2021 Şubat Anneleri

Toplu cevap vermiş olayım ben sınıf öğretmeniyim kendimce bişeyler yapıyorum ben de. Her gün mutlaka hikaye kitabı okuyorum resimlerine çok dikkatli bakıyo. Doğduğundan beri kitap okuyorum, sonra kartları gösteriyorum isimlerini hem türkçe hem ingilizce söylüyorum, ingilizce şarkılar ve parmak danslarını yapıyorum. Ellerinden tutup kaldırma, döndürme hareketleri yapıyorum, çıkardıkları sesleri taklit edip onun yapmasını bekleyip sohbet ediyorum herşeyi konuşuyorum. Oyun halısına ara sıra koyuyo ışıklı sesli çıngırağını gösteriyorum. Dans ediyoruz ve herşeye dokundurmaya çalışıyorum

Arkadaşlar bebeklerinizin gazla arası nasıl biz feci durumdayız bütünle kadar maflor sab simplex ve nurse harvey kullandım ve hiç biri işe yaramayınca bugün itibariyle hepsini bıraktım. Sanki damla kullanınca daha çok ıkınıyor sıkıntı yapıyor gibi geldi bana
Ayynu şeyleri kullanmışım sab sımplex kullanıyorum Su anda sorunumuz var hala bıraksam kullanmasam diyorum korkuyorum kullandığım halde böyle diye

Ayynu şeyleri kullanmışım sab sımplex kullanıyorum Su anda sorunumuz var hala bıraksam kullanmasam diyorum korkuyorum kullandığım halde böyle diye
Valla biz bugün kullanmadık hiçbir şey farketmedi hatta eşime göre bugün daha uysaldı ☺️ Bakalım yarın öbür gün nasıl geçecek. Size de kolaylık dilerim gerçekten çok sor bir süreç

Kızlar sorum şu ki benim bu bebik akşam 9 12 arası hic uyumuyor. Bende üzülüyorum büyüme hormonu 9 dan sonra salgılanıyor diye biley duymuştm küçük daha diye mi uykusu oturmadı , niye böle uykusuz o saatlerde . Gözler cin gibi bi görseniz alay ediyor gibi benimle . Uyutuyom sallıyom emziiriom beşiğe koyunca kucaktan inşyor ya şak uyanıyor.. bende rutin oluştarayım diyorum loş ışık havalandırılmış oda vs .. ama yok olmuyor.. rutin oluşturmak için erken mi. Yani yatak odasına gidiyorum uyumuyor imkansız bende alıp otrma odasına gelıyorum. Acaba alışır mı böyle

Asm bekleyin ya da siz arayın. En güvenli aşılar orada. Çünkü sürekli aşı sirkülasyonu olduğu için soğuk zinciri bozulmayan en taze aşılar olur orada.
Özeldeki devlet aşılarının soğuk zinciri anlık olarak devlet tarafından asmler üzerinden takip ediliyor. Bilgi için söyleyeyim dedim ☺️
Kızlar harika haftalar uygulamasını yükleyen var mı aranızda
ben yükledim
Bunu bende merak ediyorum acaba son sütü alıyo mu diye
Geçen kakası yeşildi netten baktım ilk sütü alıp son sütü almadığında yeşil olurmuş
Demekki hardal rengiyse yağlı kısmını da alıyo diye düşündüm sonradan
Kiloda güzel aldı şükür
Yani kakaları takip edebiliriz bunu anlamak için 🙄
aslında ben de bu tam tersi diye biliyorum bebeğin sindirim sisteminde hızlı bir şekilde geçtiyse sarı, uzun beklediyse yeşilleniyor diye
Bizimde salı günü 2.ay kontrolümüz vardı 6.600 geldi ama 3 numaranın 9 a kadar yolu var bakalım ne kadar gidecek🙄 bacak sıkması bizdede var ama can acıtacak kadar sıkmıyorum diye düşünüyorım hem öyle olsa huzursuz olur, o da görünen de iz diyorum lastikin izi yani yapacak bişey yok biraz gevşek bağlasam o zaman da çıkıyor çişi sürekli üst değiştirmek de çocuğumu yoruyor ondan😐
4 numarada almıştık geçen bi markette fırsat ürünüydü, onuda denedim tabi büyük geldi pamuk kısmı göbek üstüme kadar geldi rahat edemedi
ohh maşallah ne kafar güzel kilosu 🥰 biz de salı günü 2. Ay kontrolüne gittik boyu 60cm kilosu 5900 olmuştu
Prima premium care 2 numara benim oğlanda da bacak sıkması yapıyordu. Pampers pure 2 numara ama çok iyi hrm sıkma yapmıyor hem de çok uzun süre bez kuru kalıyor
Kızlar yuzustu yatırınca kafasını kaldırıp karsıya bakabiliyor mu bebısleriniz
benimki canı istediğinde yapıyor ama uyanıkken yüzüstü durmaktan nefret ediyor kucağımdayken başını çok rahat dik tutabiliyor veya sırt üstü yatarken ellerinden tutunca başını hiç arkaya salmıyor ve oturur pozisyona geliyor ama yüzüstü durmak ona işkence ama en rahat yüzüstü pozisyondayken uyuyor
Kızlar kilo Durumu nasıl. Ayda kaç kilo alıyor 1.ay ve 2.ayda bir kilo aldı.. ama karsılaştırmak istemesemde annelik işte :) daha tombiş bebekler daha cok alan var . Bence ayda bir kilo yeterli mama vermeme gerek yok dedi dr. Sütüm nasıl daha yaglı olur acaba ? Daha kilolu bebek daha saglıklı bebek değildir biliyorum bunarada. Sütümn daha besleyici olması acısından söyluyorum
benim bebeğim her iki ay 900 gr aldı iyi mi kötü mü bilemiyorum ama en son 3,5 aylık bebek ağırlığında demişti doktor doğumdaki persentil oranlarını koruyor boy ve kiloda
Kızlar bebeklerinize etkinlik aktivite neler yaptırıyosunuz.
Ben bu ay online baby sensory kursuna katıldım oradaki aktiviteleri yapıyorduk ama bazı günler atak sürecinde olduğumuzdan pek meyletmiyor bedensel aktiviteler hariç 😒 varsa yoksa karşılıklı konuşalım 😅 müzikli şeyler çok hoşuna gidiyor şarkı söyleyelim marakasları çıngırakları sallayalım falan :) bide oyun halısında baya kendi kendine zaman geçiriyor ellerini bilinçsizce hareket ettirirken o sallananan şeylere çarpıp ses çıkınca hoşuna gidiyor

