Aşılama 2021 NİSAN AYINDA AŞILAMA YAPTIRANLAR

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Sen yine de test sonucuna bak canım bende adet oldum sanıyordum kimyasal gebelik geçiriyormuşum bebek yerleşememiş öyle demişti doktorum o yüzden yerleşmeye çalışırken kanama olmuş ama bana nasip olmadı
Yok kuzu test sonucu da 0.1 den küçük çıkmış benim. Hiç ihtimal yok yani hayırlısı olsun inşallah hakkımızda.

R rcannnn canım nasılsın napıyorsun buraya uzun zamandır giremedim genelde girer arkadaşların msjlarını okurdum burada sanırsam durgunluk var hamiş yok. Bende bu ay adet bekliyorum biliyorsun haziran aşılama olacağım nasipse.
Naptın tüp mü yaptıracaksın sankim öyle konuşmuştuk seninle?

G Gokce6792 merhaba bana üniversite hastanesinde aşamalarınızı söyler misiniz ya da yazdığınız sayfa varsa oradan okusam bu sayfada bende bu ay haziran aşılama olacağım da. Adetimi bekliyorm açıkcası yazınızı okudum maddi boyut yüzünden bende araştırmada yani devlette olacağım biraz biliyorm zor olacak ama mecbur orada yaptıracağım... Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba canım. Öncelikle bu biraz sabır gerektiren bir süreç. Hem uygulanan işlemlerden dolayı hem de sonuç almak bakımından sabırlı olmak gerekiyor. Bursa Uludağ üni de zor bir şekilde randevu bulduktan sonra, ki önce pcos kliniğe başvurdum bu dertten kurtulmak için. Adet dönemi öncesi ve sonrası tahlilleri ile pcos olduğum netlesince eşim için spermiyogram benim için hsg istediler. Bunlar randevu bulma zorluğu yüzünden 2 ay sürdü. Tetkiklerin sonuçlarını göstermek için yine 1.5 ay randevu bekledim. Sonuçlardan sonra eşimde herhangi problem yok, benim tüpler açık, rahim şekli normal,amh ve prolaktin yeterli,sadece pcos var diye önce aşılama deneyelim dediler. Bir de sanırım tüp Bebek raporu için bu 2 kez aşılama olmak zorundaymis sonradan öğrendim. Her neyse bu karardan sonraki ilk adetin 2. Günü merkeze gittim folikul sayımı yapıldı. Ve o gün gonal f iğne vurunmaya başladım 1 kutu bitti kontrole gittim bir kutu daha başladık o da bitti yeniden kontrole gittim. 16 mm olmuştu 14.gunumde. 3 gün daha iğne vurunduktan sonra çatlatma iğnesi vurmami söylediler. Ve 1.5 gün sonra aşılamaya aldılar. Önce eşim örneği verdi 2 saat işlemden geçirildi sonra bana enjekte edildi. 15 dk kadar dinlenip. Eve döndüm.o günden sonra sabah akşam fitil olarak progestan kullandım. Folik asit takviyesi ile birlikte. 14 gün sonra test yaptırdım negatifti ama adet gelmeyince 3 gün sonra yeniden test yaptırdım oda negatifti. 2. Aşılama için 1 adet dönemi bekleyip 2. Adet dönemi gelmemi söylediler.haziranda 2. Aşılama için tedaviye devam edeceğiz. Ben aslında sadece pcos hastalığını aradan çıkarıp doğal yolla olması taraftariydim ama ne yazik ki bu pcos bir sendrom ve tedavisi yok tamamen psikolojik savaş. O yüzden kendimi pollyanna moduna sokup herseyi sakinlikle karşılamaya çalışıyorum. Başka çarem yok malesef. Rabbime sığınıp sabırla bekliyorum vaktinin gelmesini. Allah hepimizin dualarını kabul etsin de vaktinde sağlıkla bebislerimize kavuşuruz inşallah aklına takılan başka bir şey olursa yardımcı olmak isterim. Bu arada doktorlar gayet iyi ve ilgili hemşireler destekleyici. Sadece yoğunluktan kaynaklı bekleme süreleri uzun oluyor randevu bulamıyoruz o kötü. Uygulanan işlemlerin hiç biri ağrı vermiyor rahatsızlık yapmıyor endişelenme o yüzden. Kendini strese sokma rahat olduğun sürece çok daha kolay sonuç elde edersin. Hayat kısa, üzülmek için de çok kısa, mutlu olmak lazım

