2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bende gece cok sık idrara cikiyorum uykum devamli bölünuyor mide yanmasi ara ara var ama şükür bulantim yok, iki tarama testi icin bana doktor daha zaman soylemedi bebek kucuk diye ama zamani gelinve yaptirmak lazim cunku sonucta bebekle ilgili bir sıkıntı özur varmi bilgi veriyor Rabbim herkesin bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin takdir Allahtan tedbir bizden dimi..

Benimde bulantım var ama kusma yok şükür inşallah olmaz da şuana kadar hep öyle oldu gün içinde su çok tüketiyorum sanırım oda etkiliyor .banada en son gittiğim kontrolde sölemişti doktorumuz daha zaman ne gözterşcek bilmiyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olsun . evet biliyorum benimde bebeğim tüüp bebek rabbim sağlıkla kucagımıza alırız teşekkür ederim ..

Bana burda su içemiyorm dediğimde soğuk su öneren olmuştu . Çok şükür sayenizde su içebiliy
5.tarama da mı var valla nasıl bir test bu ben baktıkça uzuyor sanki . çok şükür bişey çıkmamasına çok sevindim . sağlıkla bebeişinizi dünyaya getirsiniz .
Canm renkli ultrason oluyo ya ondan bahsediyorm :) oğlumda yapmştm şuan 2,5 yaşında . Karnımdakinde de sadece onu yaptrmayı düşünüyorm yani anne karnında müdahale edilebilcek testleri :)

Benimde bulantım var ama kusma yok şükür inşallah olmaz da şuana kadar hep öyle oldu gün içinde su çok tüketiyorum sanırım oda etkiliyor .banada en son gittiğim kontrolde sölemişti doktorumuz daha zaman ne gözterşcek bilmiyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olsun . evet biliyorum benimde bebeğim tüüp bebek rabbim sağlıkla kucagımıza alırız teşekkür ederim ..
Rabbim hayirlisiyla kucağiniza almayı nasip eder inşAllah 🤗

Merhaba :) ben yaptirmayi dusunmuyorum. Test %100 dogru sonuc vermiyor diye biliyorum. Bircok kisinin basina gelmis.

Merhaba canım :) valla sanırım böle giderse bende yaptırmıycam galiba çok tecrübesizim açıkcası ilk gebelik o yüzden herhalde biraz daha düşünüyorum önemli olan sağlıklı olması Rabbim herkesin bebeğini bağışlasın .:dua:

Ben ilk gebeliyimde hic bir test yaptirmadim. Doktorum bana dedi ki,zeka testi yapilmasi lazim. Ben de 4 ayimdaydim o zaman. Zekasiz olursa alacakmisiniz ki dedim. Yok canim ne alaka sadece bilelim dedi. Ee bilip de 5 ayimi işgencede mi gecireyim o zaman dedim? Zaten aldirmam ne gerek var o zaman. Onda da sen haklisin dedi.

Karından bakılan ultrason: Eğer doktorunuz 6. ya da 7. haftanızda karından ultrason baktıysa; ultrason kağıdınızı alın ve tam karşınıza koyun. Eğer bebiş sağ tarafta ya da sağ tarafa daha yakınsa (milimetrik bile ölçen var) cinsiyet tahmini KIZ. Eğer bebiş sol tarafta ya da sol tarafa yakınsa cinsiyet tahmini ERKEK olarak yapılıyormuş.

Vajinadan bakılan ultrason: Eğer yine 6. ve 7. haftalarda doktorunuz vajinadan kesenize baktıysa bu sefer konuma göre cinsiyet tahmini değişiyor. Yine ultrason kağıdınızı tam karşınıza alın. Bu sefer bebiş sağdaysa ya da sağ tarafa yakınsa cinsiyet tahmini ERKEK. Eğer bebiş kese içinde solda ya da sol tarafa daha yakınsa cinsiyet tahmini KIZ olarak yapılıyor.
Bende hep araştırdım.demekki farklı makalelerde var. Tabi hepsi bir noktada aslında kişiden kişiye değişen bir durum. Rabbim sağlıklı sıhhatli eli ayağı azalari tam hayırlı evlatlar kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah:anne:
Kızz aslında aynı şeyden bahsediyoruz tam olarak aynı 🤣aminn canım sağlıkla kucağımıza alalım🤲

