- 25 Mart 2021
- 1.381
- 1.673
- 83
Nasil eski tarihliymis? 30 Haziran 2021 genelgesinde yazıyor idari izindekilerin tüm sosyal,mali ve özlük hakları saklı olur diye. Mudurunuze o genelgeyi gösterin. Bana da ilçe mem idari izin kalktı dediğinde o genelgeyi gösterdim tamam dediler.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah size bir sorum olacaktı belki bilginiz vardır. Ben Şuan için sözleşmeli öğretmenim, 24+0 haftalık gebeyim bugün itibariyle. Haftaya cuma günü idari izne ayrılmayı düşünüyorum. Okul idaremle görüştüm ek dersi ve eğitim öğretim ödeneğini . İkisini de alamayacağımı söylediler. Ek ders için okuldaki öğretmenlerden birisi zaten sınıfıma bakacakmış hem bana hem ona ek ders verilmezmiş o yüzden ek ders alamazmışım dediler. Eğitim öğretim ödeneği içinse devlet o parayı eylülden hazirana kadar olan süre için veriyormuş ben idari izinde olacağım için hazirana kadar çalışmayacağım için o para yatmazmış yatsa bile benim o parayı geri ödemem gerekirmiş hatta o para zaten aylık olarak hesaplanıyormuş Mesela atıyorum şuan 1500 lira ise Eylül, ekim, kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, nisan , Mayıs, Haziran aylarını kapsadığı için ben 10da 1ini yani sadece eylülü alırmışım. Ancak buradaki öğretmen arkadaşlardan duyduğuma göre kırtasiye yardımı yani eğitim öğretim ödeneği alabilirmişşz izin de olsak bile. Bu konu da net bir bileğiniz var mı? Nasıl hakkımı arayabilirim? Çünkü okul idaresi verilmez diye diretiyor. Elimde bir yazı var idari izinde olan öğretmenin sosyal haklarından geri bırakılmayacağına dair müdürümüz ona bile eski tarihli diyor
Saçmalık şu ki bu iznin tam anlamıyla bir idari izin olmadığını söylüyorlar o yüzden normal idari izin olarak düşünmemiz ona göre hareket etmemiz yanlış olurmuşRica ederim, yani ortak bir uygulama olması lazım idarenin yada ilçe mem'lerin anladığı şekilde işler yürüyor bizde malesef. Kimisine ödenirken kimisine ödenmez deniliyor. Konuştuğum idareci arkadaşlar ücretsiz izin haricinde olanlara verilir ödenek dediler. İdari izin yada doğum izni fark etmezmiş.
Hocam gösterdim eski tarihli kabul edemiyoruz dedilerNasil eski tarihliymis? 30 Haziran 2021 genelgesinde yazıyor idari izindekilerin tüm sosyal,mali ve özlük hakları saklı olur diye. Mudurunuze o genelgeyi gösterin. Bana da ilçe mem idari izin kalktı dediğinde o genelgeyi gösterdim tamam dediler.
2 ay önce çıkan genelge nasıl eski tarihli oluyormuş insanHocam gösterdim eski tarihli kabul edemiyoruz dediler
Bizimki yarım idari izin mi oluyormuşSaçmalık şu ki bu iznin tam anlamıyla bir idari izin olmadığını söylüyorlar o yüzden normal idari izin olarak düşünmemiz ona göre hareket etmemiz yanlış olurmuş
Aynen öyle hocam birbirimizden haberdar olmak lazım. Başka şehirden bir arkadaşıma Müdürü hiç izin vermemişBizimki yarım idari izin mi oluyormuşya sanki ilcedekilerin idarecilerin cebinden çıkıyor bu paralar. Ortak bir uygulama getirsin bakanlık o zaman ödeyin yada ödemeyin desin böyle her il/ilçe kafasına göre davranıyor.
