2021 Şubat Anneleri

Besin alerjisi olan anneler sizinde moraliniz bozuk mu benmi cok negatifim. Okudugum yazılar izledigim bideolar büyüme gelişme geriliği basgısklıgın zayıflığı yani bisürü şey valla cok moralim bozuldu bi siz varsınız hic kmse yok halimden anlayan eşim bile rahat. Ama benm mideme kramplar girio süreç bizi yıpratacak diye. Yarınımızın garantisi yok evet biliyorum ama napayım işte canö cok sıkılıyor. İnşşalah ne oldgunu buluruzda tez vakittede düzelir.
Şimdi aşıdan geliyorum 4 aylık oğlum, 7 kilo 750 gr almış bu ay. 3.5 kilo doğdu boyu 65cm... Çok kaka yapıyor sizinki gibi günde 6yı buluyor. Hatta bi ara resim de paylaştım kakayla alakalı. Köpüklü köpüklü sindiremiş bir görüntü. Bugün hemşireye de sordum kaka çok yapıyor aman aman gelişimi çok güzel günde ona kadar normal dedi. Korona sonrası biraz kaygılıgınız bence o kaygı devam ediyor. Ben sütüm az kilom fazla diye emzirme kampına başladım ve oradaki listede yediklerimle kakadaki görüntü gitti. Paket ürün yok, tatlı yok, pialv makarna yok... Yani yumurtada sütte yogurt da yiyorum ama işlenmişlerden uzak durunca her şey süper oldu. Bilmiyorum ama ya alerji doktoruna gidin ya da çocuk doktorunu dinlemeyin. Boşa zaman kaybı, cidden yıpranıyorsunuz böyle üzüntüden.. 🤗

B Bircansev bir de az kilo aldığımı düşündüğünden sürekli besliyor olabilir misin? Meme dinlenmediğinden bebiş ön süt alır, o da ishal yapar... Belki de sütünün tazyikli olması tek problemindi. ÇÜnkü öyle bir durum da var.

Ya çok sağol yazmışsın uzunca ben salça domates tüketiyorum onlarıda mu kessem un helvasıda yedm bugun ama fıstıksız. Recel de yiyorum dr bu ları söylemedi...ama rezene bende cok tüketiyorum bşrdaha içmiyim . Ya bir hafta oldu et süt ürünleri kuruyemiş tavuk işlenmiş yada pektli gıda hic tüketmedim. Sümüklü isalde bir adım ilerleme yok ya başka bişey bu isalin sebebi yada evet alerjisi var ya baska bişeye yada gec öğrenecem . Su gibi isal her emdiginde cıkarıyor gecen ay 600 gr almıştı bu ay isali arttı bence daha az alıyor. Ya kakada gizli kan cıkmadı gecen ay yüzünde döküntü yok. Aşırı isal ve hep mukuslu . Bir haftadr da diyetteyim bişe değişmedi acaba diyorum alerji değilmi
Sen de saol. Diyet madem yapacaksın hepsini kes bir hafta. Sonra yavaş yavaş açarsın. Bir arkadaşım çok uğraştı bu diyetle 10 ay yaptı o. Domates yeme kesinlikle salça biber salçası ye dedi. Eser miktarda içinde alerjen olanları yeme dedi. Dün öğrendim Ankara marka makarna şehriye yiyebiliyoruz. Mesela filiz marka şehriye makarna da varmış eser miktarda. Ben baya açım. Ama çocukta gelişme var. Paylaşayım foto. Tam geçince açmaya başlayacağım bende. Deneme yapacağım domates salça deneyeceğim falan.
İlk hali ve son hali 3 günlük fark

