2021 Şubat Anneleri

Meraba A asude38 ve @heyecanli_anneee çok şükür atlattık bebeğim ben ve eşim. Bebeğiminki bir iki gün ateş ve öksürükle gösterdi kendini emmek istemedi meme reddi yasadı. Dr u daha iki aylık oldgunu bolbol emzirmem gerektigini bagısıklıgı daha oluşmadıgını tam söyledi. Çok üzüldüm çok..O sıra eşimde baska ildeydi bebekle ben tek evdeydik. Benim ilk bi kaç gün sadece ter ve ateş oldu. Ama bu hastalıkta bol sıvı alımı ve direnc önemli. Emzirdiğim için ilaç kullanamadım ve bebek emdikçe benim direnç düşmeye başladı, gitgide agırlaştm. 6.gün öksürük ve derin nefes alamama başladı. Ne dinlenebiliyorum ne beslenebiliyorum. Moralde bozuk . 6.günümde eşimin karantinası bitti geldi. Bize destek olunca bitki çayları vitamn yemek birwz toparlanmaya başladım ama öksürük basladı çokkötü. Bugun 16.günüm. Öksürük bas agrısı sırt agrısı devam ediyor azalmakla birlikte. Elhamdulillah atlattık ama cok zor gecti çok.. aile hekiminden günlük arıyorlardı bebeginiz var daha agır geçirebilirsiniz dikkat edin direncli olun diye. Gecirdik ama eşim ve bebeğim hafif ben agır atlattım. Hiç evden çıkmadım eşim işten getrdi. Allahım düşmanıma dahi vermesin. Hepinizi esirgesin
Uzun süredir yazmadınız, merak ettim gerçekten. Gelmiş geçmiş olsun. Allah başka dert hastalık vermesin inşallah. Covid bebeklerin ilk 3 ay riskli diye dinlemistim doktordan. Bebeğiniz hafif atlatmış şükür.

Yaaa ne güzel olmuş cidden iyi yapmşsın. Benmde doğum yaptığım hastane öyle. Hamileykende randevulu olduğum halden en az 40 dk beklerdim çocuk dr u içinde yarım saat beklerdim. Hele ki bebekle daha zor altı kirleniyor,emme zamanı geliyor zaten pandemi var. Cidden 250 de çokmuş.
Benmde evime yakın bir devlet var diğerlerine göre daha sakin.ama annem bi ton laf eder devlete götürelm desem🙈 tam bi kaynana modunda ztn.şimdi birlkte yaşadığımız için her şeyime karşıyor. Eşim bu kadar karşmazdı cidden. Kendi düzenini kurduktan sonra babaevine dönmek ailenle yaşamakta biraz zor geliyor aslında...
Elimde zaten bir annem kaldı..🥺
BEni eşimden biraz komplekslidir ne devlet hast. Felan oldu (çok biliyo ya) ona kalsa usg de çekilemezdik.. aman paramız var kafasında. diyorum para veriyoruz da hizmet alamadıktan sonra gördün tavırları vıdı vıdı 😒 dev. Hst. Gittik kusur arıyo resmen diyorum beğendin mi yok dedi sırf bunu almadılar diye 😂 sonra kfası geç çalıştığı için iyiymiş yaa böyle dedi.. ya dediğim gibi canım belki şans belki hastane. Hastaneden hast. De fark var tabii.. istanbuldysan esenler kadın doğum çocuk.. valla sırf bu yüzden bazan koca kahrı çekiyo insan anneyle yaşamak çok zor.. eşimle sadece aynı evi paylaşıyoruz şuan asla muhatap olmuyorum. Alıştım galiba artık Zorumada gitmiyo

