KEMİK İLİĞİ MASKESİ 13 mart 2021
Evetttt bugun ilk denememizi yaptıııkkk. 3 aylık bir serüven ile ayda 2-3 defa yapmayı düşündüğüm bir maske tarifi vereceğim her yerde ayrı ayrı karışımlar yapmışlar ama ben deneyimlerime göre yapacağım baş rolümüz kemik iliği. Bildiğiniz sığır kemiklerinin iliği. Fotoğraflarınıda çektim elimden geldiğince paylaşacağım hadi bakalım.
BİLDİĞİNİZ ÜZERİ KADABA GİTTİM 4 KOCA KEMİĞİ 40 liraya verdi adamcağız. Bu arada carfursanın kasabından aldım. Normal kasap daha ucuza verir diye tahmin ediyorum. Daha önceleri ücretsiz veriyorlarmış...
eve geldim efendim attım buzluğa çıkardığım ilikleri hatta buz dolabı poşetine koymadım. Kasap kırdı güzelce kemikleri ben de eve geldim oyacakla ilikleri çıkardım bi güzel plastik bir shake bardagı koydum buzluğa attım.
Bir türlü elime deymiyordu hep erteliyordum ama bugun 13 mart yaptım çok şükür.. saat 10 buçuk civarlarıydı.
Fotoğraftaki ürünler
-MALZEMELER-
SIĞIR KEMİK İLİĞİ (miktarı; şöyle ki göz karar yaptım bir buçuk belki iki yemek kaşığı yağ çıkacak şekilde siz iki buçuk kaşık koysanızda problem değil.. zaten bunun faydası var)
BADEM YAĞI (miktar;10 damla)
BEPANTEN AMPÜL (1 adet)
EVİGEN AMPÜL (1adet)
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI ( tam ya da yarımdan fazla yemek kaşığı)
Lavanta yağı (isteğe bağlı ben koku olur diye koydum ama saçımdayken kokusu olmadı.. 5 damla)
Salatalık( salatalık suyu koydum 7-8 damla siz koymaya bilirsiniz.. nasıl koyduğumu anlatayım salatalığı taneleri düşmeyecek şekilde bir kaşığa sıktım. Ve içine koydum.. neden koyduğumu sormayın
bir yerde okudum faydası var diye deriye hatta baya faydası var tonik gibi.. ben de tılsım niyetine ekledim)
(ZEYTİN YAĞI AMA BU SONRADAN EKLEYECEĞİMİZ BİR ŞEY.. saç uçları için)
evet şimdi burada kettlen su buharı ile iliklerimizi eritiyoruz. Bir tabak erittim o az geldi yağısı gözüme. Bu ikinci tabağımdı. Ayrı bir kaseye aldım eridikten sonra ama içindeki tortulların düşmemesini sağladım.
evet burada malzemelerimi karıştırıyordum altındaki sıcak su kasesi hindistan cevizinin erimesini sağladım zaten içinde kemik iliğinide süzüp koymuştum ve diğer malzemleride ekledim iyice eridikten sonra en soniki ampülü kırdım. Rengi şeffaf gibiydi ben de enjektör ile hızlı hızlı çektim püskürttüm içine rengi daha kıvamlı oldu (bunları karıştırırken içine bildiğiniz duaları okuyun arkadaşlar :)) çünkü ben tılsıma duaya inanan bir insan olarak meryem anamızın elinden şifa diyerekten yaptım)
bu kıvama geldi sanki donmuş gibi duruyor ama donmadı yeniden sıcak su kasesine koydum kavonuzu yanlış anlaşılmasın maskemize su girmeyecek arkadaşlar.. o sırada saçıma 3 dakika boyunca parmak uçlarımda masaj yaptım hatta masaj tarağım vardı onunla yaptım güzelce. Sonra maskemizi aldım sıcak su dolu kasemizin içinden.. parmak ucumla sıcaklıgına baktm biraz sıcaktı 2-3 dakika sogumasını bekledim.. enjektör yardımıyla saç diplerime sürdüm. Sonra parmak uçlarımla yaydım. En son kalan bir enjektörlük ilik maskemin içine zeytin yağı 5 yemek kaşığı maskemizi çoğalttım yani. Sonra saç uçlarıma sürdüm iyice tüm hepsine saç uçlarına boylarına.. şu anda saat 3:46 ve ben tam 4de banyoya gireceğim.
girmeden önce tekrar masaj yapacağım tabikiiii. Sonra saçlarıma ilk olarak şampuan sonra su deydireceğim arınması kolay olsun diye. Banyodan çıkınca kokusu kaldı mı kalmadı mı? Deneyimlerimi aktarırım. Şifa olması dile