• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
evettttttttttt bugün formumda olduğuma göre başlıyorummmmmmm

Paresilaaa Paresilaaa nerelerdesiniz hanımefendicim... deniz fotoğraflarıyla içimizi eritiyorsun bibiğim
@Akmerim akmoş yine kayboldun bak dayak yicen :sinirli:
@Berfinim21 geliyor bazen ama bizi unuttu sanırım :KK43:
@Papatya011 topiğimizin ilk annesi.. 2. bebesini büyütüyor kıyamam :anne:
@Kiraz cicegi5388 özlenmektesin.. valla işten ayrıldı bebe oldu görmez olduk
@Sns34 dert ortağın her zaman yanımda olanım.. seni anmadan geçmek olmaz
@tugcekb çılgınımız nasılsın
@BiyoMel kızzz biyoooooo nirdesin anacım
@serrabk nasılsın kuzum minnoş nasıl
@MNbeyaz nerdesinnnnnnnnnnnn beni unuttsun demişsin nerdesin bunu sen diyemezsin :KK70:
@z e y n o m :110:seni anmasakta olur:110:
@ J a n e yine ban yemiş :KK43:
@Saron ablacım nasılsın nerelerdesin
Nurzfr Nurzfr tatil başladı gelsen ya :cry::cry:

Paresilaaa Paresilaaa Tatilde miiiiğ
Nurzfr Nurzfr Sahi geçen yaz geldindindi negzel
Bir @Eleadora vardı, o neredeymiş sordun mu?

yök yarı tatilde parecik :D

nurda gelio gidio kafasına göre kullanılmış bir mendil gibi köşeye atıoyr bizi :D

@Eleadora kültürlü takılıor kitap topiğinde rahatsz etmiorum :D genelde özelden taciz ediorm :D
Tatil mi 😱😱😱yok kız anlamlara geldim kışa hazırlık yapios yaz kış çalış çalış bıktım valla yaa 😭😭😭 aşkolsun baloncuk yaa neden kullanıp atam sizi toparlanmaya çalışıom kendime vakit ayirabilirsem 😘😘😘😘

Tatil mi 😱😱😱yok kız anlamlara geldim kışa hazırlık yapios yaz kış çalış çalış bıktım valla yaa 😭😭😭 aşkolsun baloncuk yaa neden kullanıp atam sizi toparlanmaya çalışıom kendime vakit ayirabilirsem 😘😘😘😘
Yaa arada bizimle de hazırlıkları falan paylaş bari 🙄 Komple gitmeyin

Bence hiç duymak istemezsin😂😂😂2 gündür kırk kilo unla uğraştık bugünde elli kilo visneyle ugrascaz 😭😭😭😭
Ellerinize sağlık. Biz de 4-5 kilo bezelye almıştık dolaba koymak için. Onu ayıklarlen saydık sövdük kendimize, "Bir daha yok" dedik. Bir kere de turşu yapmıştım. Bir daha yaptırmadı "Onunla uğraşılır mı" diye. Kırk kilo unla elli kilo vişneyi hayal edemiyorum

Ellerinize sağlık. Biz de 4-5 kilo bezelye almıştık dolaba koymak için. Onu ayıklarlen saydık sövdük kendimize, "Bir daha yok" dedik. Bir kere de turşu yapmıştım. Bir daha yaptırmadı "Onunla uğraşılır mı" diye. Kırk kilo unla elli kilo vişneyi hayal edemiyorum
İşte ağrıdan uyuyamayip erkenden uyanıosun ve aynı tempoyla yine basliosun😭😭😭😭

