• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Mayıs tüp bebek günlüğüm

vaveylam34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2018
73
72
38
34
Ne zormuş anne baba olabilmek...

Ne zormuş evlat sahibi olabilmek...

Sen, ben, bizz hiç tahmin bile etmezdik değilmi bunları yaşayacağımızı?

Bir de korunduk bi çoğunuz gibi; ne kadar özgüvenliymişim diyorum şimdi kendi kendime.
Zaten bugüne kadar hiçbir şeyi mücadele etmeden de kazanmadım.
Aklım, duygularım karmakarışık. Çokta derin düşünmemeye çalışıyorum. NEDEN diye sorduğumda kendi kendime, korkuyorum inancımın sarsılmasıdan. Çıkamıyorum çünkü ordan.

Hepimizde ortak değil mi hisler...

Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış. Damdan düştüğümde anladım.
Süzülürken gözümden yaşlar, çaresizliğimi hissettiğimde anladım.

İmtihan deyip susuyorum, içimde kopan fırtınaları da susturarak...

Hayalimde gelecekteki güzel günlere gidip bugünüme gülümsüyorum.
Gelecek... Elbet birgün o günlerde gelecek...

Yeni bir sürece giriyorum.
Bu kadar yangınıma rağmen yine illede "evlat" diyemiyorum. İmtihanım olur ondan da korkuyorum.
Herşeyin hayırlısı olsun.
Sağlıklı ve hayırlı evlat olsun...

Duygu karmaşası içinde yazıyorum bu satırları. Mayısta tüp bebek tedavim başlıyor. Şaşkın, heyecanlı, korkak ve deneyimsizim. Tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu süreci yaşayan herkesle hislerimiz ortak biliyorum. Gönlümüzden geçenin hakkımızda hayırlısı olmasını diliyorum🙏❣️

Kaç yıldır olmuyor..ben 3 yıl sonra kavuştum yavruma hemde senin gibi tam tüp bebek tedavisine başlıycagim ay..İnşallah sende tüp bebege gerek kalmadan hamile kalırsın..
Ayy inşallah canim ya olsa keşke ne güzel olurdu. Rabbim yavrunun güzel günlerini göstersin. Bende yarın evraklarımı teslim etcem rapor için. 3yillik evliyim iki yıldır istiyoruz. Sebepsiz infertilite bizimki.

Stres yapma, sonunun olumlu olacagini düşünerek cik yola, tüp bebek zor bi sürec, fiziki tüm.zorlugu sirtlayacaksin, şimdiden aglamaya baslarsan ilerde dik duramazsin. Bugun bebegime kavusmak icin ilk adimi attigim gün diye basl tedavine, zor olani zorlastirma, inan en son ihtiyacin olan dramatize etmek şu anda

Stres yapma, sonunun olumlu olacagini düşünerek cik yola, tüp bebek zor bi sürec, fiziki tüm.zorlugu sirtlayacaksin, şimdiden aglamaya baslarsan ilerde dik duramazsin. Bugun bebegime kavusmak icin ilk adimi attigim gün diye basl tedavine, zor olani zorlastirma, inan en son ihtiyacin olan dramatize etmek şu anda
Evet çok haklısınız. Bu aralar üst üste yaşadığım can sıkıcı şeyler oldu o yüzden duygusalım bugün. Zaten olumlu olumsuz herşeyi göze alarak çıkılıyor yola. İyi düşünelim iyi olsun ❣️

Ben tüp bebek tedavisine gideceğim ay hamile oldugumu öğrendim.
Kardeşim 2 yıl sebepsiz olmadı çocugu.
2 aşılama 1 tüp bebek başarısız oldu.
Sonra bahçeci tüp bebekte denedi ve tuttu.
Şimdi 2.ye kendiliğinden hamile :)

Ayy inşallah canim ya olsa keşke ne güzel olurdu. Rabbim yavrunun güzel günlerini göstersin. Bende yarın evraklarımı teslim etcem rapor için. 3yillik evliyim iki yıldır istiyoruz. Sebepsiz infertilite bizimki.
Canım sebepsiz infertilite nin en büyük nedeni stres..en azından 2 ay kafaya takma nasılsa tüp bebek var önümde diye düşün ilişkiye girerken hamile kalmayi düşünmeden yani görevmiş gibi olmasın.

