- 19 Kasım 2019
- 53.599
- 136.096
- 698
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #220.861
Birinin oğlu hasta
Öteki ameliyar oldu gelmedi
Ötekide doğurdu unuttu
Ben varm ama sünnet bilmem
Gunaydiinnnnnnnnnnnn nasilsiniz kizlarrrrrrbeni soracak olursanız, biraz sosyal ag detoksu, biraz da istesem de girememe derken uzuuun zaman oldu. Yogunlugum cok fazla, haftanin 2 aksami ingilizce kursu, 3 aksami yuksek lisans dersleri, bir uzmanlik sinavi sacmaligi da atlattik derken akım bokum bana zaman yok bebem oldu 1 yaşında saka gibi, daha dun bambaska seyler konusmuyor muyduk yahu
Bunlarin dışında bir de size bahsettiğim safra kesesi muhabbeti var, ameliyat icin listeye alindim ama koca devlet hastanesinde tek genel cerrah var, ne zaman sira gelir kismet artik. Safra kesesi ile kostururken midede bakteriye bagli gastrit cikti, ilac verildi birsuru, onlari kullanırken ciddi bir sey atlattim herhalde zehirlenme kalp spazmi vs artk ne oldu bilmiyorum hic. Simdilerde kendimi safra ataklari disinda daha iyi hissediyorum. Bebe de gun geçtikçe her ne kadar daha cok hareketlense ve yorsa da kesinlikle büyüdükçe daha iyi oluyor, daha cok kendilerini ifade edebiliyorlar, iletişim kurabiliyorsunuz vs hala ayni kanidayim yani
Eeee hadi anlatinnnn, neler olduuuu?????
Hosgelmissin iyi olmana sevindimGunaydiinnnnnnnnnnnn nasilsiniz kizlarrrrrrbeni soracak olursanız, biraz sosyal ag detoksu, biraz da istesem de girememe derken uzuuun zaman oldu. Yogunlugum cok fazla, haftanin 2 aksami ingilizce kursu, 3 aksami yuksek lisans dersleri, bir uzmanlik sinavi sacmaligi da atlattik derken akım bokum bana zaman yok bebem oldu 1 yaşında saka gibi, daha dun bambaska seyler konusmuyor muyduk yahu
Bunlarin dışında bir de size bahsettiğim safra kesesi muhabbeti var, ameliyat icin listeye alindim ama koca devlet hastanesinde tek genel cerrah var, ne zaman sira gelir kismet artik. Safra kesesi ile kostururken midede bakteriye bagli gastrit cikti, ilac verildi birsuru, onlari kullanırken ciddi bir sey atlattim herhalde zehirlenme kalp spazmi vs artk ne oldu bilmiyorum hic. Simdilerde kendimi safra ataklari disinda daha iyi hissediyorum. Bebe de gun geçtikçe her ne kadar daha cok hareketlense ve yorsa da kesinlikle büyüdükçe daha iyi oluyor, daha cok kendilerini ifade edebiliyorlar, iletişim kurabiliyorsunuz vs hala ayni kanidayim yani
Geçmiş olsun kuzum, hayat telaşındayız hepimiz. Bennde doğurdum, alışma evrelerindeyiz bakalım.Gunaydiinnnnnnnnnnnn nasilsiniz kizlarrrrrrbeni soracak olursanız, biraz sosyal ag detoksu, biraz da istesem de girememe derken uzuuun zaman oldu. Yogunlugum cok fazla, haftanin 2 aksami ingilizce kursu, 3 aksami yuksek lisans dersleri, bir uzmanlik sinavi sacmaligi da atlattik derken akım bokum bana zaman yok bebem oldu 1 yaşında saka gibi, daha dun bambaska seyler konusmuyor muyduk yahu
Masadan birer birer eksiliyor dostlaaaar
dayloşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşGunaydiinnnnnnnnnnnn nasilsiniz kizlarrrrrrbeni soracak olursanız, biraz sosyal ag detoksu, biraz da istesem de girememe derken uzuuun zaman oldu. Yogunlugum cok fazla, haftanin 2 aksami ingilizce kursu, 3 aksami yuksek lisans dersleri, bir uzmanlik sinavi sacmaligi da atlattik derken akım bokum bana zaman yok bebem oldu 1 yaşında saka gibi, daha dun bambaska seyler konusmuyor muyduk yahu
sen gitmeMasadan birer birer eksiliyor dostlaaaar
yaaa beklediğim annnnnnnnHosgelmissin iyi olmana sevindim
Biz iyiyiz okuduysan eger gormussundur erken gelmeye karar verdi oglusum. Iki hafta hastanede kaldiktan sonra evimize geldik. Simdi cok iyiyiz ve bol bol sut emiyoruz buyuyoruz teyzesii
Bugun diger oglusumla yakinlastilar ve ben hemen fotografini cektimBal0ncuk
Eki Görüntüle 3171461
doğum nie zordu katroşumGünaydın kızlar
Geçmiş olsun kuzum, hayat telaşındayız hepimiz. Bennde doğurdum, alışma evrelerindeyiz bakalım.