Ama simdi bsy dicem, yapmasa bu sefer de butun gun oturuyor elini hiçbir seye surmuyor, bi bulaşık yerlestirse eline mi yapisir vs olur cidden bu kayinvalideler yaranamaz hee kimseye 🤣🤣🤣
Biraz rahat olun arkidesler, camasir dediğin istemedigin gibi katlansa dahi kullanınca yine kirlenir bu kez istediğin gibi yerlestirirsin, bardak yanlış yere konsa su icince yine makineye girer, sonra dogru yere gelir. Cok da takilmamak lazim. Ben bardagi ve camasiri dolaba atmaya bakiyorum o kadar dusunemiyorum vakit yok kizlar raaaadolun accukk.
Kayınvalidem oğluma, ise döndüğüm ilk aylar daha cok kucuk diye bizde baktı, sag olsun her geldiğimde astigim çamaşırlari toplar katlar, utulenecek varsa ben gelene kadar utuler ama yetismediyse ya biraz daha kalir ya yarin sabah utuleyecegim sakin elleme diye tembihler, bulaşık kalmaz mutfak mis gibi olur, yemek yapar vs idi. Sonra bebegi ona goturmeye basladik, saltanatim sona erdi 🤣🤣
Ya zaten benimkiler insaniyet olarak iyi kesinlikle. Bana öyle bir kaynanalığı yok ama çocuk gibi. Yapma diyince yapma mesela, yapmak için 40 kere soruyor. Sonra senden habersiz yapıyor. Bazen de yaparken 40 kere bana soruyor, nereye koyucanı ediceni. Mesela kirli çamaşırlarımı yıkamasın canım. Yıkama rahatsız olurum dediysem yıkama, ama yok 40 kere gidip gelip onu soruyor, gidip gelip çamaşırlara dokunuyor. İnsanın kendi annesi olunca en azından yapma diyorsun usulunce bitiyor, ee buna kibarca söyleyince yine yapıyor. O anlamda uğraştırıyor dedim. Onu da bu gelişinde yaptı ya daha önce yapmıyordu bu kadar. Hamileyim diye yapıyor ama ben istemiyorum ki. Hamileyim diye diyorki hızlı oturuyorsun biraz, azıcık hızlı yürim ay yavaş yavaş diye bağırıyor arkamdan, sonra bazen dışarda tuvalete gidiyorum, bir bakıyorum peşimden gelmiş. Diyorki senin yanında kalmak için geldim. Diyorum ki anne ben hasta değilim, henüz o kadar ağır da değilim. Her tuvalete gittiğimde peşimden gelme, yok arkadaş geliyor 🤦🏼‍♀️Hamilelikle birlikte böyle oldu yani farkındayım. Beni bu gelişlerinde bu tavırlar ekstra yordu o yüzden. Bir de fazla uzun kaldılar, diğer geldikleri zamanlara göre. Babası çok sıkıldı, onu gezdirip keyiflendirmeye çok uğraştık. Eee belim bıkınım ağrıdı dışarlarda hep. Öfff yoruldum işte anacım hem fiziken hem mental olarak 😬
Eneee nur gelmiş hoş geldin özledik seni 💜 kendini çok yorma, kışa hazırlık için biraz erken değil mi ya bu arada 😳

Son düzenleme:
Çokmuş ya :/ Kaç kişiye yapıyorsunuz? Sen kaytaramıyor musun? Zaten bütün sene mahvoldun
Yok kuzum dört yıldır kaytariom bu yıl yardım edem dedim kız kardeşim dört aylık hamiş bide bebisimiz daha altı aylık onun hiç faydası yok ondan bana kaldı ihale bu sene 😂😂😂
Ya zaten benimkiler insaniyet olarak iyi kesinlikle. Bana öyle bir kaynanalığı yok ama çocuk gibi. Yapma diyince yapma mesela, yapmak için 40 kere soruyor. Sonra senden habersiz yapıyor. Bazen de yaparken 40 kere bana soruyor, nereye koyucanı ediceni. Mesela kirli çamaşırlarımı yıkamasın canım. Yıkama rahatsız olurum dediysem yıkama, ama yok 40 kere gidip gelip onu soruyor, gidip gelip çamaşırlara dokunuyor. İnsanın kendi annesi olunca en azından yapma diyorsun usulunce bitiyor, ee buna kibarca söyleyince yine yapıyor. O anlamda uğraştırıyor dedim. Onu da bu gelişinde yaptı ya daha önce yapmıyordu bu kadar. Hamileyim diye yapıyor ama ben istemiyorum ki. Hamileyim diye diyorki hızlı oturuyorsun biraz, azıcık hızlı yürim ay yavaş yavaş diye bağırıyor arkamdan, sonra bazen dışarda tuvalete gidiyorum, bir bakıyorum peşimden gelmiş. Diyorki senin yanında kalmak için geldim. Diyorum ki anne ben hasta değilim, henüz o kadar ağır da değilim. Her tuvalete gittiğimde peşimden gelme, yok arkadaş geliyor 🤦🏼‍♀️Hamilelikle birlikte böyle oldu yani farkındayım. Beni bu gelişlerinde bu tavırlar ekstra yordu o yüzden. Bir de fazla uzun kaldılar, diğer geldikleri zamanlara göre. Babası çok sıkıldı, onu gezdirip keyiflendirmeye çok uğraştık. Eee belim bıkınım ağrıdı dışarlarda hep. Öfff yoruldum işte anacım hem fiziken hem mental olarak 😬

