- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.596
Kizlar ozellikle mama da verenler, gun icerisinde 1 gun boyunca tam ne yiyor bebekleriniz beslenmesini paylasirmisiniz ?
Mama içmiyor Seninki anne sütü alıyor mu sadece mamayla mı besleniyor?
Sabah uyandıktan bir süre sonra uykusu gelince emerek uyuyor.
İlk uykusundan uyanınca kahvaltı yapıyor.
Sabah kahvaltı olarak genelde yumurta veriyorum yanına peynir. Bazen iştahsız oluyor pirinç unu, su pişince de pekmez ekleyip veriyorum.
Sonrasında oyun, dışarı gezme, çığlık kıyamet derken bu çocuğun uykusu gelmiştir deyip emzirip uyutuyorum.
Uyanınca çorba yapıyorum yarım kase, bir kase iştah durumuna göre değişiyor.
Doymadığını hissedersem meyve, kendi yaptığım kek, bisküvi tarzı atıştırmalık veriyorum.
Canı sıkıldıkça süt istiyor çok emmese bile iki yudum emip yaramazlığa devam ediyor.
Ancak bağımlılığa dönüştüğünü hissettiğim için artık karnını iyice yemekle doyurup sütle keyif uyku saati yaptırmaya çalışıyorum. Çünkü uyurken zaten çok uzun duruyor, gece zaten sürekli emiyor damarlarıma kadar yorgunum sömürüyor sürekli
Akşam bizim yediğimiz yemek uygunsa ondan veriyorum. Yoksa hızlıca bir çorba yapıyorum.
Gece de emip yatıyor.
(mama içiren bir arkadaşa sordum şimdi sıfır anne sütü alıyor ama iştahlı bi çocuk 10.aya kadar 4 kez istiyordu, 10.aydan itibaren 1 sabah 1 akşam nadiren de öğle uykusundan önce veriyorum dedi.)
Sabah kahvaltısı: 1 yumurta sarısı, kibrit kutusu kadar peynir (bir gece önceden suya koyuyorum, tuzu gitsin), çok az yulaf ya da tahıl, su. Varsa yarım avokado.
Saat 11 gibi rendelenmiş meyve
Öğlen: etli çorba, herhangi bir çorba olur, bugün kabak çorbası yaptım, pirinçli.
Öğleden sonra: yoğurt
Akşam: etli sebze çorbası. Patates havuç, ne sebzesi varsa, biraz pirinç ve irmikle
Çorbalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, sabah kahvaltısına da biraz zeytinyağı
Annemin hayalindeki beslenme programı maşallah maşallah