• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tatil mi 😱😱😱yok kız anlamlara geldim kışa hazırlık yapios yaz kış çalış çalış bıktım valla yaa 😭😭😭 aşkolsun baloncuk yaa neden kullanıp atam sizi toparlanmaya çalışıom kendime vakit ayirabilirsem 😘😘😘😘
Nurummmm ♥️♥️

Günaydın kızlarrrr 💜
Bu arada dün detaylı ultrasona girdik, bir sorun yoktu şükür. Şimdi doğumu bekleme moduna girdik :KK51:
Sizlerde ne var ne yok, iyi misiniz? Nasıl geçti tatiller?
Gözn aydn cnm sağlıkla kucağına al

N Neal dayler dayler dayler dayler Bal0ncuk Bal0ncukBal0ncuk hesabı doğrulanmış üye. ha bir de şey dedi mesela. Neymiş bebeğin bir yaş doğum gününe, eşimin bilmem ne halası ile birlikte gelmeyi konuşmuşlar. Yani ben kesin bir yaş doğum günü yapıyorum, üstüne akrabaları da çağırıyorum o doğum gününe. Onu da geçtim uzak akrabaları da yatıya çağırıyorum 🤦🏼‍♀️ çok korkuttu beni bu ziyaret 🤦🏼‍♀️
Bişi soracam org. Şirketide tutacakmsn
Atlı karıncalı felan :D

Yanii benm 1 yaş doğum günüsü yapanlara ciddi anlamda saygım sonsuz
Cok şükür maddi durumumda yapmaya elverişli amaa 1 yaşındaki bebe ne anlasn o kdae böyök partiden
Ben bebekte olsa doğum gününde o bireyn eğlenmesini oynamasını vs isterm
1 yaşndaki bebe ya yürüyemiodur yada yürümeye yeni başlamştır öyle etraflarına bakıp duruolar gariplerm
O yüzden ben şahsen salı güni lulumun doüum günü ama hiç bişi yapmıorm :)
Pastasını kıyafetni seçtim
İyi ki doğdn yazısı aldım asmak için
Bide biraz balon aldm
Ben eşim lulu annem babam kardeşim evde 5 kişiyiz :D
Anı olarak fotosu kalacak ya

Nurummmm ♥️♥️

Gözn aydn cnm sağlıkla kucağına al

Bişi soracam org. Şirketide tutacakmsn
Atlı karıncalı felan :KK70:

Yanii benm 1 yaş doğum günüsü yapanlara ciddi anlamda saygım sonsuz
Cok şükür maddi durumumda yapmaya elverişli amaa 1 yaşındaki bebe ne anlasn o kdae böyök partiden
Ben bebekte olsa doğum gününde o bireyn eğlenmesini oynamasını vs isterm
1 yaşndaki bebe ya yürüyemiodur yada yürümeye yeni başlamştır öyle etraflarına bakıp duruolar gariplerm
O yüzden ben şahsen salı güni lulumun doüum günü ama hiç bişi yapmıorm :)
Pastasını kıyafetni seçtim
İyi ki doğdn yazısı aldım asmak için
Bide biraz balon aldm
Ben eşim lulu annem babam kardeşim evde 5 kişiyiz :KK70:
Anı olarak fotosu kalacak ya
İşin kötü tarafı da burda başlıyor aslında 🤣 çünkü biz de eşimle tam dediğin gibi düşünüyorduk normalde. Dediğin gibi yapanların kendi tercihi tabi ama eşimle hep şey demişizdir "bebek hiç birşeyden anlamıyor ebeveynler kendini eğlendiriyor o kadar büyük partileede. Anı kalsın diye aile içinde pasta keseriz bebeği giydirir foto çekeriz en fazla" diyorduk hep. Annesi böyle diyince 1 yaşında doğum günü yapmayız ki gibi bir şey dedim. Eşim 1 yaş için de yaparız canımmm dedi 🤣🤣 yani yukarda dediklerimi unuttu tamamiyle 🤣 bu dönüşü beni çok korkutuyor 😓

İşin kötü tarafı da burda başlıyor aslında 🤣 çünkü biz de eşimle tam dediğin gibi düşünüyorduk normalde. Dediğin gibi yapanların kendi tercihi tabi ama eşimle hep şey demişizdir "bebek hiç birşeyden anlamıyor ebeveynler kendini eğlendiriyor o kadar büyük partileede. Anı kalsın diye aile içinde pasta keseriz bebeği giydirir foto çekeriz en fazla" diyorduk hep. Annesi böyle diyince 1 yaşında doğum günü yapmayız ki gibi bir şey dedim. Eşim 1 yaş için de yaparız canımmm dedi 🤣🤣 yani yukarda dediklerimi unuttu tamamiyle 🤣 bu dönüşü beni çok korkutuyor 😓
Ben d. Günü yapmaı düşünmüyorm neden demedn
Hani üzülürmü