Ben ilk gebeliyimde hic bir test yaptirmadim. Doktorum bana dedi ki,zeka testi yapilmasi lazim. Ben de 4 ayimdaydim o zaman. Zekasiz olursa alacakmisiniz ki dedim. Yok canim ne alaka sadece bilelim dedi. Ee bilip de 5 ayimi işgencede mi gecireyim o zaman dedim? Zaten aldirmam ne gerek var o zaman. Onda da sen haklisin dedi.
Zaten bu ikili tarama çok yanlış çıkabilen bir test boşuna aylarca ağlayan kadınlar var bebek bir doğuyor normal. Hem aksi bir durumda Allah korusun aldırmayı düşünmeyecek biri için gereksiz zaten o yüzden ben de yaptırmayı düşünmüyorum

Amin insallah saglikla kucaginiza alirsiniz🤲

Ben trombofili tahlili baktırdım. Pıhtılaşma ile ilgili tahlil. Onda sanırım sıkıntı çıktı tamda adlandıramadım ama normal olmayan iki değer. O yüzden endişelendim. Ciddi bi durum mudur diye. Oksapardır umarım çözümü☺
Benim de genetik testlerimde sorun vardı hangileri oldugunu hatırlamıyorum yapilali cok oldu hematoloji sadece gebelikte dikkat edilmeli dedi normal zamanlarda hiçbir sıkıntı yok sadece bu kan sulandircilar kemik erimisine yol açıyormuş onun için sut ürünlerini artirmak lazım endişe etme herseh yolunda gidecek 😘

Bende gittim kese yerinde duruyor , düşük tehtidi de olabilir olmayabilir de ama kesemiz iyi gözüküyor dedi.
Beta hcg iki gün arayla baktır düşerse düşük algılamamız lazım dedi. Progestan verdi. Hakkımda hayırlısı 🥺
İhmal etme canım ilaçlarını kullan düzenli bol bol dinlen hiç bişiy olmuycak dualarımız seninle 🤲

Sen Dr u boşver canım 2 hafta sonraya al randevu 😂
keske randevu bulabilsemde alsam canim sabahin 7bucugunda gidip sira aliyorum oglebe kadar sira bekliyorum 2 yasinda oglumla tamamen perisan halde iki tanecik doktor var biri hep ameliyatta nasil kuyruk anlatamam adam odaya 5er 5er cagiriyo

Benimde 7 haftalikken kalp atisini duyduk bence başka bir doktora gidip 1 ay beklemeyebilirsiniz
bursa icindeki doktorlar benim eve cok uzak malesef cocuguda birakcak kimsem yok o yuzden eve en yakin devlete gidiyorum ama randevu bulursam daha erkene alirim sabredemem

şuan ki tek gündemim aman leke gelecek mi, aman helaya koşayım bir ıslaklık var, ay neden buram ağrıdı gibi şeyler.

henüz 2li 10lu 20li testlere düşünme aşamasına geçemedim.

yani leke gelecek korkusundan kalp atışını duyacak mıyım stresim bile gitti. sahi ben daha onu da duymadım halbuki.

:kızgın: :kızgın: :kızgın:

kızlar merhaba ben pek giremiyorum inşallah iyisinizdir :KK68: testlerden açılmış muhabbet ben ilkinde 2li test yaptırdım doktor yazmıştı yapılsın madem dedim :KK48: ikincide hiç bir test yaptırmadım. şimdi bu üçüncü doktora bile gitmedim uzunca bir süre de gitmeyi düşünmüyorum :KK69: çok fazla ultrasona karşıyım.Bakalım hakkımızda hayırlısı sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :anneadayı::emir_bebek:

katılıyorum :KK48:

kızlar merhaba ben pek giremiyorum inşallah iyisinizdir :KK68: testlerden açılmış muhabbet ben ilkinde 2li test yaptırdım doktor yazmıştı yapılsın madem dedim :KK48: ikincide hiç bir test yaptırmadım. şimdi bu üçüncü doktora bile gitmedim uzunca bir süre de gitmeyi düşünmüyorum :KK69: çok fazla ultrasona karşıyım.Bakalım hakkımızda hayırlısı sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :anneadayı::emir_bebek:

katılıyorum :KK48:

Maşallah, 3üncü olmanın verdiği rahatlık işte bu ne kadar güzel Allah bağışlasın. Biz de daha hiç yok, kötü tecrübelerde olduğu için, şahsen beni bıraksalar kendimi ultrasonla şehir meydanında dev ekrana bağlarım :) Bu hallerimizi bağışla, 5 sene sonra gelen bir mucize bu :)

X