Eklentiler

• 8770597C-6EA0-45DD-800C-BDDEC876E7FB.jpeg
    8770597C-6EA0-45DD-800C-BDDEC876E7FB.jpeg
    71 KB · Görüntüleme: 62
  • 028CA641-F104-41F8-B66E-77E50CB9E264.jpeg
    028CA641-F104-41F8-B66E-77E50CB9E264.jpeg
    92,8 KB · Görüntüleme: 57
Sen de saol. Diyet madem yapacaksın hepsini kes bir hafta. Sonra yavaş yavaş açarsın. Bir arkadaşım çok uğraştı bu diyetle 10 ay yaptı o. Domates yeme kesinlikle salça biber salçası ye dedi. Eser miktarda içinde alerjen olanları yeme dedi. Dün öğrendim Ankara marka makarna şehriye yiyebiliyoruz. Mesela filiz marka şehriye makarna da varmış eser miktarda. Ben baya açım. Ama çocukta gelişme var. Paylaşayım foto. Tam geçince açmaya başlayacağım bende. Deneme yapacağım domates salça deneyeceğim falan.
Rota sonrası mı böyle oldu?

Kızlar selamlar uzun süredir giremiyorum inşallah hepiniz iyisinizdir

Bebeim bi hafta önce 3.ayını doldurdu
3.ayı doldu bi gün sonra dışkısında kan gördüm pıhtı şeklinde birkaç çizgi çok değildi ama belliydi
Sonra 2.bez açışımda da daha az belli belirsiz vardı o gün kivi yemiştim ondan olabilir diye düşündüm
Ama bu sabah da yine çook az yine vardı acaba başına gelen varmı
Belki bu konu konuşuldu ama kaçırdım kusıra bakamyın tekrar aynı konuya maruz bırakıyosam ☺

Ateşi.huzursuzluğu falan yok bu arada her zamanki gibi ne yapmalıyım

Biraz diğer mesajları da okudum konu tamda allerjiymiş üstüne geldim
Bu kanlı kakada alerjik bi durummudur acaba
Doğduğundan beri süt ürünleri yiyorum peynir yoğurt gibi

Ya yerim pamuğum benim Rabbim tez zamanda şifa versin hepsine gecsin gitsin.. yaa bizde ciltte bişey yok kaka işte isal hep.. bi ne oldugynu bulsak devam etsem . Dün biraz arastedm iice pskljm bozuldu işte bagısıklıgı düşük oluyor alerj bebekler zayıf olur. Çok iştahsızlık olurmuş. Sürekli ne yedirecem derdi... yani nasıl başedecegimi bilmiyorum.. sizde isal varmı... beş gündür yapıyorum diyet ama fark yok. Teşhis konuldumu siz kendnz mi yapıyorsunuz bunları. Ben bu hafta üniv arastrma hastn götüreyim dedim. Cabuk bitermi acaba uzunca aylarcA sürermi bu durum

Kızlar selamlar uzun süredir giremiyorum inşallah hepiniz iyisinizdir

Bebeim bi hafta önce 3.ayını doldurdu
3.ayı doldu bi gün sonra dışkısında kan gördüm pıhtı şeklinde birkaç çizgi çok değildi ama belliydi
Sonra 2.bez açışımda da daha az belli belirsiz vardı o gün kivi yemiştim ondan olabilir diye düşündüm
Ama bu sabah da yine çook az yine vardı acaba başına gelen varmı
Belki bu konu konuşuldu ama kaçırdım kusıra bakamyın tekrar aynı konuya maruz bırakıyosam ☺

Ateşi.huzursuzluğu falan yok bu arada her zamanki gibi ne yapmalıyım
Alerji gibi duruyor canım . Alerjinin en net belirtisi kanlı kaka oluyor. Herkeste ortaya çıkma zamanı değişebiliyor benim oğlumda da 2.5 aylıkken başladı. Alerji konusunda iyi bir doktora gitmeni tavsiye ederim çocuk doktorları konuya tam hakim olamıyorlar . Alerjinin tek ilacı diyet yapmak anne için zor bir süreç oluyor ama zamanla alışılıyor . İlk oğlumda çok güzel diyete uyuyordum ama bu oğlum da diyet yapamıyorum çok arada yine kan oluyor her zaman değil . Alerjiyle ilgili farklı farklı düşünceler var bazıları üstüne gitme tarafı bazıları tamamen yasaklı ürünleri kesme taraftarı ama ne yazıkkı o yasaklı ürünler tamamen bilinemiyor o yüzdende çoğunluk yiyecekler diyet listesinden siliniyor. Tabisi gideceğin doktor daha iyi yönlendirir ama bence katı diyet yapma kesicekseniz süt süt ürünleri ve yumurtayı kes. Burdads okumuşsundur anneler için katı diyet zorlayıcı oluyor. Ama canını da sıkma inşallah 1 yaşından sonra büyük çoğunluğu geçiyor , çok geçmiş olsun 🥰🙏🏻