Ben d. Günü yapmaı düşünmüyorm neden demedn
Hani üzülürmü
Bu konu tartışmaya dönerdi kesin kalabalık içinde, o yüzden uzatmadım. Çünkü eşim annesi öyle dedi diye, belki onu bozmamak için öyle demiştir. Ama sıkıntım büyük dostlar anladığınız üzere, beni çok uğraştıracaklar belliki 😬

Tam da DusunceBulutu DusunceBulutu nun dediği gibi uzun süre kendi anneme bile tahammül edemiyorum, şimdi işler nasıl olcak bilmem. Kendi anneme söyleniyorum, anlıyor ve bana alınmıyor uzun süre. Ama diğeriyle nasıl olcak bilmiyorum şimdi 🤦🏼‍♀️

Bu konu tartışmaya dönerdi kesin kalabalık içinde, o yüzden uzatmadım. Çünkü eşim annesi öyle dedi diye, belki onu bozmamak için öyle demiştir. Ama sıkıntım büyük dostlar anladığınız üzere, beni çok uğraştıracaklar belliki 😬

Tam da DusunceBulutu DusunceBulutu nun dediği gibi uzun süre kendi anneme bile tahammül edemiyorum, şimdi işler nasıl olcak bilmem. Kendi anneme söyleniyorum, anlıyor ve bana alınmıyor uzun süre. Ama diğeriyle nasıl olcak bilmiyorum şimdi 🤦🏼‍♀️
Benm kzıma annem bakıor ben işteyken
Öylede güzel bakıorki
Mesela şunu yedirme derm yedirmez
Şunu yapma derm yapmaz
Lulum hala tv tlf vs görmüş değil
Uyuma saatleri felna var o yüzden böyle başmda gezdirsem az ben arkadaş gibiym annemle ya ama hep derm zor olan benm :D
Neyse benm kv bnun çeyreğinin çeyreği olsa yine kabulum olurdu
Kadın dünyaya sorun yaratmak için gelmiş :D
Uzatmadığn iyi olmuş katrem hem zaten dur daha bebe kaç haftalk
Bu yüzden moral bozmakta gereksiz olurdu
Ben eşinin seni kıracağını düşünmüırm
Orta yol bulunur elbet

Benm kzıma annem bakıor ben işteyken
Öylede güzel bakıorki
Mesela şunu yedirme derm yedirmez
Şunu yapma derm yapmaz
Lulum hala tv tlf vs görmüş değil
Uyuma saatleri felna var o yüzden böyle başmda gezdirsem az ben arkadaş gibiym annemle ya ama hep derm zor olan benm :KK70:
Neyse benm kv bnun çeyreğinin çeyreği olsa yine kabulum olurdu
Kadın dünyaya sorun yaratmak için gelmiş :KK70:
Uzatmadığn iyi olmuş katrem hem zaten dur daha bebe kaç haftalk
Bu yüzden moral bozmakta gereksiz olurdu
Ben eşinin seni kıracağını düşünmüırm
Orta yol bulunur elbet
Aynen işte kendi ailene açıkça söylersin dinler seni ama diğer tarafa onu yaptıramıyorsun işte. Benim annem de ben ne dersem onu yapar sağolsun, benim istediğim gibi olsun diye.

İnş bakalım haftam az daha ilerlesin de N Neal in dediğin gibi eşimle konuşucam. Belki yaram dikişim olucak diye. Ben şimdi bile çok afedersin evde donla geziniyorum, çünkü en rahat öyle ediyorum yani. Doğumdan sonra da bu rahatlığa daha çok ihtiyacım olucak muhtemelen, bakalım.

Lenoşun doğum günü mü geliyoooorrr 🥰 doğum günü kutlu olsun kuzumun 😍 nice güzel yaşları olsun 💜

Ya ben genel olarak evde kendi annemle bile uzun süre kalsam bunalan bir insanım ama insanın annesi olunca açık açık söyleyebiliyor her şeyi en azından. Normalde çok gelmiyorlar buralara ama bu gelişlerindeki yorumlarından hoşlanmadım. Ben evde izinli doğumu beklerken o da gelip benle kalacakmış. Ne alaka yaaa? İlle biriyle bekleyeceksem annemle beklerim. Zaten doğum stresi olucak bir de evde misafirle mi uğraşıcam. Valla çok haklısın bir yolunu bulmam lazım, nasıl olcak bilmiyorum ama gelip yayılmasını istemiyorum. Bu arada az önce saydığın şeyler de doğru sebepler, gerçekten memem açık dolaşıcam yani belki 🤷🏼‍♀️ bu detayları düşünemiyor gibiler ama bir ara çok kalmalarını istemediğimi net bir şekilde belli etmem lazım ama nasıl bilmiyorum, bulucam bi yolunu 🤦🏼‍♀️ eşim araya girmese ben belli etmiştim çoktan da bakalım
Öyle şey mi olur zaten anasın 🙈

Teşekkür ederiz canısı 🥰❤️ yok bizimki çok net anne diyor tam yemelik😂 annecim diyerek geziyordum ordan öğrendi galiba 😅 senin minnoş napıyor 💕

