ben seni sanki 40 yaş topiğinden hatırlıyor gibiyim ama yanlışta hatırlıyor olabilirim
Şöyleki 39 yaşında evlendim ve hamile kaldım 11. haftada düşük yaptım sonrasında bir dünya tahlil vs derken ben o arada 4. düşüğümü de yaptım. Değerlerde görünen hiç birşey yok amh, fsh, e2 , homotistein. protein s , ana , genetik tahliller aklına ne gelirse yaptırdım hiç birşey yok. Sonuç yaşa bağlı yumurta kalitesi. Bu arada eşimde de sıkıntı yok. Tüp bebeğe başlama serüvenimiz embriyolarımıza NGS yaptırmakla başladı 7 embriyo gönderdim genetiğe hiç biri transfere uygun görülmedi. bu arada 3 tedavide 30 embriyom oluştu.
Yumurta donasyonu Türkiye ' de yasal değil bu arada. Kıbrıs , batum, Yunanistan, Hindistan, Ukrayna en ilginci İran gelmişti bana orada bile yapılıyor. Daha genç sağlıklı bir kadının yumurtasını bağışlaması ile hamile kaldım. Özetle böyle. Biraz pahalı tedaviler ama keşke 2. tedavide uğraşmadan direk donasyon yaptırsaymışım diyorum. Tedavilere verdiğimi geçtim dünya takviye kullandım hiç birşey değişmedi.