Ama neye bilmiyorum. Ben de siz gibi deneyerek bulacağım. Aptamil pregomin as verdi bunu dene dedi. Sen sadece anne sütü veriyorsun bulman daha kolay. Bi de çalışıyor musun bilmiyorum. Beni de o korkutuyor. Çocuğa bu kadardan bir şey olmaz diyip allerjen şeylerden yedirebilirler.

Evet çalışıyorum öğretmenim eylüle kadar evdeyim ama. Ozamana kadar gecer inşşalah ya 7 aylık olacak başladıgımda bakıcı bakıyorum bende . Eşim ısrarla bişeyi yok isal ve sümüklü kaka diye çocuğu alerjik yaptınız deyip duruyor.. doktor iki hafta en az gecmeli dedi süt ürünleri olsa bir hafta oldu yapalı farkederdi diye düşünüyorum . Ay bilmiyorum hiç napacagımı.
Birde şey diye birşey okumuştum çocuga süt ürünleri dokunuyor diyelim ısrarla verip alerjıyı bitirme diye bir teknik duymuştum.. tabi alerjk ciddi reaksiyon vermiyorsa böyle bişey okudum..

Benim eşimin tarafı da öyle diyor. Bu çocuğun bir şeyi yok yok diyip duruyorlar. Cahilliklerine veriyorum. Çocuk çektiği acıyı daha nasıl anlatsın ağlıyor uyumuyor daha nolsun. Günahtır yani.
Benimkinde hırıltı da olmaya başladı. Solunum sistemini etkilemesi riskli. Sizinkinde başka belirtiler yokmuş, daha kolay diyet açarsınız gibi duruyor. Bence doktorlar da bu konuda çaresiz kalıyor. Bir kaç doktora sorup bebeğimize göre en iyi kararı anne olarak bizler verebiliriz gibi

Y yellowbride kakada kan sanırım böle bişe toplu iğne ucu kadar nokta halinde değil mi bugun gördm akşam dra yazdım diyete devam yazdı valla düşünmekten midem agrıyor daha

Eklentiler

• 90237E1D-1DE3-450E-B1AF-5778173C40E4.jpeg
    63,8 KB · Görüntüleme: 57
Sütü de azaldı çekiyor çekiyor yutkunmuyor yavrum hic Allah baska dert vermesn ama hersey nor al giderken alerjnn cıkması diyetler moraller. Tazikli gelen sütüm şimdi cekiyor cekiyor yok.

Eğer çocuk doktoruyla davam ediyorsanız hiç yol katedemezsiniz. Benim yaklaşık 3 ayım çöp oldu evladimda kilo kaybı ve acisiyla kaldı. Çok çok iyi bir çocuk alerjisi ve immünoloji görmeli

3 ayımıza giricez cuma günü 2 gündür hiç kaka yapmadı sadece işiyo.. gece uykuları düzeldi şükür gece 2 kere kalkıyorum. Konak ile ilğili konuşan arkadaş benimde aynı yaa yıkıyorum gidiyo tekrar çıkıyo anlamadım bende! Ayrıca göğüslerim eskisi gibi şişmiyo ama okudum paylaşımını normalmiş

İnşallah bişi çıkmaz.. uyurken ayrı da mesela bi yere koyduğum da felan böle bi hareketi var çırpınma gibimsi ama onu genelde yapıyo

Osteocare kullanmaya devam etseniz... Demek ki değerlerimiz düşük ki aldığınız takviye bebişe gidiyor.

Besin alerjisi olan anneler sizinde moraliniz bozuk mu benmi cok negatifim. Okudugum yazılar izledigim bideolar büyüme gelişme geriliği basgısklıgın zayıflığı yani bisürü şey valla cok moralim bozuldu bi siz varsınız hic kmse yok halimden anlayan eşim bile rahat. Ama benm mideme kramplar girio süreç bizi yıpratacak diye. Yarınımızın garantisi yok evet biliyorum ama napayım işte canö cok sıkılıyor. İnşşalah ne oldgunu buluruzda tez vakittede düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…