Özeldeki devlet aşılarının soğuk zinciri anlık olarak devlet tarafından asmler üzerinden takip ediliyor. Bilgi için söyleyeyim dedim ☺️

ben yükledim

aslında ben de bu tam tersi diye biliyorum bebeğin sindirim sisteminde hızlı bir şekilde geçtiyse sarı, uzun beklediyse yeşilleniyor diye

ohh maşallah ne kafar güzel kilosu 🥰 biz de salı günü 2. Ay kontrolüne gittik boyu 60cm kilosu 5900 olmuştu
Prima premium care 2 numara benim oğlanda da bacak sıkması yapıyordu. Pampers pure 2 numara ama çok iyi hrm sıkma yapmıyor hem de çok uzun süre bez kuru kalıyor

benimki canı istediğinde yapıyor ama uyanıkken yüzüstü durmaktan nefret ediyor kucağımdayken başını çok rahat dik tutabiliyor veya sırt üstü yatarken ellerinden tutunca başını hiç arkaya salmıyor ve oturur pozisyona geliyor ama yüzüstü durmak ona işkence ama en rahat yüzüstü pozisyondayken uyuyor

benim bebeğim her iki ay 900 gr aldı iyi mi kötü mü bilemiyorum ama en son 3,5 aylık bebek ağırlığında demişti doktor doğumdaki persentil oranlarını koruyor boy ve kiloda

Ben bu ay online baby sensory kursuna katıldım oradaki aktiviteleri yapıyorduk ama bazı günler atak sürecinde olduğumuzdan pek meyletmiyor bedensel aktiviteler hariç 😒 varsa yoksa karşılıklı konuşalım 😅 müzikli şeyler çok hoşuna gidiyor şarkı söyleyelim marakasları çıngırakları sallayalım falan :) bide oyun halısında baya kendi kendine zaman geçiriyor ellerini bilinçsizce hareket ettirirken o sallananan şeylere çarpıp ses çıkınca hoşuna gidiyor
Nedir o baby sensory canım sayfa adı nedir bi de ben de bskmak isterim

Bizde uzun uykulara geçtik çok şükür uzun dediysem deliksiz en fazla 3 saat 1 kere 5 saat uyudu şaşırdık bebeğe bişi oldu sandık :) ama hala bi uyku düzeni yok bi gün gece 4 de uyuyo bi gün 12 de bi gün 2 de.. akşam 8 de bişi oluyo aşırı huysuz naapsak mutlu olmuyo uyuyana kadar mız mızlıyo her akşam bu böyle. onunla aktivite yapamıyoruz uyumadığı zamanlar mıyık mıyık kucakta gezmek istiyo az bi kıçı yer görsün başlıyo ağlamaya.. sabah uyandığında çok keyifli agucuk gugucuk konuşuyo gülüyo 🥰

Bekim bebeğim ilk ay 1600 gr aldı. 2. Ay kontrole gitmedik vakalar çok yaygın diye. Evdeki tartıda kucağıma alıp tartıyorum doğruysa 1500 gr almış görünüyor. Sadece anne sütüyle devam ediyoruz şuan. Kilo alması iyi ama aynı zamanda boyu uzamalı, kafa çevresi artmalı, göğüs çevresi artmalı bunlar daha önemli. Virüsten kaçıyoruz kendimizi koruyoruz ona rağmen annem ablam teyzem kuzenlerim korona olmuş. Kuzenim annemin üst katında oturuyo mutfağını yeniledi ustalardan bulaştı sanırım çünkü evden çıkmıyorlardı. Artık elinin çarptığı herkes korona gibi. Sizler de çok dikkat edin. Karantinada 10 gün kalıyorlar ama arkadaşım 18. Gün yeniden test yaptı ve pozitif çıktı. Bu mutantlar daha uzun kalıyor vücutta maalesef

