2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Yok benimkiler emmiyor, ama lusin emzirirken de ilac aliyordu diye hatırlıyorum. Evet ozel hastanede bi profa gittim. Zaten koydugu taninin özelliklerine bakinca 1 tane bile eksiksiz beni anlattigini gordum. Anksiyete bozuklugu varmis bende. Hele ıkizlerden sonra baya artti. 3 cocuk 3 kat stres oldu, ozellikle onlar hastayken ben kendimi panik halde buluyorum kussalar ciglik cigliga kalıyorum elim ayagim titriyor. Su an iyiyim ama daha da iyi olacagim eminim.

Ben kalbimde ritimsizlik hissediyorum bazen , görümcem hemşire panik atak olabilir dedi, daha önce hiç aklıma gelmemişti böyle bisey olabileceğim. Çocuklar bizim ayarlarımızı bozdu gerçekten. Yalniz büyüdükçe kolaylaşıyor, genelde ikiz annelerinin söylediği şey bu. Sanırım 3 yaşlarına geldiklerinde epey rahatlıcaz. Parkta görüyorum 3 yaş çocuklar baya baya dertlerini anlatıyor, koşup oynuyor. Sabir sadece. Ama tabi 3 yasa kadar da anksiyete, panik atak, tansiyon , ķörlük, kollarda lif kopması, ayaklar da ağrı. Ne varsa üzerimden geçecek sanırım.

Aynen benim kalpte carpinti, inanilmaz korkular, aklima sürekli ya duserse ya kanarsa ya kusarsa diye surekli dusuncelerin gelmesi, hafif yere devrilse ayyyyyy diye bagirmalarim, el ayak titremesi panik oldugumda, kizim 3bucuk yasinda evet o su an sadece surekli evcilik oynamak istediği icin zorluyor beni, yoksa baska bi zorluğu yok, yemek yapmak ikizlere bakmaktan cocukla doya doya evcilik de oynayamiyorum. Tas catlasik 10dk

Bu aralar hic guzel birseyler yazmiyorum hep stress . Bugun instagramda reklam gibi sayfa gordum iste yaziyor ' herzmana evi toplamaya zamanim olur ama birdaha 1 yasindaki cocuguma kitap okuyamam' biran cok daha fazla stress vicdan azabi yasadim . ben en son kizlarima 4/5 aylikken kitao okuyabildim . su an 10 daka mutlularsa 1 saat agliyorlar gunde 3 kere uyurlar gece boyu illaki birinden biri uyanir sallarim. ikiz oldugunu ogrenince ilk aklima gelen yetebilexekmiyim diye dusundum ama galiba gercekten yetemiyom bazen cok kotu hissediyorum kendimi . biri kucagimda sacini basini oksayip masaj yapiyom diyeri aglayinca birakip ona geciyom, sizdemi aynisiniz ilgi hep ikiye bolunuyor . biriyle oturuo rahat rahat guzel vakit geciremiyorum

Evin işi de hiç bitmiyor ki, ikizlere bi yemek yediriyoruz ortalık savaş alanına donuyor resmen. Hadi ortalık topla bulaşık mak boşalt, yemek yap. Çamaşır hiç bitmiyor zaten. Hergun çamaşır as, topla, kaTla. Ütüle. Nevresim değiştir, emdikleri dezenfekte et. Ooo bir sürü iş. Dişlerimizi fırçalamaya zaman yok . Az kaldı bacım az kaldi , inanıyorum biz de normal hayatımıza donucez inşallah.
Aynıyız kuzum .Bi de benim oğlan ne bulursa gidip kız kardeşinin kafasına vuruyo. Oburu agliyo bu sefer masum yavrum. Bi de modeme taktı gidip gidip onu karıştırıyor. Koş babam koş. Anca birisi önce uyanırsa onunla vakit geçirmeye zaman oluyor. O da ikizi hemen uyanıyor arkasından.

benim ki bitanesi psikopata bagladi zaten duvara uere kafa atiyo sorna guluyo , eve kardes gelince nasil ilgi cekecegine sasirdilar . biri kendi sacini yoluyo. 2 sene cabuk gecer biliyorumda bize nolucak bilmiyom . su an goz kapaklarim agriyo yorgunluktan iykusuzluktan