BEni eşimden biraz komplekslidir ne devlet hast. Felan oldu (çok biliyo ya) ona kalsa usg de çekilemezdik.. aman paramız var kafasında. diyorum para veriyoruz da hizmet alamadıktan sonra gördün tavırları vıdı vıdı 😒 dev. Hst. Gittik kusur arıyo resmen diyorum beğendin mi yok dedi sırf bunu almadılar diye 😂 sonra kfası geç çalıştığı için iyiymiş yaa böyle dedi.. ya dediğim gibi canım belki şans belki hastane. Hastaneden hast. De fark var tabii.. istanbuldysan esenler kadın doğum çocuk.. valla sırf bu yüzden bazan koca kahrı çekiyo insan anneyle yaşamak çok zor.. eşimle sadece aynı evi paylaşıyoruz şuan asla muhatap olmuyorum. Alıştım galiba artık Zorumada gitmiyo
Maalesef alışılıyor.😔 Gönül ister ki konuşarak çözülsün sorunlar. Ama çözmek yerine görmemezlik daha kolay. 4 Daha az takarsa daha çok mutlu oluyorsun max. Şekilde yararlanmaya bak her konuda. Atıyorum geceleri de acıma uyandır git bez getir,su getir vb.çocuğın ihtiyaçlarını aldır mutlaka beziymiş kıyafetiymşl . Bedevadan babalık yapmasınlar! Bebek arabasını kurarken ,eve eşya taşınırken , alışverişe gittiğimde keşke olsaydı ona yaptrrdım diyorum ben.🙃
Anneminde psikolojisi iyi değil zaten benm de iyi değil.2 mizin de alttan alınması gerekn br dönem ama ikimlzde birbirimizi alttan alamıyoruz.ona da oğlumla yük olduk gibi hissediyorum bazen. 🥺

hayek hayek evet cnm. 3 kişiyiz artık bu hayatta..

Maalesef alışılıyor.😔 Gönül ister ki konuşarak çözülsün sorunlar. Ama çözmek yerine görmemezlik daha kolay. 4 Daha az takarsa daha çok mutlu oluyorsun max. Şekilde yararlanmaya bak her konuda. Atıyorum geceleri de acıma uyandır git bez getir,su getir vb.çocuğın ihtiyaçlarını aldır mutlaka beziymiş kıyafetiymşl . Bedevadan babalık yapmasınlar! Bebek arabasını kurarken ,eve eşya taşınırken , alışverişe gittiğimde keşke olsaydı ona yaptrrdım diyorum ben.🙃
Anneminde psikolojisi iyi değil zaten benm de iyi değil.2 mizin de alttan alınması gerekn br dönem ama ikimlzde birbirimizi alttan alamıyoruz.ona da oğlumla yük olduk gibi hissediyorum bazen. 🥺

hayek hayek evet cnm. 3 kişiyiz artık bu hayatta..
Erkek ve konuşarak anlaşmak 👀 ya adama her gün söylüyorum anlamıyo bütün evin yükü bende bak tek başımayım diyorum zor yetişiyorum senden iş beklemiyorum (zaten yapmıyo) ama dağıtma lütfen diyorum anlamıyo adam bi kahve yapmış yemin ederim ocak komple ocağın altında makinem var ona kadar tezgah her yer kahve olmuş sonra içeri gelip kahve keyfi yapıyo adam bekledim yapar belki diye öylece bırakmış tabiki ben temzledim ertesi gün 😒 koca ev temzlk çamaşrı yemek bebek tüm iş bende hayatımı zorlaştırmaktan başka işe yaramıyo neden var ki? Ya adamla konuşmuyorum muhatap bile olmuyorum hiç rahatsız olmayıp durumdan hayatına devam edebiliyor ne güzel dünya ya keşke bende öyle olabilsem 🙈

Kızlar gebelikte tansiyonu çıkanların şimdi tansiyonları ne alemde düzeldi mi? Bir de bebeleriniz gece kaç saat uyuyor max ve min?
Maksimum 6 minimum 3 saat onda da uyuyarak emer🥴 uykuya düşkün, miskin hatta🤤