Allahtan böyle bir idarecim yok, biraz insan olmak zor gelmiş anlaşılan. Benimki tam tersine idari izin kalkarsa rapor alabilirsen al gelme hocam kendini riske atma demisti. iste herkes idarici oluyor ama insan olamiyor.Aynen öyle hocam birbirimizden haberdar olmak lazım. Başka şehirden bir arkadaşıma Müdürü hiç izin vermemişböyle hakkın yok hamileysen git rapor al demiş
Mesajı ekran görüntüsü aldım pazartesi arkadasa sorup cevabını yazarım SizeHakkınızda hayırlısı olsun inşallah size bir sorum olacaktı belki bilginiz vardır. Ben Şuan için sözleşmeli öğretmenim, 24+0 haftalık gebeyim bugün itibariyle. Haftaya cuma günü idari izne ayrılmayı düşünüyorum. Okul idaremle görüştüm ek dersi ve eğitim öğretim ödeneğini . İkisini de alamayacağımı söylediler. Ek ders için okuldaki öğretmenlerden birisi zaten sınıfıma bakacakmış hem bana hem ona ek ders verilmezmiş o yüzden ek ders alamazmışım dediler. Eğitim öğretim ödeneği içinse devlet o parayı eylülden hazirana kadar olan süre için veriyormuş ben idari izinde olacağım için hazirana kadar çalışmayacağım için o para yatmazmış yatsa bile benim o parayı geri ödemem gerekirmiş hatta o para zaten aylık olarak hesaplanıyormuş Mesela atıyorum şuan 1500 lira ise Eylül, ekim, kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, nisan , Mayıs, Haziran aylarını kapsadığı için ben 10da 1ini yani sadece eylülü alırmışım. Ancak buradaki öğretmen arkadaşlardan duyduğuma göre kırtasiye yardımı yani eğitim öğretim ödeneği alabilirmişşz izin de olsak bile. Bu konu da net bir bileğiniz var mı? Nasıl hakkımı arayabilirim? Çünkü okul idaresi verilmez diye diretiyor. Elimde bir yazı var idari izinde olan öğretmenin sosyal haklarından geri bırakılmayacağına dair müdürümüz ona bile eski tarihli diyor
Ben de duygusl dalgalanma olmadı ya.Arkadaşlar bu süreçte elimde olmadan eşimin anlayışsızlıkları nedeniyle bağırarak ağlama üzülme krizleri yaşıyorum sizler de yaşıyor musunuz bebeğime zarar verecek diye çok korkuyorum ama elimde değil bu konuda yalnız mıyım?
Tam ben yazacaktım genelge üstüne genelge çıkmadı ki2 ay önce çıkan genelge nasıl eski tarihli oluyormuş insanüzerine başka genelge çıkmadı ki.. son kullanma tarihi mi varmış bunların
Yada milli eğitimé dilekçe verip görüş sorunlar bakanlığa işi bilmiyorsa idareciBizimki yarım idari izin mi oluyormuşya sanki ilcedekilerin idarecilerin cebinden çıkıyor bu paralar. Ortak bir uygulama getirsin bakanlık o zaman ödeyin yada ödemeyin desin böyle her il/ilçe kafasına göre davranıyor.
Sağol canımSabah aç gitmek lazım
Kaç haftadan sonra gırecektık nst ye unuttumBu arada sonuçları konusmak için doktoru beklerken nstdeki kadın çıktı. Nst bekleyen var mı dedi kimseden ses çıkmadı bana baktı sizin yok mu dedi yok dedim. Kaç haftalıksın diyo bi güldüm 28 dedim.
Benim başlarda çok oluyordu şimdi daha sakinim kendi haline bıraktımArkadaşlar bu süreçte elimde olmadan eşimin anlayışsızlıkları nedeniyle bağırarak ağlama üzülme krizleri yaşıyorum sizler de yaşıyor musunuz bebeğime zarar verecek diye çok korkuyorum ama elimde değil bu konuda yalnız mıyım?
32 sonra giriliyo diye biliyorum. Ben 31de gitmiş olacam ama benimki 32 çıkıyo zaten o denk gelecek galiba.Kaç haftadan sonra gırecektık nst ye unuttum
Genelgede mali hakları saklıdır, fiilen görevini yerine getirmiş sayılır yazıyor ama bizim yöneticiler nasıl yorumlarsa öyle davraniyorlar.Yada milli eğitimé dilekçe verip görüş sorunlar bakanlığa işi bilmiyorsa idareci
Nst ye dogun haftasi girilmiyor mu ya niye erkenden gircez kiKaç haftadan sonra gırecektık nst ye unuttum
Evet diye biliyorum, aynı sorun bende de var fazlasıyla Diş fırçalamaya korkar oldum elma yemekte buna dahil hemen kanıyorSelam kızlar diş etı kanaması normslmıydi hamılelıkte
Aynen öyle mesele sağlık yani hele de iki canlı bir insanın sağlığı ama maalesef insan olamıyor bazılarıAllahtan böyle bir idarecim yok, biraz insan olmak zor gelmiş anlaşılan. Benimki tam tersine idari izin kalkarsa rapor alabilirsen al gelme hocam kendini riske atma demisti. iste herkes idarici oluyor ama insan olamiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?