- 19 Ağustos 2017
- 714
- 503
- 103
- 37
- Konu Sahibi Uykusuz Koala
-
- #9.341
Valla gerekli dedi sağlık ocagindaki hemşire bende internetten baktım faydası varBen gitmedim gerekli mi bu aşı
Arasındaki fark ne acaba kuzum mikro chip olacak ama onunda mı türler i var canımMerhaba, icsi degil imsi yontemi daha iyi, spermi cok daha ayrintili bakip iyisini seciyorlar internetten bakabilirsin, mutlaka bu yontemin olmasinda israrci ol, dr herseyin en iyisini yapar diye bise yok sor arastir, ben zamaninda cok bosa para harcadim vakit kaybettim
Evet icside sperm 400 kat buyutulerek bakiliyor, imside 6000 kat buyutuyorlar, bizde de morfoloji sorunu vardi, sekil bozuklugu oldugu icin ne kadar buyutulurse okadar duzgun sperm secilebiliyor ve yumurtayi dolleme sansi artiyor. Benim 7 yumurtam toplandi imside 5 tanesi dollendi, icside 1 tanesi dollenebildi.Arasındaki fark ne acaba kuzum mikro chip olacak ama onunda mı türler i var canım
Bunu not alayım canım bize ekstra 1800 TL ödeyip mikro chip yapılacağı söylendi ben bunu sorayım.dna hasarına baktırdık yüzde 12 çıktıEvet icside sperm 400 kat buyutulerek bakiliyor, imside 6000 kat buyutuyorlar, bizde de morfoloji sorunu vardi, sekil bozuklugu oldugu icin ne kadar buyutulurse okadar duzgun sperm secilebiliyor ve yumurtayi dolleme sansi artiyor. Benim 7 yumurtam toplandi imside 5 tanesi dollendi, icside 1 tanesi dollenebildi.
Icsı ve ımsıde sadece döllenme kısmı farklı oluyor benim ıcsı yöntemi ile döllendi ve 6000 kat büyütülüp seçildi. 12 yumurtamdan da 10 tanesi döllendi kuzumEvet icside sperm 400 kat buyutulerek bakiliyor, imside 6000 kat buyutuyorlar, bizde de morfoloji sorunu vardi, sekil bozuklugu oldugu icin ne kadar buyutulurse okadar duzgun sperm secilebiliyor ve yumurtayi dolleme sansi artiyor. Benim 7 yumurtam toplandi imside 5 tanesi dollendi, icside 1 tanesi dollenebildi.
Şimdi anlamadım ımsı de mi ıcsı de mi dahs çok büyütülüyor sen başka arkadaş başka yazmış sanırımIcsı ve ımsıde sadece döllenme kısmı farklı oluyor benim ıcsı yöntemi ile döllendi ve 6000 kat büyütülüp seçildi. 12 yumurtamdan da 10 tanesi döllendi kuzum
Icsı de 400 kat ımsı de 6000 kat büyütülüp seçiliyormuş canım netten baktımIcsı ve ımsıde sadece döllenme kısmı farklı oluyor benim ıcsı yöntemi ile döllendi ve 6000 kat büyütülüp seçildi. 12 yumurtamdan da 10 tanesi döllendi kuzum
Imsı yöntemi gibi büyütülüp ıcsı yöntemi ile dölleniyor heryerde farklıdır sistem diye düşünüyorum ve böyle biliyorum. Bana da söylenen 6000 kat büyütülüp seçildiği oldu, dediğim gibi zaten 12 yumurtadan 10 tanesi de döllenmişti bu yöntemleIcsı de 400 kat ımsı de 6000 kat büyütülüp seçiliyormuş canım netten baktım
Tabii sen yine de kendi kliniğinde araştır sor belkide ben yanlış anlayıp karıştırmışımdır belki haklıyımdır bilemiyorum sadece aklımda olanı söyledim, şöyle birşey var ben 6000 kat büyütüldü biliyorum ama öyle değilse bile sence başarı gayet yüksek değil mı? 12de 10 bence iyiydi. Bu kısmı doktor ve embriyolog tecrubesine birakmak dogru olur diye düşünüyorum ımsı yada ıcsı istemek bizim tercihimiz değil onlar hangisi uygunsa onu uyguluyor. Gittiğin kliniğin güvenilirliği ile alakali tabi. Ben en iyisini yapacaklarına emin olduğum biryerdeydim. Negatif alsaydım da bu fikrim değişmeyecektiIcsı de 400 kat ımsı de 6000 kat büyütülüp seçiliyormuş canım netten baktım
Öyle canım tabi de insan en iyisi olsun istiyor adana acıbadem de tedavi görüyorum ben.Ama emin ol negatif olsa onlara seçimi bırakmazdın daha iyisi varsa onu uygulayalım diye sorardın.Tabii sen yine de kendi kliniğinde araştır sor belkide ben yanlış anlayıp karıştırmışımdır belki haklıyımdır bilemiyorum sadece aklımda olanı söyledim, şöyle birşey var ben 6000 kat büyütüldü biliyorum ama öyle değilse bile sence başarı gayet yüksek değil mı? 12de 10 bence iyiydi. Bu kısmı doktor ve embriyolog tecrubesine birakmak dogru olur diye düşünüyorum ımsı yada ıcsı istemek bizim tercihimiz değil onlar hangisi uygunsa onu uyguluyor. Gittiğin kliniğin güvenilirliği ile alakali tabi. Ben en iyisini yapacaklarına emin olduğum biryerdeydim. Negatif alsaydım da bu fikrim değişmeyecekti
Bak şu 6000 kat büyütme olayı varya bu bana anlatıldı başta fakat ıcsı da bu kadar büyütüyoruz dediklerini hatırlayamadım tedavi şekillerini anlatırken spermi 6000 kat büyütüyoruz gibi bir laf geçmişti o aklımda kalmış olabilir yeni aklıma geliyor konuştukça. Yazmak istedim çünkü yanıltmayayım kuzum. Negatif olsaydı zamanı var derdim kuzum çünkü en iyisi ıcsı olacaktı bizim için bu uygun görüldü çok şükür doğru kararmış ayrıca daha kalp atışını bile duymadım allah korusun belkide gebeliğim olmayacak bilemem ki. Yani nede olsa hamile kalmışsın ondan böyle diyorsun gibi düşünme lütfen, ben microchip yöntemini duyduğumu anlatmıştım onlar sebepleri ile bana önermediklerini anlatmıştı. Yanı demem o ki her hastaya her yöntem olmuyor doğrusunu onlar biliyor benim güvenim tam olduğu için kafamda soru yok. Negatif olsaydı elbette farklı yöntem arayışı içine girerdim doktorumunda fikrini alırdım ama son kararı ona bırakırdım bu benim düşüncem kuzumÖyle canım tabi de insan en iyisi olsun istiyor adana acıbadem de tedavi görüyorum ben.Ama emin ol negatif olsa onlara seçimi bırakmazdın daha iyisi varsa onu uygulayalım diye sorardın.
