2021 Şubat Anneleri

Arkadaşlar iyi akşamlar geçende bahsetmiştim kendi hırıltısıyla boğuşuyor uykusunda çok huzursuz dü gece uyuyamadım diye sabahına doktora gittik burnunu temizledi gönderdi beden olur alerjik bir şey var mı sizce dedim bu yaşta alerji olmaz dedi ısrarla böyle söylüyor çok sık emzirme yok enzirip yatırma yok gazdan ikindikca süt boğazına doluyor kusma yok ama boğaz doluluguu var serum fizyolojik yapıp otribebe ile temizliyorum ama yeterli olmuyor galiba tam anlamıyla gaz sorunu geçince bu da geçer İnşallah
Aynisi bizde de var, banyo sonrasi rahatliyor, sonra yine ayni, bogazinda balgam var gibi hiriltili

Kız Annesütü+mama şeklinde geldik şimdiye kadar Önce sütümü içiyo sonra biberondaki mamayı veriyorum dilini vuruyor 🙄 anlamadım neden böyle doyuyomu doymuyo mu onu da bilmiyorum ki ya aç kalıyorsa çünkü ağlıyo o esnada 🤕
Ama doyuyor ki istemiyor gazını çıkar sonra tekrar dene almıyorsa tamamdir

Reddedmesi doymasidir artık midesine hakimler. Zorlama bence sadece seni emsin.
Bilmiyorum ki canım yani göğüsümden sütüm az geliyor diye biberon için ağlayan bi bebeğim vardı.. Bu aralar böyle olması tuhafıma gitti inşallah doyuyordur iştahı falan kapanmış olmasın da 😔

Bilmiyorum ki canım yani göğüsümden sütüm az geliyor diye biberon için ağlayan bi bebeğim vardı.. Bu aralar böyle olması tuhafıma gitti inşallah doyuyordur iştahı falan kapanmış olmasın da 😔
Bence de doyuyordur canım. Hem seni emmesi daha iyi böyle devam etsin inşallah

Üzülme o kesin dediğim gibi bende oğlana öyle yapıyordum sarılık yüzünden ama oda bıraktı hamdolsun 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar iyi dilekleriniz için ♡
Demek yanlış hatırlamışım ☺️ Bizim 2 yaş sendromu başladı gibi baya huzursuz hep yakında birilerini istiyor, istediği olmayınca sinirleniyor valla çok zorlanıyorum. Ben hiç dikkat etmedim hep kucakladım ara ara benimde ameliyat yerimde kan oluyor doktorum bakmıştı bişey yok demişti arada oluyor aslında dikkat etmek lazım:/

Bende öyle uzanma gerekiyor yoksa geçmiyor
Canim dinlenmek zor akşam işten aç yorgun gelince gerginlik oluyor bebislerde huzursuz oluyor o saatlerde dinlenmek hak getire nasıl çözeriz bilmiyorum gerçekten.🤷‍♀️ senin biraz dinlenmene çok sevindim 🙏
Pembelik derken canim fotosunu denk gelirse atsana benim kızımda cisi bu aralar değişik bir renk büyüdükleri için olabilir mi
Cok küçük leke öyle bariz bişey değil canim açık ya da koyu sarı olma durumu değil atarım fotoğraf inşallah sende sorun yoktur
Canım öncelikle geçmiş olsun bence böbreğinde taş ya da kum olabilir ki bence bu durumdan korkmamalısın tedavisi olan şeyler. Hep şöyle bak erkenden keşfedilmiş ve tedavisi olacak şeyler bunlar çok şükür hiç korkma. Benim kızımın karaciğer değerleri yüksek çıkıyodu hep araştırdık bişey bulamadık doktor “ keşke böbreğinde taş olsaydı işimiz çok daha kolay olur “ demişti
Doğrudur canım coj sağol annemde bahsettiğim bir âni böbrek rahatsızlığı oldu galiba ister istemez bilinçaltında oluştu bende korku.. tabiki çözümü olan dert olsun ne zor şeyler var. Ama ben bu genetik testi iki oğlumda da yaptırdım ve detaylı ultrason da çapa da prof recep has a yaptırdım hocaların hocası diyorlar tarzını tavrını çok seviyorum epey tuzlu ama sonrasını düşünerek yaptırdım anatomik bir sorun olsaydı hazırlıklı olun diye söyledi diye düşünüyorum. Şimdi antibiyotik tedavisine başladık birkaç gün kullanıp tekrar tahlil vericez o zman da ultrason çekilecek böbrek o zman netleşir hersey🤲
Senin bebişin uyumasına da cokkk sevindim evde korse takarken geliyorsun aklıma 🥰😇
Canım benim bir böbreğim küçük ve bunu 21-22 yaşında öğrendim. Ultrasonda bulmakta zorlanıyorlar. Dr bebekken farkedilirse düzelirdi demişti. Yani sen aksatma çocuk nefrolojiye götür. Tedavisi vardır mutlaka. Allah şifasını verdin inşallah

