2021 Şubat Anneleri

Bende anksiyete var kızlar, hamileliğim de zor geçti şimdi lohusalığım da zor geçiyor. Bu yüzden midir bilmem göğüslerim sadece doğum yaptığım ilk 5 gün böyle taş gibi dolu dolu oldu. Sonrası hep normal yumuşak. Ama kızım da çok emiyor ben yine de sütüm yeterli değilse doymuyorsa düşüncesinden alamıyorum kendimi. Dün yarı çocuk ağlar yarı süt sağlar modunda 15 dkda 50 ml çıkardım ama pek beceremiyorum sağmayı da.. Nasıl anlayacağım sürümün yetip yetmediğini. Sma mama almıştım içmedi tarihi geçti atıldı sonra hipp aldım muhtemelen onun da sonu aynı olacak. Çünkü aç sanıp emzirme üstüne mama verdiğimde kusuyor.

Allah çocuk cerrahi doktorundan razı olsun.
Dün aile hekimi göbek fıtığının iyice şiştiğini içine bağırsağının girdiğini bağırsaklarından ses alamadığını acilen çocuk cerrahisine gitmemi söyledi.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ya ameliyat derse diye.
Çocuk cerrahiye gittik. Röntgen çekildik. Makatının dar olduğunu söyleyip bir karış boyunda bi çubuk soktu makatından 2 3 kere. Bütün içindekiler çıktı. Göbeğindeki bağırsak içeri girdi. Çocuk rahatladı. Ertesi gün yine gel dedi.
Bugün gittik yine o çubuğu soktu. Düne göre genişlemiş makatı. 3 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi.
Bütün sıkıntımız bitti. Allah o doktordan razı olsun. Artık yapabiliyor.
Bizde de göbek fıtığı var sizinki kaka yapmıyor muydu çok geçmiş olsun

Bizde de göbek fıtığı var sizinki kaka yapmıyor muydu çok geçmiş olsun
İlk 1 1 buçuk ay yaptı. Sonra 5 gün yapmadı lavman yapıldı. Sonra yine yapamadı 4 gün sabun saldık falan yine yapamadı bi 4 gün daha en sonunda makatı darmış işte. Teşekkür ederiz. Göbek fıtığı geçermiş de bağırsak girmiş falan can sıktı

Ayy sorma başlarda ben de öyleydim bir de annem korkutmuş beni “aman üşütür banyodan sonra çok hızlı olman lazım, bak böyle süt kesiği gibi kusarsa anla ki üşüyor” diye.. üşümesin diye çok giydiriyordum evi çok sıcak yapıyordum banyo yaptırırken senin dediğin gibi kan ter içinde kalıyordum.

Yalnız o 10 dklık duşun başlaması ve bitmesi yarım saat bu haldeyken de ama oynaşa oynaşa 🥰

Bugün banyosu bitince verdim memeyi emdi ben bir yandan paşaya su döküyorum mübarek hamamdayız :)
Canım bebekler emdikleri sütü midesindeki enzimatik tepkimelerle katılaştırır. Ama tam katı olmaz lor peyniri gibi olur parçacıklı. Kustuğunda da bu şekilde görünür tamamen normal yani
Merhaba kızlar bebeğim 70 günlük meme reddini yeni yendik. Bir göğsümü 20 dakika civarında emiyor ve uyuyor. Gündüzleri uyutmadan diğer göğsümüde emzirip öyle uyutuyorum. Ama geceleri uyanık kalmadığı için tek göğsümü emip öyle uyuyor. Bir sonraki kalkmada diğer göğsümü veriyorum. Böylece bir göğsüm 4 saat beklemiş oluyor ve taşlaşıyor. Hatta bir göğsümde beze var bir haftadır masaj yapıyorum sıcak soğuk kompres uyguluyorum geçmedi.

Nasıl emzirmeliyim sizce?
Bende de bazen öyle oluyo ben de sağıyorum. Hem süt stoklamış oldum
Az önce benzer sorun için kendince dedim ki bu bebe 2 saat daha uyur, memelerim de canımı acıtmaya başlayınca sağmaya karar verdim. Göğüslerden birini tamamen bitirmeyecek şekilde sağdım ne olu ne olmaz diyerek..Tam sağım bitti dişlerimi fırçalayıp yatayım dedim ki oğulcuk uyandı 😳 ta ta ta taaammm bu sistem çöktü daha iyi önerisi olan var mı? kalanı emdi, sonra diğer memeye de geçti. aç kurtlar gibi nasıl vakumladı. Normalde bunun yarısı kadar emiş kuvveti vardı ama boştu muhtemelen ona yetmez ki 🥺
Bebekler emdiği anda vücut üretiyor. Yani üretip biriken sütü emmiyorlar sadece. O yüzden sorun yok canım doymuştur.
Bende anksiyete var kızlar, hamileliğim de zor geçti şimdi lohusalığım da zor geçiyor. Bu yüzden midir bilmem göğüslerim sadece doğum yaptığım ilk 5 gün böyle taş gibi dolu dolu oldu. Sonrası hep normal yumuşak. Ama kızım da çok emiyor ben yine de sütüm yeterli değilse doymuyorsa düşüncesinden alamıyorum kendimi. Dün yarı çocuk ağlar yarı süt sağlar modunda 15 dkda 50 ml çıkardım ama pek beceremiyorum sağmayı da.. Nasıl anlayacağım sürümün yetip yetmediğini. Sma mama almıştım içmedi tarihi geçti atıldı sonra hipp aldım muhtemelen onun da sonu aynı olacak. Çünkü aç sanıp emzirme üstüne mama verdiğimde kusuyor.
Canım yumuşak memede süt yok diye bir şey yok. Tam tersi yumuşak meme daha iyi üretir. Süt kanalları gevşek olduğu için hızlıca üretie. Sertleştiğinse vücut üretimi keser. Sütün gayet yeterli anlattıklarına göre. İllaki sert olacak diye odaklanma