Bal0ncuk kız bebe bakmaktan aynada kendime bile bakamıyorum düşündüğümden daha zormuş her şey ama zaman geçtikçe biraz daha iyi oluyor. Ulaş bugün 9 günlük.
Eşim bugün işe başladıbana inanılmaz yardım etmişti evdeyken, inş rahat geçer bugünler. Şimdilik kv yanımda, yalnız değilim.
Kız ben bunu yerim maşallahhHosgelmissin iyi olmana sevindim
Biz iyiyiz okuduysan eger gormussundur erken gelmeye karar verdi oglusum. Iki hafta hastanede kaldiktan sonra evimize geldik. Simdi cok iyiyiz ve bol bol sut emiyoruz buyuyoruz teyzesii
Eki Görüntüle 3171461
Günaydın kızlar
Geçmiş olsun kuzum, hayat telaşındayız hepimiz. Bennde doğurdum, alışma evrelerindeyiz bakalım.
Bal0ncuk kız bebe bakmaktan aynada kendime bile bakamıyorum düşündüğümden daha zormuş her şey ama zaman geçtikçe biraz daha iyi oluyor. Ulaş bugün 9 günlük.
Eşim bugün işe başladıbana inanılmaz yardım etmişti evdeyken, inş rahat geçer bugünler. Şimdilik kv yanımda, yalnız değilim.
dayloşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
dayloşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
sen gitme
yaaa beklediğim annnnnnnn
ama cok cicilerrrrrrrrrrrrr
doğum nie zordu katroşum
aynaada kendine bakmazsan çökersin hadi kalk kendine bak güzelde bi ruj sür
Kendi kendine konuşmaktan sıkılmış bir baluş gashhshsheee daha daha
gideirm bakKendi kendine konuşmaktan sıkılmış bir baluş gashhshsh
Ne guzel senin esin yardimci olmus. Benim ki hastanede 10-11de uyuyordu sabaha kadar sonrada cok yorgunum diyordu. Simdide sabaha kadar icerde dizi film izliyor sabah uyanmiyor. Tek yaptigi sey gece 1kere sutunu isitip vermek. Hastanedede 1-2 kez sut verdi altini degistirdi. Uyaniyordu sesine ben sutunu hazirlayana kadar sen altini degistir diyordum bi bakiyordum ki tekrar girmis yataga uyumusGünaydın kızlar
Bekledigini biliyordumdayloşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
sen gitme
doğum nie zordu katroşum
Kız ben bunu yerim maşallahh
Alışacaksın minnoş anne
Gitmeeem gitmeeeemmmm burdayım
emmiyormu minnoşNe guzel senin esin yardimci olmus. Benim ki hastanede 10-11de uyuyordu sabaha kadar sonrada cok yorgunum diyordu. Simdide sabaha kadar icerde dizi film izliyor sabah uyanmiyor. Tek yaptigi sey gece 1kere sutunu isitip vermek. Hastanedede 1-2 kez sut verdi altini degistirdi. Uyaniyordu sesine ben sutunu hazirlayana kadar sen altini degistir diyordum bi bakiyordum ki tekrar girmis yataga uyumus
Hastanedeyken gelip eve tek yaptigi sey 3-5 cop atmak yerleri supurup sildi bir kac kez insaat tozu yapistigi icin. 4-5 gunde yaptigi isleri ben 2 saat icinde yapiyorum yoruldum demiyorum ama beyefendi sanki dunyayi kurtarmis gibi davraniyor
Az once diyorum kalk ekmek al gel aciktim biseyler yiyelim. Affedersin kicini devirmis yatiyor. Ben evi toparladim supurdum cay demledim bulasik makinasini bosalttim wc silindi temizlendi adam kafasini kaldirip bisey yapmiyor. Yataga girdi bende dedim almazsan alma kapiyi cektim gectim iceriye