Doğumdan sonra birebir yaşadıklarımı yazmışsın 😄 sesimi yükseltince tamam bir daha gelmem demişti.eşim de ne var yapsın diyordu 😄 çamaşırları eşime söylettirdim ben milyon kere dememe rağmen anlamadı.eşime de bir daha çocuk olursa asla yardıma kimseyi kabul etmicem dedim onun hatrına katlandım.ben kendi anneme tahammül edemiyorum onunkini hiç edemem artık 40da gelmeyin dicem.Allah sabır versin sana 🤷🏻‍♀️

bizim yara oldu ne oldu yatmadan önce açık bırakabiliyordum bir tek 🤷🏻‍♀️ Diş sıka sıka emzirdik annem vardı ama öyle çok da merhametli biri değildir.canım kıyamam sana diyen olmadı.eve gelir gelmez kaldırdı yatmak iyi değilmiş diye bir daha da yatmadım 😄 İstanbul’a ziyarete gittiğimde millete sezeryande ne var ki keşke bizde öyle doğum yapsaymışız diye küçümsüyordu
Ben önüm tamamen açık gezdim bir süre. Korkunç bir acıydı. Seni tebrik ederim Bulut. Nasıl giyinebildin 😔
Benim bebiş iyi canım şükür, detaylıdan çıktık dün bir sorun yoktu 🎈

Yaa var ya yaşıcam şeylerin ön fragmanı gibi oldu benim için de bu ziyaret. Hiç istemiyorum şu an kimsenin yardıma gelmesini. Durum aynı dediğin gibi. Ben yaptırmamaya çalışıyorum, eşim bırak yapsın kendini rahat hissetsin diyor. Hissetmesin kardeşim kendini rahat, sonra gelip eve kurulacak doğumda. Kesin konuşup eşimle halletmem lazım yani bu sorunu. Bir de karı koca aşırı sigara içiyorlar ve full sigara kokuyorlar. Kendilerince balkonda içiyorlar ama çay almak için sürekli içeri girip çıkıyorlar ev hep sigara kokuyor. Bebek yeni doğmuş olacak, bebeği tutacaklar o sigara kokusuyla falan. Kesin kavga edicem ben bir yerlerde belli ki 🤦🏼‍♀️
Sigara olayı çok sakat ya. Kucaklarına alacaklar. Evde hiçbir şekilde içmesinler. Kışa yakın doğumu. Evi sürekli havalandıramazsın da. Onum ciğerleri ne kadar ki sigara solusun
Böyle anlarda hemen topu al ve gole çevir ama sinirle değil sakin ve güleç "Aaaa ama biz bir yaş doğum günlerini çok saçma buluyoruz ikimiz de. Hani yapmayacağız diye konuşmuştuuuuuk?" diye salağa yat. Öyle anları kaçırma. Ciddi ciddi konuşursan kesin itiraz eder
Aynen işte kendi ailene açıkça söylersin dinler seni ama diğer tarafa onu yaptıramıyorsun işte. Benim annem de ben ne dersem onu yapar sağolsun, benim istediğim gibi olsun diye.

İnş bakalım haftam az daha ilerlesin de N Neal in dediğin gibi eşimle konuşucam. Belki yaram dikişim olucak diye. Ben şimdi bile çok afedersin evde donla geziniyorum, çünkü en rahat öyle ediyorum yani. Doğumdan sonra da bu rahatlığa daha çok ihtiyacım olucak muhtemelen, bakalım.

Lenoşun doğum günü mü geliyoooorrr 🥰 doğum günü kutlu olsun kuzumun 😍 nice güzel yaşları olsun 💜
Belki değil kesin yaran, dikişin olacak gibi konuş. Normalde doğumda da dikişin olabilir. İkisinde de oturmak çok zor.

Katre_g Katre_g sigarayı ben bıraktım, şimdi eşime bıraktırmaya çalışıyorum. Biz böyle fedakarlık ederken kimse gelipte sigaralı kokusuyla bebemi elleyemez😵‍💫😵‍💫 Sigarayı bırakın baskısı yap sen de onlara😂 ben kayınpederime dedim söz verdi doğum yaklaştığında bırakacak🙈

Ben kayınvalidemi seviyorum ama kendi annemle bile en fazla 1 hafta kalabilirken 40 gün kayınvalidemle düşünemiyorum 😂 he temizlik yapsın ütü yapsın işime gelir bunlar hahahah, yapsın ama sonra gitsin kalmasın kimse yanımda🙈🙈🙈 Allahtan yakınlar aynı şehirdeyiz çok fazla kalacaklarını sanmıyorum zaten benim annem gelir kalır 1 hafta falan sonra herkese byyee😂😂

Katroşum boşver gebeliğinin tadını cıkar
O zaman geldiği zaman halledersn herşeyi
Gerekli cvpları verirsin

Evet teyzoşu ya doğum günüsü var :D
Tşk ederiz ♥️♥️
Katre_g Katre_g sigarayı ben bıraktım, şimdi eşime bıraktırmaya çalışıyorum. Biz böyle fedakarlık ederken kimse gelipte sigaralı kokusuyla bebemi elleyemez😵‍💫😵‍💫 Sigarayı bırakın baskısı yap sen de onlara😂 ben kayınpederime dedim söz verdi doğum yaklaştığında bırakacak🙈