Yanlış dua ediyorsunuz ama bu konu hakkıında özeldennn yazabilirsiniz açıklarım. Şimdi banlanmayim hiç:)
Her neyse tavsiye olarakta sunu diyim.
Kimseye soylemeyin anlatmayin. Ailenize bile.
Çünkü sorarlar susmazlar kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Internette herseyi okumayin. Mesela maydonoz yeme eğilme rafa uzanma gibi seyleri çünkü oyle birsey yok :)
Korkulcak hic bisey yok sadece igne saatleri icin stres yapmayin hergun ayni saatte vurmaniz gerekiyor.

Cocuk sahibi olmak ne kadar zordur biliirm. Ben bu durumu yasamadim ama canım kanım ablam gozlerimin onunde cok seyler yasamisti. Zar zor hamile kalabildigi bebegine kavusacakken ölü dogum yaptı o zamanlar 16yasimdaydim 1 bucuk yil kendime gelememistim. Ben boyle olduysam ablam kim bilir icinde neler yasiyordu . Hep o psikolojiyi yureyimde tasidim hala aklima gelir bir gozlerim dolar. Burnumun diregi bir cız eder.

Allah isteyen herkese sag saglim evlat nasip etsin insallah.

Ben tüp bebek tedavisine gideceğim ay hamile oldugumu öğrendim.
Kardeşim 2 yıl sebepsiz olmadı çocugu.
2 aşılama 1 tüp bebek başarısız oldu.
Sonra bahçeci tüp bebekte denedi ve tuttu.
Şimdi 2.ye kendiliğinden hamile :)
Bebek işi gerçekten tuhaf ve karmaşık :) Kuralı,kaidesi,sistemi yok. Elden gelen bişey yok. Nasip herşey. Sizde bazı sıkıntılar yaşamışsınız ama sonu güzel olmuş. İnşallah benimde öyle olur 🙏

Yanlış dua ediyorsunuz ama bu konu hakkıında özeldennn yazabilirsiniz açıklarım. Şimdi banlanmayim hiç:)
Her neyse tavsiye olarakta sunu diyim.
Kimseye soylemeyin anlatmayin. Ailenize bile.
Çünkü sorarlar susmazlar kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Internette herseyi okumayin. Mesela maydonoz yeme eğilme rafa uzanma gibi seyleri çünkü oyle birsey yok :)
Korkulcak hic bisey yok sadece igne saatleri icin stres yapmayin hergun ayni saatte vurmaniz gerekiyor.
Öncelikle Allah bebeğinizi size bağışlasın inşallah sonra banada nasip etsin :)
Evet bizde kimseye söylemedik henüz. Arayan soranlardan bunalmamak için.
Tutacağı varsa taş da taşısan tutuyor sanırım.
Annem son çocuğu çok geç oldu diye başta istememiş. Düşsün diye birçok şey denemiş yüksek duvardan kaç kere atlamış ama nafile :) kardeşim sağlıklı şükür :))

Cocuk sahibi olmak ne kadar zordur biliirm. Ben bu durumu yasamadim ama canım kanım ablam gozlerimin onunde cok seyler yasamisti. Zar zor hamile kalabildigi bebegine kavusacakken ölü dogum yaptı o zamanlar 16yasimdaydim 1 bucuk yil kendime gelememistim. Ben boyle olduysam ablam kim bilir icinde neler yasiyordu . Hep o psikolojiyi yureyimde tasidim hala aklima gelir bir gozlerim dolar. Burnumun diregi bir cız eder.

Allah isteyen herkese sag saglim evlat nasip etsin insallah.
Çok zor şeyler yaşamış. İnşallah tüm sıkıntıları geride kalmıştır. Başımıza ne geleceğini bilmeden yaşıyoruz hayatı. Olmaz dediğimiz birçok şeyi yaşarken buluveriyoruz kendimizi. İmtihan işte... Kimine varlığıyla kimine yokluğuyla..

Canım sebepsiz infertilite nin en büyük nedeni stres..en azından 2 ay kafaya takma nasılsa tüp bebek var önümde diye düşün ilişkiye girerken hamile kalmayi düşünmeden yani görevmiş gibi olmasın.
Aynen canım öyle yapmaya çalışıyorum bende. Bir yıldır görev bizimkisi. Yumurtlama zamanı kovalıyoruz :) Bu iki ay bırakıncam ovulasyon testlerini artık

Bebek işi gerçekten tuhaf ve karmaşık :) Kuralı,kaidesi,sistemi yok. Elden gelen bişey yok. Nasip herşey. Sizde bazı sıkıntılar yaşamışsınız ama sonu güzel olmuş. İnşallah benimde öyle olur 🙏
Merak etme ,her nasip vaktine esir.
Ağlasanda zırlasanda istesende beklesende o nezaman isterse ozaman geliyor...

Back