Annenin de bir sen bir de torunu var
Aynen öyle. 3 kişiyiz artık.
Erkek ve konuşarak anlaşmak 👀 ya adama her gün söylüyorum anlamıyo bütün evin yükü bende bak tek başımayım diyorum zor yetişiyorum senden iş beklemiyorum (zaten yapmıyo) ama dağıtma lütfen diyorum anlamıyo adam bi kahve yapmış yemin ederim ocak komple ocağın altında makinem var ona kadar tezgah her yer kahve olmuş sonra içeri gelip kahve keyfi yapıyo adam bekledim yapar belki diye öylece bırakmış tabiki ben temzledim ertesi gün 😒 koca ev temzlk çamaşrı yemek bebek tüm iş bende hayatımı zorlaştırmaktan başka işe yaramıyo neden var ki? Ya adamla konuşmuyorum muhatap bile olmuyorum hiç rahatsız olmayıp durumdan hayatına devam edebiliyor ne güzel dünya ya keşke bende öyle olabilsem 🙈
Bir tek benimki ile konuşarak anlaşılmıyor zannediyordum 🙈 Ben de cezalandırma yöntemi denedim ama seninki gibi onuda tınlamadı. Dağıttı mı bırak dağınık kalsın üstünden atla görmezden gel dediler onu da yaptım .o da aynı şekilde üstünden atlayıp geçip gidiyor o dağınıklık pislik onu asla rahatsız etmiyordu. HoşBenimki dağınık ve pis bir evden geldiği için..😒 dediğin gbi Keşke bizde erkekler gibi umursamaz rahat olabilsek Benimki ağlamaları mı bile umursamazdı.

6 mı? Maşallah🧿🤩 hayek hayek ben 3 saat uyusun diye binlerce dua ediyorum 🤲2.5 a daha yeni yeni çıkıyoruz.

Maksimum 3 saati yeni görmeye başladık uykuda 22:00-01:00 arası uyuyo mecbur bende erken yatıyorum 3 saat uyumak için sonra gece ayaktayız 1er saat uyuyo

😭😭😭 böyle olması için ne sevap işledin 😭😭😭 ne dua ettin
Rabbim acıdı evde bir tane arsız var onun yüzündendir🤣 kök döktürüyor doğduğundan beri 🤣 o hiç uykuyu sevmiyor, dün gece ayağımda sallıyarak 12.30da uyudu. Sabahta 7 yoktu uyandı. Sahurdu falan derken uyuduğum 4 saat yok🤣

Ben de 1 kere 6 bir kerede 5 saat gördüm ama akşam 9.30-11.00 civarında artık uyuduğunda en az 3-4 saat uyuyor.

Hayır bazı doktorlar diyor ya 1 aydan sonra 7 saat uyuyorsa uyusun uyandırmayın falan o bebekler nerede acaba? Bizimki 3 saat sonunda ortalığı ayağa kaldırıyor “acıktıımmm acıktımmm meme ver kadıııııın” diye 🤣 Küçük dana nasıl çıkıyor o ses o minicik vücuttan anlamıyorum.

Gündüz ama asla bu kadar süre uyumuyor 😞 uykuya geçmekte zorlanıyor. Bazen sadece yarım saat max 1,5 saat uyuyor ve uyuduğunun 2 katı süre uyanık ve ilgi istiyor

Aynen öyle. 3 kişiyiz artık.

Bir tek benimki ile konuşarak anlaşılmıyor zannediyordum 🙈 Ben de cezalandırma yöntemi denedim ama seninki gibi onuda tınlamadı. Dağıttı mı bırak dağınık kalsın üstünden atla görmezden gel dediler onu da yaptım .o da aynı şekilde üstünden atlayıp geçip gidiyor o dağınıklık pislik onu asla rahatsız etmiyordu. HoşBenimki dağınık ve pis bir evden geldiği için..😒 dediğin gbi Keşke bizde erkekler gibi umursamaz rahat olabilsek Benimki ağlamaları mı bile umursamazdı.

