2021 Şubat Anneleri

İstiyo o zaman da uykuya dalamıyo. Ah hepimiz lohusayız burda ama yine de çok fazla halden anlamayıp can acıtabiliyoruz değil mi ☺️
Aman uyusunda nasıl uyursa uyusun raddesine herkes gelmiyor canım. O yüzden seni en iyi anlayanlardan biri benim. Senin anlattığın “hiç uyumuyor” ile başka bir bebeğin “hiç uyumuyor”u çok farklı. Yani hiç öyle süsleyip püsleyemeyeceğim ama uykusuz,gazlı,ağlayan bebekler anasını ağlatıyor insanın kaba tabirle. Sen sabret en kötü 4.ayı bekle o zamana bile kalmaz düzelir. Sadece gece çok sık emmek için uyanır ona da bi hal çaresi düşünürsün biraz büyüsün annesi. Uyku düzeni oluşunca ve sen Bi kaç saat uyuduğunda bile sana iyi geleceği için takmazsın sık uyanmasını. En doğal emzik anne memesi. Hastanede emzirme odasında denk geldiğim annelerin bebekleri emmek istemiyor ya da memeyi tutamıyor ağlıyordu. Anne üzgün perişan bebek desen öyle. Sen kendini telkin et ki bebeğin emme sorunu yaşamıyor ve seninle rahatlıyor. Sabret canım, burda bir arkadaşın dediği gibi bebekliği zor geçenin çocukluğu daha iyi olur diye. Gerçekten benim büyük oğlum bebekken çok çektirdi(çok çektirme; sıfır uyku,sabahlara kadar sürekli ağlama, saatlerce aç kalmam,tuvalet ihtiyacımı gidermek için eşimi işten çağırma,gibi gibi:) ) .
ama şimdi pamuk gibi. Benim elim ayağım. Gözümde hüznümü babasından önce anlayanım. Değişik bir şey giydiğimde iltifat edenim🥰

Kızlar gaz damlalarım hurse narveys ve sab sımplex . İsimde hata olabilir . Beşer damla veriyprum ama zaman ayarlamasını yapamıyorum. Düzenli olması için nasıl vermem lazım. Doktorumuz üç saate bir dönüşümlü ver dedi ve kimyon cayı ekledi. Ama bazı dr lar bebeklere kimyon cayı verilmez dio anneler içmeli. Beyin gelişimini etkiliomuş

Carpediemssss Carpediemssss ben de leke oluyor ama çok aralıklı süreyle oluyor. Acı kısmını henüz deneyimleyemedim 🤪 yorgunluktan bayılıyorum genelde çocukların yanında
Valla ben de 11 aydır yapmayınca eşim dolanıyor peşimde de çok aciyor valla acaba enfeksiyon falan mı var dedim yoksa herkes mi öyle deneyimleyen arkadaşlar yazarsa iyi olur🤪

Gaz için çözümler : gaz damlalarımız, kiraz çekirdeği yastığımız,ayşe öner gaz masajı .
Bu bir hafta rurinimi oluşturacam gececek inanıyorum ,kolik olmasın 😕🤲🏻 Hayır yani gündüz çok yok sıkıntımız gece 9 bucuk gibi başlıyor bazen ikiye dek devam aglama krizi. Memede tutmuyor sinirden. Devamlı bir ıkınma

Aman uyusunda nasıl uyursa uyusun raddesine herkes gelmiyor canım. O yüzden seni en iyi anlayanlardan biri benim. Senin anlattığın “hiç uyumuyor” ile başka bir bebeğin “hiç uyumuyor”u çok farklı. Yani hiç öyle süsleyip püsleyemeyeceğim ama uykusuz,gazlı,ağlayan bebekler anasını ağlatıyor insanın kaba tabirle. Sen sabret en kötü 4.ayı bekle o zamana bile kalmaz düzelir. Sadece gece çok sık emmek için uyanır ona da bi hal çaresi düşünürsün biraz büyüsün annesi. Uyku düzeni oluşunca ve sen Bi kaç saat uyuduğunda bile sana iyi geleceği için takmazsın sık uyanmasını. En doğal emzik anne memesi. Hastanede emzirme odasında denk geldiğim annelerin bebekleri emmek istemiyor ya da memeyi tutamıyor ağlıyordu. Anne üzgün perişan bebek desen öyle. Sen kendini telkin et ki bebeğin emme sorunu yaşamıyor ve seninle rahatlıyor. Sabret canım, burda bir arkadaşın dediği gibi bebekliği zor geçenin çocukluğu daha iyi olur diye. Gerçekten benim büyük oğlum bebekken çok çektirdi(çok çektirme; sıfır uyku,sabahlara kadar sürekli ağlama, saatlerce aç kalmam,tuvalet ihtiyacımı gidermek için eşimi işten çağırma,gibi gibi:) ) .
ama şimdi pamuk gibi. Benim elim ayağım. Gözümde hüznümü babasından önce anlayanım. Değişik bir şey giydiğimde iltifat edenim🥰
Ne güzel demişsin canım ya. Valla sürece alışmam zaman alacak gibi başım çatlıyo zor bir süreç bir de insana acınınca daha kötü hissediyo kendini