Bekledigini biliyordum
Emiyor canim ama gece rahat edeyim diye sagdigim sutu veriyorum. Babasi bi ise yarar diye dusundum ama hicte oyle olmadi emzirsem daha iyiemmiyormu minnoş
ay bu erkeklerin çoğu nie böyleEmiyor canim ama gece rahat edeyim diye sagdigim sutu veriyorum. Babasi bi ise yarar diye dusundum ama hicte oyle olmadi emzirsem daha iyi
Kuzum kasım anneleri topicine doğum sürecimi yazmıştım. Onu ekliyorum aşağıya.dayloşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
sen gitme
doğum nie zordu katroşum
Ayyy ne diyosun, ben eşim bana yardım etmese var ya çıldırırdımNe guzel senin esin yardimci olmus. Benim ki hastanede 10-11de uyuyordu sabaha kadar sonrada cok yorgunum diyordu. Simdide sabaha kadar icerde dizi film izliyor sabah uyanmiyor. Tek yaptigi sey gece 1kere sutunu isitip vermek. Hastanedede 1-2 kez sut verdi altini degistirdi. Uyaniyordu sesine ben sutunu hazirlayana kadar sen altini degistir diyordum bi bakiyordum ki tekrar girmis yataga uyumus
Hastanedeyken gelip eve tek yaptigi sey 3-5 cop atmak yerleri supurup sildi bir kac kez insaat tozu yapistigi icin. 4-5 gunde yaptigi isleri ben 2 saat icinde yapiyorum yoruldum demiyorum ama beyefendi sanki dunyayi kurtarmis gibi davraniyor
Az once diyorum kalk ekmek al gel aciktim biseyler yiyelim. Affedersin kicini devirmis yatiyor. Ben evi toparladim supurdum cay demledim bulasik makinasini bosalttim wc silindi temizlendi adam kafasini kaldirip bisey yapmiyor. Yataga girdi bende dedim almazsan alma kapiyi cektim gectim iceriye
Bekledigini biliyordum
Dogum surecin zor gecmis ama neyseki bebisin iyi sende toparlanirsin yavas yavas ondan sonra herseyi unutursunKuzum kasım anneleri topicine doğum sürecimi yazmıştım. Onu ekliyorum aşağıya.
"26 kasım sabah 08.40ta ulaşı sezaryenle kucağıma aldım. Maalesef çok zor ve uzun bir doğum süreci geçirdim.
22 kasım akşamı saatte bir gelen sancılar ile 1 cm açıklığım başladı, sonra sancılarım sırayla yarım saate, 15 dk ya, 5 dk ya düştü. Rahim ağzım ters olduğu için açılmam normalden çok uzun sürüyordu. 25 kasım sabahı doktorum sabah erkenden muayeneye çağırdı ve hala 1 cm açılmam vardı. Çatı muayeneleri ve açıklık muayeneleri rahim ağzım ters olduğu için maalesef çok ağrılı ve ağlamalı geçti tüm süreç boyunca, 25 kasım saat akşam 5teyse artık sancılarım 1,5 dk da bire düştü ve çok ağrılı olmaya başladı. Sonunda pes edip epidural almama rağmen neden bilmiyorum tüm sancıları hissettim. Prenses doğum dedikleri epidural da işime yaramadı.
26 kasım sabahına kadar 1,5 dkda bir sancı ile 9 cme ulaştım. Çok acı çektiğim için 9 cmde hızlandırmak için suyumu patlattılar. Bu sefer de ulaşın kalp atışları aşırı düzensizleşti ve acil doğumhaneye götürüldüm, kalp atışları 40a kadar düştü, geri yükseltmeyi başardık. Herkes çok panik ve telaştı, doktorum günlerce çok sancılı şekilde normal doğum denediğim ve istediğim için direkt sezaryen diyemedi.