Valla canım ben okuyayım diyorum okuyamıyorum çünkü elimden bir biri çekiştiriyor bir biri . Hiç takılma bunlara . Hiç birimiz mükemmel değiliz ve insanız , elimizden geldiğini yapabiliyorsak ne mutlu . Hiç bölünmeden tek çocukla ilgilenmek için sadece tek çocuk yapmak lazım . Bu anlamda kendini suçlama . Rabbim bunu nasip ettiyse demek ki yapabileceğimizi biliyordu . Anneleriniz kaç çocuğu aynı anda büyütmüş bizler fazla çocuk odaklıyız sanırım . Bu sosyal medya insanların özellikle annelerin Üstüne çok fazla yük bindiriyor . Yeri gelir kitap okunur yeri gelir ev toplanır . Sürekli instagramda çocuğa öyle deme, çocuğa böyle davranma , çocukla bunu yap, çocuğa sürekli şu şekilde cümle kur. Yahu insan bu nasıl bizlere aynı durumda aynı tepki işe yaramazsa çocuğuda aynı öyle . Evimde 5 yardımcı olur her şeyimi gece gündüz yapsalar BİLe tüm vaktimi çocuğa ayıramam nefes almak isterim . Millet teki ile zor başa çıkarken biz iki tanesiyle aynı anda uğraşıyoruz .

Ben zaten evle yemekle ilgilenmekten oyun oynamaya açıkçası cok cok az zaman ayiriyorum. Onlar yazik kiyamam kendi kendine oynuyolar

A

Buralarr cokkk sessizlestiiii Nosking Mi-Ok Yun nerdesinizzzz

Ben hazırlık yapıyorum çocukların doğum günü münasebetiyle kocişkotoşumcanımkoşum anneme 15 günlüğüne dinlenmeye götürecek
15 gün bebeler benim değilmiş gibi davranabilcem ayaklarım yerden kesik durumda
Birde 1 yaş sendromumu neyse bebeler çok mızmız Hiç huyları olmamasına rağmen vızır vızır dolanıyorlar arı misali
Sen napıyon Efem nasıl?

Neler yaptı acaba doğum gününe Defne ile Demir in annesi azıcık malzeme versede dedikodu yapsak çok boş kalmış buralar

Neler yaptı acaba doğum gününe Defne ile Demir in annesi azıcık malzeme versede dedikodu yapsak çok boş kalmış buralar

Vallaha bacım bebelerin doğum günü 30 Ağustos Herkes coşkuyla kutlayacağız için ben bişey yapmıyım bide
Babaları törende olacak zaten bebeler ve ben başbaşayız Her zamanki gibi...
Ertesi gün Abbas yolcu. Anamlara gidicem ama orda da pek bişey yapmam sanırım pek parti insanı değilim. Hep beraber bi pasta keseriz en fazla
Benden malzeme çıkmaz senin anlayacağın

Ay ben de sevindim dedikodu yaparız azıcık bu olmuş bu olmamış diye ama neyyssee
Bu arada hayırlı mutlu ömürleri olsun inş

Kızlar kafayı yemek üzereyim ya annemlere geldim önce ishal oldular üçüncü gün doktora götürdüm gaita testi istediler ve testi vermeyi beklerken kakaları normale döndü şaka gibi teste de sorun çıkmadı diştendir dedi ama aşırı aşırı aşırı iştahsız kafayı yiycem bir yumurta sarısı tatlı kaşığı peynir ile uyudu sadece sabah onu yedi diğeri ekstra meyve yedi yani o ne yapcam böyle iştahsızlık olur mu mama hiiiiç almadılar süt zaten yok. Moralim çok bozuk iki günde eridiler zaten iştahlı bebekler değillerdi. Bu kadar da olamaz ya sabahtan bu yana ya

Donemsel oluyor bu sekilde disten kaynaklaniyor kisa bi surede eskiye donerler ama tekrar bozulup tekrar duzeliyor düzen, oldukca normal yani.

Kuzu ishal oldukları an şeftali daya iştahsız bebek bile yiyor sonuçta. Hemen toparlıyor.
Benimkiler diş ishalini biraz fazla abartan bebekler o yüzden formülü böyle buldum. Nektarin değil ama şeftali... Nektarin ishal yapıyor
İştahsızlık ta bu dönemden sonra ara ara hep gelip gidiyor. O dönemde en sevdikleri her zaman tarhana çorbası mecbur günlerce tarhanaya abanıyoruz. Oda ishale iyi gelir aklında olsun Tabiki bol yoğurt kefiride atlama bunlar zaten çok iştahsız olsalarda az az yedikleri şeyler genelde.

İshalden ben de kurtulamıyorum bu ara . Bi düzelir gibi oluyor ama tekrar başlıyor . Şeftali kefir ev yoğurdu patates iyi geliyor ama anlık onlarda . Zinco nun da kestiğini söylüyorlar ama ben yararını görmedim açıkçası . Ve işin garip tarafı etrafımdaki çoğu çocukta böyle . Niye anlam veremiyorum . Acaba korona yeni bir mutasyonla mı girdi hayatımıza aklıma gelmiyor değil . Diş ishali bu kadar uzun sürmez aslında sma yine de ihtimaller arasında . Yine de yedirmek için biraz zorla yoğurt çorbası iyi gelir ya da patates çorbası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…