Kızlar bebelerinizin yüzünü nemlendirmek için bişey kullanıyor musunuz
Bizimkinin vücuduna zeytinyağı sütü kullanıyorum ama yüzüne olmaz diye sürmemiştim,şimdi yüzü kupkuru olmuş.
kullandığınız doğal içerikli bişeyler var mı?

Bizimkinin vücuduna zeytinyağı sütü kullanıyorum ama yüzüne olmaz diye sürmemiştim,şimdi yüzü kupkuru olmuş.
Ben incianın atopil jel kremni sürüyorum. Favorileri ve kulak arkaları aşırı kuruyor. Hiçte sevmiyor yüzüne krem sürülmesini. Her banyo sonrası vücudun yağlıyorum zaten. O da incia marka

Kızlar sorum şu ki benim bu bebik akşam 9 12 arası hic uyumuyor. Bende üzülüyorum büyüme hormonu 9 dan sonra salgılanıyor diye biley duymuştm küçük daha diye mi uykusu oturmadı , niye böle uykusuz o saatlerde . Gözler cin gibi bi görseniz alay ediyor gibi benimle . Uyutuyom sallıyom emziiriom beşiğe koyunca kucaktan inşyor ya şak uyanıyor.. bende rutin oluştarayım diyorum loş ışık havalandırılmış oda vs .. ama yok olmuyor.. rutin oluşturmak için erken mi. Yani yatak odasına gidiyorum uyumuyor imkansız bende alıp otrma odasına gelıyorum. Acaba alışır mı böyle
Benimki de öğleden sonra uyumuyor ya . Emerken yarım saat emdikten sonra 5-10 dk dışında uyumuyor.1 saat uyutöaya çalışıyoruz 5 dk uyuyor uyanıyor. Sonra 7j8 gibi sızıyor 10 -11 e kadar uyuyor. Düzene bindiremiyorum🙄😔 birde sabit sabah 6 da hortluyıruz uyu bi 7 ye kadar yok

Ben incianın atopil jel kremni sürüyorum. Favorileri ve kulak arkaları aşırı kuruyor. Hiçte sevmiyor yüzüne krem sürülmesini. Her banyo sonrası vücudun yağlıyorum zaten. O da incia marka
O kulak arkalarındaki egzamaymış sanırım bizde de oluyor. O tarz egzama isilik sinek ısırığı tarzı şeyler için trukid diye bi krem var herkes çok öneriyor. Kulkanan varsa yorumlayabilir mi?
İncia yı bi araştırayım bakalım teşekkür ederim

Ben mustela nın yağını ve losyonunu kullanıyorum banyodan sonra sürüyorum genelde

O kulak arkalarındaki egzamaymış sanırım bizde de oluyor. O tarz egzama isilik sinek ısırığı tarzı şeyler için trukid diye bi krem var herkes çok öneriyor. Kulkanan varsa yorumlayabilir mi?
İncia yı bi araştırayım bakalım teşekkür ederim
Trukid yara yanık morarma sinek ısırığı her türlü acil. Durum içinmiş. Aşırı pahalı.genelde reklam yapannsaufalarda denk geldiğim içn güvenemedim.
Incia temiz içerikli o yüzden bir çok ürümğnğ kullanıyorum. Tavsiye ederm. Egzama gibi değil böyle kurumuş kir birikmiş gibi duruyor.

Doktor dogal vazelin onerdi bize beyaz olanlardan. Yuzu cok kuru, denedim bi kac kez baya fayda etti

Eklentiler

• 42BB7853-7781-45B9-ACC0-368A28563E2D.jpeg
    42BB7853-7781-45B9-ACC0-368A28563E2D.jpeg
    154,9 KB · Görüntüleme: 47
Benimki de öğleden sonra uyumuyor ya . Emerken yarım saat emdikten sonra 5-10 dk dışında uyumuyor.1 saat uyutöaya çalışıyoruz 5 dk uyuyor uyanıyor. Sonra 7j8 gibi sızıyor 10 -11 e kadar uyuyor. Düzene bindiremiyorum🙄😔 birde sabit sabah 6 da hortluyıruz uyu bi 7 ye kadar yok
Ben de sadece benimki uyumuyor sanıyordum. Gündüz öğleden önce bir kez ve öğleden sonra 2 kez 30-45 dk max uyuyor. Çok sallanan bebekler derin uyuyamıyormuş diye okudum. Acaba onun etkisi olabilir mi diyorum. Ama memede uyuduğu zaman da aynı şekilde.

X