Bu canım foto atıyorum
Cok teşekkür ederim inşallah bakalım yazarım buraya da umarım güzel sonuçlar 🙏

Mugolata Mugolata bu arada maşallah bebişe 3 aylık kontroller oldu genelde çoğumuzun bende rota yaptırmadım bu hastalık durumlarından dolayı oğlumda hiçbir sıkıntı olmamıştı..

Wonderfullady Wonderfullady bence doyuyordur bebiş süt az gibioldugunda bestlak var damla ben onu kullanıyorum halen uykusuz yorgun vs oluyoruz dengelesin azaldığı zaman diye akşama doğru içiyorum bol su ile iyi geliyor denenebilir..

hayek hayek İşe başlamak ilk zamanlar zor geliyor ama adapte oluyor bebisler bilmiyorum biberona alıştı mi bebeğin ama mutlaka dene bir de mümkünse sen değilde bakacak kişi ya da eşin denesin ben oğlumda son birkaç güne bıraktım almamıştı okula öyle gittim o gün annemden almış ama sorun olmadı 3 saatte bir sagdim da gece de emzirince 6 ay daha devam ettik rahatça.

20210414_221751.jpg

Aynisi bizde de var, banyo sonrasi rahatliyor, sonra yine ayni, bogazinda balgam var gibi hiriltili
Evet ya sesi bile kısıldı çocuğumun hep kucağımda tam öksürüğü sırada sırtına vuruyorum balgam değil ama çıkarıyor bogsxindakini gazını çıkarmak için bile sırtına vurmadım hep sivazlardim ama malesef vuruyorum çıkarıyor 1saat sonra yine aynı neden olur acaba eskisine oranla daha seyrek emziriyorum geçer İnşallah salı günü sünnet olacak 🥺

Biz de bugün 3. Ay kontrolüne gittik. 15 şubat doğum günü. 2. Ayda sadece ASM ye gitmiştik. Şu anda 6075gr olmuş boyu 62cm baş çevresi 39,5 çıktı. ASM de boyu 58 ölçmüşlerdi bir anda bu kadar uzamamıştır bence bir ölçüm sıkıntısı var. Anne sütüne devam mamaya gerek yok dedi zaten hiç vermedim. 4. Ayda demire başlanacakmış. Bir de sünnete onay verdi. Çocuk cerrahiden randevu alıcaz. Bu arada rota aşısı yaptırmaktan vazgeçtim. İnternette yorumları okudum yan etkilerine falan baktım yaptırmıcam
Bende çok kararsız kalmıştım burda da sormuştum. Çocuk cerrahi yaptırma dedi yaptırmadım

