Kızlar, ben de gaz damlası kullanıyorum. Doktor, oğlum 15 günlükken probiyotik ile birlikte vermişti. Her gün belli saatlerde 3-4 saat ağlıyordu kolik nedeniyle. Doktor, mucize beklemeyin bu reçeteden de bu ağlamalar 45 güne kadar artarak devam sonra azalmaya başlar ve 3-3,5 aya kadar sürebilir demişti. Gecelerim pilates topunun üzerinde zıplayarak ve sallanan koltukta sızarak geçti. Beşiğinde toplasanız 5 saat uyumamıştır. Damlaları saati saatine verdiğimde faydasını gördüm. Süreç içinde damla vermeyi unuttuğum sonra da bugün de vermeyeyim dediğim günler oldu. Gerçekten damlayı vermediğim bir iki gün damlalı halinden daha iyi oldu. Ne var ki sonradan ağlamaları daha da arttı. Tekrar başladım. İkinci ay kontrolüne gittiğimde doktora günde dört kez değil iki kez veriyorum gaz sorunu azaldı dedim. Olur, dedi ama bırakmamamı söyledi. Bu damlaların etkisi uzun sürede görülür, bırakırsanız tekrar eski günler gelebilir üç üç buçuk aya kadar kullanın dedi. Son zamanlarda gaz sorunu gerçekten çok azaldı, sizinkilerde de durum böyledir. Çünkü hareketlendiler ve pırt pırt çıkarıyorlar kendileri. Perşembe ikinci ay aşıları yapıldı oğlumun dün hep uyumak istedi ve hooop akşama yine gaz birikmesi ve
bir de ben gaz damlasına bağlı bir kabızlık yaşamadım bebeğimde. Son derece düzenli bi sistemi var, sadece iki kez bir gün boyunca yapamadı kakasını, sonraki gün acısını çıkardı. Kaka ve gaz için günün belli saatlerinde hareket etmesini sağlamaya çalışıyorum ve faydasını görüyorum. Bizim için oyun saatleri.
bebeği aralıksız uzun saatler uyuyan arkadaşlarım, size çok imreniyorum
Oğlum bir buçuk aylık hallerine göre güzel uyuyor ama biraz farklı. Uyandıktan sonra 1-1,5 saat uyanık kalıp tekrar uyumak istiyor gündüzleri. Uyku süresi de taş çatlasın 40 dk. Gece 10 gibi uykuya geçip genel olarak 1.30, 3.30, 5.30 gibi kalkıyor. 5.30’dan sonra bi süre uyanık kalıp 6.30 gibi uyuyor. Sonra gündüz düzeni başlıyor. Tabii saatler değişiyor bazen ama aralıklar genel olarak sabit.
bir de sorum var, bebeğim çok salyalandı ve eli sürekli ağzında. Dişle ilgili olabilir mi bu durum? Dağa iki buçuk ayı görmedik.