- 5 Şubat 2020
- 1.640
- 1.679
- 83
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #33.181
Demekki annelerin aklı birBenim annemin dedikleri bı an benim annemden bahsediyorsun sandım
aptamilin kendi sitesinde de artık satılıyor ürünler bilginiz olsun ben ordan alıyorum artıkevet aptamildi. bir ara mama bulamama olayına takıldık biz. alınca da mutlaka 1200 1000 lik alıyoduk ve ne internette ne eczanelerde bulamadık. bebelac 2 nin büyüğüne denk gelmiştim ben aldım. elimin altında olunca başladım yani.
bir de inanılmaz fiyat farkı var. 350 gr aptamille 900 gr bebelac aynı fiyat 65 tl.
ama içinde nişasta ve şeker var diye biliyorum bebivitadın zaten kabızlık sıkıntınız varmış daha kötü olursunuz bence imkanınız varsa bebelac gold verin sindirimi rahat bir mama benim yiğenim yiyor oradan biliyorum hem kilo alımı hemde bağırsak durumu gayet iyiCanım ben bebelac kullanmıştım ama bebeğime yaramadığını gördüm sma ya geçtim oda kabızlık yaptı iki numaraya bizde geçicez bugün ablamın ikizleri var bebevitayı önerdi hipin yan ürünü ve ii geldi demişti bütçe olarakta uygun bebelac gold güzel ama düz bebelac Bn bize yaramadı
bebelac gold güzel sindirim rahatlığı olarak yiğenimde kullanıyoruz geçtiğimizden beri çok rahatlatıCanım ben bebelac kullanmıştım ama bebeğime yaramadığını gördüm sma ya geçtim oda kabızlık yaptı iki numaraya bizde geçicez bugün ablamın ikizleri var bebevitayı önerdi hipin yan ürünü ve ii geldi demişti bütçe olarakta uygun bebelac gold güzel ama düz bebelac Bn bize yaramadı
bizim doktorumuzda 6 aydan önce başlayınca böbrekler yoruluyor demişti benimkide mama ile yiyor ama 6 aydan sonra başladım ek gıdaya aptamil seviyor ve yarıyor bizede hem devam sütü hem kaşık maması olarak birde bağışıklık içinde iyi diye halende kullanıyorum açıkçasıMama ile beslendiği için dr uygun gördü boy ve kilosuna göre başlayabilir dedi
Sma kullanıyoruz
Kaşık maması olarak da hipp organik pirinçli ve yulaflı kullanıyorum
Sma ile karıştırıyorum
Çok doyurucu oluyor
Ayrıca içine meyve püreleri ekleyebilirsiniz
Kendi yaptığım bebe biskuvisini de koyuyorum
Çok seviyor
Deneyebilirsiniz
Evet canım pandemiden dolayı.annem de babam da kronik hasta.Hep ya taşıyıcıysam diye düşündüm.günahlarına girmek istemedim açıkçası.hadi ya pandemiden dolayı mı canım?
bilmiyorum ki belki özlediğim için bana öyle geliyor.
emeğine sağlık tşk ederim. sağlıkla büyüt meleğini. hepsini not alıyorum özenle.öptümşimdi ilk defa nasıl yapıcam soruları aklıma geldiğinde ben de çok korkuyordum ne yapacağım nasıl ve ne vereceğim diye. üşenmedim saatlerce araştırdım. birçok kişi yoğurtla başlamış 3 gün kuralıyla. ben de öyle yapacağım. alerjik bir durum olduğunda kolay anlaşılıp müdahale edilebilmesi için öğle vaktinde denenmesi tavsiye edilmiş ben de öyle yaparım büyük ihtimalle. ilk denediğimde çay kaşığı kadar bir miktarı vereceğim azar azar. diğer gün tatlı kaşığı diğer gün çorba kaşığı olarak arttırırım.
yoğurt güvenliyse patatesle devam edeceğim. bi özelliği yok sadece verilebilir sebzelerden olduğu için. patatesi haşlayıp çok az suyla ya da mamasıyla püre kıvamına getirmeyi düşünüyorum. yine aynı şekilde 3 gün kuralıyla çay kaşığıyla başlayarak. bu esnada yoğurt vermeye de devam edeceğim ama akşam üstü veririm sanırım karıştırmamak için.
sonra kabak, bal kabağı, havuç gibi ayına göre verilebilecek sebzeleri deneyeceğim sırasıyla. dün takip ettiğim sayfalardan birinde ek gıdaların kıvamının sulu, çamur gibi, püre ve pütürlü olarak değiştirilip katı gıdaya geçişi kolaylaştırmak gerektiğini okumuştum. çok mantıklı geldi.
sebzeleri bitirdikten sonra meyvelere geçmeyi düşünüyorum çünkü meyveler şekerli olduğundan sebze reddine sebep olabiliyormuş sanırım. öyle okumuştum.