Kızlar benim bebeğim hep isal ftoya attım bide böle sümüksü hep. Normaldir belki dedim ama gecmedi kiloda almadı gibi hiç evdeki tartıyla bakıyorum en fazla 500- 600 gr almş gözüküyor böyle isal diye alamadı kesin.. mamaya başlayacam anne sütüyle birlkte..yarın götürecem dr a . Gecen ay pütürlüydü kakası ama bu ay hep böle su gibi ve mukuslu.. korona atlattı gecen ay..kanlı olmayınca ve yüzünde bişey çıkmayınca alerjk değildir dedim süt ürünlerine belki ama sanırım öyle. Yada barsak enfeksiyonu mu bilmiyprum. Bakalım yarın ne diyecek doktoru

Eklentiler

• FC1A1DF5-39CF-494C-8C3F-8F53DB6FDEB7.jpeg
    FC1A1DF5-39CF-494C-8C3F-8F53DB6FDEB7.jpeg
    64,6 KB · Görüntüleme: 63
Evet ya sesi bile kısıldı çocuğumun hep kucağımda tam öksürüğü sırada sırtına vuruyorum balgam değil ama çıkarıyor bogsxindakini gazını çıkarmak için bile sırtına vurmadım hep sivazlardim ama malesef vuruyorum çıkarıyor 1saat sonra yine aynı neden olur acaba eskisine oranla daha seyrek emziriyorum geçer İnşallah salı günü sünnet olacak 🥺
Sırta vurmak kötü mü, ben her emzirmeden sonra vuruyorum pıt pıt gaz çıkarmak için 😖

Kızlar benim bebeğim hep isal ftoya attım bide böle sümüksü hep. Normaldir belki dedim ama gecmedi kiloda almadı gibi hiç evdeki tartıyla bakıyorum en fazla 500- 600 gr almş gözüküyor böyle isal diye alamadı kesin.. mamaya başlayacam anne sütüyle birlkte..yarın götürecem dr a . Gecen ay pütürlüydü kakası ama bu ay hep böle su gibi ve mukuslu.. korona atlattı gecen ay..kanlı olmayınca ve yüzünde bişey çıkmayınca alerjk değildir dedim süt ürünlerine belki ama sanırım öyle. Yada barsak enfeksiyonu mu bilmiyprum. Bakalım yarın ne diyecek doktoru
Üşütmüş olabilir mi, gerçekten ishale benziyor. İshal ve kabızda alerji belirtisi diye geçiyo ama bilemedim İnş değildir, yarın güzel haberlerini bekliyoruz

Arkadaslar moralim bozuk biraz.. kıyafet yazıklar gülücükler pek hoş şeyler konuşulmuş ♡
Ben kitap kart yapboz alıyorum küçük çaplı kreş olacak ev 2 evlat da beyin algı gelişimi iyi olsun diye ilk 3 yas kritik diye...
Ama kıyafet almadım alacağım e bebek ve civil düşünüyorum.
Geleyim moral bozukluğu sebebine. Bahsettiğim birsey buraya idrar tahlili sonuç fotosunu da atıp sormuştum hatta.. bebiş gelişimi iyi bezde hafif pembelik var diye.. Dr.takip edelim demişti ateş yoktu kilo alımı iyiydi idrar tahlili temizdi ancak idrar kültürü sıkıntılı çıktı şimdi öğrendim bobrekte sorun olabilir dedi dr yazmış yani mesajda 1 hafta içinde ultrason yaptırın demiş
Annem de böbrek rahatsızlığı var şöyle ki 65 yaşında bir böbreğinin çürük olduğunu öğrendik şok olmuştu annem sağlıklıdır sadece urik asit yüksekti gut vardı başkaca bir sıkıntı yoktu.
Simdi bir üzüldüm ki...
Acile mi gitsek 2 yaşında oğlum da var Yarını mı beklesek bu süreç uzadı çiş yaparken acı mı çekiyor kolik gaz sancısı mı ben bilemedim doğrusu....
İçini ferah tut canım bizee olumca böbrekye kum olabilir denmişti ama bu bebeklerde sık görülen basit birleşmiş bizide haberdar et geçmiş olsun

X