6 mı? Maşallah🧿🤩 hayek hayek ben 3 saat uyusun diye binlerce dua ediyorum 🤲2.5 a daha yeni yeni çıkıyoruz.
Ben ilk 10 günden sonra sarılığı olsa da uykusuna müdehhale etmedim. Hatta aşırı uyuyordu acaba bir şeyi mi var bile dedim. Sarılık uyku yaptı o ayrı. Ama Emmesi için hep uyanmasını bekledim ve 10. 30da karanlık odaya götürdüm uyumasa da... O kadar uykusuzum ki 3 yıldır en geç 6. ayında gece Emmesi bitsin istiyorum😅 faydası olmuyor 4. Aydan sonra gece emmesinin.
Ben de 1 kere 6 bir kerede 5 saat gördüm ama akşam 9.30-11.00 civarında artık uyuduğunda en az 3-4 saat uyuyor.

Hayır bazı doktorlar diyor ya 1 aydan sonra 7 saat uyuyorsa uyusun uyandırmayın falan o bebekler nerede acaba? Bizimki 3 saat sonunda ortalığı ayağa kaldırıyor “acıktıımmm acıktımmm meme ver kadıııııın” diye 🤣 Küçük dana nasıl çıkıyor o ses o minicik vücuttan anlamıyorum.

Gündüz ama asla bu kadar süre uyumuyor 😞 uykuya geçmekte zorlanıyor. Bazen sadece yarım saat max 1,5 saat uyuyor ve uyuduğunun 2 katı süre uyanık ve ilgi istiyor
Gündüz uykusu bizim de yok. 2 saati bulmaz. Zaten abla bırakmıyor. Ya yanak okşuyo, ya ayak kol çekiyor elmyra gibi seviyor...
Bunun olması için gece gündüz dua ediyorum 😅 6 saat uyumak için neler vermezdim
Ben de ben de, uyuduğum yok o uyusa da🤣

Benim eşimde tam tersi masumlar apartmanı Safiye. Yere kırıntı dökeyim yemek yerken Bi saat yere bakar gider süpürge getirir ters ters bakarak süpürür, korkudan simit yiyemiyorum evde.onu niye oraya koydun bunu niye buraya koydun kaynana gibi tüm gün başımda.Allahım bunların Bi ortası yok mu

Kızlar covid olunca bayagı uzak kaldım buralardan 2.ay kontrolunde bebişim bir kilo almış ann sütüyle . Ama boyu gecen ayla aynı 57 cm dedi yine . Bende nasıl ay ı mı dedim hemşire gecen ay yanlş ölçülmüştür , bacakalrını cekiyorlar yanlışlık olabiliyor dedi. Anlamadım. Kilosu 5950 (150 gr bez kıyafet) 57 cm boyu dedi. 2.ay aşılarını olduk ama özel aşılarını olmadı rota menenjt hangi aylarda oluyor yapacakmısınjx?
Canım cok geçmiş olsun biz de atlattık ailecek şükür benim hafif geçmişti eşimin daha ağır. Sağlık ocağı aradı bizi de hep.
2.ay aşıları yaptırmadık tam karantinaya denk geldi. Doktor da 15 gün yapılmaması gerek enfeksiyon uzmanları öyle belirtiyor dedi. Bakalım 2 şubat doğumlu oğlum haftaya perşembe gideriz diye düşünüyorum. D vitamini aldım ben gyno ferro zaten alıyordum. Yemek yeme gerekirse c vitamini al dedi drmeyve sarımsak soğan özellikle kivi sen de devam et istersen bunlara bağışıklığını desteklersin. Tekrar çok geçmiş olsun 🙏

Benim eşimde tam tersi masumlar apartmanı Safiye. Yere kırıntı dökeyim yemek yerken Bi saat yere bakar gider süpürge getirir ters ters bakarak süpürür, korkudan simit yiyemiyorum evde.onu niye oraya koydun bunu niye buraya koydun kaynana gibi tüm gün başımda.Allahım bunların Bi ortası yok mu
Yahu bizde de aynı durum bazen sinirimden ağlıyordum karantinada 2 çocukla kırıkları topla görürse sıkıntı olacak diye şaka gibi.. düzenli olmaya tamam ama kendin de kimseyi rencide etmeden yapacaksan.. eş kişisi yapar 40 tane ultimatom verir yerleri topla oyuncakları al... hiç supurmese daha iyi🤯😤

