2021 Şubat Anneleri

6 yas, 3 yas ve yenidogan.. 3 cocuklu benden herkese selamlar 🙈 ilk gunden beri yalnizim ben, benim minnak sabah 6 dan aksam 6 ya kadar uyuyor. Gunduzleri acikinca uyaniyor sadece ama Gece hep uyanik, asla uykuya dalmiyor, ikiniyor sanci cekiyor, cis kaka yapmaya calisiyor, agliyor aglamasa bile ikinma seslerinden uyuyamiyorum, 10 dk uyusa gozleri hemen aciliyor, gunduz o uyurken yemek temizlik herseyi hallediyorum ama geceleri uykusuzluktan perisan oldum, gunduz uyuma sansim da yok diger ikisi ayakta istekleri bitmiyor :KK43:

6 yas, 3 yas ve yenidogan.. 3 cocuklu benden herkese selamlar 🙈 ilk gunden beri yalnizim ben, benim minnak sabah 6 dan aksam 6 ya kadar uyuyor. Gunduzleri acikinca uyaniyor sadece ama Gece hep uyanik, asla uykuya dalmiyor, ikiniyor sanci cekiyor, cis kaka yapmaya calisiyor, agliyor aglamasa bile ikinma seslerinden uyuyamiyorum, 10 dk uyusa gozleri hemen aciliyor, gunduz o uyurken yemek temizlik herseyi hallediyorum ama geceleri uykusuzluktan perisan oldum, gunduz uyuma sansim da yok diger ikisi ayakta istekleri bitmiyor :KK43:
Allah yardımcınız olsun, ben tek bebekle ve annem bende kaldığı halde zorlanıyorum benimki de dert değilmiş valla

Kızlar nasılsınız iyi akşamlar ben de ogluş da çok bitkiniz gaz sancisindan tükendi çocuk emzik almıyordu normalde bugün aldı tekrar o kadar sancısı var ki ne denesem olmadı

Kızlar doğumdan sonra makat çatlağı yaşayan oldu mu ben sezaryen olmama rağmen bu durumu yaşıyorum, doktora gitmeye çekiniyorum öneriniz varsa alırım nasıl geçer bu durum

Kızlar nasılsınız iyi akşamlar ben de ogluş da çok bitkiniz gaz sancisindan tükendi çocuk emzik almıyordu normalde bugün aldı tekrar o kadar sancısı var ki ne denesem olmadı
Ben anason çayı ve acı elma yağı kullandım. Biraz işe yaradı gibi.

Gaz için ben de acı elma yağı aldım 5 damla doğal zeytinyağına bir damla acı elma yağı karıştırıp her gün 2 kere ayak ve karnına masaj yapıyorum rahatladı gibi sanırım. Bir de sap simplex ve biogaina damlalarını kullanıyoruz. Ben de yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Tüm bebeler bol uykulu gazsız sancısız olsun inşallah

Amiinn inşallah canım. Biogaia ben de aldım ama 1 aydan küçük bebeklere verilmiyormuş

Kızlar hepinize kolay gelsin:) bol uyku ve süt diliyorum hepimize.

Benim ufaklık 4 günde 1 kaka yapmaya başladı. Bugün gene 3.gundryiz yapmadı hala 48 günlük. Tabi buda ona huzursuzluk veriyor . Sadece anne sütüyle besleniyor . Karnına ayaklarına galan günde 2 defa zeytinyagi sürüyorum Masaj yapıyorum ama yapamıyor. Sağlık ocağında 10 güne kadar normal diyor ama çocuk ıkınmaktan perişan oluyor . Kulak copu olayınida 1 defa denedim yapamadı gene var mi başka bir önerisi olan

Benim ufaklık 4 günde 1 kaka yapmaya başladı. Bugün gene 3.gundryiz yapmadı hala 48 günlük. Tabi buda ona huzursuzluk veriyor . Sadece anne sütüyle besleniyor . Karnına ayaklarına galan günde 2 defa zeytinyagi sürüyorum Masaj yapıyorum ama yapamıyor. Sağlık ocağında 10 güne kadar normal diyor ama çocuk ıkınmaktan perişan oluyor . Kulak copu olayınida 1 defa denedim yapamadı gene var mi başka bir önerisi olan
Anüsüne biraz baskı yapabilirsin canım. Ben silerken ıslak mendille biraz bastırınca o da ıkınıyor ve çıkıyor

Benim oğlumda da olmuştu bende sleepy kullanıyorum başta bezden diye düşündüm ama doktor kontrolunde çişinden dolayı bi bakterinin yaptığını öğrendim ben pudrayla geçirdim doktor krem verdi ama işe yaramadı yazdığınız baya olmuş ama günler sonra anca girebildim geçmediyse pudra deneyin isterseniz dr un verdiği kremi yazayım eczaneye sorun pişik kremi olarak bende sudocrem kullanıyorum. Pudrayıda çok olmasın diye pamuğa az döküp sildirdim bacak aralarını
Yok canım ya bezinden oluyormuş.. Çünkü annem aralarına normal bez koyuyo olmuyo artık öyle.. Kendim bile normal ped takıyorum beni bile kaşıtıo tahriş ediyo bebeklerde nasıl olmasın 😔

Ben bu bebekte değil de ilkinde gazdan bu durumu yaşadım. Gaz yüzünden kaka yapmıyordu, doktor sütü sağıp içine bir çay kaşığı saf zeytinyağı koyuo biberonla içirmemi önermişti. Bir de pusetin varsa içine koy, malum yer çekiminden faydalanamıyorlar onun da etkisi var geç kaka sorununda. Pusette kakasını daha rahat yapardı benim minnoş.

Benim de bebeğimin burnu tıkanık uyuyorken horluyor sanki 🙄üşütmüşmüdür acaba.. Burnunu sürekli temizliyoruz da gene oluyo
Benimki yoğun bakımda kaldı doğduktan 10gun sonra geldiğinde hiriltisina vardı üşüttüğünü düşünüyorum 🤦‍♀️

Kızlar dun gaz konusunda tavan yaptık artık yorgunluktan ve sancı dan uyumak denemez sızdı diyebilirim çocuğum
Bugün de sabah devam ediyordu kiraz çekirdeğini denedim sancılı halde anakucagina koydum üstüne de kiraz çekirdeği torbasını karnına ağırlık yapınca bir süre sonra uyudu sıcaklığıyla uykusunda kakasını yaptı çocuğum kiraz çekirdeği sayesinde olduğunu düşünüyorum bir de göbeği ayaklarını zeytinyağı sürmüştüm

Kiraz çekirdeği torbası tatlım

X