Eneee nur gelmiş hoş geldin özledik seni 💜 kendini çok yorma, kışa hazırlık için biraz erken değil mi ya bu arada 😳
Hoş buldum kuzum malesef ben erken döneceğim bizim iş erken başladığı için ondan erken erken yapioz... Çok erken gelmiş kuzum seninkiler valla yorulmamak elde diil tabiki

Yok kuzum dört yıldır kaytariom bu yıl yardım edem dedim kız kardeşim dört aylık hamiş bide bebisimiz daha altı aylık onun hiç faydası yok ondan bana kaldı ihale bu sene 😂😂😂

Hoş buldum kuzum malesef ben erken döneceğim bizim iş erken başladığı için ondan erken erken yapioz... Çok erken gelmiş kuzum seninkiler valla yorulmamak elde diil tabiki
Evet kuzum yaa arife olmadan ayın 7sinde geldiler, cidden yorucu oldu valla.

Sizin hazırlıklar erken dönem hazırlık olmuş zaten. Ne zaman işbaşı gelecek?

Onbeş Ağustos ama benim daha ev boya badana olacak kapılar boyanacak vs kalan gunler de orada yoğun geçecek

Günaydın kızlarrrr 💜
Bu arada dün detaylı ultrasona girdik, bir sorun yoktu şükür. Şimdi doğumu bekleme moduna girdik :KK51:
Sizlerde ne var ne yok, iyi misiniz? Nasıl geçti tatiller?
Gözünüz aydıın. Sağlıkla, vaktinde gelsin inşallah
Daha yeni doğum yapmamış mıydı kardeşin ya :/ Başka kardeş mi bu

Doğuma ya hemen gelmesinler ya da kısa kalsınlar. O zaman insanın tahammül sınırları daha çok zorlanıyor. Birbirinizi çok kırarsınız

Onbeş Ağustos ama benim daha ev boya badana olacak kapılar boyanacak vs kalan gunler de orada yoğun geçecek
Oyyy bebek gelmeden ben de girsem o işlere diyorum ama o iş zor gibi 🙄 allah kolaylık versin badananın temizliği de zor oluyor. İyi bir usta tutun da bari kimisi daha da beter pisletiyor etrafı 🤦🏼‍♀️ bizim bir tesisat ustamız vardı mesela, adam işini yaptıktan sonra temizliyordu bir de, bayılıyordum onun işine keşke hepsi öyle olsa 😍
Gözünüz aydıın. Sağlıkla, vaktinde gelsin inşallah

Daha yeni doğum yapmamış mıydı kardeşin ya :/ Başka kardeş mi bu
Sağol kuzucum, amin inş sağlığıyla gelsin miniğim. Ultrasonda durmadan ayağını gördük çok tatlıydı. Böyle durup durup bir yerlerden bebek ayağı fırlıyodu ekrana 🤭
Doğuma ya hemen gelmesinler ya da kısa kalsınlar. O zaman insanın tahammül sınırları daha çok zorlanıyor. Birbirinizi çok kırarsınız
Zaten en büyük korkum o. Konuşurken laf arasında, normal doğum olursa kaçırmamak için doğuma yakın birkaç hafta önce geliceni söyledi 😱 ben kırmadan, "ankaradasınız zaten, doğum sancım başlasa size haber versem bile yetişirsiniz" falan dedim ama kesinlikle gelip çok kalmalarını istemiyorum. Bir ara konuşurken neymiş eskiden aile büyükleri eve gelir 40ını çıkarır öyle gidermiş falan onları anlattı iyice korktum 😳🙄 eşime söylesem o da alınıyor ayda yılda bir geliyorlar zaten diye ama doğumu yapmışım evdeyim izinliyim bir de evde ne onun annesi ne kendi annemi çoook uzun süre istemiyorum yani. Galiba sırf bu yüzden her koşulda annemi yatıya çağırıcam doğumdan sonra. Hem yanımda biri olacaksa annem olsun isterim sonuçta, hem de o kadar kalacak yer yok, herhalde rahatsız olup bana ihtiyaç yok diyip daha erken gider diye düşünüyorum. Eşime söylesem anlayışla karşılar mı bilemiyorum hiç, ailesi konusunda hassas davranıyo uzakta oldukları için.

