Sizin gibi kpss ile mucadele edip sonra atanan biri olarak küçük tavsiyelerim olacak. Bu iş yorucu ve bunaltıcı bunda hemfikiriz. Bu yüzden ilk iş kendinizi iyi inandirmaniz ve hirslandirmanizla geçer. Hırslanmak için tek yapacağınız şey bol bol hayal kurmak olacak. Hatta zamanla bu yetmeyeceği için hayallerinizi bir deftere siralayabilirsiniz. Bu da yetmez bana derseniz bizzat kendi uyguladigim küçük bi yöntemi deneyebilirsiniz. " Hayal Tablosu" tam vazgeçtiğim dönemde bunu yaptım. Atandigimda neler yapacağım hayalim ne bunu neden istiyorum diye kendime sorup tek tek onunla ilgili internetten en begendigim fotoğrafları kaydettim. Gezmek istediğim şehirler, meslegimle ilgili bir resim stajimdan ogrencilerimle bir fotograf, atanmak istedigim sehir, almak istediğim kitap serileri, ailem için yapmak istediğim her şey, araba, tatil, her kızın hayali gelinlik damatlık, balayı, çeyiz, mum ışığında yemek
bile eklenebilir istediğiniz kadar abartın. Unutmayın bu sizin hayaliniz en küçük ayrıntısı bile sizi mutlu edecek ☺ bu resimleri wordde yan yana küçük hale getirip birleştirdim iki sayfanın da renkli çıktısını alıp ders çalıştığım masaya astım. Bu beni o kadar motive etti ki anlatamam. Bunu dergilerden gazetelerden keserek de yapabilirsiniz. Ilk önerim bu ve ikinci asama kendinize inanmak bu da çok önemli eğer ben yapamam derseniz hiç bisey ise yaramaz. Ben yaparım, onlar yaptıysa ben de yaparım, kendime inanıyorum diye olumlama yapmalısınız. O dönemde kullandigim sihirli cümlem şuydu "kendine inan O'na güven çalış dua et"
Çok uzadı başka zamanda biraz program ve planlarimdan bahsedebilirim inşaallah. Sağlıcakla kalın ☺