• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 MART AYINDA TRANSFER OLACAKLAR

Hangi ülkedesiniz bana da hiç aşırana bahsedilmedi. Sadece birkaç kez kan alındı ve sanırım orada eğer bağışıklık olmayan hastalıklar görülürse o zaman yapılıyormuş. Mesela bana tetanoz aşısından da hiç bahsedilmedi en son yaptırdığım tetanoz aşısından daha bir sene geçmedi üstüne belki bağışıklı görünüyorumdur. Birde Türkiye’de bir arkadaşım her hamileye Demir verdiklerini söyledi ne kadar doğru bilmiyorum. Benim parmağımdan kan alınıp ölçüldü Demir değerim iyi çıktı. Ama arkadaşın dediği aklımı kurcaladı ve son gittiğimde doktoruma sordum Demir almam gerekiyor mu ekstra diye. Hayır değerleriniz iyi görünüyor gerek yok almanıza dedi. Açıkçası kafam karışmadı değil ama burada da sonuçta hamileleri riske atmıyorlardır diye düşünüyorum. Bu arada ben Almanyadayım
Ben ikiz gebeyim Avustralya Sydney de yaşıyorum 15 haftalık olduğumdan beri Demir hapı kullanıyorum tek gebeliklerde de 26 dan sonra başlanıyor sanırım takviye olarak benimde değerlerim iyiydi ama doktorum dediği için kullanıyorum D vitaminim çok düşüktü ilk haftalarda günde 5000 mg D vitamini kullanıyorum aşı da hiç olmadım

Merhaba kızlar ben şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyorum. Bugün tetanos aşısını yaptırdım 20+6'dayım. Bir ay sonra bir tane daha yaptıracakmışım.
Bende düşünmüyordum ama Doktor yaptırman lazim diyo bir sorun varsa ilaç vericez ona göre dedi oyuzden Yaptiricam

Merhaba kızlar ben şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyorum. Bugün tetanos aşısını yaptırdım 20+6'dayım. Bir ay sonra bir tane daha yaptıracakmışım.
Canim dusuncene saygi duyarim.diyeceksin eskiden seker yuklememi vardi.eskiden cogu sey bilinmiyordu.bence yaptirilmali sekerin yukleseldigini bilemeyeceksin ve bence riske atilmamali.zaten icecegin seker.bir dilim baklavayla eş deger.bence bebegimiz icin yapmaliyiz.ben iyiki yapmisim yuksek cikti.100 gr denicekler oda yuksek cikarsa ilac kullanicam.cunku kolay olmadi gebeligimiz.ve cogu doktorlar öneriyolar.ama sen bilirsin canim.doktorun ne derse artik

Canim dusuncene saygi duyarim.diyeceksin eskiden seker yuklememi vardi.eskiden cogu sey bilinmiyordu.bence yaptirilmali sekerin yukleseldigini bilemeyeceksin ve bence riske atilmamali.zaten icecegin seker.bir dilim baklavayla eş deger.bence bebegimiz icin yapmaliyiz.ben iyiki yapmisim yuksek cikti.100 gr denicekler oda yuksek cikarsa ilac kullanicam.cunku kolay olmadi gebeligimiz.ve cogu doktorlar öneriyolar.ama sen bilirsin canim.doktorun ne derse artik
Sana kesinlikle katılıyorum ben eğer bu testi yaptırmasaydım kafama göre canım çekti deyip istediğimi yiyecektim hem kendimin hem de bebeğimin hayatını riske atacaktım. Ha eğer hayatında içeriğinde şeker olan hiçbir gıda tüketmeyen varsa bu süreçte birşey diyemem. Ama pirinç,ekmek, makarna, bezelye, havuç patates (bakın meyve suyu, çikolata, tatlı baklava vs değinmiyorum ) bile şekerinizi yükseltebilir. Sadece aç karınla gittiğinizde sizden kan alıp bir bardak meyve suyu verecekler içeriğindeki şeker miktarı test için ayarlanmış oluyor ki normal içtiğim meyve suyu testtekinden daha tatlıydı. Biz gündelik hayatımızda bir meyve suyuyla dahi kalıyor muyuz mesela? Ya yemeğin yanında tüketiyoruz ya kahvaltıda birşeylerin yanında. Ola ki haberiniz yok ama ciddi şeker sorununuz var. Zaten gereken müdahale orada yapılır. Büyütecek korkacak hiçbirşey yok. Üstelik diyelim ki hamilelik şekeri çıktı. Bu hamilelikten sonra geçiyor ama ilerleyen yıllarda şeker hastalığına yakalanma riskiniz var ve bunu öğrendiğiniz için bu hastalığa yakalanmadan gereken bütün tedbirleri alıp sağlıklı yaşayacaksınız. Buna değer bence