Oyyy bebek gelmeden ben de girsem o işlere diyorum ama o iş zor gibi 🙄 allah kolaylık versin badananın temizliği de zor oluyor. İyi bir usta tutun da bari kimisi daha da beter pisletiyor etrafı 🤦🏼‍♀️ bizim bir tesisat ustamız vardı mesela, adam işini yaptıktan sonra temizliyordu bir de, bayılıyordum onun işine keşke hepsi öyle olsa 😍

Sağol kuzucum, amin inş sağlığıyla gelsin miniğim. Ultrasonda durmadan ayağını gördük çok tatlıydı. Böyle durup durup bir yerlerden bebek ayağı fırlıyodu ekrana 🤭

Zaten en büyük korkum o. Konuşurken laf arasında, normal doğum olursa kaçırmamak için doğuma yakın birkaç hafta önce geliceni söyledi 😱 ben kırmadan, "ankaradasınız zaten, doğum sancım başlasa size haber versem bile yetişirsiniz" falan dedim ama kesinlikle gelip çok kalmalarını istemiyorum. Bir ara konuşurken neymiş eskiden aile büyükleri eve gelir 40ını çıkarır öyle gidermiş falan onları anlattı iyice korktum 😳🙄 eşime söylesem o da alınıyor ayda yılda bir geliyorlar zaten diye ama doğumu yapmışım evdeyim izinliyim bir de evde ne onun annesi ne kendi annemi çoook uzun süre istemiyorum yani. Galiba sırf bu yüzden her koşulda annemi yatıya çağırıcam doğumdan sonra. Hem yanımda biri olacaksa annem olsun isterim sonuçta, hem de o kadar kalacak yer yok, herhalde rahatsız olup bana ihtiyaç yok diyip daha erken gider diye düşünüyorum. Eşime söylesem anlayışla karşılar mı bilemiyorum hiç, ailesi konusunda hassas davranıyo uzakta oldukları için.
Ne yap et bir yolunu bul annen kalsın. Rahatsız olursan sonra annen evine gider. Eşine dikişim olacak, rahat oturamayacağım, belki göğüs ucum yara olacak evde memem açık gezeceğim rahat edemem sonradan gelsinler de

N Neal dayler dayler dayler dayler Bal0ncuk Bal0ncukBal0ncuk hesabı doğrulanmış üye. ha bir de şey dedi mesela. Neymiş bebeğin bir yaş doğum gününe, eşimin bilmem ne halası ile birlikte gelmeyi konuşmuşlar. Yani ben kesin bir yaş doğum günü yapıyorum, üstüne akrabaları da çağırıyorum o doğum gününe. Onu da geçtim uzak akrabaları da yatıya çağırıyorum 🤦🏼‍♀️ çok korkuttu beni bu ziyaret 🤦🏼‍♀️

N Neal dayler dayler dayler dayler Bal0ncuk Bal0ncukBal0ncuk hesabı doğrulanmış üye. ha bir de şey dedi mesela. Neymiş bebeğin bir yaş doğum gününe, eşimin bilmem ne halası ile birlikte gelmeyi konuşmuşlar. Yani ben kesin bir yaş doğum günü yapıyorum, üstüne akrabaları da çağırıyorum o doğum gününe. Onu da geçtim uzak akrabaları da yatıya çağırıyorum 🤦🏼‍♀️ çok korkuttu beni bu ziyaret 🤦🏼‍♀️
İçinde olmadığın bir şey hakkında ahkam kesmek çok itici biliyorum ama sonradan pişman olmamak için baştan çizgiyi çek, sınırları sen belirle. "Gelsinler başımın üstünde yerleri var" dersen ayrı ama öyle düşünmüyorsan bu olay bayağı keyfi yerlere gider. Emrivakiler, plansız ziyaretler hoş değil

