2021 Aralık Anneleri

İşte bu kızlar ebebekte 83 tl idi

Eklentiler

• 6C176444-747B-450B-B9A1-24E307BD404C.jpeg
    6C176444-747B-450B-B9A1-24E307BD404C.jpeg
    130,2 KB · Görüntüleme: 77
Valla arkadaşım beni panik etti ben de sizi etmek istemiyorum. Bi saattir araştırıyorum. Doktorsitesi diye soru cevap sitesi var ya orayı da bayağı okudum. Uzman doktorlar sorulara cevap olarak tsh değeriniz gebelikte 2.5’i geçmesin yazmışlar. İki tane üniversite makalesi okudum, ikinci trimesterden sonra 3e kadar yükselmesi normalmiş. 5in altına ilaç önermiyorum diyen bi doktor da okudum. Herşeye karşın bi endrokrinoloji uzmanına görünün derim. Son bi saatlik araştırmama göre 3.94 yüksek gibi. Önemli olup olmadığına uzman doktor karar versin. Valla ben de gidicem en yakın zamanda. Sağolsun arkadaşım durduk yere içime kurt düşürmüş oldu. İçim tam bi rahatlasın. Bu arada benim sonuçta da maksimum değer 4.4 yazıyordu.
Tesadüfen denk geldim mesajınıza, hayli bilgili olduğumdan yazmak istedim. Ben tiroid kanseri geçirmiş, tiroid bezi olmayan ve devamlı tiroksin hapı kullanan biri olarak hamile kaldığımda 3 haftada 1 tsh testı yaptırdım. Buna rağmen 12. Haftada tsh değerim aniden 15 olmuştu; korkumu tahmin edersiniz. Tsh yüksekliği düşük riskini de artırıyormuş çünkü. Ama tedavi edilmezse tabii ki. Hemen ilaç dozum artırıldı, 1 ay sonra ancak 5e düşmüştü. Zamanla daha da düştü, en son 1 civarıydı. Gebeliğin ilk 3 ayı bebeğin tiroid bezi oluşmadığından annenin tiroksin hormonunu ortak kullandığından tsh yükseliyor; sonrasında bebek kendi tiroksin hormonunu üretmeye başlıyor ve tsh düşüyor. Bebeğin zekasını etkileyebiliyormuş ancak tedavi edilmezse. O nedenle hiç üzülmeyin, benim değerim neredeyse 2 ay boyunca yüksekti; kızım 1 yaşında maşallahı var. Hepinize sağlıklı gebelikler ve doğumlar dilerim 💕

X