2021 Aralık Anneleri

Karnının bi tarafinda TOP gibi sertlesiyor toparlanıyor oraya sanırım bu kasılma oluyor
Benm göbeğimin altında toplanıyor 2 gündür ama çok sert değil tabiki biraz sert ama oda bebek orda olduğu için ağrı sancı yok . Bugun ebe ye sordum kasılmayı anlarsın duvar gbi sert olur dedi . Bebek yer değiştirdiği için öyle toparlanıyordur dedi

Bende anlamadım ama 3 aylık şeker daha önemli sanırım.Bide diyorum devlete gidip orda tekrar mı baktirsam
Gerek yok ya bakıldı zaten önümüzdeki ay yine açlık baktır olmadı

Ok ben 25+2 de gitmiştim bugün 25+3 doktorunuz şeker yüklemesi istedi mi ?Benim ki açlık tokluk e aylık şeker bakalım dedi açlık 83 2 saat tokluk 87 cikmis 3 aylık şekerde arada cikmis istemez herhalde
Benim doktorum Sadece 3 aylık şekere baktı o da çok şükür güzel çıktı gerek görmedi canım

Bana da aclik tokluk bak dedi parmaktan bakilandan baksam olur herhalde diye düşündüm
Tokluk hastane parmaktan baktı bana
Sabah sağlık ocağında açlık ver tokluğu evde kendin yap

Bana da aclik tokluk bak dedi parmaktan bakilandan baksam olur herhalde diye düşündüm
Ben doktoruma kendim dedim . Dedim ki ben şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum o da dedi ki bizim elimizde olan bişey değil,dedim o zaman açlık tokluk bakın dedi daha detaylı eğer aç isen 3 aylık şekerine bakicam eğer normal değerler içinde çıkarsa gerek kalmaz şeker yüklemesine yok eğer fazla yahut sınıra yakın çıkarsa kesinlikle yaptırmalisin şeker yüklemesini dedi . Bende zaten bilinçli aç gitmiştim , öyle baktı canım . Çok şükür güzel çıktı gerek yok dedi daha

Cok sukur cnm ben de zaten tetanoz olurken aclik baktircan tekrar evde de tokluk bakarm parmaktan dr a atarm ins guzel cikar hepimzn

Kızlar gebeliğin başından beri şeker ölçüm cihazı ile evde kontrol yapıyordum. 25 hafta çok normaldi. 25. Haftada tokluk şekeri yüksek çıkmaya başladı. Cumartesi 50 gram şeker yüklemesinde açlık 98, 60 dakika 211 çıktı anında gebelik şekeri tanısı kondu. Plasenta insülin direnci oluşturuyormuş. Hemen dahiliye kontrolüne soktular. İki günde şekerim düştü ama dahiliyeci yeme düzenimi bebek için çok çok az buldu. Bu haftaya +3 kilo ile geldim. Diyetisyen elime aşağıdaki menüyü tutuşturdu. Ama sorun şurda ben bu kadar yiyemiyorum çok çok çok fazla geldi. Midem mahhhhvoldu. Yiyorum çıkarıyorum. Midem cayır çayır yanıyor. Üstelik bu menü ile üç günde iki kilo aldım. Bi diyetisyen bi doktorla daha görüştüm, bu listede bişey yok ki Yemen lazım azı zarar, günde altı öğün yemezsen şeker yine yükselir diyorlar. Menünün saatlerine uyarak yazanları yarı miktara indirdim yine de midem kabul etmiyor. İki buçuk saatte bir bişey yemek korkunç bi işkence oldu bana. Doktorlardan da fayda yok napıcam bilmiyorum. Pastadır, börektir, hamur işidir yemek umurumda değil, üç sene yemesem aramam ama bir günde eskisi gibi üç öğün yesem ne olur ki ya. Her hamile böyle mükemmel mi besleniyor. Bu arada bende şeker çıkması doktorda bile tam bi şok yarattı, ben kilo almadım, bebek kilosu fazla değil, suyunda sıkıntı yok. Hiç belli olmuyor böyle işte dedi doktor. Ya arkadaşlar siz bu listedeki kadar yiyor musunuz ?

Eklentiler

• 76F9FEFA-FFA3-4FD7-AF4F-E2B937120B05.jpeg
    122 KB · Görüntüleme: 86
Aslında benim beslenme düzenim öğle yemeğini çıkarırsak aynısı.
Ben 2 ana öğün yapabiliyorum 3 gerçekten fazla 2 ana 3 ara oluyor benim de genelde

Bnm listeye göre baya çok vermiş yaa bak bnm listeye arada değişiyor liste Bnde fazla uymadım geçtiğimiz ay 5 gafta da 4 kg almışım orası ayrı karbonhidrat ve şekerli beslendim ondan hatta bn çoğu zaman 21 öğününü yapmıyorum seni kalsiyum bombasına tutmuş bi yandan ekmek vermiş

Eklentiler

• image.jpg
    85,1 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
Ay senin listeyle benimkinin alakası bile yok. Mesele meyve var senin ara öğünde. Meyve yanında süt, yoğurt veya ayran tüketmezsen şekeri yükseltiyormuş. Sende de gebelik şekeri mi çıktı. Senin menü de şeker içinse daha kolay uyarım ben buna, benimkinden çok kolay. Benim diyestiyen günlük 1000mglık kalsiyum ihtiyacını hesaplamış öyle vermiş aradım itiraz ettim ben bunu yiyemiyorum diye ama ben özel ayar yaptım değiştirme diyor başka şey demiyor. Ama yediğim çıkıyor ne anlamı kaldıysa mahvoldum üç gündür

Aslında benim beslenme düzenim öğle yemeğini çıkarırsak aynısı.
Ben 2 ana öğün yapabiliyorum 3 gerçekten fazla 2 ana 3 ara oluyor benim de genelde
Valla arkadaşım bana da üç ana öğün çokkkkkkk fazla geliyor. Ben de çıkarıcam mecbur birini.

Gebelik kolestrolu çıktı bende,bugün tahlil yaptirmistim kolestrolum cok yuksek çıkmış ilk gebelikte valla gebelik yasamamisim ben bunda herseyi görüyorum
Nolcakmış peki?

Mükemmel beslenmiyorum hatta kötü ama bir sorun çıkmadı bende. Bence hazımsızlık icin filan şurup filan alarak bir sure bu listeye uymaya calışmalısın.

Şeker için değil bn genel. Olarak gidiyorum hem şekeri dengelemek hemde az kilo almak için ne dersem onu yazıyor bu aralar bnm şekerim düşüyor sanırım değişiklik yapar
Senin ki meyve vermemiş ama bol bol ekmek vermiş bence başka bi Dyt git canın. İsteyince mecbur yiyorsun bi yerden kısmış bi yerden vermiş

Mükemmel beslenmiyorum hatta kötü ama bir sorun çıkmadı bende. Bence hazımsızlık icin filan şurup filan alarak bir sure bu listeye uymaya calışmalısın.
Bu listeyi gebeye bırak normal zamanda bana bi Dyt yazmıştı 3 kg alıp gitmiştim sen zaten beslenme kilo hiç deme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…