Ben kayınvalidemi seviyorum ama kendi annemle bile en fazla 1 hafta kalabilirken 40 gün kayınvalidemle düşünemiyorum 😂 he temizlik yapsın ütü yapsın işime gelir bunlar hahahah, yapsın ama sonra gitsin kalmasın kimse yanımda🙈🙈🙈 Allahtan yakınlar aynı şehirdeyiz çok fazla kalacaklarını sanmıyorum zaten benim annem gelir kalır 1 hafta falan sonra herkese byyee😂😂
Bende bu kızı neden bu kdar cok seviyorm diorm hahaha :D

Gerekli cvpları verirsin

Evet teyzoşu ya doğum günüsü var :KK70:
Tşk ederiz ♥️♥️

Bende bu kızı neden bu kdar cok seviyorm diorm hahaha :KK70:

Hahahahahha baluşumm❤️❤️
Bu arada bence de doğum günü için verdiğini karar çok mantıklı 1 yaşındansa daha büyük olunca daha çok tadına varacak lenoş🥰 güzel fotolarla hatıra kalsın daha ne yeter🥰

Ya zaten benimkiler insaniyet olarak iyi kesinlikle. Bana öyle bir kaynanalığı yok ama çocuk gibi. Yapma diyince yapma mesela, yapmak için 40 kere soruyor. Sonra senden habersiz yapıyor. Bazen de yaparken 40 kere bana soruyor, nereye koyucanı ediceni. Mesela kirli çamaşırlarımı yıkamasın canım. Yıkama rahatsız olurum dediysem yıkama, ama yok 40 kere gidip gelip onu soruyor, gidip gelip çamaşırlara dokunuyor. İnsanın kendi annesi olunca en azından yapma diyorsun usulunce bitiyor, ee buna kibarca söyleyince yine yapıyor. O anlamda uğraştırıyor dedim. Onu da bu gelişinde yaptı ya daha önce yapmıyordu bu kadar. Hamileyim diye yapıyor ama ben istemiyorum ki. Hamileyim diye diyorki hızlı oturuyorsun biraz, azıcık hızlı yürim ay yavaş yavaş diye bağırıyor arkamdan, sonra bazen dışarda tuvalete gidiyorum, bir bakıyorum peşimden gelmiş. Diyorki senin yanında kalmak için geldim. Diyorum ki anne ben hasta değilim, henüz o kadar ağır da değilim. Her tuvalete gittiğimde peşimden gelme, yok arkadaş geliyor 🤦🏼‍♀️Hamilelikle birlikte böyle oldu yani farkındayım. Beni bu gelişlerinde bu tavırlar ekstra yordu o yüzden. Bir de fazla uzun kaldılar, diğer geldikleri zamanlara göre. Babası çok sıkıldı, onu gezdirip keyiflendirmeye çok uğraştık. Eee belim bıkınım ağrıdı dışarlarda hep. Öfff yoruldum işte anacım hem fiziken hem mental olarak 😬

Eneee nur gelmiş hoş geldin özledik seni 💜 kendini çok yorma, kışa hazırlık için biraz erken değil mi ya bu arada 😳
Ya ben genel olarak şey gözüyle bakıyorum hep insanlara, falsolari veya bana uymayan karakter özellikleri olabilir ama asıl niyeti ne, art niyetli mi, sorun mu yaratmaya calisiyor, bilerek mi yapiyor vs. Onun disinda da benim annem onun annesi diye bakmam, soyleyecegimi uygun bir dille soylerim, kayinvalidemi de kendi annem gibi gorurum, dogumdan sonra onun yaninda da ciplak gezdigim, her şeyi onun yanında yaptığım oldu. Yeri geldi kayinvalidem bana 1 saat masaj yaptı, yeri geldi ben doğuma acil alindigim icin evimi bastan ayagi temizledi, kisliklarimi hamileyken yapamadım diye benim yerime yapti, ki simdiye kadar bile kizim sen yapma ben yapiyorum ya yeriz birlikte, ne kadar istersen sana da veririm demiştir vs. Hatali davrandığında yuzune anne bu konuda yanlış davranıyorsun ya da şundan hoslanmiyorum vs diye acikca soylerim, dertlesiriz. Ne o beni ayirdi kendi kizindan ne ben onu kendi annemden ayirdim. Cunku cok iyi niyetli ve hatalı davranışlar hepimizde olabileceği icin onlari ya gormezden geldim ya söyledim, sirf kayinvalide diye gozumde buyutmedim. Ama herkesin ilişkisi iletisimi farklı. Misal dogum günü mevzusu olmus ya, ben orda direkt sunu derdim anne biz 1 yas partisi yapmayacagiz, o zamanlar bi gelsin planlama yapariz, biz belki evde olmayiz, farkli bsy planlariz esimle vs, siz şimdiden plan yapmayın, cunku bizim ne yapacagimiz belli olmaz, uygun olmayabiliriz. Esim de yapariz derse o zaman ona da doner, yapmayacagimizi konusmustuk aslında, ben istemiyorum buyuk bir sey, olsa bile aile ici yapariz belki bilemiyorum, konusuruz seninle yine der acikca soylerdim. Akrabali bir organizasyon olmaz buyuk ihtimal derdim. Yani konuşmak ve acik olmak gerek diye dusunurum hep. Bana da acik olsunlar isterim.

