2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

İkizlerde 2li 3lü de çok önerilmiyor sanırım. 2li 3lüü yaptırdınız mı?
Bizim doktorumuz ikili test istedi , bir de nft diye bir test istedi 16. Haftada. İkizlerde de doğru sonuç verdiğini söyledi ikili testin , zaten her bebek için ayrı sonuç çıkmış. Iyi cıktı çok şükür.

İkizlerde 2li 3lü de çok önerilmiyor sanırım. 2li 3lüü yaptırdınız mı?
Bizimki doğru sonuç vermiyor dedi. Ense ve burun baktı. Ama yine de içiniz rahat etsin isterseniz fetal dna test yaptırabilirsiniz dedi biz de yaptırdık. İkili test oran veriyor. Başka bir doktor normalde %80 doğrulukta iken ikizlerde %65 doğruluk veriyor demişti ikili test için. Fetal dna test iste direk anomali var mı yok mu onu söyleyebiliyor doğruluk için de %98 diyor. Sadece ikizlerde varsa anomali hangisinde olduğunu söyleyemiyor.

Bizimki doğru sonuç vermiyor dedi. Ense ve burun baktı. Ama yine de içiniz rahat etsin isterseniz fetal dna test yaptırabilirsiniz dedi biz de yaptırdık. İkili test oran veriyor. Başka bir doktor normalde %80 doğrulukta iken ikizlerde %65 doğruluk veriyor demişti ikili test için. Fetal dna test iste direk anomali var mı yok mu onu söyleyebiliyor doğruluk için de %98 diyor. Sadece ikizlerde varsa anomali hangisinde olduğunu söyleyemiyor.
Perinatologumuza sordum yaptıralım mı fetal dna diye ben önermiyorum dedi. Risk olduğunu düşünürsem zaten amniyosentez yapıyorum dedi. Biz de ona güvendik yaptırmayacağız. Perinatoloji profu o yapıyor takibimizi.

Baktı normal dedi ama dediğim gibi 5 dakika felan sürdü tek tek incelemedi
Beyninde 50 tane şeyi ölçüyor kalbinde keza öyle bence başka bi doktordan daha randevu al canım. Ama şart da degil ayrıntılı ultrason kadın doğum doktoru bi terslik olduğu zaman görüyor zaten

Perinatologumuza sordum yaptıralım mı fetal dna diye ben önermiyorum dedi. Risk olduğunu düşünürsem zaten amniyosentez yapıyorum dedi. Biz de ona güvendik yaptırmayacağız. Perinatoloji profu o yapıyor takibimizi.
Ben normal doktora gidiyorum ama perinatologlar daha iyi oldukları için bu konuda gerek yok diyorsa ben güveniyorum. Bir tanıdığımız da ikizlerinde sadece perinatoloğa gitti ve testleri yaptırmadı hiç. Şimdi sağlıklı bebekleri var :) zaten burun ve enseye bakıp bir anomali görmüyorlarsa çok da gerekli değil aslında testler bence.

Kızlar bugün a101 den süt sağma makinesi aldım, inşallah ise yarar, ikizler için iyi olur diye düşündüm ama, sizler ne düşünüyorsunuz?
Ayy canım ben de gördüm ama markası pek bilindik değil diye almadım . Emziren biri var mı etrafında bi denese iyi olur 😂 Eğer iyi ise ben de alayım

X