Kızlar gebeliğin başından beri şeker ölçüm cihazı ile evde kontrol yapıyordum. 25 hafta çok normaldi. 25. Haftada tokluk şekeri yüksek çıkmaya başladı. Cumartesi 50 gram şeker yüklemesinde açlık 98, 60 dakika 211 çıktı anında gebelik şekeri tanısı kondu. Plasenta insülin direnci oluşturuyormuş. Hemen dahiliye kontrolüne soktular. İki günde şekerim düştü ama dahiliyeci yeme düzenimi bebek için çok çok az buldu. Bu haftaya +3 kilo ile geldim. Diyetisyen elime aşağıdaki menüyü tutuşturdu. Ama sorun şurda ben bu kadar yiyemiyorum çok çok çok fazla geldi. Midem mahhhhvoldu. Yiyorum çıkarıyorum. Midem cayır çayır yanıyor. Üstelik bu menü ile üç günde iki kilo aldım. Bi diyetisyen bi doktorla daha görüştüm, bu listede bişey yok ki Yemen lazım azı zarar, günde altı öğün yemezsen şeker yine yükselir diyorlar. Menünün saatlerine uyarak yazanları yarı miktara indirdim yine de midem kabul etmiyor. İki buçuk saatte bir bişey yemek korkunç bi işkence oldu bana. Doktorlardan da fayda yok napıcam bilmiyorum. Pastadır, börektir, hamur işidir yemek umurumda değil, üç sene yemesem aramam ama bir günde eskisi gibi üç öğün yesem ne olur ki ya. Her hamile böyle mükemmel mi besleniyor. Bu arada bende şeker çıkması doktorda bile tam bi şok yarattı, ben kilo almadım, bebek kilosu fazla değil, suyunda sıkıntı yok. Hiç belli olmuyor böyle işte dedi doktor. Ya arkadaşlar siz bu listedeki kadar yiyor musunuz ?