Bu daha çok bir şey çıktı bebeği aldıralım tarzı değil böyle bir şey varmış doğumda ona göre önlem alalım tarzı bir şey canım bak hatta az önce happy momda okuyordum böyle bir başlık sana yazılanlardan bir kaç tane örnek kopyalayayım. Sende varsa uygulaması da orda böyle bi kaç konu var içine girip okuyabilirsin.
*canıım kesinlikle yaptırmanı öneririm ben hiç bir tarama testlerini yaptırmadım ama detaylıyı yaptırdım iyi ki de yaptırmışım rahim ağzımda hunileşme yumuşama varmış ve detaylıda görüldü bu durum serkaj oldum dün ya gitmeseydim Allah korusun düşünmek bile istemiyorum için rahat etsin git yaptır Allah’ın izni ile hayat kurtarıcı olduğuna eminim..
*Tüm hamileliğin boyunca yaptıracağın en önemli şey. Diğer hiç bi testi yaptırmasan da olur ama detaylı yaptırmazsan ve bebeğinde bi sorun varsa doğumda hayati risk oluşur. Mesela kuzenimin bebeğinin bağırsakları dışındaydı. Eğer bunu bilmeselerdi ve doğumu normal yapsaydı? Ya da bilmeselerdi doğumu sezaryen de olsa hazırlıksız olacakları için bebeği kaybedebilirlerdi. Doğum ona göre planlandı. Her şey hazır şekilde beklendi. hiç saniye bile vakit kaybetmeden ameliyata alındı. Şimdi 3 yaşında çokta sağlıklı.
*komşumuzun bebeginde detayli ultrasonda kalpte sorun tespit ettiler dogdugu an ölür dediler profesörlere gittiler ve hacettepede anne karnında ameliyat ettiler hatta haberlere filan çıktı eger detayli ultrason yaptirmasalardi muhtemelen çocukları ölecekti şuan 7 aylık cimcime birsey şahsen ben evladının hayatını asla riske atmam elimden gelen herseyi yapmaya çalışıyorum
*Canım neden yaptırmıyorsun çok üzülüyorum böyle görünce
bende ikili tarama falan yaptırmadım ama detaylı çok önemli. 20+3 te yaptırdım ben, doktorum 40 dk inceledi her şey güzel çıktı ama kalbinden emin olamadı 15 dk yürüdüm tekrar girdim bi 40 dk daha baktı ve kalbinde hem delik olduğunu hemde damarların ters işlediğini ve akciğer damarlarının gelişmediğini söyledi. Sağolsun sonrasında prof bi arkadaşıma yönlendirdi ve orda da bebeğime Fallot teşhisi koyuldu.Kalp damarları ters olduğu için temiz ile kirli kan karışıyor akciğer damarı gelişmediği içinde doğar doğmaz cerrahi müdahale olması ve sonra da kalp ameliyatı olması gerekiyor. Ona göre hastane araştırmam gerektiği için hastane ve doktor değiştirdim. Eğer detaylı yaptırmasaydım doğumda bebeğimi kaybedebilirdim müdahale için geç kalınabilirdi ve yeni doğum yapma heyecanı üstüne bu hastalığı öğrenip üzüntüden çok kötü olabilirdim.Ama detaylı sayesinde öğrenme fırsatım oldu araştırma fırsatım oldu ona göre önlem almayı nasip etti rabbim takdir tabiki ondan ama tedbir de bizden. Ayrıca normal ultrason sadece organları damarları daha detaylı inceleniyor bebeğe bir zararı yok neden yapılmasın ki? Çok da güzel bir deneyim bebeğimin el ayak parmaklarını bile saydık. Çok pahalı fiyat çıkartanlar olabiliyor ama devlette yapıyor ücretsiz
Bunlar orda yazılanlardan bir kaç tanesi canım. Dediğim gibi uygulaması varsa girip bakabilirsin yoksa da indirmeni tavsiye ederim. Benim ilk hamileliğim bi burda yazılanlara sık sık bakıyorum bi de o uygulamadakilere