İçinde olmadığın bir şey hakkında ahkam kesmek çok itici biliyorum ama sonradan pişman olmamak için baştan çizgiyi çek, sınırları sen belirle. "Gelsinler başımın üstünde yerleri var" dersen ayrı ama öyle düşünmüyorsan bu olay bayağı keyfi yerlere gider. Emrivakilrr, plansız ziyaretler hoş değil
Ya ben genel olarak evde kendi annemle bile uzun süre kalsam bunalan bir insanım ama insanın annesi olunca açık açık söyleyebiliyor her şeyi en azından. Normalde çok gelmiyorlar buralara ama bu gelişlerindeki yorumlarından hoşlanmadım. Ben evde izinli doğumu beklerken o da gelip benle kalacakmış. Ne alaka yaaa? İlle biriyle bekleyeceksem annemle beklerim. Zaten doğum stresi olucak bir de evde misafirle mi uğraşıcam. Valla çok haklısın bir yolunu bulmam lazım, nasıl olcak bilmiyorum ama gelip yayılmasını istemiyorum. Bu arada az önce saydığın şeyler de doğru sebepler, gerçekten memem açık dolaşıcam yani belki 🤷🏼‍♀️ bu detayları düşünemiyor gibiler ama bir ara çok kalmalarını istemediğimi net bir şekilde belli etmem lazım ama nasıl bilmiyorum, bulucam bi yolunu 🤦🏼‍♀️ eşim araya girmese ben belli etmiştim çoktan da bakalım

Oh çok şükür 🥳 Hadi inşallah. O zaman belki ikna olurum anne olduğuma

Şimdi öyle mi oldu? Hocaaaanıma kızımdan iyi gelin mi bulacaksın diyordun. Oğlun kızımı alsın diyordun. Everelim bunları diyordun. Demiyor muydu dayler dayler dayler dayler
Öyle şey mi olur zaten anasın 🙈
Kuzucum geç oldu. Malum kayınvalidemler vardı anca girebildim. Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun 🎈🎈🎈

Kayınvalidemi normalde seviyorum, hani iyi niyetli saf bir kadın ama hamilelikten sonra cidden saçma sapan yorumlar yapmaya başladı. Özellikle cevap vermedim sussun, umursamadığımı anlasın diye ama hiç anlayacak gibi değildi 🤦🏼‍♀️ yorumları da kötü niyetten değildi tamamiyle cehaletten kaynaklanıyordu ama yine de battı bana, umarım böyle devam etmez 🙄