Günaydın kızlarrrr 💜
Bu arada dün detaylı ultrasona girdik, bir sorun yoktu şükür. Şimdi doğumu bekleme moduna girdik :KK51:
Sizlerde ne var ne yok, iyi misiniz? Nasıl geçti tatiller?
Ohhhh maasallah, cok sevindim 🥰🥰
Neler aldin, hazirliklar ne alemde 😍

Benim bebiş iyi canım şükür, detaylıdan çıktık dün bir sorun yoktu 🎈

Yaa var ya yaşıcam şeylerin ön fragmanı gibi oldu benim için de bu ziyaret. Hiç istemiyorum şu an kimsenin yardıma gelmesini. Durum aynı dediğin gibi. Ben yaptırmamaya çalışıyorum, eşim bırak yapsın kendini rahat hissetsin diyor. Hissetmesin kardeşim kendini rahat, sonra gelip eve kurulacak doğumda. Kesin konuşup eşimle halletmem lazım yani bu sorunu. Bir de karı koca aşırı sigara içiyorlar ve full sigara kokuyorlar. Kendilerince balkonda içiyorlar ama çay almak için sürekli içeri girip çıkıyorlar ev hep sigara kokuyor. Bebek yeni doğmuş olacak, bebeği tutacaklar o sigara kokusuyla falan. Kesin kavga edicem ben bir yerlerde belli ki 🤦🏼‍♀️
Bak mesela bu mevzu çok başka, bunu da söylerdim ben olsam. Anne baba, ben doğumdan sonra kesinlikle evde sigara icilmesini ve sigara icildikten sonra bebege yaklaşılmasıni istemiyorum, bu saglik açısından benim tolere edemeyecegim bir sey, cocugu sevmek istiyorsaniz bu konuda cozum bulmaniz gerekiyor. Demen lazim. Boyle seylere tahammul edemiyorum, taptaze cigerlere sigara dumani koklatamazlar

Ben önüm tamamen açık gezdim bir süre. Korkunç bir acıydı. Seni tebrik ederim Bulut. Nasıl giyinebildin 😔

Sigara olayı çok sakat ya. Kucaklarına alacaklar. Evde hiçbir şekilde içmesinler. Kışa yakın doğumu. Evi sürekli havalandıramazsın da. Onum ciğerleri ne kadar ki sigara solusun

Böyle anlarda hemen topu al ve gole çevir ama sinirle değil sakin ve güleç "Aaaa ama biz bir yaş doğum günlerini çok saçma buluyoruz ikimiz de. Hani yapmayacağız diye konuşmuştuuuuuk?" diye salağa yat. Öyle anları kaçırma. Ciddi ciddi konuşursan kesin itiraz eder

Belki değil kesin yaran, dikişin olacak gibi konuş. Normalde doğumda da dikişin olabilir. İkisinde de oturmak çok zor.
Evet bir şeyler yapıcam bakalım yaaa, böyle bırakırsam olmaz çünkü

Ya ben de içiyordum hamilelik öncesi, bebe olunca çat diye bıraktım. Burda bi de biliyorsunuz en çok kafeine zorlandım ama yaptım yani bir şekilde, onu da tüketmiyorum. Yani ben kendim böyle özen gösterirken o sigara kokusuna nasıl dayanıcam bilmiyorum. Bu ziyaretlerinde bile özellikle çöpteki izmarit kokusundan çok rahatsız oldum. Çöpü bir kere aç mesela mutfak 15 dk kokuyor kesin. Ben kendim içtiğim zaman bile ayrı poşetler öyle atardım çöpe yani. Eşime koku önleyen küllüklerden alalım onda biriktirsinler hem onlara da sürekli boşaltma derdi olmaz dedim hemen alındı mesela. Eşim hep şey kafasında, 1 hafta koksun nolucakk, onun için bir küllük alırsak kalpleri kırılır modunda. Ya da, balkona girince kapı balkon tarafından kulpsuz, o yüzden onlar girip sigara içerken arada iyi kapansın diye içerden itiyorum sadece kapıyı, eşim ona bile niye rahatsız ediyormuş izlenimi veriyorsun diyor. Yani bu konuda fazla bir hassasiyeti var kendilerini rahat hissetsinler diye ama ben hissetmesinler istiyorum açıkçası, sonuçta evde hamile var ve sonra da bebek olucak aynı evde.
Gerekli cvpları verirsin