"10 cm de ulaşamadık, birkaç saati var ama bu düzensiz kalp atışlarıyla ulaşabilir miyiz emin değilim, daha da düşerse farklı sorunlar yaşayabilirsin bebekle ilgili" dedi. Bu arada çok ilginç bir şekilde normal doğum sancılarım kesildi. Biliyorsunuz bu sancılar olmadan ıkınarak zaten normal doğum yapmam mümkün değildi. Eşim de ben de çok tükenmiş durumdaydık. Hastanedeki herkes ulaş için seferber oldu. Doğumhanedeki herkesin suratı değişti. Yaşadığım şoktan dolayı soru soran herkese sadece başımla tepki verebildim. O sırada bebeğin kalp atışını düzenlemek için bana oksijen takviyesi yapılıyordu.
Bilenler bilir ulaşa tüp bebekle hamile kaldım ve o an tek düşünebildiğim ulaşı kaybedicem oldu. Karşımda duran eşim de benle aynı şoku yaşıyordu, gözleri ağlamaklıydı. Diyebildiğim tek şey "Hocam en ufak bir risk varsa beni sezaryene alabilirsiniz, önemli değil" oldu.
Ve dediğim anda doktorum "Acil sezaryene gidiyoruz" diye bağırarak yeni koşturmamızı başlattı. Anestezim bile ameliyathaneye koşarken yapılmaya başlandı.
Bu sefer de sezaryenim çok zor geçti, çünkü normalde rahimden alınması gereken bebeğim artık doğum kanalına tamamen girmişti. 2 doktor ile operasyon yapıldı. Biri vajinamdan eliyle bebeği rahme itmeye çalışırken, kendi doktorum açık olan rahimden bebeği doğum kanalından rahme geri çekmeye çalışıyordu. Tabiki tüm bunlar büyük bir zaman kısıtı altında yapıldığından telaş çok yüksekti. Doktorların vücuduma uyguladığı tüm gücü fazlasıyla yaşayıp, tüm vücut sarsılmalarını hissediyordum. İşlem bilindik sezaryenler gibi geçmiyordu. Doktorlar vucüduma ekstra kuvvet uyguluyordu, eşim de ben de farkediyorduk.
Ancak sonuç olarak çok şükür ki bebeğim sağlıkla doğduMaalesef ben de bazılarınız gibi hem normal doğum hem de sazeryan doğum yaptım ve bahsettiğim detaylardan dolayı her iki doğumum da diğer birçok kişiye göre çok çok zordu. Tek tesellim ulaşımın sağ salim aramızda olması "
Ayyy ne diyosun, ben eşim bana yardım etmese var ya çıldırırdımAlışana kadar nevri dönüyor insanın. Eşinin sana yardım etmesi, bebekle senin kadar ilgilenmesi lazım. Ya da bebekle ilgilenemiyorsa evle daha fazla ilgilenmesi lazım kesinlikle. Tek kişilik bir iş değil ya bu, resmen deli işi oluyor o zaman. Söyleyince yapmaması ayrıca sinir bozucu tabi
Ahh ahh erkekler yokmu erkekler kafalari bizim gibi calismadigindan oluyor galibaay bu erkeklerin çoğu nie böyle
bu konuda eşimin hakkını yiyemiecem
hala inanılmaz yük alıyor benden
tek sıkıntı uzağız işte
çok zor şeyler yaşamışsın cnmKuzum kasım anneleri topicine doğum sürecimi yazmıştım. Onu ekliyorum aşağıya.
"26 kasım sabah 08.40ta ulaşı sezaryenle kucağıma aldım. Maalesef çok zor ve uzun bir doğum süreci geçirdim.
22 kasım akşamı saatte bir gelen sancılar ile 1 cm açıklığım başladı, sonra sancılarım sırayla yarım saate, 15 dk ya, 5 dk ya düştü. Rahim ağzım ters olduğu için açılmam normalden çok uzun sürüyordu. 25 kasım sabahı doktorum sabah erkenden muayeneye çağırdı ve hala 1 cm açılmam vardı. Çatı muayeneleri ve açıklık muayeneleri rahim ağzım ters olduğu için maalesef çok ağrılı ve ağlamalı geçti tüm süreç boyunca, 25 kasım saat akşam 5teyse artık sancılarım 1,5 dk da bire düştü ve çok ağrılı olmaya başladı. Sonunda pes edip epidural almama rağmen neden bilmiyorum tüm sancıları hissettim. Prenses doğum dedikleri epidural da işime yaramadı.