Merhaba kızlar bebeğim 70 günlük meme reddini yeni yendik. Bir göğsümü 20 dakika civarında emiyor ve uyuyor. Gündüzleri uyutmadan diğer göğsümüde emzirip öyle uyutuyorum. Ama geceleri uyanık kalmadığı için tek göğsümü emip öyle uyuyor. Bir sonraki kalkmada diğer göğsümü veriyorum. Böylece bir göğsüm 4 saat beklemiş oluyor ve taşlaşıyor. Hatta bir göğsümde beze var bir haftadır masaj yapıyorum sıcak soğuk kompres uyguluyorum geçmedi.

Nasıl emzirmeliyim sizce?
Mochi pompa var canım vakumlu srn birini emzirirken çok rahat diğerini kendi kendine sağabiliyosun bi bak derim ons

Bence yetiyodur ama çok için rahat etsin istiyosan momstok çayını al 10 gün düzenli kullanınca artık göğüslerinin sızladığını bebeğinin cok cok emdiği sesi duyacaksın için daha da rahatlar belki ama Mugolata Mugolata doğru diyo yumuşak meme daha iyş

Başka çocuğum yok, büyükler de yok bizde eşim evden çalıştığından sıkışınca bir yandan bilgisayarda çalışıyor bir yandan bebeyi pışpışlıyor bazen uyuyakalıyor babasında :) şimdi namazları da bebek uyanıksa nöbetleşe kılıyoruz niyeyse her seferinde ağlaması tutuyor 🤔
İşte bu durum olduğundan neden bırakayım sonraya diyorum
Oh iyi canım maşallah bütün şartlar uygun o zaman inşallah tutabilirsin..Allahım kolaylaştırsın yavrularımızın rızıklarını da çoğaltın insallah🤲

Ayy sorma başlarda ben de öyleydim bir de annem korkutmuş beni “aman üşütür banyodan sonra çok hızlı olman lazım, bak böyle süt kesiği gibi kusarsa anla ki üşüyor” diye.. üşümesin diye çok giydiriyordum evi çok sıcak yapıyordum banyo yaptırırken senin dediğin gibi kan ter içinde kalıyordum.

Yalnız o 10 dklık duşun başlaması ve bitmesi yarım saat bu haldeyken de ama oynaşa oynaşa 🥰

Bugün banyosu bitince verdim memeyi emdi ben bir yandan paşaya su döküyorum mübarek hamamdayız :)
Ne guzel usutme korkusu bendede cok var, isitici calisiyor banyo olurken, kusun kanadindan usutur der annemde, kesik kusma cok olur bizde usutuyor mu ki, fazlasiyla kat kat giyiniyor aslinda, ananesi gidince inceltiyorum ustunu 😆

Mochi pompa var canım vakumlu srn birini emzirirken çok rahat diğerini kendi kendine sağabiliyosun bi bak derim ons
Bir buçuk ay meme reddi yaşadığımız için manuel, elektrikli ve mochi var Ben de canım. Benim oğlan ayakları durmadığı için emzirirken asla mochiyi takamıyorum 😱 hatta altını değiştirirken bile tekme atıp düşürüyor mochiyi😔 annesine eziyet etmreye bayılıyor bnm oğlum hayatım tepetaklak olmamış gbi...

Sağolun kızlar ne iyisiniz ❤️ bir de 40 ı çıkınca uykusu biraz da olsa düzene girer mi acaba? Benim kızım en fazla 6 saat uyuyor bir gün içinde

Sağolun kızlar ne iyisiniz ❤️ bir de 40 ı çıkınca uykusu biraz da olsa düzene girer mi acaba? Benim kızım en fazla 6 saat uyuyor bir gün içinde
Evet cnm ben pek inanmadım ama 40'ı çıkınca gerçekten değişti. Gündüz uykuları kısalıyor ama gece uykuları artıyor