Evet teyzoşu ya doğum günüsü var :KK70:
Tşk ederiz ♥️♥️

Bende bu kızı neden bu kdar cok seviyorm diorm hahaha :KK70:
Evet zamanı gelince halletmem lazım, şimdi düşündükçe stres oluyorum durduk yere.
Ya ben genel olarak şey gözüyle bakıyorum hep insanlara, falsolari veya bana uymayan karakter özellikleri olabilir ama asıl niyeti ne, art niyetli mi, sorun mu yaratmaya calisiyor, bilerek mi yapiyor vs. Onun disinda da benim annem onun annesi diye bakmam, soyleyecegimi uygun bir dille soylerim, kayinvalidemi de kendi annem gibi gorurum, dogumdan sonra onun yaninda da ciplak gezdigim, her şeyi onun yanında yaptığım oldu. Yeri geldi kayinvalidem bana 1 saat masaj yaptı, yeri geldi ben doğuma acil alindigim icin evimi bastan ayagi temizledi, kisliklarimi hamileyken yapamadım diye benim yerime yapti, ki simdiye kadar bile kizim sen yapma ben yapiyorum ya yeriz birlikte, ne kadar istersen sana da veririm demiştir vs. Hatali davrandığında yuzune anne bu konuda yanlış davranıyorsun ya da şundan hoslanmiyorum vs diye acikca soylerim, dertlesiriz. Ne o beni ayirdi kendi kizindan ne ben onu kendi annemden ayirdim. Cunku cok iyi niyetli ve hatalı davranışlar hepimizde olabileceği icin onlari ya gormezden geldim ya söyledim, sirf kayinvalide diye gozumde buyutmedim. Ama herkesin ilişkisi iletisimi farklı. Misal dogum günü mevzusu olmus ya, ben orda direkt sunu derdim anne biz 1 yas partisi yapmayacagiz, o zamanlar bi gelsin planlama yapariz, biz belki evde olmayiz, farkli bsy planlariz esimle vs, siz şimdiden plan yapmayın, cunku bizim ne yapacagimiz belli olmaz, uygun olmayabiliriz. Esim de yapariz derse o zaman ona da doner, yapmayacagimizi konusmustuk aslında, ben istemiyorum buyuk bir sey, olsa bile aile ici yapariz belki bilemiyorum, konusuruz seninle yine der acikca soylerdim. Akrabali bir organizasyon olmaz buyuk ihtimal derdim. Yani konuşmak ve acik olmak gerek diye dusunurum hep. Bana da acik olsunlar isterim.

Ohhhh maasallah, cok sevindim 🥰🥰
Neler aldin, hazirliklar ne alemde 😍

Bak mesela bu mevzu çok başka, bunu da söylerdim ben olsam. Anne baba, ben doğumdan sonra kesinlikle evde sigara icilmesini ve sigara icildikten sonra bebege yaklaşılmasıni istemiyorum, bu saglik açısından benim tolere edemeyecegim bir sey, cocugu sevmek istiyorsaniz bu konuda cozum bulmaniz gerekiyor. Demen lazim. Boyle seylere tahammul edemiyorum, taptaze cigerlere sigara dumani koklatamazlar
Kuzu ilişkin öyleyse her şeyi söylersin tabi haklısın. Ama ben ne kadar iyi olurlarsa olsunlar kayınvalidemin yanında o kadar rahat olamam ya, bu benim karakterimle ilgili bir şey tabi. Ee haliyle buna da saygı gösterilmesini isterim. Yoksa zaten başta da söylediğim gibi çok iyi insanlar niyet olarak, bu dedikleri, karışmaları falan tamamiyle cahillikten diye düşünüyorum mesela ama tabiki battı yani. Doğum günü meselesine ben cevap verirdim düşündüklerimle demişsin mesela, ben hem o kadar aşırı aşırı samimi değilim, hem de öyle desem eşim muhtemelen bozulurdu. Eşimin de mahçup hissetmesini istemiyorum bir yandan ama bir ara detaylı konuşmam lazım yani doğumdan önce kesinlikle.
Sigara konusunda da benim ve eşimin tavrını söyledim işte. Nasıl olucak bilmiyorum yani bu sigara olayı. Bir de o kadar çok içiyorlar ki yani az buz da değil. Ve kesinlikle o kadar sigara koktuklarının farkında değiller. Mesela arabaya biniyoruz onlarla, aşırı şekilde kokusu sürekli burnumda oluyor. Yani eşime de söyleyince alınıyor, sanki ailesine pis demişim gibi ama olan da bu yani 🤷🏼‍♀️

Ya ben de içiyordum hamilelik öncesi, bebe olunca çat diye bıraktım. Burda bi de biliyorsunuz en çok kafeine zorlandım ama yaptım yani bir şekilde, onu da tüketmiyorum. Yani ben kendim böyle özen gösterirken o sigara kokusuna nasıl dayanıcam bilmiyorum. Bu ziyaretlerinde bile özellikle çöpteki izmarit kokusundan çok rahatsız oldum. Çöpü bir kere aç mesela mutfak 15 dk kokuyor kesin. Ben kendim içtiğim zaman bile ayrı poşetler öyle atardım çöpe yani. Eşime koku önleyen küllüklerden alalım onda biriktirsinler hem onlara da sürekli boşaltma derdi olmaz dedim hemen alındı mesela. Eşim hep şey kafasında, 1 hafta koksun nolucakk, onun için bir küllük alırsak kalpleri kırılır modunda. Ya da, balkona girince kapı balkon tarafından kulpsuz, o yüzden onlar girip sigara içerken arada iyi kapansın diye içerden itiyorum sadece kapıyı, eşim ona bile niye rahatsız ediyormuş izlenimi veriyorsun diyor. Yani bu konuda fazla bir hassasiyeti var kendilerini rahat hissetsinler diye ama ben hissetmesinler istiyorum açıkçası, sonuçta evde hamile var ve sonra da bebek olucak aynı evde.