26 kasım sabahına kadar 1,5 dkda bir sancı ile 9 cme ulaştım. Çok acı çektiğim için 9 cmde hızlandırmak için suyumu patlattılar. Bu sefer de ulaşın kalp atışları aşırı düzensizleşti ve acil doğumhaneye götürüldüm, kalp atışları 40a kadar düştü, geri yükseltmeyi başardık. Herkes çok panik ve telaştı, doktorum günlerce çok sancılı şekilde normal doğum denediğim ve istediğim için direkt sezaryen diyemedi.
"10 cm de ulaşamadık, birkaç saati var ama bu düzensiz kalp atışlarıyla ulaşabilir miyiz emin değilim, daha da düşerse farklı sorunlar yaşayabilirsin bebekle ilgili" dedi. Bu arada çok ilginç bir şekilde normal doğum sancılarım kesildi. Biliyorsunuz bu sancılar olmadan ıkınarak zaten normal doğum yapmam mümkün değildi. Eşim de ben de çok tükenmiş durumdaydık. Hastanedeki herkes ulaş için seferber oldu. Doğumhanedeki herkesin suratı değişti. Yaşadığım şoktan dolayı soru soran herkese sadece başımla tepki verebildim. O sırada bebeğin kalp atışını düzenlemek için bana oksijen takviyesi yapılıyordu.
Bilenler bilir ulaşa tüp bebekle hamile kaldım ve o an tek düşünebildiğim ulaşı kaybedicem oldu. Karşımda duran eşim de benle aynı şoku yaşıyordu, gözleri ağlamaklıydı. Diyebildiğim tek şey "Hocam en ufak bir risk varsa beni sezaryene alabilirsiniz, önemli değil" oldu.
Ve dediğim anda doktorum "Acil sezaryene gidiyoruz" diye bağırarak yeni koşturmamızı başlattı. Anestezim bile ameliyathaneye koşarken yapılmaya başlandı.
Bu sefer de sezaryenim çok zor geçti, çünkü normalde rahimden alınması gereken bebeğim artık doğum kanalına tamamen girmişti. 2 doktor ile operasyon yapıldı. Biri vajinamdan eliyle bebeği rahme itmeye çalışırken, kendi doktorum açık olan rahimden bebeği doğum kanalından rahme geri çekmeye çalışıyordu. Tabiki tüm bunlar büyük bir zaman kısıtı altında yapıldığından telaş çok yüksekti. Doktorların vücuduma uyguladığı tüm gücü fazlasıyla yaşayıp, tüm vücut sarsılmalarını hissediyordum. İşlem bilindik sezaryenler gibi geçmiyordu. Doktorlar vucüduma ekstra kuvvet uyguluyordu, eşim de ben de farkediyorduk.
Ancak sonuç olarak çok şükür ki bebeğim sağlıkla doğduMaalesef ben de bazılarınız gibi hem normal doğum hem de sazeryan doğum yaptım ve bahsettiğim detaylardan dolayı her iki doğumum da diğer birçok kişiye göre çok çok zordu. Tek tesellim ulaşımın sağ salim aramızda olması "
Ayyy ne diyosun, ben eşim bana yardım etmese var ya çıldırırdımAlışana kadar nevri dönüyor insanın. Eşinin sana yardım etmesi, bebekle senin kadar ilgilenmesi lazım. Ya da bebekle ilgilenemiyorsa evle daha fazla ilgilenmesi lazım kesinlikle. Tek kişilik bir iş değil ya bu, resmen deli işi oluyor o zaman. Söyleyince yapmaması ayrıca sinir bozucu tabi
Ayy iyi olmana sevindim dayloooş bayadır yoktun merakta bıraktın bizleri
Hosgelmissin iyi olmana sevindim
Eki Görüntüle 3171461
Yaaaaa, geldi mi yavrucuuukkGünaydın kızlar
Baluuujjjjjjjjjjjjj napiyoooonnnnn??????dayloşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
sen gitme
doğum nie zordu katroşum
Yaaa kiyamam, benim dogumum da epey zorlu gectigi icin seni cok iyi anliyorum, belli bir sure unutulmuyor bunlar ama sonra biraz daha az hatirliyor insan ayrintilari. Her sey yolunda mi simdi? İyi misiniz? Nasıl hissediyorsunKuzum kasım anneleri topicine doğum sürecimi yazmıştım. Onu ekliyorum aşağıya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?