• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Allah yardım etsin. Küçük değilkerki konuş konuş nereye kadar. Yani siz yenge olarak çocuğu düşünürken anne niye düşünemiyor. Uzman yardımı alsınlar o yavruya da yazık kendilerine yazık size de yazık. Ama ben de olsam o çocuğun hatrına bir daha konuşurdum ne kadar aklım hayır desede kalbim dayanmazdı

canım çok üzüldüm bende, boşanma olursa, annesi düzenini kurduktan sonra almak ister diye düşünüyorum. Şuan çalışıyorsa para biriktiriyordur, ev tutmak bakıcı tutmak için.. benim kararımı galiba çocuğun mizacı da etkilerdi, eğer oğlunla iyi anlaşıyorsa, uyumluysa, sen yapma-dur dediğinde sözünü dinleyecekse bir düzeni olana kadar belki dediğin gibi olabilir.. Ama bir yandan da aklında olsun, okula gidiyor yazmışsın, anaokulda bu mevsimde çocuklar çok sık hastalanırlar. Bebeğine de taşıyabilir.

Civciv saliha Civciv saliha katılıyorum bu yoruma . Benim buyuk kizim kendi çocuğum oldugu halde bebekten dolayi sabrimi zor tutuyorum. Sen de sabredebilecek misin? Yani insan belki bi süre idare eder ama uzun vadede farkli olumsuzlukların ortaya çıkabilecegini dusunuyorum
Kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Annesi alacak diyor kaynanam. Okul tatilken iş bulmuştu açılınca akşamları alıcam diyordu ama almıyor. Kız gitmek istemiyor. Annesinin kirasını eşi ödüyor buarada o evliyken durdukları evde duruyor zaten. Konuşsamda bişi değişmez onu anladım kendi kendimi yicem durcam ben

Kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Annesi alacak diyor kaynanam. Okul tatilken iş bulmuştu açılınca akşamları alıcam diyordu ama almıyor. Kız gitmek istemiyor. Annesinin kirasını eşi ödüyor buarada o evliyken durdukları evde duruyor zaten. Konuşsamda bişi değişmez onu anladım kendi kendimi yicem durcam ben
Inşallah çocuk için güzel bir şeyler yapılır..

annesi inşallah alır canım, 4 yaşında da olsa daha ana kuzusudur 😔 Allah hakkında hayırlısını nasip etsin

Kızlar benim bebeklerinizin gelişimi hakkında bir kaç sorum var
.
.
Bebekleriniz “hayır” ı anlıyor mu? Şuan için erken olduğunu biliyorum ama benim "hayır" dediğim şeylere kızım bilerek daha çok yapıyor. Hemde gülerek yapıyor. Mesela evdeki prizlerimizde koruyucu var fakat ben yine de dokunmasından endişe ediyorum. Dokunduğu zaman "hayır" diyorum, ama özellikle gidip gözümün içine baka baka gülümseyerek daha çok dokunuyor. "Hayır"ı oyuna çevirdi. Priz konusu bir örnek, genellikle hayır dediğim herşeyi özellikle yapıyor.Bu tür durumları yaşayanınız var mı? Nasıl önüne geçiryorsunuz?
.
.
Bir diğer konuda son bir haftadır gece uyandığında tekrar uykuya geçmesi 3 saati buluyor. Gece uykusuna yattıktan bir saat sonra kalkıyor ve tekrar uyuması 3 saati buluyor. Dün uyandığında odadan çıkarmadım, oyundan umudu kessin uykuya geçsin diye o kadar az konuştum ki.. Yatırıyorum, kalkıp yataktan inmeye çalışıyor. Ya da kalkıp yatak başına tutunup sallanıyor. hiç üşenmedim tam 45 dakika boyunca o kalktı ben yatırdım, en sonunda ağlamaya başladı ama ne ağlamak...Susturmak daha uzun sürdü. Şuan atak haftalaarındalar mı? bu inadlaşma, ağlama krizleri bundan olabilir mi?