Canım ben tutacağım nasipse..Diğer iki oglum da da tutmuştum.. aynı olmustu 2 aylık olduklarında ramazan a denk gelmisti..insallah cok zorlanmam..Sonradan kaza etmek cok zor oluyo..
Bende bu konuyu düşünüyorum. Acaba becerebilir miyim diye . 22 aylik kızım var bir de bebek gün içinde emzirme dışında hiç oturamıyorum çok yoruluyorum yardım eden kimsem yok . Birde aktif emen bir bebek olduğu için sütum azalır diye korkuyorum. Bana da bir cesaret verin kızlar:)) tecrübelerinizi duymak cesaret veriyor

Bende bu konuyu düşünüyorum. Acaba becerebilir miyim diye . 22 aylik kızım var bir de bebek gün içinde emzirme dışında hiç oturamıyorum çok yoruluyorum yardım eden kimsem yok . Birde aktif emen bir bebek olduğu için sütum azalır diye korkuyorum. Bana da bir cesaret verin kızlar:)) tecrübelerinizi duymak cesaret veriyor
Bende aynı durumdayım canım 22 aylık oğlum var bide bebek var böyle de çok yoruluyorum hiç bişeye yetişemiyorum sütüm de azalıyor. Oruç tutarsam nasıl olur sütüm etkilenir mi çok kararsız kaldım dediğin gibi tek anne sütü alıyor kesilsin de istemiyorum 🤷‍♀️

Bir buçuk ay meme reddi yaşadığımız için manuel, elektrikli ve mochi var Ben de canım. Benim oğlan ayakları durmadığı için emzirirken asla mochiyi takamıyorum 😱 hatta altını değiştirirken bile tekme atıp düşürüyor mochiyi😔 annesine eziyet etmreye bayılıyor bnm oğlum hayatım tepetaklak olmamış gbi...
Ah kuzum benim yaaa rabbimtğm anne ve evlatların yardımcısı olsun 🙏 şu mübarek günlerde hepimizi ferahlığa kavuştursun

Bende aynı durumdayım canım 22 aylık oğlum var bide bebek var böyle de çok yoruluyorum hiç bişeye yetişemiyorum sütüm de azalıyor. Oruç tutarsam nasıl olur sütüm etkilenir mi çok kararsız kaldım dediğin gibi tek anne sütü alıyor kesilsin de istemiyorum 🤷‍♀️
Hem 2 yaşında çocuğunuz hem de bebek mi var Allah yardımcınız olsun

Hem 2 yaşında çocuğunuz hem de bebek mi var Allah yardımcınız olsun
Amin sağol canım Allah hepimizin yardımcısı olsun . Evet Haziran’da 2 yaşında olucak oğlum bide 2 aylık bebişim var ve tek bakıyorum . Bu ara çok zorlanıyorum inşallah virüsten dolayı kapanma olur da eşim evde olur diye dua ediyorum 😂

4te 2
Ya ben de bu durumdayım. Bi de 3 gündür tuvalet eğitimine başladım büyüğe. Bez rahatlıkmış bize cidden, 15dk da bir bütün kıyafetleri çıkarıyoruz😂 durdum durdum zamanını buldum. Ben uykusuzluğa gelemiyorum, sabah 7de uyanan kızı sahura mı kalırsam diyorum. Ramazanda en çok dayanamayacağım şey uyku. Sadece süt aldığından korkuyorum, uyumazsam, susuzluktan süt azalırsa diye.

4te 2

Ya ben de bu durumdayım. Bi de 3 gündür tuvalet eğitimine başladım büyüğe. Bez rahatlıkmış bize cidden, 15dk da bir bütün kıyafetleri çıkarıyoruz😂 durdum durdum zamanını buldum. Ben uykusuzluğa gelemiyorum, sabah 7de uyanan kızı sahura mı kalırsam diyorum. Ramazanda en çok dayanamayacağım şey uyku. Sadece süt aldığından korkuyorum, uyumazsam, susuzluktan süt azalırsa diye.
Zamanlama dediğin gibi süper olmuş kirlenmesi bişey değil makine yıkıyor da asacak vakti olmuyor insanın 😅 sonra tekrar uyursa aslında olabilir ama Ramazan sonunda o düzene alışırsa daha yorucu olmasın senin için. Benim zaten uyku diye bişeyim yok ezan okunuyordu küçükle kalktık namaz kıldım sonra büyük kalktı uykuyu öyle bıraktık gecede 11 de yatmıştım ara ara kalktıklarımı saymıyorum bile 🙄 işte sütüm anca yetiyordur zaten bide oruç tutarsam azalır diye düşünüyorum vicdanım da bırakmıyor beni

Ne guzel usutme korkusu bendede cok var, isitici calisiyor banyo olurken, kusun kanadindan usutur der annemde, kesik kusma cok olur bizde usutuyor mu ki, fazlasiyla kat kat giyiniyor aslinda, ananesi gidince inceltiyorum ustunu 😆
Benim annemde de üşütme korkusu vardı hem kombi hem elektrikli soba yaktırdı gecen ay bin TL elektrik 500 TL de doğalgaz geldi 😂😂😂 çocuğu pişirmişiz

X