Sana kesinlikle katılıyorum ben eğer bu testi yaptırmasaydım kafama göre canım çekti deyip istediğimi yiyecektim hem kendimin hem de bebeğimin hayatını riske atacaktım. Ha eğer hayatında içeriğinde şeker olan hiçbir gıda tüketmeyen varsa bu süreçte birşey diyemem. Ama pirinç,ekmek, makarna, bezelye, havuç patates (bakın meyve suyu, çikolata, tatlı baklava vs değinmiyorum ) bile şekerinizi yükseltebilir. Sadece aç karınla gittiğinizde sizden kan alıp bir bardak meyve suyu verecekler içeriğindeki şeker miktarı test için ayarlanmış oluyor ki normal içtiğim meyve suyu testtekinden daha tatlıydı. Biz gündelik hayatımızda bir meyve suyuyla dahi kalıyor muyuz mesela? Ya yemeğin yanında tüketiyoruz ya kahvaltıda birşeylerin yanında. Ola ki haberiniz yok ama ciddi şeker sorununuz var. Zaten gereken müdahale orada yapılır. Büyütecek korkacak hiçbirşey yok. Üstelik diyelim ki hamilelik şekeri çıktı. Bu hamilelikten sonra geçiyor ama ilerleyen yıllarda şeker hastalığına yakalanma riskiniz var ve bunu öğrendiğiniz için bu hastalığa yakalanmadan gereken bütün tedbirleri alıp sağlıklı yaşayacaksınız. Buna değer bence
Çok doğru aklımızda soru işareti kalmamış olucak varsa bir durum dikkat ederiz yediklerimize ona göre de ilaç kullanırız

Tesekkur ederim canim aynen .Rabbim hepimize saglikli bebisler versin.ve onlari buyutecek saglikli omurler nasip etsin

Tabiki yaptırmak zorundayız ama o su nedir ya hayatımda onun kadar berbat birşey daha içmedim şeker testi haftam yaklaştıkça strese giriyorum 🥺🥺

Canım haklısın ama mesela kuzenimin eşinde yüksek çıkmasına rağmen hiç ilaç falan vermemişler ben de o zaman ne gereği var ki diye düşündüm. Yine de haftaya randevum var doktoruma bir sorayım.

Canım haklısın ama mesela kuzenimin eşinde yüksek çıkmasına rağmen hiç ilaç falan vermemişler ben de o zaman ne gereği var ki diye düşündüm. Yine de haftaya randevum var doktoruma bir sorayım.
Herkese ilac verilmiyor canim.benim arkadasin da yuksek cikti ona diyet verildi karpuz gibi seyleri az yemesi soylendi.aynen canim doktorunla konus ona gore karar verersin

Belkide onunki çok yüksek değil-dir sınırda olunca ilaç vermiyorlar ama yediklerine dikkat etmeni söylüyorlar

Yaptırman gerekiyormuş canım çünkü doğum anında kullanılan aletlerden dolayı bebeğe tetanos bulaşma riski varmış o yüzden istersen kendin araştır git yaptır bir yerde
Bunu hiç duymamıştım yarın ebeyle randevum var ona sorarım dediğini de söylerim bakalım ne diyecek

Bunu hiç duymamıştım yarın ebeyle randevum var ona sorarım dediğini de söylerim bakalım ne diyecek

Aynen canım mutlaka sor çünkü ben Dr Banu Çiftçinin uygulamasını da kullanıyorum her haftanın videosu var 20. haftanın ya da 21. haftanın videosunda tetanos aşısının öneminden ve yapılması gerektiğinden bahsetmişti sonra internette de araştırdım gerekliymiş

Back