Hakkımızda hayırlısı olsun her şey nasip biliyorum ama en iyisini araştırmak istiyor insanBak şu 6000 kat büyütme olayı varya bu bana anlatıldı başta fakat ıcsı da bu kadar büyütüyoruz dediklerini hatırlayamadım tedavi şekillerini anlatırken spermi 6000 kat büyütüyoruz gibi bir laf geçmişti o aklımda kalmış olabilir yeni aklıma geliyor konuştukça. Yazmak istedim çünkü yanıltmayayım kuzum. Negatif olsaydı zamanı var derdim kuzum çünkü en iyisi ıcsı olacaktı bizim için bu uygun görüldü çok şükür doğru kararmış ayrıca daha kalp atışını bile duymadım allah korusun belkide gebeliğim olmayacak bilemem ki. Yani nede olsa hamile kalmışsın ondan böyle diyorsun gibi düşünme lütfen, ben microchip yöntemini duyduğumu anlatmıştım onlar sebepleri ile bana önermediklerini anlatmıştı. Yanı demem o ki her hastaya her yöntem olmuyor doğrusunu onlar biliyor benim güvenim tam olduğu için kafamda soru yok. Negatif olsaydı elbette farklı yöntem arayışı içine girerdim doktorumunda fikrini alırdım ama son kararı ona bırakırdım bu benim düşüncem kuzum
Elbette öyle kuzum kimse araştırma demez ki ben olsam bende aynısını yapardım sadece fikirlerimi söyledim. Annelik iç güdüsü bu, en iyisi olsun istiyorsun tabiki isteyeceksin. Bizler tedaviye başladığımızdan beri anneyiz ben böyle hissediyorum rabbime duam en kisa zamanda kavustursun seni de yavrunaHakkımızda hayırlısı olsun her şey nasip biliyorum ama en iyisini araştırmak istiyor insan
Amin kuzum sağolasınElbette öyle kuzum kimse araştırma demez ki ben olsam bende aynısını yapardım sadece fikirlerimi söyledim. Annelik iç güdüsü bu, en iyisi olsun istiyorsun tabiki isteyeceksin. Bizler tedaviye başladığımızdan beri anneyiz ben böyle hissediyorum rabbime duam en kisa zamanda kavustursun seni de yavruna
Hayir dolleme yontemi ayni mikroenjeksiyon. İmsi ve icsi sperm secme yontemidir.Icsı ve ımsıde sadece döllenme kısmı farklı oluyor benim ıcsı yöntemi ile döllendi ve 6000 kat büyütülüp seçildi. 12 yumurtamdan da 10 tanesi döllendi kuzum
Ben şöyle biliyorum yanlışsam düzelt lütfen, ımsı klasik ıvf yöntemi olmuyor mu yani spermi bırakıyorlar kendisi döllüyor ama ıcsı yönteminde direk yumurtaya enjekte ediliyor. Bu şekilde değil mi yaniHayir dolleme yontemi ayni mikroenjeksiyon. İmsi ve icsi sperm secme yontemidir.
Bekleyemedim şöyle bir bahçecinin videolarına bakayım dedim, aslında defalarca izlediğim şeyler ama bu kısımda bende hatlar kopmuş bildiğim şeyi karıştırmışım aydınlandımHayir dolleme yontemi ayni mikroenjeksiyon. İmsi ve icsi sperm secme yontemidir.
Hayir imsi de icsi de sperm secme yontemidir, sperm secildikten sonrada mikroenjeksiyon ile yumurtanin icine verilir, bunlari doktorunuzla konusabilirsiniz, klasik ivf cogu merkez yapmiyor zaten (devlet hastaneleri bilmiyorum)Eger daha once transfer olduysaniz size verilen kagitta bu bilgiler yazar. İmsi ye internetten de bakabilirsiniz.Ben şöyle biliyorum yanlışsam düzelt lütfen, ımsı klasik ıvf yöntemi olmuyor mu yani spermi bırakıyorlar kendisi döllüyor ama ıcsı yönteminde direk yumurtaya enjekte ediliyor. Bu şekilde değil mi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?