- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.952
- Konu Sahibi hayatbeklemezz
Bıkac kere yazmışım kusura bakmayın
Telden girince..
Bıraz da heyecan var tabi
Kontrole gıdısım 5.gun oluyor
Telden girince..
Bıraz da heyecan var tabi
Kontrole gıdısım 5.gun oluyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ama t rahim bebek tutunmasina ve dusuge ve erken doguma sebep olur neden once ameliyat olmadiniz ki anlamadim belki de bebeklerin dusme sebebi t rahimdirmerhabalar;
Sanirim ayni durumdayiz..ben 4 yillik evliyim.. 2,5 yildir cocuk icin ugrasiyorum.. 5-6 defa catlatma ignesi vs denedim ama hic hamile kalamadim.. en sonunda simdiki doktorum rahmimim t seklinde oldugunu tuplerinde sekli bozuk oldugu icin tup bebege baslamaliyiz dedi.. asilama bile yapmadik.. kasimda basladim. Aralik basinda yumurta toplandi simdi rahim dinlendirmedeyim ocak reglinden sonra transfer icin gidecegim doktora... banada doktor ayni seyi soyledi.. 1-2 defa tup deneyelim tutmazsa ameliyat yapariz ama simdi önden ameliyat yapmayalim dedi.. merakla bekliyorum bende.. sizin rahimde perde vs gibi farkli bi durum varmi? Bir de sizde hic gebelik oldumu?
Ama t rahim bebek tutunmasina ve dusuge ve erken doguma sebep olur neden once ameliyat olmadiniz ki anlamadim belki de bebeklerin dusme sebebi t rahimdir
hayir anlamadigim belki rahim seklinden dolayi hamile kalamiyorsun neden hemen tup bebek dedi neden rahmi genisletelim bebege hazirlayalim demedi ona takildim ben kuzum cunku olasi riskleri kaldırması lazim degil mi bilemedim ki
bilmiyorum doktor ameliyattan once tup deneyelim dedi.. ben hic hamile kalmadim hic dusuk olmadi oyuzden galiba doktor ameliyata gerek duymadi bilemedimki
Merhaba öncelikle teşekkür ederim. Ben tıp fakültesinde yaptırıyorum. Daha önce bir dış gebelik geçirmiştim teşhis ve tedavimi yapan doçente devam ediyorum bir de aşılama yapmıştı geçen yıl tutmuştu ama ne yazı ki 6. Haftada düşük yapmıştım. Bugün kontrole gittim 2 sağda 2 sola 4 yumurta var 10 ile 12 mm arasında kızlar. 4 tane de henüz 7 mm den küçük yumurtalar var. Öğleden sonra kan tahlilime göre ilaç dozajini konuşacağız. Bir de anesteziye gittim kan verdin oraya da. EKG çektirecegim. Sizler de durumdan haberdar edin bizleri. Inşaallah 2020 de hepimiz anne oluruz:)birminikask2020 ve H Historia öncelikle hayırlısı olsun inşallah herşey istediğiniz gibi olur güzel haberlerinizi alırız :) şey sormak istiyorum özeldemi yaptırıyorsunuz yoksa devlet hastanelerindemi?
ya şey sorucam belki alakasız ama özel hastanelerde yıkadıktan sonra spermin iyi olanları veya hasta olanları seçme sonra enjekte etme gibi şeyler varmış... devlette de böylemi işliyor biliyormusunuz yada bilen varsa cevaplayabilir mi ?Merhaba ç
Merhaba öncelikle teşekkür ederim. Ben tıp fakültesinde yaptırıyorum. Daha önce bir dış gebelik geçirmiştim teşhis ve tedavimi yapan doçente devam ediyorum bir de aşılama yapmıştı geçen yıl tutmuştu ama ne yazı ki 6. Haftada düşük yapmıştım. Bugün kontrole gittim 2 sağda 2 sola 4 yumurta var 10 ile 12 mm arasında kızlar. 4 tane de henüz 7 mm den küçük yumurtalar var. Öğleden sonra kan tahlilime göre ilaç dozajini konuşacağız. Bir de anesteziye gittim kan verdin oraya da. EKG çektirecegim. Sizler de durumdan haberdar edin bizleri. Inşaallah 2020 de hepimiz anne oluruz:)
Hareketli spermleri seçiyorlar. Morfolojik yapısına bakılmıyor diye biliyorum. Bende geçen sene ocak ayında aşılamayla hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım maalesef. Devlet hastanesinde tedavi oluyorum.ya şey sorucam belki alakasız ama özel hastanelerde yıkadıktan sonra spermin iyi olanları veya hasta olanları seçme sonra enjekte etme gibi şeyler varmış... devlette de böylemi işliyor biliyormusunuz yada bilen varsa cevaplayabilir mi ?
