Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah size bir sorum olacaktı belki bilginiz vardır. Ben Şuan için sözleşmeli öğretmenim, 24+0 haftalık gebeyim bugün itibariyle. Haftaya cuma günü idari izne ayrılmayı düşünüyorum. Okul idaremle görüştüm ek dersi ve eğitim öğretim ödeneğini . İkisini de alamayacağımı söylediler. Ek ders için okuldaki öğretmenlerden birisi zaten sınıfıma bakacakmış hem bana hem ona ek ders verilmezmiş o yüzden ek ders alamazmışım dediler. Eğitim öğretim ödeneği içinse devlet o parayı eylülden hazirana kadar olan süre için veriyormuş ben idari izinde olacağım için hazirana kadar çalışmayacağım için o para yatmazmış yatsa bile benim o parayı geri ödemem gerekirmiş hatta o para zaten aylık olarak hesaplanıyormuş Mesela atıyorum şuan 1500 lira ise Eylül, ekim, kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, nisan , Mayıs, Haziran aylarını kapsadığı için ben 10da 1ini yani sadece eylülü alırmışım. Ancak buradaki öğretmen arkadaşlardan duyduğuma göre kırtasiye yardımı yani eğitim öğretim ödeneği alabilirmişşz izin de olsak bile. Bu konu da net bir bileğiniz var mı? Nasıl hakkımı arayabilirim? Çünkü okul idaresi verilmez diye diretiyor. Elimde bir yazı var idari izinde olan öğretmenin sosyal haklarından geri bırakılmayacağına dair müdürümüz ona bile eski tarihli diyor