• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Yanlız olmadığıma sevindim kızlar tek benim oğlum böyle sanıyordum birde 4.250 gram doğmuştu ama şuan 14 aylık ve 9 kilo :KK43: hiç gelişmedi doğdu doğalı 5 kilo almış sadece sizde nasıl durumlar
benim kızım 15 aylık olacak. 2580gr doğdu şu an 8300 gr. çok zor kilo aldırdık. alerjisi var çünkü

Yanlız olmadığıma sevindim kızlar tek benim oğlum böyle sanıyordum birde 4.250 gram doğmuştu ama şuan 14 aylık ve 9 kilo :KK43: hiç gelişmedi doğdu doğalı 5 kilo almış sadece sizde nasıl durumlar
Benim ki de 9bucuk kilo, ablasi da kardesi doğduktan sonra kilo verdi.
akıl sagligim için bari bu konuyu artık takmamaya çalışıyorum 😬
Ben de stresten kendimi yemeğe vurdum

hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. yalnız benimki abisine de çok düşkün, oğlum ders çalışacağı zaman odasının kapısında çığlık çığlık ağlıyor. Okul dönemin de abisi giyinip evden çıkınca başlıyor ağlamaya..Ara tatil döneminde abisi evde olduğu için biraz rahattım..benim ki uzun zamandır benimle birlikte yatıyor. Gece emmeye çok sık kalkıyor. Ayrı yatırmaya alıştırmaya çalıştım ama daha fazla uykusuz kaldım. Gece uyanır, memeyi hemen ağzına vermezsem ağlamaya başlardı, ağlamaya başlayınca da uykusu açılırdı. Tekrar uyutmak zaman alırdı... Şimdi uyurken biraz kıpırdanmaya başladığında bende otomatikman uyanıyorum, hemen memeye koyuyorum. Bazen 45 dakika memede kaldığı oluyor, 45 dakika boyunca emmiyor tabiki, emzik gibi derin uykuya geçene kadar arada çekiyor. Birlikte yatma kısmından hiç şikayetçi değilim,kendi adıma diğer türlü daha uykusuz kalıyorum. Gece beslenmesini kesene kadar da bu şekilde ilerleyecek gibi görünüyor bizim için..

Ben varım canım. Hala sıfır dişle yola devam ediyoruz. Doktor normal, olabilir diyor. Ama biraz daha çıkmazsa implant yaptırıcaz diye dalga geçiyoruz artık 😄🤭
Bizim alt değil de üstten tek dis patladı 2 gün sonra da yanındaki patladı ama çok yavaş uzuyorlar.🤔 doktorumuz aslında bu kadar geç çıkarmasının nedenini arastirmak gerek dedi.bu doktorlarda anneleri takıntılı yapmak için var herhalde 🙁sizinki ne durumda üşenmedim mesajları bulup yazdım nasıl yapılacağını bilmediğimden gerilere gittim falan 🤦🏻‍♀️

Bizim alt değil de üstten tek dis patladı 2 gün sonra da yanındaki patladı ama çok yavaş uzuyorlar.🤔 doktorumuz aslında bu kadar geç çıkarmasının nedenini arastirmak gerek dedi.bu doktorlarda anneleri takıntılı yapmak için var herhalde 🙁sizinki ne durumda üşenmedim mesajları bulup yazdım nasıl yapılacağını bilmediğimden gerilere gittim falan 🤦🏻‍♀️
Canım kalsiyum ve d vitaminini ölçtür istersen çünkü doğrudan alakalı bu değerler.

Canım kalsiyum ve d vitaminini ölçtür istersen çünkü doğrudan alakalı bu değerler.
12.aya kadar her ay düzenli doktora gittik.bu aralarda da düzenli kan değerlerimize bakıldı.hem enfeksiyon geçirdiğimizde 8.ayda 9.aydakini 10.ayda ve yaşında olmak üzere demir B12 dvitamini hatta TSH ina bile baktırdım.hepsi normal.zaten sürekli güneşli bı kentteyiz ve sürekli didardayiz 😁kalsiyum desen yogurtu peyniri muzu mercimeği ve hala maması eksik olmaz.zaten değerlerinde kaldiyum en üst seviyede.artik sürekli doktora götürmek istemiyorum.bebegimde fobi oluştu ☹️her bebek kendine özel ufak tefek hep bı sıkıntı oldu prematüre doğumlu olduğu için sanırım kalıcı sıkıntısı olmasin yeterki.😌

12.aya kadar her ay düzenli doktora gittik.bu aralarda da düzenli kan değerlerimize bakıldı.hem enfeksiyon geçirdiğimizde 8.ayda 9.aydakini 10.ayda ve yaşında olmak üzere demir B12 dvitamini hatta TSH ina bile baktırdım.hepsi normal.zaten sürekli güneşli bı kentteyiz ve sürekli didardayiz 😁kalsiyum desen yogurtu peyniri muzu mercimeği ve hala maması eksik olmaz.zaten değerlerinde kaldiyum en üst seviyede.artik sürekli doktora götürmek istemiyorum.bebegimde fobi oluştu ☹️her bebek kendine özel ufak tefek hep bı sıkıntı oldu prematüre doğumlu olduğu için sanırım kalıcı sıkıntısı olmasin yeterki.😌
dişlerin geç çıkması genetik oluyor. Sizin veya eşinizin ailesinde geç çıkartan var mı?

dişlerin geç çıkması genetik oluyor. Sizin veya eşinizin ailesinde geç çıkartan var mı?
Yani eşim de ben de erken cikarmisiz ama ailede geç çıkarma olayı var mı bilemiyorum.nette bebek sağlıklı ise sorun olmayacağı yazıyor.Bilemedim bakalım bir de sanki ayrık çıkıyor gibi ilk çıkarken öyle mi gozukuyorvacaba?Sizinkilerin kaç dişi var ?

