2021 Aralık Anneleri

Sen de bana lütfen. Valla hiç sormadım. Sabah deyince eczacıya sormuştum sabah troit ilacı da kullanıyorum diye. Bi şey olmaz dedi. Şimdiye kadar dad değerler hep normal. Ama gidince sorayım ben bi.
Pekiiii , Aa Nereye gittinn 🙈 sorduğunda bana da haber verirsen sevinirim 🤗

Kizlar bugun kontrolum vardi bebis 1234 gr. Olmus 😲 normalde 27+0 haftaligim bebek 1 hafta onde dedi. Dogum tarihi de 22 kasim gorunuyo sanirim Kasim annelerine gecis yapicam bu gidisle 😊 ultrasonda yuzunu yarim gosterdi minnacik bir burnu var 🥰seker yuklemesi yapalim dedi ama 1 saat beklemeye vaktim yoktu cmt gidip yaptiricam. Yukleme yaptirmamayi düşünen var mi?
Maşallah 🙂 doktor tercihi bana bırakmıştı konusmasından olumlu şekilde etkilenerek yaptırcaktım ama imza istedikleri için yaptırmadım vazgectim

Bende 1 buçuk 2 saat arayla kan ilacıyla tiroid ilacını kullanıyordum doktorum tiroidin önünde arkasında hap kullanma , öğlen at kan hapını dedi . Sizin doktorunuz bşşey dedi mi kullanımla alakalı
Yaa neden miş bn tiroid ilacıyla arasına 5 dk veriyorum

Selam kizlar 25+1gunluk hamileyim ucuncu gebeligim son 3 haftadir her gun kasilmalarim oluyor gunde 5 6 defa doktorum magnezyum yazdi 1 haftadir kullaniyorum ama bi faydasini gormedim haftaya kontrolum var. Benimle ayni durumda olan var mi acaba ikinci bebegim erken dogumustu 24 haftalikken suyum gelmisti sizce yine erken dogum mu yapacagim 🥺

Selam kizlar 25+1gunluk hamileyim ucuncu gebeligim son 3 haftadir her gun kasilmalarim oluyor gunde 5 6 defa doktorum magnezyum yazdi 1 haftadir kullaniyorum ama bi faydasini gormedim haftaya kontrolum var. Benimle ayni durumda olan var mi acaba ikinci bebegim erken dogumustu 24 haftalikken suyum gelmisti sizce yine erken dogum mu yapacagim 🥺
İyi düşünün, kötüyü getirmeyin aklınıza . Bişry olmaz inşallah Kasılmalar nasıl oluyor hiç bilmiyorum ama ben yaklaşık 10. Haftadan beri hergün progestan iğne yaptırıyorum. O iğneyi yaptırmadığım gün kasıklarım da ağrı oluyor. Kasılma mı acaba

Selam kızlar,
Doğum konuşulmuş hamile kalmadan önce ben asla normal doğum yapamam korkuyorum kesin sezaryen olurum diyordum. Hamile kaldıktan sonra sezaryen videosuna denk geldim sonra o da korkunç gelmeye başladı 😂 Artık doğuma kadar okuyup araştırıp kendimi korkutmamaya karar verdim. O gün artık ne olursa normalse normal, sezaryense sezaryen😁 Allah hepimize doğum öncesi, sırası, sonrasında da kolaylıklar versin 😊

Kızlar kan ilacını nasıl kullanıyorsunuz. Mide bulantısı filan yapıyor mu. Zaten çok hassas midem. Aç karnına iç dediler ama gece yatarken içsem sorun olur mu ki
Kan ilacını ben sabah yedi de uyanıp iciyordum sonrasinda 2 saat bişey yiyip icmiyorsun
Bende ilaç yukseltmedi damardan aldım en Son hapı biraktirdi doktorum

T
Merakla bekliyorum yaz muhakkak 😉
Tamam canim yazarım 😄
Evet smdi bu ara biraz arastiriyorum normal doguranlari, dogumdan sonra vajinada sislik yanma idrar yaparken aci falan oluyormus ilk iki hafta. Hele kesi dikis varsa bir de onun acisi ve bakimi... sezeryanda en azindan bu aci karninda. Her idrar yapisinda aci hissetmek daha kotu sanki🙄