kendim de ufak kavanozlarım var zaten onlara yoğurdunu mayalarım. ufak sebze mamaları yaparım hem verdiğim porsiyonu bilirim. zaten ek gıdaya başlandığında yarım çay bardağını geçmemeliymiş. istemediğini anladığım an zorlamam.
eğer alerji yaptığını fark edersem verdiğim şeyin ara verip 10-15 gün sonra yeniden deneyeceğim.
aşağı yukarı böyle benim planım. 15 gün sonra 180 günü doluyor yani 6 aylık oluyor zaten. su da vermeye başlayacağım ona da dikkat ederek tabii. 2 çorba kaşığı ile başlarım sanırım ama bunu özellikle soracağım doktora miktarı ne olmalı diye.
bir de -bu tamamen benim fikrim- çoklu yemeye başladığında bulamaç yapıp her şeyi karıştırıp vermeyi düşünmüyorum. ayrı ayrı hazırlayıp yedirmek hem içime sinecek hem de ayrı ayrı tadını alsın istiyorum yediklerinin.
eğer diğer kızların eklemek istediği bir şey varsa yazsınlar not alıyorum burdan gördüklerimi ben de ❤❤❤
Kızlar bugün 10.30gibi kızımı uyuttum 11.30gibi cızıldada emziğini verdik 12e doğru sesi geldi ablasına ecmel uyanmış mı bak dedim anne ecmel titriyor diye bağırdı hemen yanına gittim ıkınıyor ama yapamıyor kakasını uç kısmı aşırı sertleşmiş ıkındıkça canı acıyordu yavrumun hemen zeytinyağı sürdüm az daha ittirdi ama çığlıklarıda Bi okadar arttı hemen sıcak su yaptım küvetine ona oturttu faydası olursa DİE ondanda çok korktu yatırdım artık son çare kulak çöpü aldım o ıkınıp ucunu çıkardıkça ben çıkardım ama nekadar ağladı anlatamam o ağlıyor ben ağlıyorum eşimi aradım gelinip doktora gidene kadar o ıkındı ben kulak çöpüyle çektim kuruluk bitene kadar sonra kendi ıkınarak kalanını yaptı ama kanlıydı doktora gittik çok şükür bağırsaklarda sıkıntı yok anal darlık dedi doktor oda yok hafif çatlak ve iltihap oluşmuş makatında duphalac verdi kabızlık içinde 3günde faydasını görürsün dedi bol su içir dedi ama çok zor bigündü ben ağlıyorum Bi an sustu gözüme baktı eliyle yüzümü sildi gülümsedi ben o an tamamen koptum şimdide aşırı huzursuz dişide zorluyor Bi yandan Rabbim yavrularımızın tırnağına taş değdirmesin
marka önerisi ve pişirme şekli rica ediyorum.Merhaba
Yoğurt bizim dr umuz 7+ dedi mayalı olduğu için ilk ondan başlarsak bağırsak problemlerine sebep olabilirmiş
Gercekten öyle dokundu benim oğluma
O yüzden sebze püreleri ideal
Bir de kaşık mamaları benim kurtaricim oldu
Ben 4.ayda başladım ek gıdaya
Çok severek tükettiğimiz markalar var
Deneyebilirsiniz
merhabalar Rabbim kolaylık nasip etsin bu yoldaMerhaba kızlar. Bugün Dr kontrolümüz vardı. 6. Ay aşımız + rota aşısı yapıldı. Dr Bu aydan itibaren kiloyu bir kenara bırakıyoruz dedi. Kucakta oynatmayın yere koyun , emeklemeye çalışsın , otursun , zeka kartlarını bol bol anlatın dedi. Zaten mila emekleme hareketlerini yapıyor. Ama çok kısacık mesafe. Dönmüyor , dönmüyor diyordum. Son 2 gündür fır fır dönüyor :)
Ek gıdaya geçiyoruz. Blw öneriyor. Eğer bebeğin boğazına kaçar diye korkuyorsan file al onunla eline ver dedi.
Liste verdi. Uzun uzun nasıl yapacağımı anlattı.