Hayırlı olsun tedaviniz. Bu yıl bize bebekle gelmiştir inşallah.Merhaba ç
Merhaba öncelikle teşekkür ederim. Ben tıp fakültesinde yaptırıyorum. Daha önce bir dış gebelik geçirmiştim teşhis ve tedavimi yapan doçente devam ediyorum bir de aşılama yapmıştı geçen yıl tutmuştu ama ne yazı ki 6. Haftada düşük yapmıştım. Bugün kontrole gittim 2 sağda 2 sola 4 yumurta var 10 ile 12 mm arasında kızlar. 4 tane de henüz 7 mm den küçük yumurtalar var. Öğleden sonra kan tahlilime göre ilaç dozajini konuşacağız. Bir de anesteziye gittim kan verdin oraya da. EKG çektirecegim. Sizler de durumdan haberdar edin bizleri. Inşaallah 2020 de hepimiz anne oluruz:)
Evet tıp fakültelerinde de yapiyorlar bu işlemi bildiğim kadariylaya şey sorucam belki alakasız ama özel hastanelerde yıkadıktan sonra spermin iyi olanları veya hasta olanları seçme sonra enjekte etme gibi şeyler varmış... devlette de böylemi işliyor biliyormusunuz yada bilen varsa cevaplayabilir mi ?
Inşaallah güzel haberleri veririz buradanHayırlı olsun tedaviniz. Bu yıl bize bebekle gelmiştir inşallah.
hım benim devlet hastaesi zeynep kamil bakalım görücem nasıl sonuç olucakEvet tıp fakültelerinde de yapiyorlar bu işlemi bildiğim kadariyla
Aşılamada evet hareketli olanlar seçiliyor ama tüp bebekte 2 yöntem var. Birisi yumurta ile spermi yanyana getirip döllenmesini sağlamak ve sonrasında transfer yapmak diğeri de mikroenjeksiyon denen yöntem. Erkeğe bağlı sorunlarda ve morfoloji bozukluklarında genelde mikroenjeksiyon yöntemi kullanılıyor. Bunu embriyolog ile konuşmalısın tedavi öncesi. Özellikle devlet hastanelerinde mutlaka konuş.Bir de morfoloji ya da dna hasarı olan spermlerde 5. Gün transferi daha uygun. Yani embriyo blastosits evresindeyken transfer daha uygunHareketli spermleri seçiyorlar. Morfolojik yapısına bakılmıyor diye biliyorum. Bende geçen sene ocak ayında aşılamayla hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım maalesef. Devlet hastanesinde tedavi oluyorum.
bende bugün 8, gün kontrole gittim estradiol 500 çıktı. sabah verdim kanı. 3 gün önce 85 idi estradiol.. fakat 3 yumurtam büyümüşSelam kızlar. Benim reglimin 11. günü tedavimin ise 9. günü. Sabah kan verdim yine. Gonal f 150 doz devam ediyorum. Kalçadan iğneye ve yumurta çatlamasını önleyici iğneye de devam ediyorum. Estradiol bugün 753 çıkmış. Öğleden sonra muayeneye gideceğim. Bakalım kaç tane yumurtam gelişmiş. 2 gün önce 2 sağda 2 solda ve henüz 8 mm den küçük 5 adet de vardi bakalim onlar da büyümüş mü? Bu arada grip oldum 3 gündür hastayım. Gece ateşlendim parol içmek zorunda kaldım bugün doktoruma söyleyeceğim insaallah bir şey olmaz çünkü ilaç kullanma demişlerdi. Sizler neler yaptınız?