Kendini strese sokma rahat olduğun sürece çok daha kolay sonuç elde edersin. Hayat kısa, üzülmek için de çok kısa, mutlu olmak lazım
Çoook ama çook teşekkür ederim nasıl bu yazının hakkını öderim Allah razı olsun sizden çok uzun istedim herşey şeklinde yazmışsın hakkını helal et canım bende normalde martta olacaktım aşılama doktorum yoktu bu süreçte başka doktor kabul etmedi neyse nisanda giderim dedim hiç olmaz iş geldi başıma adet olmadım çok stresli dönem oldu nisan sınavlarım vardı vesaire benm adetim yok hala doktora gittim bugün yoğunuz yarın gel dediler tekrar gittim ama adetim yok gebelik de yok kist vesaire hormonlar hep normal ilaç yazdı duphaston onu iç haziran da gel aşılama yapalım dediler. Mayıs adetimle gitmek istemedim onu es geçtik eşim olmayacak yasaklar vardı ramazandı zorlamak istemedim yani. Ben ilacı içerken adet oldum sonunda. Stressiz olmak durumu asla elimde değil bazen dünya yansa umrumda değil bazen ise taktın mı takan birisiyim bana ikametgahını al gel dedi sizden böyle birşey istedi mi birde iğne filan ücretli mi ne kadar tuttu onları merak ediyorum? Bende film çekildim rahim temiz çıktı. Sorunum saçma ama 9 doktora gidip gerçek mi hala inanamadığım durum sebebsiz infertilite olayı hala birşey var olması gerektiğine inanıyorum. Sebebsiz çocuk olmaması aklım pek aldığı şey değil ama örnek çok var böyle bu konu kapsamlı uzunca konu aslında eşim spremleri filan çok iyi. Burada eşinin sprem kaçtı Yıkamayla kaç kaldı merak ettim?bilmek isterim. Adet olunca bende aşılama adayıyım içim bahar bahçe böyle kocaman umut dolu ama bilmiyorum bu arada benim bir düşük 8 haftalık bir kimsayal var. Yani 3 yıldır yok bebeğim.Allah kalplerimize göre versin buraya kadar geldik geç olsun ama güç olmasın inşllh

Durumumuz benzer bende de pcos var. Covid çıkmadan 2-3 ay önce devlete gittim. Çok saçma hasta bakma olayı vardı. 3 kişi birden içeri alıp hepsiyle aynanda ilgilenmeye çalışılıyordu. Benim özelimi başkaları, onların özellerini ben duyuyordu. Doktor 1 kişiye adapte olamıyor. Bu durum hiç hoşuma gitmedi. Sırf bu yüzden özele gitmek zorunda kaldım. Muayene, tahliller vs yapıldı. Zaten sonra covid patladı. Tedaviler acil hariç iptal oldu 5 ay sonra hsg çekildi.. Hiçbir şey yok pcos hariç. Kocaman bir SEBEPSİZ özelde tam 3 kere aşılama oldum hepsi negatif.. 1.sinde negatifi öğrendim yumurta çatlamamış kist olmuş ve aynı gün göğsümde büyük bir kitle saptandı. İlaçların yapabileceği düşünüldü tedavi durduruldu. Biyopsi, ameliyat derken 5 ayda öle geçti. Sonra ardarda diğer 2 aşılama özellerde de randevu bulunmuyor. Saatlerce beklemek zorunda kalınıyor. Ama illaki sıra alabiliyorsunuz. Sizi muayene etmeden gidemiyor doktor.. Sizinkini okuyunca yazasın geldi benimde

Stres mi benim göbek adım Benimde 4 yıldır yok 5 yıldır evliyim. Millettin sorularından caydım. İğne diye GONALF ten bahsediyorsan ücretli gerçi çatlatma iğneside ücretli Gonalf için konuşuyorum. 3 kere aşılama oldum. Son aşılamam onunla oldu. Önce 450 olanından yazdı doktorum. Bana raporda yazdı. Raporsuz 704 TL dediler. Raporla 185 TL ye geldi. İçindeki doz yumurta gelişimine yetmedi. 300lük olanı yazdı. Rapor onun içinde geçerliydi. 120 TL ye almış oldum. Umarım yardımcı olmuşumdur