Evet zamanı gelince halletmem lazım, şimdi düşündükçe stres oluyorum durduk yere.

Kuzu ilişkin öyleyse her şeyi söylersin tabi haklısın. Ama ben ne kadar iyi olurlarsa olsunlar kayınvalidemin yanında o kadar rahat olamam ya, bu benim karakterimle ilgili bir şey tabi. Ee haliyle buna da saygı gösterilmesini isterim. Yoksa zaten başta da söylediğim gibi çok iyi insanlar niyet olarak, bu dedikleri, karışmaları falan tamamiyle cahillikten diye düşünüyorum mesela ama tabiki battı yani. Doğum günü meselesine ben cevap verirdim düşündüklerimle demişsin mesela, ben hem o kadar aşırı aşırı samimi değilim, hem de öyle desem eşim muhtemelen bozulurdu. Eşimin de mahçup hissetmesini istemiyorum bir yandan ama bir ara detaylı konuşmam lazım yani doğumdan önce kesinlikle.
Sigara konusunda da benim ve eşimin tavrını söyledim işte. Nasıl olucak bilmiyorum yani bu sigara olayı. Bir de o kadar çok içiyorlar ki yani az buz da değil. Ve kesinlikle o kadar sigara koktuklarının farkında değiller. Mesela arabaya biniyoruz onlarla, aşırı şekilde kokusu sürekli burnumda oluyor. Yani eşime de söyleyince alınıyor, sanki ailesine pis demişim gibi ama olan da bu yani 🤷🏼‍♀️
Bu körüne körüne savunma olayını ben anlayamıyorum. Bebek yani ve bu senin kendi çocuğun. Annem babam kırılmasın diye çocuğumu sigara kokusuna mı maruz bırakacağım? Nasıl saçmalık ya sinirleniyorum böyle şeylere. Körpecik ciğerleri. Yazık değil mi? Biraz makul insanlar olsalar kendileri akıl edip içmezler zaten. Sanki şey he bir de, halihazırda bol bol çocuğu var da bu da istemeden olmuş. Bir şekilde büyür gider çocuk işte abartmayın kafası 😡

Bu körüne körüne savunma olayını ben anlayamıyorum. Bebek yani ve bu senin kendi çocuğun. Annem babam kırılmasın diye çocuğumu sigara kokusuna mı maruz bırakacağım? Nasıl saçmalık ya sinirleniyorum böyle şeylere. Körpecik ciğerleri. Yazık değil mi? Biraz makul insanlar olsalar kendileri akıl edip içmezler zaten. Sanki şey he bir de, halihazırda bol bol çocuğu var da bu da istemeden olmuş. Bir şekilde büyür gider çocuk işte abartmayın kafası 😡
Evin her yerine şunları asıcam artık 🤣

Eklentiler

• Screenshot_20220717_154856_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220717_154856_com.android.chrome.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20220717_154806_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220717_154806_com.android.chrome.jpg
    77,4 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20220717_154754_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220717_154754_com.android.chrome.jpg
    105,4 KB · Görüntüleme: 22
cukulatam cukulatam bu arada evde kendi annem ya da bir başkası, kimseyi uzun süre istemem zaten ben de normal şartlarda. Ama ille biri yanımda olacak olsa tabiki kendi annemi isterim. Evde kahvaltı ederken, "normal doğum oluca için ne zaman gelice belli olmaz, ben doğumdan birkaç hafta önce gelirim" dedi ben şokkk 😱 mesela 39. Haftada doğuruluyor ya ortalama, 37 gibi falan gelecek kalmaya başlayacakmış, sonra bebek doğunca da kalacakmış, yok daha neler 🙄 karnım burnumda kendimle ve doğum stresiyle mi uğraşayım, onun yorumlarıyla ve misafirliğiyle mi uğraşayım yani 🤦🏼‍♀️

Kızlar bu arada sizce şu an göğüs bakımı ve emzirme ile ilgili ürünleri almalı mıyım? Bebeğe şu an oda haricinde her şeyi aldık sanırım. Emzirme ve meme bakımı ile ilgili ürünleri mesela doğumdan sonra almak daha mı mantıklı sizce? Şu açıdan soruyorum diyelim ki çok paralar verip göğüs pompası aldım ama talihsizlik çok sütü olmayan bir anne oldum diyelim. Kaliteli pompalar da çok ucuz olmuyor ya doğumdan sonra ihtiyaca göre mi almak daha isabet olur mesela? dayler dayler dayler dayler N Neal DusunceBulutu DusunceBulutu Bal0ncuk Bal0ncukBal0ncuk hesabı doğrulanmış üye.