Neden 3 yumurta az mı? Benim de 4 tane. Doktora sordum yeterli dedi. Bazen 15-20 tane topluyoruz içleri boş oluyor 1 ini transfer ediyoruz dedi. Önemli olan kaliteli olmasi dedi. Hiç moralini bozma.bende bugün 8, gün kontrole gittim estradiol 500 çıktı. sabah verdim kanı. 3 gün önce 85 idi estradiol.. fakat 3 yumurtam büyümüş
E2 Hormonu Neden Yükselir?
Estrojen hormonu yumurtalıklardaki foliküllerin büyümeye başlamasıyla yükselir. Folikül gelişimi olmazsa E2 hormonu kanda yükselmez.
bende pazartesi 11. gün olacak kontrolüm var, merional kalçadan 150 doz, gonalf ise 150 olarak yükseltildi ilk günler 100 idi..bunun dışında koldan olanı var oda baskılayıcı. sanırım sizde benim gibi uzun protokol olarak başladınız .Allah yardımcımız olsun bugün baya ağlama durumundaydım yumurtaların sayıca az olduğunu duymak üzdü beni.
parol çok etki etmez içiniz rahat olsun hatta hamilelerin bile kullandığı tek ilaç bu sanırım.
Mikroenjeksiyon uygulandı bizde. 5.güne gelen 3 embriyom var ilk transferden kalan. Onlar donduruldu. Onlardan biri transfer edilecek. Tutar inşallah.Aşılamada evet hareketli olanlar seçiliyor ama tüp bebekte 2 yöntem var. Birisi yumurta ile spermi yanyana getirip döllenmesini sağlamak ve sonrasında transfer yapmak diğeri de mikroenjeksiyon denen yöntem. Erkeğe bağlı sorunlarda ve morfoloji bozukluklarında genelde mikroenjeksiyon yöntemi kullanılıyor. Bunu embriyolog ile konuşmalısın tedavi öncesi. Özellikle devlet hastanelerinde mutlaka konuş.Bir de morfoloji ya da dna hasarı olan spermlerde 5. Gün transferi daha uygun. Yani embriyo blastosits evresindeyken transfer daha uygun
İlk denemem oldugu ıcın ve sorunumuz sebepsiz ınfertılıte.. Duygu dalgalanması yoğunca yaşanıyor o iğneler yaparken hele sayiyi duyunca motivasyonumda gitti gibi.Neden 3 yumurta az mı? Benim de 4 tane. Doktora sordum yeterli dedi. Bazen 15-20 tane topluyoruz içleri boş oluyor 1 ini transfer ediyoruz dedi. Önemli olan kaliteli olmasi dedi. Hiç moralini bozma.
Moralini bozma. Bende 4 gün iğne kullanıp gittiğimde hiç gelişen yumurta yoktu. Doz artırıldı. 225 gonal f'e 75lik menopurda eklendi. 3 gün bu şekilde kullandım. Gittiğimde birsürü yumurta gelişmişti. Birden geliştiğide oluyo. Hem gelişmese bile 3 yumurtadan tek kaliteli embriyo yeterli bebiş için.bende bugün 8, gün kontrole gittim estradiol 500 çıktı. sabah verdim kanı. 3 gün önce 85 idi estradiol.. fakat 3 yumurtam büyümüş
E2 Hormonu Neden Yükselir?
Estrojen hormonu yumurtalıklardaki foliküllerin büyümeye başlamasıyla yükselir. Folikül gelişimi olmazsa E2 hormonu kanda yükselmez.
bende pazartesi 11. gün olacak kontrolüm var, merional kalçadan 150 doz, gonalf ise 150 olarak yükseltildi ilk günler 100 idi..bunun dışında koldan olanı var oda baskılayıcı. sanırım sizde benim gibi uzun protokol olarak başladınız .Allah yardımcımız olsun bugün baya ağlama durumundaydım yumurtaların sayıca az olduğunu duymak üzdü beni.
parol çok etki etmez içiniz rahat olsun hatta hamilelerin bile kullandığı tek ilaç bu sanırım.