Yani eşim de ben de erken cikarmisiz ama ailede geç çıkarma olayı var mı bilemiyorum.nette bebek sağlıklı ise sorun olmayacağı yazıyor.Bilemedim bakalım bir de sanki ayrık çıkıyor gibi ilk çıkarken öyle mi gozukuyorvacaba?Sizinkilerin kaç dişi var ?
6 dişi var oğlumun dra 9 aylıktan beri diş çıkartmıyor dedim önemli değil bi aya kadar tamamlanmış olur dedi kaçıncı ay hatırlamıyorum 🤦🏻‍♀️ Konuşma yok, yürüme yok bizimkinde olur hepsi merak etme dedi bekliyoruz bakalım

6 dişi var oğlumun dra 9 aylıktan beri diş çıkartmıyor dedim önemli değil bi aya kadar tamamlanmış olur dedi kaçıncı ay hatırlamıyorum 🤦🏻‍♀️ Konuşma yok, yürüme yok bizimkinde olur hepsi merak etme dedi bekliyoruz bakalım
bizimkinde de yürüme yok🙈 tek elini tuttuğumuzda pıtı pıtı yürüyor ama desteksiz yürüyemiyor. sizinkide öyle mi?

E tamam süper. Dediğin gibi her bebek ayrı anlattıklarına bakılırsa bebecik gayet sağlıklı maşallah ona😍💐

Hepsi oluyor er yada geç zaten.18.aya kadar dişi de yürümeye de zaman taniyorlar.3 yaşına kadar tamamlanıyor herhalde nete bakmaya üşendim şuan.🤦🏻‍♀️sağlıklı olsunlar da varsın geç yürüsün veya geç diş çıkarsın bebisler bize de sabırlar diliyorum ☺️

Bizde yine uyku gerilemesi başladı.. eğer sebebi dişse gerçekten hayret edeceğim. Bu sabah 8.30’da uyandı. 12.30’da uyudu. 2’de uyandı ve akşam 23’e kadar hiç uyumadı. 9 saat bir bebek nasıl uyumaz. 23’te uyudu... ben derin bir oh çektim, tamam dedim bütün gün ayaktaydı şimdi derin bir uyku çeker ama 00.30’da bir uyandı daha bu saat oldu yeni uyutabildim. Karnı açtır diye yemek teklif ettim yemiyor, meme teklif ediyorum almıyor.. 1 saat sonra da emmeye kalkar. Bazen ne yaparsan yap olmuyor işte..

Bizde yine uyku gerilemesi başladı.. eğer sebebi dişse gerçekten hayret edeceğim. Bu sabah 8.30’da uyandı. 12.30’da uyudu. 2’de uyandı ve akşam 23’e kadar hiç uyumadı. 9 saat bir bebek nasıl uyumaz. 23’te uyudu... ben derin bir oh çektim, tamam dedim bütün gün ayaktaydı şimdi derin bir uyku çeker ama 00.30’da bir uyandı daha bu saat oldu yeni uyutabildim. Karnı açtır diye yemek teklif ettim yemiyor, meme teklif ediyorum almıyor.. 1 saat sonra da emmeye kalkar. Bazen ne yaparsan yap olmuyor işte..
Alparslanın uykusunu hesaplamaya çalışan ben = nil nehrinin taşmasını hesaplayan hintliler. Neyseki onlar başarılı.

Biz de çok kotuyuz bu ara. Geceleri hic uyumuyo gibiyim zaten surekli agliyo beni istiyo

Alparslanın uykusunu hesaplamaya çalışan ben = nil nehrinin taşmasını hesaplayan hintliler. Neyseki onlar başarılı.
yorumuna istemsiz güldüm 🙈
Biz de çok kotuyuz bu ara. Geceleri hic uyumuyo gibiyim zaten surekli agliyo beni istiyo
benimki de öyle ağlayarak kalkıyor, o yüzden dişe yoruyorum. her diş dönemi bizde böyle..
Neden uyumuyor benimki de gece 4 de uyudu 🙄🥺🥺🥺
atak mı diş mi bilmiyorum ama çok yorucu malesef..

Evde misafir var ve ben 1 saattir beyfendiyi uyutmaya çalışıyorum. Hoşgeldiniz bile diyemedim. Şimdi içeri götürsem hepten kaçıcak uykusu sabahın köründe kalktık. Bu sürekli emmesi ve uyumaması bitiriyo beni

Ay abirrbir aynı durumdayız. Bizim de üst sol çıkmaya başladı. Yanındaki de baya belli olmaya başladı. Ama doktor olabilir bazen dedi çok önemsemedi.

Back