Yahu bizde de aynı durum bazen sinirimden ağlıyordum karantinada 2 çocukla kırıkları topla görürse sıkıntı olacak diye şaka gibi.. düzenli olmaya tamam ama kendin de kimseyi rencide etmeden yapacaksan.. eş kişisi yapar 40 tane ultimatom verir yerleri topla oyuncakları al... hiç supurmese daha iyi🤯😤
Bu arada şu bağırsak sorunu iicn çapa da bizden parça alınacak vs demişti ama yaptırmadık.. nedense o ihtimali ekarte etmek için bunu söylemek şart diyorlar.. bence 4. Ay sonuna kadar beklemek gerek anca düzene giriyor bağırsak fonksiyonu..

Bizimki doğuştandı. 30-35 gün sürdü. Sağıp biberonla verdim hep. Silikon göğüs ucuyla arada deniyordum ama kıyametleri koparıyordu savaşveriyordu .öyle öyle başladı. Çok şükür🤲

Bugünde öğrendim ki beni yeni doğmuş çocuğumdan ayırdı diyormuş!!😡 Saçımı balımı yolacağım. Cidden nasıl birine denk gelmişim ya 15 yıl peşimden koptu aşkımdan öldü. Herkesin kıskandığı çifttik. Konusu ailesi olunca içinden hayvan çıktı. Oğlunu bile bırakıp giden adam bnim acıma tbi saygı duymaz. Bir de herkese ayrılacağımızı yayıyor!çıldıracağım😡

hayek hayek amin cnm🤲🤲💐
Biz bir kere boşanma aşamasına geldik tamamen onla ilgiliydi! İnanamadım nasıl çirkefleşiyorlar. Dediğin gibi peşimde koştu o kadar azıcık surat assam kapımda yatardı ama hepsi bir yere kadarmış. Sendekinin tek tuhaflığı daha ilk çocukta böyle olması. Biz 10 yılda bu hale geldik 20 yi görürsek düşünemiyorum noluruz 🤣
Sen sakinliğini korumaya devam et. Ben bunu ayrıldığımız dönemde beceremedim. Sonra avukatım artık asla muhatap olma ben olacağım gerektiğinde dediği an ben sakin durdum ondan sonra kendine geldi. Anladı işin ciddiyetini falan.
Allah ıslah etsin hepsini inş ne diyim

Canım cok geçmiş olsun biz de atlattık ailecek şükür benim hafif geçmişti eşimin daha ağır. Sağlık ocağı aradı bizi de hep.
2.ay aşıları yaptırmadık tam karantinaya denk geldi. Doktor da 15 gün yapılmaması gerek enfeksiyon uzmanları öyle belirtiyor dedi. Bakalım 2 şubat doğumlu oğlum haftaya perşembe gideriz diye düşünüyorum. D vitamini aldım ben gyno ferro zaten alıyordum. Yemek yeme gerekirse c vitamini al dedi drmeyve sarımsak soğan özellikle kivi sen de devam et istersen bunlara bağışıklığını desteklersin. Tekrar çok geçmiş olsun 🙏
Çok geçmiş olsun bizde de eşim yakalandı dün teşhis kondu bugün benim de boğazlarım acıyor psikolojik mi camları açtık havalansın diye sürekli ondan mı yoksa pozitif miyim bilmiyorum bebişimden korkuyorum 🥺 Yanımızda annem de var 65 yaş üstü aşılarını olmuştu inşallah faydası olur aşıların ona da bulaşırsa vicdan azabından ölürüm. Rabbim tüm hastaların yardımcısı olsun.

X