.
.
Bebekleriniz “hayır” ı anlıyor mu? Şuan için erken olduğunu biliyorum ama benim "hayır" dediğim şeylere kızım bilerek daha çok yapıyor. Hemde gülerek yapıyor. Mesela evdeki prizlerimizde koruyucu var fakat ben yine de dokunmasından endişe ediyorum. Dokunduğu zaman "hayır" diyorum, ama özellikle gidip gözümün içine baka baka gülümseyerek daha çok dokunuyor. "Hayır"ı oyuna çevirdi. Priz konusu bir örnek, genellikle hayır dediğim herşeyi özellikle yapıyor.Bu tür durumları yaşayanınız var mı? Nasıl önüne geçiryorsunuz?
.
.
Bir diğer konuda son bir haftadır gece uyandığında tekrar uykuya geçmesi 3 saati buluyor. Gece uykusuna yattıktan bir saat sonra kalkıyor ve tekrar uyuması 3 saati buluyor. Dün uyandığında odadan çıkarmadım, oyundan umudu kessin uykuya geçsin diye o kadar az konuştum ki.. Yatırıyorum, kalkıp yataktan inmeye çalışıyor. Ya da kalkıp yatak başına tutunup sallanıyor. hiç üşenmedim tam 45 dakika boyunca o kalktı ben yatırdım, en sonunda ağlamaya başladı ama ne ağlamak...Susturmak daha uzun sürdü. Şuan atak haftalaarındalar mı? bu inadlaşma, ağlama krizleri bundan olabilir mi?
Ben o şekilde davrandığı da getiriyorum yanımıza yoksa iyicene sinirlerimi bozuyor bizle bir iki saat geçiriyor sonra uyuyor. Geçen mesela babasını özledi galiba kaç zamandır görmüyordu dibinden ayrılmadı oynadı sarıldı etti sonra uyumayı kendi istedi

Kızlar, konumuzla alakasız tamamen kişisel bi derdim var size sormak istiyorum;
Bir eltim var çocukluğunda çok problem yaşamış. Şimdi de biriyle çok samimi olup en fazla 1 sene samimi kalabilip sonra bianda küsen bi insan. Çok samimi ama içli dışlı kardeş gibi olan kendini sevdiren kendisi tarafından sevildiğini hissettiren. Ben eşimle evlendiğimde kendi tarafıyla tamamen küs bu tarafında bi kısmıyla küstü. Eşiyle 3 ay da 1 boşancak duruma gelir araya biz girer barıştırırdık. Benim hamileliğim son zamanı bizlere konuşmadı bianda aradan zaman geçti ben dayanamadım neden böyle olduk dedim eşimle problemlerim vardı sizlik bişi yoktu dedi. 1 ay filan sonra yeniden küstü. Kızdım bende söylendim kavga ettik ailecek küstük.
Şimdi yine boşanma durumuna gelmişler 4 yaşında yeğenimiz var annesi onu babasıyla göndermiş kv bakıyor ama o da ben çalışırım bakamam diyor. Anne istemiyor. Çocuğum koltukta iki büklüm babasıyla yatıyor. Ev sobalı. Hiç içime sinmiyor. Arada okuldan çıkınca dükkana gidiyor buz gibi. Dün bana saliha sana anne deyim mi dedi içim gitti.. Dedim küslüğü bırak babasıyla konuş gerekirse beraber kaloriferli bi eve çıksın baba kız. Amcası ve babasıyla bi odayı paylaşmaktan iyidir diye düşündüm. Ama annesi alacakmış. Daha öncede alırım demişti almadı. Dedim bari yatmadan yatmaya baba-kız bize gelsinler ama eşim düzenimiz bozulur kız okula giderken ille ses yapar uyandırır çocuğu dedi. Haklı. Uyumayan bi oğlum var biliyorsunuz. Ne yapsam bilemedim konuşsam mı hiç karışmasam mı çok kafama takıyorum
Sen çok iyi niyetlisin gerçekten. Çocuğa insan kiyamiyor ama ben o sorumluluğu alamazdim sonra kötü olan sen oluyorsun. Kaynanan sahip çıksa neysede sen olunca bir sorun olur gibime geliyor Allah yardımcıları olsun gerçekten anne baba olmak bence ehliyet gerek

.
.
.
.
Karşıma geçip o da bana parmağını sallayıp hayır diyor😊 Ve ne yapıyorsa yapmaya devam ediyor.
Erken 2 yaş sendromu gibi her şeye bir itiraz var. Bırak ben yapacağım diyor.
Uyku sorunumuz her zamanki gibi devam ediyor. Düzen iyice kaçtı. Mesela şu saate kadar uyutamadık. Hala koşuşturuyor.
Gece sabaha karşı kalktı oturdu. 2 saat emdi yatakta dönüp durdu en son kafasını karnıma koyup uyumuş. Bir saat geç kalktı sabah.
Gece ilk mızlamasında memeyi verdin verdin. Az biraz geç kal basıyor çığlığı. Gözünü kapatıp ağlıyor. Ne seni görüyor ne meme alıyor😔
Bu gece emzirmesi çok yıpratmaya başladı beni. Kendiliğinden süt azalsa çok mutlu olucam. O kadar çok bölüyor ki uykuyu. 2 çekip biraz duruyor 5 dk geçmeden tekrar dönüyor emmek için🙄

