Sana kesinlikle katılıyorum ben eğer bu testi yaptırmasaydım kafama göre canım çekti deyip istediğimi yiyecektim hem kendimin hem de bebeğimin hayatını riske atacaktım. Ha eğer hayatında içeriğinde şeker olan hiçbir gıda tüketmeyen varsa bu süreçte birşey diyemem. Ama pirinç,ekmek, makarna, bezelye, havuç patates (bakın meyve suyu, çikolata, tatlı baklava vs değinmiyorum ) bile şekerinizi yükseltebilir. Sadece aç karınla gittiğinizde sizden kan alıp bir bardak meyve suyu verecekler içeriğindeki şeker miktarı test için ayarlanmış oluyor ki normal içtiğim meyve suyu testtekinden daha tatlıydı. Biz gündelik hayatımızda bir meyve suyuyla dahi kalıyor muyuz mesela? Ya yemeğin yanında tüketiyoruz ya kahvaltıda birşeylerin yanında. Ola ki haberiniz yok ama ciddi şeker sorununuz var. Zaten gereken müdahale orada yapılır. Büyütecek korkacak hiçbirşey yok. Üstelik diyelim ki hamilelik şekeri çıktı. Bu hamilelikten sonra geçiyor ama ilerleyen yıllarda şeker hastalığına yakalanma riskiniz var ve bunu öğrendiğiniz için bu hastalığa yakalanmadan gereken bütün tedbirleri alıp sağlıklı yaşayacaksınız. Buna değer bence