Kızlar benim kızda nokta nokta biseyler çıktı vücudunda isilik mi alerji mi karar veremedim anlayan arkadaşlar bakarsa sevinirim alerji olsa her zaman yediğim şeyleri yedim alerji ise de deterjan i fazlaa atmıştım sanırım olmuşsa da ondan olmuştur ya da isilik

Eklentiler

• IMG_20210317_002606.jpg
    IMG_20210317_002606.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 61
Biz bugün ek gıdaya geçtik😂 Helva yiyorduk büyük oğlum (3.5yaş₺ kardeşimde yesin dedi eli boş yedirir gibi yaptı, sen ikinciye helvayı al çocugun ağzına sür kayınvalidem vardı başında helva soktu helvansoktu dedi ağzının ucundaymış aldık🙄 baktık bişi yok ağzında aaa 2 dk sonra kayınvalidem dedi ağzında helva var elimi bi soktum ağzına damağına antep fıstığı yapışmış 🤦‍♀️ Allahıma şükür fark ettik verilmiş sadakalmız varmış

Ne güzel demişsin canım ya. Valla sürece alışmam zaman alacak gibi başım çatlıyo zor bir süreç bir de insana acınınca daha kötü hissediyo kendini
İlk oğlum o kadar zor bir bebekti ve tek yardımcım bu çoçuk aç sütün yetmiyor diye başımı yiyen 3/4 gündi bir oğlumu yıkamaya gelen babannemizdi nasıl içime işlediyse şu an sütüm olduğu halde ağlayınva çoçuk aç ğaliba diyorum, sadece gögüste uyuyan bıraktığın an biyeri kırılmışcasına ağlayan bir bebekti mamayı içirip biberonu yıkayamıp komşumdan yıkamasını istemişliğim var kucağımda çığlık kıyamet ağladığı için, eşim gelirdi hoşgeldin demeden direk kucağına verirdim, çok zor zamandı ama geçiyor ve sen uyuduğunda bile özlüyorsun, yardım alabilecğğin kimse varsa muhakkak al baş etmeye çalışma, bak o huysuz beni bitiren çocuk abi oldu

Gaz için çözümler : gaz damlalarımız, kiraz çekirdeği yastığımız,ayşe öner gaz masajı .
Bu bir hafta rurinimi oluşturacam gececek inanıyorum ,kolik olmasın 😕🤲🏻 Hayır yani gündüz çok yok sıkıntımız gece 9 bucuk gibi başlıyor bazen ikiye dek devam aglama krizi. Memede tutmuyor sinirden. Devamlı bir ıkınma
Canım bu bahsettiğin sürekli ağlama ıkınma 7. 5_10 arası biogaia kullandığımız halde bizde de mevcut. 15. Gün başladı 50yi geçtik hala aynı, akşam yemeği yiyemiyoruz rahat. Memeye tepkili sinirleniyor emmiyor. Ama kesinlikle kolik, gazlı bir bebek değil. Şu son trimester la alakalı durum bence. Sab simplex, nurse hayverys ikisinin içeriğinde de kimyon mevcut. Bence ekstra bi kimyon çayı yapmana gerek yok. Ama probiyotik kullanabilirsin.