Bebeğiniz kaç haftalık doğmuştu ? Biz 36 da doğduk
Ancak yazmaya fırsat buldum o da bu saatte🤦🏻‍♀️evet biz de 36 haftaligiz☺️36larin kaderi mi ki😄ama benim bebeğim yoğun bakıma girmek zorunda kaldı maalesef 😔ben 15 aylık olunca rutin kontrole goturcem goturmicem demistim ama doktorumuz birbucuk yaşa kadar 3ayda bir sonra 6 ayda bir genel kontrol 3yastan sonra da senede bir demisti o sırada dişlerini de sorucam baktircam.bu sıralar yemediği için herhalde zayıfladı gibi de hani şu 2 yaşa kadar gelisim sadece beslenme ile alakalı mevzusu olmayaydi iyidi😒

Karşıma geçip o da bana parmağını sallayıp hayır diyor😊 Ve ne yapıyorsa yapmaya devam ediyor.
Erken 2 yaş sendromu gibi her şeye bir itiraz var. Bırak ben yapacağım diyor.
Uyku sorunumuz her zamanki gibi devam ediyor. Düzen iyice kaçtı. Mesela şu saate kadar uyutamadık. Hala koşuşturuyor.
Gece sabaha karşı kalktı oturdu. 2 saat emdi yatakta dönüp durdu en son kafasını karnıma koyup uyumuş. Bir saat geç kalktı sabah.
Gece ilk mızlamasında memeyi verdin verdin. Az biraz geç kal basıyor çığlığı. Gözünü kapatıp ağlıyor. Ne seni görüyor ne meme alıyor😔
Bu gece emzirmesi çok yıpratmaya başladı beni. Kendiliğinden süt azalsa çok mutlu olucam. O kadar çok bölüyor ki uykuyu. 2 çekip biraz duruyor 5 dk geçmeden tekrar dönüyor emmek için🙄
tam olarak tarif ettiğin durumu bizde yaşıyoruz, o parmak sallama olayı beni çok güldürüyor. tabi yüzüme yansıtmamaya çalışıyorum...bizde bu saat oldu daha yatakla tanışmadık🙈 bu gece en azından kafaya takmayacağım diye söz verdim kendime..onla savaşmayacağım.. gece kaçta gelir uykusu yatarız bilmiyorum ama açtım kendime film ona da oyuncakları yığdım oturdum. elbet uyuyacak...

Demir ilaci hic kullanmadım, 6 aylikken iyiydi demiri
merhaba, forma şöyle bir göz atarken mesajınız dikkatimi çekti. Bizim dr da demir seviyesi iyi dedi sonra ilaç başladı. 7 damla kullanıyorduk. Sonra kızım kilo alamamaya başladı ve zaten ezelden bizde uyku sorunu vardı. Başka dr demir seviyesi iyi fakat demir depoları boş dedi. demir ilacı başladı farklı bir ilaç. bu ay ilk kez 3 cm uzadı ve 400 gr aldı ki 6 aydan sonra hiç kilo alamamıştı. naçizane başımızdan geçeni anlatmak istedim

.
.
.
.
benimki anlıyor. bazen sallamıyor ama. hayır dedikten sonra ona bir alternatif sunup unutturuyorum aslında.

saçmalama olur mu öyle şey biz uyumamak için yaratıldık :D :D bizim alerji çıktı anlatma fırsatım olmadı. senin bebekte alerjik miydi? dr uyumamasını alerji ve demir eksikliğine bağladı
Alerji var dediler ama o kadar sallamasyondu ki. Çocuk dr grip dedi geçmedi kbbye götürdüm alerji bu dedi. Sonra geçmeyen pişiği vardı başka dra götürdüm bu olanları anlattım o zaman alerjidir o dedi 🤷🏻‍♀️ Ankaraya gidicem martta ameliyat olacak o zaman bu meseleye bi çözüm getircem artık

Kızlar 18. aya kadar aşı yoktu değil mi? bir de bu aylarda olduğunuz özel aşı var mı? ben iki çocukla kaçırmış olmıyım🙈

Kızlar 18. aya kadar aşı yoktu değil mi? bir de bu aylarda olduğunuz özel aşı var mı? ben iki çocukla kaçırmış olmıyım🙈
Bizim 13.ayda menenjit in bir dozu vardı aynen unutmuşuz geçen gün yaptırdık . Bir dozu kaldı onu da 18. Ay aşıları olmadan 16.ay civarında yaptıracağız inşallah

Back
X