• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

Günaydın kızlar bulantım 16 da geçmişti bugün sabah soluğu lahanası aldım tekrardan başladı 😫😫 bnm gıbı olan varmı
Benim bulantim halsizligim oluyordu birden bire sirtimdan ter bosaliyordu adım atacak halim yoktu enerjim bitmişti resmen doktora söyledim kan degerlerime bakıldı demir hapını eksiksiz yediğim halde demirim yukselmemis buda yazdıklarımı tetiklemis hapı bırakıp damardan demir aldım bir ay sonra tekrar alacağım
Doktoruna danış canım
Bende çocuk gibi terledim terlettim kendimi başıma bu geldi ne halim var ne gücüm kemiklerim agiriyor ,kaslarım dahil. Öksürüğümu zaten hiç demiyorum. Çok geçmiş olsjn canım😔
Geçmiş olsun canım tedbir amaçlı test versen yine nolur nolmaz Allâh korusun ilerlemesin covitse de
Gerci oylede olsa ilaç verilmiyormus
Allahım hamileler yaşlılar çocuklar hasta olmasın 👐

Benim bulantim halsizligim oluyordu birden bire sirtimdan ter bosaliyordu adım atacak halim yoktu enerjim bitmişti resmen doktora söyledim kan degerlerime bakıldı demir hapını eksiksiz yediğim halde demirim yukselmemis buda yazdıklarımı tetiklemis hapı bırakıp damardan demir aldım bir ay sonra tekrar alacağım
Doktoruna danış canım

Geçmiş olsun canım tedbir amaçlı test versen yine nolur nolmaz Allâh korusun ilerlemesin covitse de
Gerci oylede olsa ilaç verilmiyormus
Allahım hamileler yaşlılar çocuklar hasta olmasın 👐
Damarsan nasil aliniyor acaba? Ben hap yutmakta cok zorlaniyorum da😢

Bir de kizlar size bi uzmanlik sorum var📌 Kullandigim multivitaminin icinde 400 mg folik asit var, simdi ekstra demir takviyesine basladik gunde iki kez. Demir hapinin icinde de 500 mg folik asit var. yani toplamda gunluk 1400 luk folik asit almis oluyorum bugun itibariyle.
Folik asitin fazlasi otizm yapiyor diye okumustum, sizin de boyle mi haplarinizin icerigi? Bi yanlislik mi yapti acaba doktorum🙄

Bir de kizlar size bi uzmanlik sorum var📌 Kullandigim multivitaminin icinde 400 mg folik asit var, simdi ekstra demir takviyesine basladik gunde iki kez. Demir hapinin icinde de 500 mg folik asit var. yani toplamda gunluk 1400 luk folik asit almis oluyorum bugun itibariyle.
Folik asitin fazlasi otizm yapiyor diye okumustum, sizin de boyle mi haplarinizin icerigi? Bi yanlislik mi yapti acaba doktorum🙄
Bnm kan ilacım da folik asitli iki doz kullanıyorum devavit diye bi vitamin var onu 3 günde bi kullanıyorum bence sorun olsa dr vermezdi eğer ki aklına takılıyorsa dr danış netten bişi okuma 🙈

Ben de multivitamin ve demir ilacı kullanıyorum
Ama endişelenmemek için içlerinde ne var, hangisi ne yapıyor hiç bakmıyorum 😂
Doktor her gittiğimde neler kullanıyorsun diye soruyor zaten
Herhalde takip ediyordur neyin içinde ne var 😬

Damarsan nasil aliniyor acaba? Ben hap yutmakta cok zorlaniyorum da😢
Eczaneden ilacı aldık sıvı biseydi onu seruma katiyorlar damar yoluyla veriyorlar
Bir bir buçuk ay atar seni kan değerin yükselir dedi sonrasında yine bakılacak gerek görürse damardan yükselmiş ise hapa devam edeceğim

Sınırı geçmediyse sıkıntı yok gerçekten doktorun doğru söylemiş ama kuzenimden gördüm 30 hafta civarı şeker iyice yükselme eğilimi yapıyor. Şimdiden dikkat etmek lazım. Kuzenimin de 24 haftada yüklemede sınırda çıkmış şekeri ama dikkat etmediği için suyunda fazlalık var, sürekli nstde doğum sancısı çıkıyor, doğumu durdurmak için hastaneye girip çıkıyor sürekli. Ama hiç dikkat etmedi o. Sabahları tabak tabak patates kızartmaları, günde iki ekmek yiyordum diyor, kilo alımı da fazlaydı. Kuzenin durumu erkenden bana biraz uyarıcı olmuş oldu. Aslında dikkat edebilirsen diyetisyene gerek yok evet ama kendi kendine başarılı olamayanlarda diyetisyen çok işe yarıyor. Yükleme sonucum yüksek çıkarsa gıda mühendisi olmama rağmen diyetisyene gitmeyi düşünüyorum. Aslında uzmanlık alanım ama uzman takibinde kalmak çok faydalı oluyor.
Çok haklısınz , bende tam buğday ekmeği aldım bugun normalde ekmeksiz duyduğumu anlayamayan biriyim çünkü . Söyledklernzden sonra daha fazla dikkat etmye çalışıcam inşallah sağsalim hayrlısyla atlatırız bu süreci 🙈