Rota sonrası mı böyle oldu?
Hep vardı mustela kremle azalıp çıkıyordu ama kuruyemiş tahin rezene sonrası arttı. Rotadan korkuyorum 2. Dozdan
Ya yerim pamuğum benim Rabbim tez zamanda şifa versin hepsine gecsin gitsin.. yaa bizde ciltte bişey yok kaka işte isal hep.. bi ne oldugynu bulsak devam etsem . Dün biraz arastedm iice pskljm bozuldu işte bagısıklıgı düşük oluyor alerj bebekler zayıf olur. Çok iştahsızlık olurmuş. Sürekli ne yedirecem derdi... yani nasıl başedecegimi bilmiyorum.. sizde isal varmı... beş gündür yapıyorum diyet ama fark yok. Teşhis konuldumu siz kendnz mi yapıyorsunuz bunları. Ben bu hafta üniv arastrma hastn götüreyim dedim. Cabuk bitermi acaba uzunca aylarcA sürermi bu durum
Bence senin bebeğinde alerji yok. Kilo alımı da iyi. Ben kendim başladım diyete haftaya randevu aldım bakalım. Bir arkadaşımın bebeği hem 32 haftada doğdu hem de çok ciddi alerjisi vardı. Benim yaptığım diyeti 10 ay yaptı. Bebeği şimdi 3 yaşında tombik çok zeki akıllı bir çocuk. Önemli olan sağlıklı olması kilolu olması çok gerekli değil. Çok kilolu bebekleri sevmiyor doktorlar. Benim oğlum öyleydi hep uyarırlardı beni. O da stresliydi

Hep vardı mustela kremle azalıp çıkıyordu ama kuruyemiş tahin rezene sonrası arttı. Rotadan korkuyorum 2. Dozdan

Bence senin bebeğinde alerji yok. Kilo alımı da iyi. Ben kendim başladım diyete haftaya randevu aldım bakalım. Bir arkadaşımın bebeği hem 32 haftada doğdu hem de çok ciddi alerjisi vardı. Benim yaptığım diyeti 10 ay yaptı. Bebeği şimdi 3 yaşında tombik çok zeki akıllı bir çocuk. Önemli olan sağlıklı olması kilolu olması çok gerekli değil. Çok kilolu bebekleri sevmiyor doktorlar. Benim oğlum öyleydi hep uyarırlardı beni. O da stresliydi
Ya Rabbim şifa versin kuzucuğuna. benim kız böyleydi bebekken ama problemi kıyafetle alakalıydı geçenlerde atlet aldım lcw organik serisinden ama hikaye, bütün sırtı önü baştan aşağı döküntü oldu. bir de yeni keşfettim doktor domates yesin kabızlık için dedi zorla yedirdim o da döküntü yaptı. Kıyafetlere de dikkat et mutlaka. 🤗

Eklentiler

• Screenshot_20210525_163054_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210525_163054_com.android.gallery3d.jpg
    49,1 KB · Görüntüleme: 59

Ay inşşalah ama bebeği alerjk olan bi anneye foto attım var dedi sizde.. süt ürünleri ve et bence dedi...kakasını şimdi burdanda dosyaya ekliyim sende bak bi.. dr a yazdım bugun 7 gündür diyetteyim (süt ürünleri dana eti tavuk eti yumurta susam kuruyemiş paketli gıda vs) hic bişey farketmedi. On gün daha devam annesi yazmış...bizde üniverstdn randevu aldık. Sadece sütse en azından yumrtamı tavuk tahin pekmez vs yiyim . Onu bulmak sorun. Sütüm azaldı yememekten stresten. Azöncr saglık ocagında tarttım bir haftada 200 gr a yakın almış. Yada 150küsür..

