- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
- Konu Sahibi sonbaharss
-
Sanirim oyle o da 3 hafta sonrasina erteledi randevuyu bakalim ne olacak göreceğiz. Ilk hamileligim de boyle birsey olmamıştı. O yuzden tereddüteyim. Saglikli olsun da hicbisey istemiyorumBen 5 yildir defalarca tup bebek deneyerek kendime profosor oldum diyorum 4 yip lose 4 yil unuversite 8 yip saglik okudum 13 yıl calistim ama var olan tecrubemle sizin sorunuzu yanitlamak cahillik olur elinde ultrason probu olan doktor bille temkinli davranmis kesin bisey soylememis maalesef bende bisey soyleyemem bhcg degeriniz iki gunde bir ikiye katliyorsa gebelik var demektir tek yada cift demek icin isterseniz vaginal ultrason cektirin ama 8 haftadan once netlesmesi zor
İkili test ikiz bebekte olmuyor. Baska bir test var adini unuttum.. buyuk merkezlerde yada yurt disinda bakiliyor ikiz bebek icin ismini unuttum. Detayli ultrason zaten bakilmasi gerekiyor 13. Haftalarda bir bakiliyor burun ve ense klinliklarina ... eger bir sikinti goruyorsa perinatologa sevk ediyor yada iste bu tarama testlerini istiyor.. ama ikili test olmuyor cunku kan aliyor olasilik tahmini veriyorlar ve hangi bebegin olasi bi durumla karsilstigi anlasilmiyor... ikincisi amniyosentez kesin cozum eger sikintisini detaylida gorunuyorsa.. sayet ben 13. Haftamda burun kemigi ve ense kalinligi iki bebegimde gorundu ve sikintisi olup olmamasi icin perinatologda da netlestirince daha tarama testlerine ihtiyac duymadim.. bu benim kendi secimim tabikide... bebeklerimi detayli ultrasonda 24. Haftamda tekrar bakildi 23-27 haftalar arasi tekrar bakiliyor cunki... amniyosentez haftasida o zaman... yani bu testlerin (akniyosentez haric) hepsinin sonucu olasi cikiyor ve kisinin yasina gore olasilik riskleri daha yuksek cikiyo buda insanlari telaslandiriyor.. ben istemedim bir sikinti gorsemde aldirmayacagimida esimle oyle dusundugumiz icin.. kontrollerini yaptirdiginiz icin dusunmedik.. yani karisik anlattim ama durum buMerhaba herkese
Bnde ikizlere hamileyim.
Öncellikle herkese Allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin
İkili testi nerede yaptırdınız ikli testi de sadece usg bakılır kan bakılmıo diolar
Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var
Nerede ve kime yaptırdınız?
Merhaba canımMerhabalar hanımlar . Bende 25+3 çift yumurta hamileyim fakat bebeklerimden birini gelişimi nerdeyse %50 geri. Kan akımı vs yavaş . İlk bir hafta geriden başlamıştık zaten ama fark iyice açıldı maalesef. Bu durumu yaşayıp ikisini de sağlıkla kucağına alan var mı? Ya da bir bebeğe bir şey olursa diğeri ne olur?
çift yumurta ikizlerinde plasentalar ayrı ayrı.tek yumurta kadar riskliolmuyorMerhaba canım
benimde çift yumurta ikizi,
Bizde bir hafta sonra öğrendik ikinci bebeği.
Ama suan fazla fark yok bizde.
Bebeklerinizin plesentaları bir mi yoksa ayrı ayrı mı?
eğer ayriysa diğer bebeğe zararı dokunma şansı yok gibi,
Zaten cift yumurta ikizlerinden bahsediyorum, tek plasenta veya cift olabiliyor. Bunun tek yumurtayla ilgisi yok ki.çift yumurta ikizlerinde plasentalar ayrı ayrı.tek yumurta kadar riskliolmuyor
Çok teşekkür ederim bilgileriniz içinİkili test ikiz bebekte olmuyor. Baska bir test var adini unuttum.. buyuk merkezlerde yada yurt disinda bakiliyor ikiz bebek icin ismini unuttum. Detayli ultrason zaten bakilmasi gerekiyor 13. Haftalarda bir bakiliyor burun ve ense klinliklarina ... eger bir sikinti goruyorsa perinatologa sevk ediyor yada iste bu tarama testlerini istiyor.. ama ikili test olmuyor cunku kan aliyor olasilik tahmini veriyorlar ve hangi bebegin olasi bi durumla karsilstigi anlasilmiyor... ikincisi amniyosentez kesin cozum eger sikintisini detaylida gorunuyorsa.. sayet ben 13. Haftamda burun kemigi ve ense kalinligi iki bebegimde gorundu ve sikintisi olup olmamasi icin perinatologda da netlestirince daha tarama testlerine ihtiyac duymadim.. bu benim kendi secimim tabikide... bebeklerimi detayli ultrasonda 24. Haftamda tekrar bakildi 23-27 haftalar arasi tekrar bakiliyor cunki... amniyosentez haftasida o zaman... yani bu testlerin (akniyosentez haric) hepsinin sonucu olasi cikiyor ve kisinin yasina gore olasilik riskleri daha yuksek cikiyo buda insanlari telaslandiriyor.. ben istemedim bir sikinti gorsemde aldirmayacagimida esimle oyle dusundugumiz icin.. kontrollerini yaptirdiginiz icin dusunmedik.. yani karisik anlattim ama durum bu
Pardon ya tek yumurta ikizlerinde degısebılıyordu bu plasenta.çift yumurta ikizlerinde plasentalar ayrı ayrı.tek yumurta kadar riskliolmuyor
ben de onu demek istemiştimPardon ya tek yumurta ikizlerinde degısebılıyordu bu plasenta.
Cıft yumurta da zaten cıft, o yuzden risk daha az teke gore. Yanlış bilgi olmasın ☺
Ben hazırım erken başladımKızlar hazırlıklara başladınız mı ?
Ben hazırım erken başladımhastane çantamı toparlayacağım bekliyorum biraz daha cuma 32 haftaya gireceğim. Bu arada artık agirlastim hareket edemiyorum uzun süre o yüzden çok geciktirme derim zor oluyor gezmek
SelammKızlar hazırlıklara başladınız mı ?
Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına aldırsın benimde aynıMerhabaa cinsiyetler belli oldu
1 erkek 1 kiz cok sükür
Alısverise baslasammi artik cok mu erken, ikiz geebelikte bi zamandan sonra hareketler ksiitlaniyormus oyle diyolar napacagimi bilemiyorum
Bazen de korkuyorum. Bebklerimiz Allaha emanet
Canım alışverişleri netten yaptım indirimler falan olunca daha uyguna geldi bence dışarılarda çok da dolanmaya gerek yok bazen trendyolda indirim kodları oluyor o zaman da uygun oluyorMerhabaa cinsiyetler belli oldu
1 erkek 1 kiz cok sükür
Alısverise baslasammi artik cok mu erken, ikiz geebelikte bi zamandan sonra hareketler ksiitlaniyormus oyle diyolar napacagimi bilemiyorum
Bazen de korkuyorum. Bebklerimiz Allaha emanet
Amin canim insallah hepimizHayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına aldırsın benimde aynıbende erken başladım ama 24 lere dogru aldım cogunu çok erken dediler oncesinde. bazılarını araştırdım baktım hepsini aynı zamanda toparladım liste çıkar kolay oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?