Gözüm de korkmadı değil :)
Şimdi gelelim soruma , yoğurt mayası için ne kullanıyorsunuz? Yani ev yoğurdu mayası olmayanlar :) çok yorucu bir gün . İnanın yazarken gözüm kapanıyor. Cümle düşüklüğü olduysa affola
ne büyüksün ya sağolasınEki Görüntüle 2791992 Eki Görüntüle 2791993
Günaydın arkadaşlar. Liste bu şekilde. Herkesi etiketleyemedim
bizim doktorun anlattığı şeyleri söylemişisin. Geçen liste paylaşmıştım. 3 gün öğlen yoğurt , yoğurt güvenli diyelim 4. gün öğlen sebze akşama yoğurt. 2 ya da 3 gün bu şekilde. sonra allerji olmadı diyelim. güvenli listemizde 1 sebze bir de yoğurt oldu. yeni sebze denediğimiz de yine aynı şekilde öğlen tek yeni sebze akşama bir önceki güvenli sebze ve yoğurt. böyle böyle kümülatif şeklinde ilerliyor. Meyveyi bana dr istersen fileye koy ver kendi yemeyi öğrensin dedi. hatta haşladığın sebzeyi de fileyle verebilirsin dedi. Bebek kendi yemeye başladığında daha özgüvenli ve ne kadar yemek isterse yer. Ek gıdada anneler öğünmüş gibi davranıp fazla yedirip ana besinimiz anne sütü veya mamadan bebek uzaklaşabiliyor dedi.şimdi ilk defa nasıl yapıcam soruları aklıma geldiğinde ben de çok korkuyordum ne yapacağım nasıl ve ne vereceğim diye. üşenmedim saatlerce araştırdım. birçok kişi yoğurtla başlamış 3 gün kuralıyla. ben de öyle yapacağım. alerjik bir durum olduğunda kolay anlaşılıp müdahale edilebilmesi için öğle vaktinde denenmesi tavsiye edilmiş ben de öyle yaparım büyük ihtimalle. ilk denediğimde çay kaşığı kadar bir miktarı vereceğim azar azar. diğer gün tatlı kaşığı diğer gün çorba kaşığı olarak arttırırım.
yoğurt güvenliyse patatesle devam edeceğim. bi özelliği yok sadece verilebilir sebzelerden olduğu için. patatesi haşlayıp çok az suyla ya da mamasıyla püre kıvamına getirmeyi düşünüyorum. yine aynı şekilde 3 gün kuralıyla çay kaşığıyla başlayarak. bu esnada yoğurt vermeye de devam edeceğim ama akşam üstü veririm sanırım karıştırmamak için.
sonra kabak, bal kabağı, havuç gibi ayına göre verilebilecek sebzeleri deneyeceğim sırasıyla. dün takip ettiğim sayfalardan birinde ek gıdaların kıvamının sulu, çamur gibi, püre ve pütürlü olarak değiştirilip katı gıdaya geçişi kolaylaştırmak gerektiğini okumuştum. çok mantıklı geldi.
sebzeleri bitirdikten sonra meyvelere geçmeyi düşünüyorum çünkü meyveler şekerli olduğundan sebze reddine sebep olabiliyormuş sanırım. öyle okumuştum.
kendim de ufak kavanozlarım var zaten onlara yoğurdunu mayalarım. ufak sebze mamaları yaparım hem verdiğim porsiyonu bilirim. zaten ek gıdaya başlandığında yarım çay bardağını geçmemeliymiş. istemediğini anladığım an zorlamam.
eğer alerji yaptığını fark edersem verdiğim şeyin ara verip 10-15 gün sonra yeniden deneyeceğim.
aşağı yukarı böyle benim planım. 15 gün sonra 180 günü doluyor yani 6 aylık oluyor zaten. su da vermeye başlayacağım ona da dikkat ederek tabii. 2 çorba kaşığı ile başlarım sanırım ama bunu özellikle soracağım doktora miktarı ne olmalı diye.
bir de -bu tamamen benim fikrim- çoklu yemeye başladığında bulamaç yapıp her şeyi karıştırıp vermeyi düşünmüyorum. ayrı ayrı hazırlayıp yedirmek hem içime sinecek hem de ayrı ayrı tadını alsın istiyorum yediklerinin.
eğer diğer kızların eklemek istediği bir şey varsa yazsınlar not alıyorum burdan gördüklerimi ben de ❤❤❤
rica ederim canım. Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsinne büyüksün ya sağolasın
Ozaman tospik şarkısı senin tospige gelsin maşallahebebekten mama sandalyesi aldım. bizimki sığmadı iade edicem
Anneaneyi özlerim diyo tabi ki cocuklarka gitcmNasıl yani ataman olsa tek mi gideceksin çocukların ne olacak peki
Bır an şaşırdım kusura bakmayin yanlış anladımAnneaneyi özlerim diyo tabi ki cocuklarka gitcm
Ablamın çocuklarda da bağırsakları çalıştırmış zaten küçüğünü aldık fayda etmezse başka birşeye bakıcaz fiyat sıkıntı değil canım rahatlasın da tekama içinde nişasta ve şeker var diye biliyorum bebivitadın zaten kabızlık sıkıntınız varmış daha kötü olursunuz bence imkanınız varsa bebelac gold verin sindirimi rahat bir mama benim yiğenim yiyor oradan biliyorum hem kilo alımı hemde bağırsak durumu gayet iyi
Sağol canım Allahım kimseye göstermesinkıyamam meleğime çok üzüldüm. geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?