Ay bizim durumlar çok benziyor valla. Bende de kronik idrar yolu enfeksiyonu var, doktor kesinliklikle antibiyotik içmemi istemiyor, günde 3,5 litre su içiriyor onun yerine. Su içerek iyiyim şikayetim yok.
Öyle walla 🙈Bana antibiyotik verdi 2 3 gün kullandım ama yan etki edip ishal yaptı o yüzden bıraktım ama su içemiyorum ne yapcam bilmyrum

Bnm kan ilacım da folik asitli iki doz kullanıyorum devavit diye bi vitamin var onu 3 günde bi kullanıyorum bence sorun olsa dr vermezdi eğer ki aklına takılıyorsa dr danış netten bişi okuma 🙈
Vitaminde de var mi acaba sizin de🙄 randevum 18 inde o zamana kadar bekliyim diyorum bu ay cok soru sordum utaniyorum😂😂
Ay bakmayinca da icin rahat etmiyor, siz bana isimlerini soyleyin de ben bakayim😂😂mutlaka dr takip ediyordur ama iste hamilelik evhami gereksiz🙆🏼‍♀️

Kızlar bugün kontrolüm vardı doktor şeker yüklemesi yaptırıp yaptırmıcamı sordu bende aclık tokluk yaptırmayı düşünüyorum dedim oda şeker yüklemesi daha hassas sonuc verir ona göre diyete fln baslanıyo dedi bende şeker yüklemesi yaptırıyım ozaman dedim cuma günü yaptırcam ama sonucu ne zaman belli oluyo nasıl yapılıyo yaptıranlar bilgi verebilir mi

Bebegin eşi hala aşagıdaymış aşagıda önde dedi rahim agzını kapatmış iyice oraya yerleşmiş bundan sonrada hiç yukarı çıkcak gibi durmuyo dedi ctesi lekenme olmuştu şükür bebekte bi sıkıntı yok ama dikkat etmem gerekiyor yine olabilirmiş doğum içinde erken olabilir zorunlu sezaryen olur büyük ihtimal dedi

Vitaminde de var mi acaba sizin de🙄 randevum 18 inde o zamana kadar bekliyim diyorum bu ay cok soru sordum utaniyorum😂😂

Ay bakmayinca da icin rahat etmiyor, siz bana isimlerini soyleyin de ben bakayim😂😂mutlaka dr takip ediyordur ama iste hamilelik evhami gereksiz🙆🏼‍♀️
Sen diyince baktım vitaminde 0.8 mg var mış 🤣 ya sende bakma iyidir hoştur güzeldir de yut 🤪🤪😂😂

Yok söylemem
Somra stres oluyorum 😂😂

Bnm ki sormuyor bile ne verdiğini biliyor sonuçta 🤣 Bnde hiç okumadım kutunun üstünde dikkatimi çekince gördüm
Allahım nasıl bi insanım rezil oldum 🙈🙈🤣🤣

Kızlar bugün kontrolüm vardı doktor şeker yüklemesi yaptırıp yaptırmıcamı sordu bende aclık tokluk yaptırmayı düşünüyorum dedim oda şeker yüklemesi daha hassas sonuc verir ona göre diyete fln baslanıyo dedi bende şeker yüklemesi yaptırıyım ozaman dedim cuma günü yaptırcam ama sonucu ne zaman belli oluyo nasıl yapılıyo yaptıranlar bilgi verebilir mi
Pazartesi yaptırdım ben de aç iken kan verdim içeçek verdiler elma aromalı idi içerken zorlanmadım o yüzden 😂😂 onu içtim tam 1 saat sonra tekrar kan verdim sonra 1 saat bekleyip tekrar kan verdim yani toplam 3 kez kan vermiş oldum öğleden sonra hemen çıktı sonuçlar çok şükür Bi sıkıntı yok darısı size inşallah

Selam kızlar 1 haftadır yazamadım tatildeydik herkes iyidir inşallah 😊 Ben pek iyi değilim. Hava değişimi sandım ama mastit olmuşum sanırım. Sağ göğsümün yanı kızardı ve bir sertlik oluştu. Vücudum sızlıyor, hafif ateşim var. Emzirirken yaşamıştım ama hamileyken olduğunu hiç bilmiyordum. Simdi sağma falan da olmuyor nasıl geçecek bu durum hiç dermanım yok 🥺

Benim doktorum tokluk şekerini baktırdı
50ml elmalı gazoz gibi bir içecek veriyorlar beş dakika içinde içip bir saat su dahil hicbirsey yemiyor icmiyorsunuz bir saat sonra kan alınıyor sonuç iki saat sonra çıkıyor
İçecek öyle şerbet gibi felan değil hatta koladan felan daha az şekerli

Yok tok cahillikten kafan rahay iite benim gibi 😂😂
Bende Allah ne verdiyse hesabı doktor ne
kadar verdiyse kabulum deyip içiyorum hiç içerik bakma huyum yok 😂ama folik asitı merak ettim şimdi baktim calcium ve vitamin olarak supradyn içiyorum ikisinde de folik asit yok 🤔

Back