Aynen oyle onemli olan anne ve bebek icin en sagliklisi hangisiyse onun olmasi🙏🏼Yani geri kafaliliktan oyle dusunebilir belki ama bari sus be kadin! Yeni dogum yapmis insana konusulacak sey mi😡kendileri yirtik pirtik dogum yapmis simdi cislerini tutamiyolar israrla hala normal olsun normal olsun diyolar. Hayir efendim vucut neye uygunsa o olacak yani allah allaaaah🙆🏼‍♀️
😂😂yırtık pirtik valla doğru yazdin😄amaaaaaan heleki kaynanamla emzirme surecim var ki yeminle yazsam sinirden catlarsiniz onun yüzünden lahusa sendromuna bile girmiştim
İlk torunuydu oğlunu kiskandigi gibi kendi dogurdugum çocuğumu da benden kiskaniyordu 😂tepkili davrandim şimdi hepsi düzeldi süt dökmüş kedi gibi
Allahtan covit süreci var ikincide yanımda yöremde kimseyi istemiyorum vallahi allah biliyor içimi

Şeker yüklemesi de konuşulmuş cuma günü yaptırdım ben. Böyle küçük bir şişe aldım eczaneden. İlk başta aç karnıma kanımı aldılar. Sonra onu içtim 1 saat sonra tekrar aldılar. Ondan 1 saat sonra da tekrardan aldılar. 3 kere kan almış oldular. Sonuçları da hemen hemen 1 saatte falan çıktı.

Ama o verdikleri sudan ilk bi yudum içtim, aaa bunu mu abartıyorlarmış ne varmış bunda dedim, sonra ikinci yudumu içerken şeker baya boğazımı yaktı 😁 ben çayı kahveyi her şeyi şekersiz içen bir insanım tatlıyla da aram yok fazla tatlı geldi. Okuduğum kadarıyla midesi bulanan, kötü olan, içemeyen kusanlar falan olmuş ama bana öyle bir etkisi olmadı. İçtikten bir saat sonrası gözlerim kapanmaya uykum gelmeye başladı sadece o kadar. Çok su içen bir insanım gece kalkar kalkar su içerim uyanır uyanmaz suu diye uyanırım. Şeker yüklemesinin beni zorlayan tek yanı su içememek oldu sadece o kadar. Hatta son kanı vermeden su aldım kanı vermemle suyu içmem bir oldu😁

Aaa bir de sağlık ocağını arayıp sordum şeker yüklemesi yapıyor musunuz diye hayır dediler. Ben sağlık ocağında yaptıramadım. Devletten sabah saatlerine randevu alıp devlette yaptırdım

X
Nasil kasilmalar canim bebek toplasmasi gibi mi agrin var mi

İyi düşünün, kötüyü getirmeyin aklınıza . Bişry olmaz inşallah Kasılmalar nasıl oluyor hiç bilmiyorum ama ben yaklaşık 10. Haftadan beri hergün progestan iğne yaptırıyorum. O iğneyi yaptırmadığım gün kasıklarım da ağrı oluyor. Kasılma mı acaba
Yok yok kasilma karnin sertlesmesi dogum kasilmalari arili olur karin sertleserek bebegi kanala iter benimkiler yalanci kasilma arisi yok bitek karnim sertlesiyor ve hemen geciyor gercek kasilmalar duzenli oluyor 30 dk araliklarla sonra 20 dk sonra 10,5,2dk duser ve dogum gerceklesir

Senin ki daha kilolu çıkmış 25+1 de 801 gr 34 cm çıktı perinatolog kilolu dedi kız bebek diyemi iri acaba 🤔 bi de bnm sat doktor değiştirdi 1 hafta geri çekti hep önde çıktım diye ayy çok karıştı kafam
24 haftalikken 900 gr çıktı benim de. Doktor normal dedi ama iri bebek demedi kizim 4 kilo doğdu o da bu haftalarda bu kilolardaydi bilemedim.

benim de kontrol vardı bugün, 24+2 ultrasona göre. 740 gr 32 cm olmuş, benimki biraz zayıf sanırım 900u duyunca 😄 yüzünü göremedik pek eli sürekli yüzündeydi hevesimiz kursağımızda kaldı. Doktor naparsa yapsin çekmedi elini 🤦‍♀️

Kızlar bu kasılma diye bahsettiğiniz durum nasıl oluyor sizde ? Benim karnım geriliyor bi an sanki bebek hareket etmiş orda durmuş gibi sonra geçiyor. Karnım hep gergin gibi hissediyorum

Back