Nurse yi sabah on akşam on bazende akşam 15 veriyorum geçen gün bi yazı okudum siz istedğinizi yapın anne diyet yapsın gaz damlası kullanın sadece %15 etki eder diye kabullenerek mutlu olun gibi yazıyordu tam aktaramadım

Biz bugün ek gıdaya geçtik😂 Helva yiyorduk büyük oğlum (3.5yaş₺ kardeşimde yesin dedi eli boş yedirir gibi yaptı, sen ikinciye helvayı al çocugun ağzına sür kayınvalidem vardı başında helva soktu helvansoktu dedi ağzının ucundaymış aldık🙄 baktık bişi yok ağzında aaa 2 dk sonra kayınvalidem dedi ağzında helva var elimi bi soktum ağzına damağına antep fıstığı yapışmış 🤦‍♀️ Allahıma şükür fark ettik verilmiş sadakalmız varmış
Geçmiş olsun, Rabbim korumuş🙏Ayh kuzular ya, benimki de öyle küçük anne gibi peşinde, bir şey yedirecek diye ödüm kopuyor ya. Severken can acımaya başladı cadı🤣 sen demiştin Di mi bu durumu geçenlerde, bir çözüm bulabildin mi?

Ya arkadaşlar konudan bağımsız bişey sorcam. İlk çocuğum. Babasını bildiğiniz kesicem artık sabrım kalmadı. Aşırı düşkün çocuğa. En ufak ağlamasında panikliyor. Sürekli beni suçluyor. 40 gündür kendimi sadece bakıcı gibi hissediyorum onun gözünde. Akşam bu çocuğa bişey olursa gözüme gözükme dedi çıldırdım. Kimi neyle tehdit ediyor.
Sormak istediğim ilk çocuk olup eşi böyle davranan var mı? Normal mi? Çocuk büyüdükçe geçecek mi?
Benim bebeğim sarılıktan iki gün yattı hastanede. Bu onda travma yarattı. Geçen gaz yüzünden acile götürdük. Yine çocuğu elimizden alacaklar diye beynimi kemirdi.
Çocuk bi yandan bu bi yandan vallahi çıldırcam.

Bugun doktor 27 dereceyi duyunca kızdı 22-24 derece arası olacak dedi. 24 derece şuan oda, ince pijamam var ben bile üşüyorum bu cocuk nasıl ısınsın
Canım belki sende kansızlık vardır üşüyosundur. Bebek üşümez korkma. Bizde ev 24 derece. Bir tulum bir de iç zıbını var sadece
İstiyo o zaman da uykuya dalamıyo. Ah hepimiz lohusayız burda ama yine de çok fazla halden anlamayıp can acıtabiliyoruz değil mi ☺️
Benimki de öyle 05:00de başladı emmeye biz yatana kadar 06:00 olur rahat
Emzirme arasında süt sağmaya vakit buluyor musunuz hanımlar? Benimki memeden ayrılmak istemiyor sağarsam da süt pek gelmiyor yakında emdiyse. Olur da mama verirsem bir saat sonra sağıyorum süt toplasın göğsüm diye ama sonra bebeğim emmek istediğinde süt toplamıyorsa ya diye de üzülüyorum ama mamayı azaltmak ve sütümü artırmak için de sağmam lazım. Siz süt sağıyor musunuz kızlar?
Ben sağmıyorum ama şöyle bişey var bebek emdikçe o an üretiyo vücut sütü korkma yani

Ya arkadaşlar konudan bağımsız bişey sorcam. İlk çocuğum. Babasını bildiğiniz kesicem artık sabrım kalmadı. Aşırı düşkün çocuğa. En ufak ağlamasında panikliyor. Sürekli beni suçluyor. 40 gündür kendimi sadece bakıcı gibi hissediyorum onun gözünde. Akşam bu çocuğa bişey olursa gözüme gözükme dedi çıldırdım. Kimi neyle tehdit ediyor.
Sormak istediğim ilk çocuk olup eşi böyle davranan var mı? Normal mi? Çocuk büyüdükçe geçecek mi?
Benim bebeğim sarılıktan iki gün yattı hastanede. Bu onda travma yarattı. Geçen gaz yüzünden acile götürdük. Yine çocuğu elimizden alacaklar diye beynimi kemirdi.
Çocuk bi yandan bu bi yandan vallahi çıldırcam.
Benim bebeğim 1 aylık oldu daha kucağına almadı. Korkuyormuş bişey olacak diye. Ben de buna takığım mesela. Sadece benim çocuğum sanki. İşten geliyo uzaktan bakıyo o kadar

Son adet tarihinizi baz alarak olması lazım, bebeğiniz önde yada geride olabilir önemli olan son adet tarihiniz doktorunuzda ona göre rapor verir zaten
Gittiğim bi doktor ultrasonu baz alıyor da, diğeri dediğim gibi son adeti. Ama raporda son adet olur evet mantıklı
Teşekkürler

X