Eklentiler

• 6B33CDF1-CDED-4AC6-A29D-02C138F512E0.jpeg
    6B33CDF1-CDED-4AC6-A29D-02C138F512E0.jpeg
    63,8 KB · Görüntüleme: 65
Ay inşşalah ama bebeği alerjk olan bi anneye foto attım var dedi sizde.. süt ürünleri ve et bence dedi...kakasını şimdi burdanda dosyaya ekliyim sende bak bi.. dr a yazdım bugun 7 gündür diyetteyim (süt ürünleri dana eti tavuk eti yumurta susam kuruyemiş paketli gıda vs) hic bişey farketmedi. On gün daha devam annesi yazmış...bizde üniverstdn randevu aldık. Sadece sütse en azından yumrtamı tavuk tahin pekmez vs yiyim . Onu bulmak sorun. Sütüm azaldı yememekten stresten. Azöncr saglık ocagında tarttım bir haftada 200 gr a yakın almış. Yada 150küsür..
O attığın resimde gösterdiğin kan gibi değil canım bak benim oğlumunkini atıyım kan olduğu zaman zaten anlıyorsun

Eklentiler

• EDD1E574-9767-4F91-BC58-5D670DB00913.jpeg
    EDD1E574-9767-4F91-BC58-5D670DB00913.jpeg
    89,1 KB · Görüntüleme: 60
Ya Rabbim şifa versin kuzucuğuna. benim kız böyleydi bebekken ama problemi kıyafetle alakalıydı geçenlerde atlet aldım lcw organik serisinden ama hikaye, bütün sırtı önü baştan aşağı döküntü oldu. bir de yeni keşfettim doktor domates yesin kabızlık için dedi zorla yedirdim o da döküntü yaptı. Kıyafetlere de dikkat et mutlaka. 🤗
Amin amin hepimizin yavrusuna inş. Ya bak aklıma bugün egzama da geldi baktım egzama fotolarıyla aynı. Bizim başka sıkıntımız yok. Sadece yüzde döküntü. Vücutta yok kakada kan ya da mukus da yok. Doktor görse iyi olacak gerçekten. Acaba kıyafet tek suratına etki eder mi?
Ya yeşil kakanın çok nedeni var. Biz mamayı değiştirdik geçti. Ama o da ineksütlü bir mama. Bazı bebek çok beslenince de oluyormuş. Ön sütü çok alırsa da oluyormuş anne üşütürse de oluyormuş gibi. Benim kızım 2 haftada o kadar aldı mama da yiyor üstelik. MaşAllah iyi yani. Hatta 3 sen sonra ayda 300-500 gram beklenirmiş kilo alımı. Benim de psikolojim bozuldu diyet yapmaktan. 😢 tabi Allah başka dert vermesin de inş sağlıkla atlatırı bugünlerimizi Rabbim bu hastalıkla mücadele edenlere de yardım etsin çok zor bir süreçmiş

Bu arada genetikmiş ya benim kızımda demek alerjkmiş de ben bilmiyormuşum..
Amin amin hepimizin yavrusuna inş. Ya bak aklıma bugün egzama da geldi baktım egzama fotolarıyla aynı. Bizim başka sıkıntımız yok. Sadece yüzde döküntü. Vücutta yok kakada kan ya da mukus da yok. Doktor görse iyi olacak gerçekten. Acaba kıyafet tek suratına etki eder mi?