Son düzenleme:
Helal olsun ne demek Aşılama için eşimden elisa testi istediler. ikametgah değil de vukuatlı nüfus örneği ve evlilik cüzdanı fotokopisi bir de resim istediler. Tedavi olarak hastane ücret almadı zaten işleme giderken 15 adet ppd enjektörü getirmemi istediler sadece. İlaç konusunda 450lik gonal f le başladık ovitrelle çatlatma iğnesi ve progestan a Totalde 450 TL ödedim raporlu olduğu halde. Sonra bı kutu daha gonal f aldım o da 400 TL dediler yine raporlu. spermiyogram testinde total 200mil çıktı yıkamayla kaç kaldı bilmiyorum sormadım açıkçası. Rabbim nasip ederse olur. O içindeki bahar havasını hiç soldurma hep iyi şeyler düşün. Strese gelince benim de stres çok fazla hayatımda. Elektrik mühendisiyim aşılamadan 1 gün sonra ise gelip 1 hafta boyunca gece gündüz iş yetiştirdim, stresle beraber tabi hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun. Olduktan sonra yitirmek bana daha acı geliyor ya da yavrunun sağlıklı olmama ihtimali daha zor. O yüzden en doğru zamanda en hayırlı olanını nasip etsin Rabbim. İstemekten vazgecmeyelim.

Ah be yavrum neler yaşamışsın. Rabbim bı daha göstermesin kötü günleri. O pcos nasıl bı illetse stres yapmayacaksın, kilo almayacaksın insülin direncine rağmen üstelik. Ağrı kesici bile içmeyeceksin hemen etkileniyor. Bu iş tamamen kafada bitiyor malesef. Büyükler mütemadiyen baskı şeklinde bı yandan da akıl veriyorlar çocuk için değil zevk için yapın diye ama bu durum malesef böyle çok duydum artık tedaviye başladık nasilsa diyip kafayı takmayınca gebelik haberi geliyor ama biz tedaviyi bile kafaya taktigimiz için olmuyor. Ben bu ay çok umutluydum aslında ama dediğim gibi aşılamadan sonraki gün 1 hafta boyunca iş yetişme telaşına strese girdim çok fazla hemde. Gece gündüz çalışıyordum resmen. Progestani kullandıktan sonra yarım saat 1 saat yatmam gerekiyordu onu bile zor uyguluyordum yani. Bı yandan ramazan vardı filan bu ay çok stres yaptım sanırım çocuk için değil başka şeyler için. Hayırlısı böyleymiş nasip. Çalışmalara devam önümüzdeki maçlara bakcaz inşallah

evlilik cüzdanı fotokopisi bir de resim istediler.
Acaba benden de bunu istemiş olblr diye düşündüm kafam karıştı arayacağım hastaneyi soracağım ne istediğini yada hepsinden çıkartıp götüreceğim çok teşekkür ederim tekrardan bilgiler için. baya para tutmuş bakalım bana ne diyecek ne uygulayacak. Napalım bu paralar yine tadı tuzu burada özelde 900-1500 arası yapılıyor.tutar inşallah canım da .doktorum çok iyi çok tatlı ondan güzel şeyler alacağım inşallah. Sempatik bir bayan çok da iyi tedavi şekli. Şimdi inşallah adetim hafta sonuna denk gelmez valla bunu da yaşamak sinirlerimi bozuyor nasip olacak bazı şeyler bu yüzden geri kalıyorum bazen normalde sıraya filan gerek yok ben hastasıyım direk alıyorlar da adetim dalga geçiyor benimle Rabbim bizlere de güzel şeyler nasip etsin bu sefer ki bayrama anne girelim dilerim

CANIM KARARSIZIM DOKTORDA 6 AY SÜRE TANIYIN BU SÜREDE İSTERSENİZ YAPARIZ 2.Yİ DEDİ BELKİ KURBAN BAYRAMINDAN SONRA YAPTIRIRSAK ŞU ARALAR MADDİ OLARAK BİRAZ GERİLEDİK
Yaa şu maddiyat bizleri yıkarken Allahım ummadık yerden verse de bizlerde anne olsak. Ama 6 ay uzun yaptırabilirsen kurban sonrası yaptır tedavi üst üste daha verimli olur diye düşünüyorum inşallah hakkında haylrıısı olur.Bende 1.aşılamamı yaptıracağım bakalım adetim ne zaman olacak

hayırlısı olsun canım inşallah Allahım aratmaz da kendiliğinden oluverir ben çok yoruldum artık sürekli stres 1.5 yıldır usandım inşallah kavuşuruz bebeklerimize tez zamanda doktora sordum hiç alakası olmadığını söyledi bu ilaçların etkisi devam edermi falan demiştim olsa tekrar denediğimizde neden aynı ilaçları bir kez daha kullandırtalım demişti nasip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…