Yani açıkçası konu çocuğumsa, ki o çocukları biz ilk aydan hamile kalmadık, zorluklar çektik, eziyetler çektik bu günlere geldik. Konu benim yıllardır beklediğim, herşeyden feda edip kendim fedakarlık ediyosam kaynanamda kayınpederimde kocamda edecek. Kırılmasın falan diye düşünemem böyle bi durumda. Konu kocamsa ekstra kırarım kalbini. Çünkü en iyi onlar biliyor neler çektiklerimizi. Senin kadar iyimser olamazdım , kocam kırılmasın diyemezdim katroş🫠

cukulatam cukulatam bu arada evde kendi annem ya da bir başkası, kimseyi uzun süre istemem zaten ben de normal şartlarda. Ama ille biri yanımda olacak olsa tabiki kendi annemi isterim. Evde kahvaltı ederken, "normal doğum oluca için ne zaman gelice belli olmaz, ben doğumdan birkaç hafta önce gelirim" dedi ben şokkk 😱 mesela 39. Haftada doğuruluyor ya ortalama, 37 gibi falan gelecek kalmaya başlayacakmış, sonra bebek doğunca da kalacakmış, yok daha neler 🙄 karnım burnumda kendimle ve doğum stresiyle mi uğraşayım, onun yorumlarıyla ve misafirliğiyle mi uğraşayım yani 🤦🏼‍♀️

Yavruş şimdiden tavrını belli et derim 🙄 Bunun sonu kötüye gidiyor gibi🙄

Kızlar bu arada sizce şu an göğüs bakımı ve emzirme ile ilgili ürünleri almalı mıyım? Bebeğe şu an oda haricinde her şeyi aldık sanırım. Emzirme ve meme bakımı ile ilgili ürünleri mesela doğumdan sonra almak daha mı mantıklı sizce? Şu açıdan soruyorum diyelim ki çok paralar verip göğüs pompası aldım ama talihsizlik çok sütü olmayan bir anne oldum diyelim. Kaliteli pompalar da çok ucuz olmuyor ya doğumdan sonra ihtiyaca göre mi almak daha isabet olur mesela? dayler dayler dayler dayler N Neal DusunceBulutu DusunceBulutu Bal0ncuk Bal0ncukBal0ncuk hesabı doğrulanmış üye.
Lansinoh almıştım ben göğüs kremi çoğu kişi memnun ama bende sıfır memnuniyet.. Lena hiç emmedi ve sağdığım için göğüslerm elektrkli mak. Baya harap oldu hiç iş görmedi
Sonra sitede biri bana hametan önerdi sarı kutu onu aldm üstünüde buzdolabı poşetleriyle kapatıodum atlet emmesin die yaralarımı 2 güne kapamıştı
Ben hem manuel pompa hemde elektrkli pompa almştm doğumdan önce iyi ki almışım diorm malum emzirmeyen bir anne olarak 4.5ay sağdım
Ama almasaydım ne olurdu? Sonradan temin edebilirmiydim
Edene kadar sütü nasıl sağardım?
Aynen almasanda sütü sağarsn şöyleki hastanelerin çoğunda süt sağma mak. Var
Pompasıda sana özel oluor herkesn kullandığı ucu kullanmıosn
Öyle bi durumda acilen öyle bişey yapabilirsin ama yinede doğum yapacağın hastaneye sor cnm..
Göğüs pedi bende baya işe yaramştı
Göğüs kalkanı kullanmadım bilmiorm
Manuel pompadanda hiç memnun kalmadm benm sütümü sağmadı
Söylieceklerm bu kdar

Lansinoh blue lock göğüs pedi al bence 60'lık bile olsa bulunsun. Bunu kullanırsın illa ki. Göğüs ucu bakım kremi idareten hastane vermişti onu kullandım. Nipplecare diye bir şey. Sonra evde Incia göğüs ucu bakım kremi vardı. Onu kullandım hiçbir halta yaramadı. Göğüs ucum kanadı falan bayağı kötüydü. Avent kalkan kullandım ama o biraz daha sonraki aşama. İlk günler tamamen çıplak gezdim. Çok kötüydü. Hava alması daha iyi öyle bir durumda. Lansinoh zaten en kötü ihtimalle nöbetçi eczenede bile bulunur. Nipplecare ve Lansinoh aldım. İkisini dönüşümlü kullanıyordum. Göğüs pompası olayı tam bir loto toto. Hangi pompanın kime yarayacağı belli olmuyor. Mochi süt toplama aparatı ve Lansinoh manuel pompa aldım. Sütüm bebeğe yetmediği ve manuel pompa da o süreçte bir işe yaramayacağı için hastane tipi pompa kiralattı bana emzirme hemşiresi ilk ay. Zaten aylık kiralanıyor onlar. Sonrasında da manuelle devam edebildim. Gümüş kapak almadım ben. Kalkan işimi gördü

Back