Benim saclarim dalgali ile kivircik arasi bir sekilde.. topuz yapmak zorundayim hep salinik oldu mu daraliyorum. Basim agrimaya basladi artik.. birde sicak su ile yikanmayi cok seviyorum sicak suyun rahmi rahatlatip bebegin dusunune veya kanamaya yol açtığını burda okumustum. Ondan dolayi kafami en azindan her gun yikiyim dedim ama bas edemedim uzun sacla. Kestim bende
Insallah canımİnşallah iyi gelir canım ya
Biraz yuksek tabure attim dusakabine oturup yikiyorum vücudumu da. Ayakta cok kalmamaya calisiyorum. Aklinizda bulunsunNiyetin çok iyiymişBen bugün duş aldım sanırım su biraz sıcaktı hiç dikkat etmedim :///
Canim insallah gecer demiyim insallah siddeti azalir bazi ilaclarin kirilarak yarim kullanilmasi tehlikeli diye biliyorum canim doktora gittiginde soyle yarim kirip iciyorum sorun olurmu diye ben eksi soguk seyler yedigimde azaliyor ev yogurdu yemeyi dene soguk soguk hem ferahlatiyo beni hem rahatlatiyohadi ya oylemi diyor dr ya ben de icmemek icin dayanmaya calisiyorm ama gunde yarim kadar iciyorm yoksa kaburgalarm agrimaya basliyor. dun gece uyumadm agridan
Zaten aksam oldu canim sen ic istersen o yan etki yapiyor biraz uyku ve bas donmesi onun icin yatarken ic demistir sen ic uzana sonra kalkip dolanmaYok oyle bosey demedi. Ben daha ilacı hic icmedim. Leke bugün oldu sahurda. Bir de simdi oldu iste. Geceyi bekle dedi ilac için
Canim ben iki kere kustum desim doktora o yuzden o sekil konustu tabiki gunde 10 kere kusarsan iyi bisey degil ozaman ilac ve serum kullanmak gerekiyor iki gunde iki kere kusunca oyle soyledi tabi birde benim lekelenmem falan vardi ilac kullaniyordum o yuzden yaniYanlış bir tabir olmuş kusma herşeyin yolunda gittiğini göstermiyor, o zaman kusmayan benim gibi midesi bulanmayan azınlık hep bir tedirginlikle mi yaşayacak hamileliğini. Üstelik gayet de sağlıklı izlendi ultrasonda. Bence doktorunuzun söylemi yanlış olmuş benimki de bulanmamasına herkesin hamileliği aynı geçmez o bünye ile alakalı bulantı biraz da psikolojik olarak endişe yaşayanlarda çok sık görüldüğünü belirtti. Hangi doktora inanacağız?
Endişeyle alakası yok psikoloji ile hele hiç alakası yok bulantı piskolojik yaratilabilecek birsey degil. Yaşayan bilir. Bulantı yasamayan=sağlıksız gebelik diye birseyde yok tabikide. Her bünye farklıdır kimisi sorunsuz geçiriyor hamileliği kimisi benim gibi sürekli kusarak.tamamen bünye ile alakalı.Yanlış bir tabir olmuş kusma herşeyin yolunda gittiğini göstermiyor, o zaman kusmayan benim gibi midesi bulanmayan azınlık hep bir tedirginlikle mi yaşayacak hamileliğini. Üstelik gayet de sağlıklı izlendi ultrasonda. Bence doktorunuzun söylemi yanlış olmuş benimki de bulanmamasına herkesin hamileliği aynı geçmez o bünye ile alakalı bulantı biraz da psikolojik olarak endişe yaşayanlarda çok sık görüldüğünü belirtti. Hangi doktora inanacağız?
Yani bu sadece gebelikte mi ortaya çıkıyor bu hastalık yoksa normalde de bunun etkilerini yaşıyor muydun? Çok yorucu ve günlük hayatı hatta çalışma hayatını kısıtlayıcı birşey bu düşününce yani seninki normal bir gebelik tepkisi değilde aylarca sürüyorsa çok zor yaşanıyordur?çözümü olmadığı mı söylendi?Kusan ve bulantı yaşayan arkadaşlara söylemek istediğim eğer doktorunuz ilaç verdiyse ve benim gibi günde 20 kez kusuyorsaniz kan gelene kadar ozaman kesinlikle ilacı tercih edin. Ben oğlumda ilaç icmemistim ama benim bulantım öyle 1 2 ay sürüp geçip biten bir bulantı değil malesef hyperemesis gravidarum diye bir hastalık bu. Bi araştırın isterseniz. Oğlumda doğuma girerken bile kusmuştum. Yani benim gibi olanınız varsa ve evde bir çocuğunuz daha varsa ilacı kullanın derim doktor tavsiyesiyle elbette.ben baygın baygın geziyordum evde iki ayda üçüncü serumu mu yedim. Kar zarar hesabı yapmak lazım birazda. Kendinize eziyet etmeyin. Normal derecede bir bulantıysa eğer dişinizi sıkın o genelde geçiyor 12 haftadan sonra. Ama benim gibileri malesef doğuma girene kadar sürebiliyor.