Ya yeşil kakanın çok nedeni var. Biz mamayı değiştirdik geçti. Ama o da ineksütlü bir mama. Bazı bebek çok beslenince de oluyormuş. Ön sütü çok alırsa da oluyormuş anne üşütürse de oluyormuş gibi. Benim kızım 2 haftada o kadar aldı mama da yiyor üstelik. MaşAllah iyi yani. Hatta 3 sen sonra ayda 300-500 gram beklenirmiş kilo alımı. Benim de psikolojim bozuldu diyet yapmaktan. 😢 tabi Allah başka dert vermesin de inş sağlıkla atlatırı bugünlerimizi Rabbim bu hastalıkla mücadele edenlere de yardım etsin çok zor bir süreçmiş
amin amin seni okadar iyi anlıyorum ki Allah başka dert vermesin bu gecici bir şey dermansız dert vermesin Rabbim ama kafamızı takıyoruz tabiki şöyle düşünmek lazım gecici bir süreç . Bitecek.. ya emdiğini asla tutmuyor isalle atıyor bukadar isal ve sümüksü kakada besin alerjisi diyor dr lar. İki dr la irtibat halindeyim hatta.. bakalım üniv. Ne diyecekler..

Normal bebek kakası nasıl olur cidden çok merak ediyorum. Zaten ilk bebeğim daha önce çevremde bebekte olmadı. Allerjik kaka görmekten meğersem ben hiç normal kaka görmemişim. İnternetteki fotoğraflarda birbirini tutmuyor. Normal bebek kakasının kıvamı nasıl oluyor, neye benziyor?

O attığın resimde gösterdiğin kan gibi değil canım bak benim oğlumunkini atıyım kan olduğu zaman zaten anlıyorsun
Evet bariz kan neler yemiyorsun şuan ama benmkide nokta ucu kadar suan diyetteyim ondan mı bilmiyorum.. bugun saglık ocagınada gelmişti besin alerjili bebekmiş hemşire onda döküntü vardı bak sizde yok belki barsaklarında bi problem vardr dedi... götürcem arastrma hastansne çünkü gecmeyen isal ve her beslenme sonrası yapıyor .

Normal bebek kakası nasıl olur cidden çok merak ediyorum. Zaten ilk bebeğim daha önce çevremde bebekte olmadı. Allerjik kaka görmekten meğersem ben hiç normal kaka görmemişim. İnternetteki fotoğraflarda birbirini tutmuyor. Normal bebek kakasının kıvamı nasıl oluyor, neye benziyor?
Canım pütürlü oluyor beyaz beyaz böyle yaglar var gibi daha sarı oluyor normalde. İlk bebeğimde öyleydi.. bundada hep mukuslu yeşilimsi daha sulu

Kızlar bu alerji genetikmiş ya ablada abide varsa kardeştede oluyormuş benim kızım hep ama hep kabızdı hatta gaz kalbni sıkıştırmıştı bikez. Bir bucuk yasında inek sütü vermeye başladım içtikten sonra catlayana dek aglardı gece sulandırırdım.. doktor üç yasında en geç geçer demişti öyle de oldu..ama hani bir diğer metod varya üstüne gidiyorsun alerjinin o ürünleri vererek ben bilmeden onu yapmışım. Hatta hatırlıyorum kemik suyundan corba yapmıştım dışkırırak kusmuştu sonra daha azar azar koymuştm .halen cok kabız olur. Şimdi bu yaptıgımz diyetler dogrumu bilmşyorum. İnanın sütüm azaldı bebegim daha cok aglıyor artık..

Evet bariz kan neler yemiyorsun şuan ama benmkide nokta ucu kadar suan diyetteyim ondan mı bilmiyorum.. bugun saglık ocagınada gelmişti besin alerjili bebekmiş hemşire onda döküntü vardı bak sizde yok belki barsaklarında bi problem vardr dedi... götürcem arastrma hastansne çünkü gecmeyen isal ve her beslenme sonrası yapıyor .
Ben arada kaçamak yapıp sadece süt ve süt ürünleri yumurta yemiyorum canım ilk oğlumda baya katı diyet yapmıştım burda da çok anlattım katı diyete rağmen kan oluyordu. O yüzden şimdi biraz daha esnek davranıyorum. Seninde bebeğin bağırsak tepkili duruyor kan görmedikçe çok katı diyet yapma istersen yada iyi bir alerji doktoruna git o yönlendirsin seni

X