Ben bu haftaya kadar 3 farklı doktora gidiyordum ( artık sadece birine gideceğim) hepsinde fark da farklıydı
100 gr ile başlıyor 250 ye kadar çıkıyordu
İkisi de gebelikte kullanılmıyor diye biliyorum doktoruna danışmanda fayda var . Hamile kalmadan önce benim transfer aşamasında olmuştu doktor sirkeli su ile yikamami önermişti
Canım doğru ikiz gebelik her an sürprizlere açık. Tek hamilelikler de öyle ama bu tamamen kader kısmet ve bebeğe bağlı bir durum. Benim iki yeğenim de erken doğdu ilki için doktor risk gördüğü için her önlemi almıştı ciğer geliştirici iğne de yapmıştı ama gel gör ki 34 de doğmasına rağmen iki hafta kuvozde kaldı. Sonraki yeğenim de yine aynı şey olmasın diye alanında daha iyi bir doktora gittik o doktor da kesinlikle karşıyım ciğer geliştirici iğneye demişti tamamen kortizon faydadan çok zarar demişti tabiki doktorların tarzı farklı oluyor birşey diyemiyorsun bekledik mecbur o yeğenim 33 haftasında daha düşük kiloda doğmasına rağmen girmedi kuvoze . Yani demem o ki bence bebekler ne ise o sia etkenler çok da etkilemiyor ve her doktor hastası için en iyisini yapmaya çalışıyor. Yöntemleri farklı oluyor doktorların benim doktor mesela tüp bebek olmasına rağmen bana doğru düzgün progesteron kullandirmadi. Umarım hepimiz sağlıklı doğumlar yaparız. Ben senin sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Sen de içini ferah tut canım iyi düşünelim iyi olsun