Oohh gözün aydın kuzucum 😍 artık anne kelimesinü düşürmez zaten ağzından, ilk başta nolsa "anniiii!" diye bağırıyorlar 🤭
Teşekkür ederiz canısı 🥰❤️ yok bizimki çok net anne diyor tam yemelik😂 annecim diyerek geziyordum ordan öğrendi galiba 😅 senin minnoş napıyor 💕
Ya valla uzakta olmasına ben de sevindim bu dönemde. Diyorum ya iyi insanlar ama cahillikten çok yorum yapıp, çok konuşuyor. Çok yoruldum bu ziyaretlerinde valla. Bir de iyilik yapıcam diye kötülük yapıyor. Ev işi yapmaya taktı bu sefer de. Ben de hiç sevmem düzeni bilmeyen insanın işe karışmasını. Ağzıyla da söylüyor bilmem kimin kızı, "kaynanam geliyor, herşeyin yerini karıştırıp gidiyor, beni uğraştırıyor. bütün düzenimi bozuyor." diyormuş. Bunu bana anlattıktan sonra geliyo çamaşırları toplamaya, bulaşıkları yerleştirmeye çalışıyor, yapma dememe rağmen kırk kere yine de yapıyor 🤦🏼‍♀️ "çalışmaya gelmedin sen buraya, ben iyiyim ayrıca, senden sonra ben bunları tekrar katlıcam/yerleştiricem hem, yapma sen" diyip elinden alıp yapıyorum. bu sefer de elini karnına koyup, camdan uzakları izliyor boş boş, eşim de gelip bana diyor bırak yapsın niye annem öyle duruyor camda diye 🤦🏼‍♀️ bir ara kirli çamaşırlarımızı ayırıp makineye atmak istedi, eşime dedim "söyle sakın biz uyurken öyle bir şey yapmaya kalkmasın. iç çamaşırlarım falan var benim orda, yapma dememe rağmen ısrarla soruyor, sen annene söyle" dedim 🙄
Doğumdan sonra birebir yaşadıklarımı yazmışsın 😄 sesimi yükseltince tamam bir daha gelmem demişti.eşim de ne var yapsın diyordu 😄 çamaşırları eşime söylettirdim ben milyon kere dememe rağmen anlamadı.eşime de bir daha çocuk olursa asla yardıma kimseyi kabul etmicem dedim onun hatrına katlandım.ben kendi anneme tahammül edemiyorum onunkini hiç edemem artık 40da gelmeyin dicem.Allah sabır versin sana 🤷🏻‍♀️
Ne yap et bir yolunu bul annen kalsın. Rahatsız olursan sonra annen evine gider. Eşine dikişim olacak, rahat oturamayacağım, belki göğüs ucum yara olacak evde memem açık gezeceğim rahat edemem sonradan gelsinler de
bizim yara oldu ne oldu yatmadan önce açık bırakabiliyordum bir tek 🤷🏻‍♀️ Diş sıka sıka emzirdik annem vardı ama öyle çok da merhametli biri değildir.canım kıyamam sana diyen olmadı.eve gelir gelmez kaldırdı yatmak iyi değilmiş diye bir daha da yatmadım 😄 İstanbul’a ziyarete gittiğimde millete sezeryande ne var ki keşke bizde öyle doğum yapsaymışız diye küçümsüyordu

Öyle şey mi olur zaten anasın 🙈

Teşekkür ederiz canısı 🥰❤️ yok bizimki çok net anne diyor tam yemelik😂 annecim diyerek geziyordum ordan öğrendi galiba 😅 senin minnoş napıyor 💕

Doğumdan sonra birebir yaşadıklarımı yazmışsın 😄 sesimi yükseltince tamam bir daha gelmem demişti.eşim de ne var yapsın diyordu 😄 çamaşırları eşime söylettirdim ben milyon kere dememe rağmen anlamadı.eşime de bir daha çocuk olursa asla yardıma kimseyi kabul etmicem dedim onun hatrına katlandım.ben kendi anneme tahammül edemiyorum onunkini hiç edemem artık 40da gelmeyin dicem.Allah sabır versin sana 🤷🏻‍♀️

bizim yara oldu ne oldu yatmadan önce açık bırakabiliyordum bir tek 🤷🏻‍♀️ Diş sıka sıka emzirdik annem vardı ama öyle çok da merhametli biri değildir.canım kıyamam sana diyen olmadı.eve gelir gelmez kaldırdı yatmak iyi değilmiş diye bir daha da yatmadım 😄 İstanbul’a ziyarete gittiğimde millete sezeryande ne var ki keşke bizde öyle doğum yapsaymışız diye küçümsüyordu
Benim bebiş iyi canım şükür, detaylıdan çıktık dün bir sorun yoktu 🎈

Yaa var ya yaşıcam şeylerin ön fragmanı gibi oldu benim için de bu ziyaret. Hiç istemiyorum şu an kimsenin yardıma gelmesini. Durum aynı dediğin gibi. Ben yaptırmamaya çalışıyorum, eşim bırak yapsın kendini rahat hissetsin diyor. Hissetmesin kardeşim kendini rahat, sonra gelip eve kurulacak doğumda. Kesin konuşup eşimle halletmem lazım yani bu sorunu. Bir de karı koca aşırı sigara içiyorlar ve full sigara kokuyorlar. Kendilerince balkonda içiyorlar ama çay almak için sürekli içeri girip çıkıyorlar ev hep sigara kokuyor. Bebek yeni doğmuş olacak, bebeği tutacaklar o sigara kokusuyla falan. Kesin kavga edicem ben bir yerlerde belli ki 🤦🏼‍♀️

Back