Kendi isyerimiz olduğundan çok şanslıydim eğer başka yerde çalışıyor olsaydım kesinlikle mümkünü yok calisamazdim. Malesef çözümü yok ilaç biraz bastırıyor ama tamamen kesmiyor. Tamamen bünye meselesi demişti doktorum bazi bünyeler bu şekilde tepki verebiliyormuş.hamileligim dışında hiç böyle sorunum olmadı. Oğlumu dogurduktan sonrada anında kesilmişti. Ben gerçekten oğluma hamileyken isyan değilde artık ağlamıştım bu süreç biran önce bitsin diye. Çok zor gerçekten okadar kusmaya rağmen sapasağlam 4.400 kg bir tosun doğurmuştumYani bu sadece gebelikte mi ortaya çıkıyor bu hastalık yoksa normalde de bunun etkilerini yaşıyor muydun? Çok yorucu ve günlük hayatı hatta çalışma hayatını kısıtlayıcı birşey bu düşününce yani seninki normal bir gebelik tepkisi değilde aylarca sürüyorsa çok zor yaşanıyordur?çözümü olmadığı mı söylendi?
Oyle yaptım canım. Teşekkür ediyorum hepinizeZaten aksam oldu canim sen ic istersen o yan etki yapiyor biraz uyku ve bas donmesi onun icin yatarken ic demistir sen ic uzana sonra kalkip dolanma
Morelini bozma melegide uzme olurmu Allahin izniyle bisey olmaz sen dinlenmene bakOyle yaptım canım. Teşekkür ediyorum hepinize
Ben de doktorun mide bulantısı ile ilgili olan açıklamasını doğru bulmadım. Hiç bulantı yaşamadığı hâlde gayet sağlıklı gebelik geçiren kişiler var. Ayrıca mide bulantısı dolayısıyla kilo veren, beslenmesi neredeyse hiç olamayan arkadaslar doktorunuzun tavsiyesiyle ilaç kullanin bence. Doktor benim folic asitimi degistirdi çünkü özellikle sabahları kusmam oluyor B6 vitamini de içeren bir folic asit verdi. Bulantini azaltır dedi çünkü gebelikte B6 vitamini düştüğü için bulantı çok oluyormus. Ayrıca B6 vitamini vücutta depolanmiyormus.Yanlış bir tabir olmuş kusma herşeyin yolunda gittiğini göstermiyor, o zaman kusmayan benim gibi midesi bulanmayan azınlık hep bir tedirginlikle mi yaşayacak hamileliğini. Üstelik gayet de sağlıklı izlendi ultrasonda. Bence doktorunuzun söylemi yanlış olmuş benimki de bulanmamasına herkesin hamileliği aynı geçmez o bünye ile alakalı bulantı biraz da psikolojik olarak endişe yaşayanlarda çok sık görüldüğünü belirtti. Hangi doktora inanacağız?
Ya onu boşver canım kusmalarla olmuyor ikisinde de kusan var hiçbirinde kusmayan var. Zaten çabucak geçecek inşallah zaman. Bide bakcaz ki artık burda cinsiyetleri paylaşıyoruz bir birimizlee ❤Evet canim banada oyle oluyor ben kizimida erken hissetmistim o sol tarafimdaydi komsu erkek olarak gormus bende ruyamda devamli erkek goruyorum dun gece elim karnimda dua okurken uyumusum ruyamda emziriyordum erkekti yine bugun gorumcemde ben erkek hissediyorum sanki dedi kizim sag taraftaydi asiri kusuyordum kiz bebek sahibi anneler cok kusarmis erkek bebek anneleri daha rahat gecermis hamilelikleri ben daha iki kere kustum bide sol tarafimda acabami erkekmi hanimis diyorum kendi kendime
Ben aksam yemekten sonra içiyorum her zamanKızlar benim lekelenmem devam ediyor az azdoktor bana progestanı gece yatarken ic dedi ama yemekten sonra içsem mi? Bir an önce içmek istiyorum endiseleniyorum.siz ne zamanlar iciyorsunuz
Insallah o gunlerde gelicek canim dogumlarimizi paylasicaz emzirme sorunlarini gaz sorunlarini daha onumizde cok uzun zamanlar var insallah ozamana kadar su virus olaylari biter hastanelerden endiseliyimYa onu boşver canım kusmalarla olmuyor ikisinde de kusan var hiçbirinde kusmayan var. Zaten çabucak geçecek inşallah zaman. Bide bakcaz ki artık burda cinsiyetleri paylaşıyoruz bir birimizlee ❤inşallah
Ben niye bilmiyorum ama erkek diyorumEee madem cinsiyetlere de sıra gelecek hissedebilen var mı? İlerleyen zamanlarda tuttu mu tutmadı mı döner bakarızvar mı aranızda ben kız hissediyorum kızım olacak ya da erkek hissediyorum oğlum olacak diyebilen elbette ilk önceliğimiz sağlıklı olması ama bi tahmin ?
Çin takvimine göre erkekEee madem cinsiyetlere de sıra gelecek hissedebilen var mı? İlerleyen zamanlarda tuttu mu tutmadı mı döner bakarızvar mı aranızda ben kız hissediyorum kızım olacak ya da erkek hissediyorum oğlum olacak diyebilen elbette ilk önceliğimiz sağlıklı olması ama bi tahmin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?