Ben beşikte sallamaya kalkınca öyle bir ağlıyor ki bina inliyor. Alınca hemen susuyor. Iyice alıştı ayağa. 4 aylık şuan 5 olsun inşallah bende yavaş yavaş alıştıracam
Aynen canım döngüleri oluyormuş bizimkinin hep 40. dk. kurulu saat gibi. Döngüsünü atlatması için 35. dk’da hafif dürtüyorum emziğini çıkarıp geri verip hareket etmesini sağlıyordum. Bazen işe yarıyor ama mesela dün 35. dk’da dürterek uyuyan çocuğu uyandırdımuyanırsa 45 dk. geri uykuya döndürmek için uğraşmak gerekiyormuş sonrasında 5 dk. bile uyusa olurmuş yeterki uyutun diyorlar öğrenebilmesi için.
Benim oğlum da çok hareketli, dediğin gibi keyfi gelirse uyuyor işteBen kucağımda gezerek uyutuyorum. Uyku eğitiminde en güzel şey koyduğunda kendi kendine uyuyor olması. Ama ben Demir’i uyku vakti geldiğinde yatağına koyunca kesinlikle dalmıyor uyuyor gibi oluyor ama geri uyanıyor, direniyor resmen. Belki zamanla olur
Kızlar buarada biz bugün 5 aylık olduk. Sadece anne sütü alıyor. Sizler su veriyor musunuz? Havalar ısındı ya günde 2-3 çay kaşığı versem mi diye düşünüyorum
Biberondan veriyorum canım. Kaşıkla almayabilirBen her zaman vermiyorum açıkcası unutuyorum ama verdiğim zaman kaynatıp soğutup veriyorum içmiyor zaten 2 kaşık zorla
2. Saate canım. Bu aylar da 2 uyku 2 ser 3 er saatlik uyku yeter diyorlar. En fazla 3 kuş sonra gece uykusunda alıyormuş. Gece uykusuna 7.30 gibi geçmeliymiş. 4.30 dan sonra gündüz uykusu olmamaliymisKolaylıklar diliyorum. Birşey sormak istiyorum. Gündüz uykusunu misal 4 saat uyuyor diyelim tek uykuda. Kaçıncı saatte kaldırın muhakkak diyorlar?
Canım bebek suyu eğer hayat marka pembe şişeleri diyorsan hiçbir farkı yok diğer sulardan. Bende büyük kızımda hep ondan aldım bir de baktık bildiğimiz hayat su öyle kaynatılmış falan da değil. En güzeli evde bir taşım kaynatıp soğuttuğun suyu vermekBüyüdüler maşallahBen daha önceki hiç su vermedim ama artık vermeye başlayayım burada havalar iyice ısındı su ihtiyacı daha fazla olabilir. Bebek için satılan sulardan mı almak lazım yoksa damacana suyu kaynatıp versek olur mu acaba?
Cok iddiali degil mi sureler2. Saate canım. Bu aylar da 2 uyku 2 ser 3 er saatlik uyku yeter diyorlar. En fazla 3 kuş sonra gece uykusunda alıyormuş. Gece uykusuna 7.30 gibi geçmeliymiş. 4.30 dan sonra gündüz uykusu olmamaliymis
Bizim eğitmen 9 da yatabilir dedi gece uykusuna. Benim kızımda 2 sat hiç uyumuyor toplam gündüz uyuduğu süre zaten 4 saatCok iddiali degil mi surelerkizim daha hic 2 saat bile uyumadi gunduzleri 7.30 gece uykusu bana erken olur, calismaya baslayinca ancak o saatte eve gelebilicem zaten. Aksam 9 gibi uyutabiliyorum ancak.
Ben kisin da simdi de ayni giydiriyorum kisa kollu body ustune ince bir penye tulum evin sicakligini 24-25dereceye sabitledigimiz icin. Uzerini ortuyorum, evet uyaninca tepinip aciyor ustunu ama beni de uyandirdigi icin sorun olmuyor. İzmirdeyim ben havalar isinmaya basladi, bakalim yazin ne yapicaz cok sicaklardaBen de günlük dilde kullanmıyorum ama köye gittiğimde duyuyorum canım.
Bebeklerinizi bu aralar nasıl giydiriyorsunuz kizlar? Dişarisi 21 dereceydi bugün ama ev daha serin kombi kapanmadı gece soğuk oluyor. Artık battaniye falan tutmuyor üzerinde tepinip atıyor. Uzun kollu ince giydiriyorum ama demin çorapları ıslak gibiydi ayaklari terlemişti
Ben altta içlik ustte de yelek giydiriyordum soğuklarda şimdi yeleği ve içliği biraktik. Yazin çok terliyordu ablası gunde iki kere yikiyordum isilik oluyordu yine de sıcaktan. Bu evim daha serin inşallah çok bunalmayız yazinBen kisin da simdi de ayni giydiriyorum kisa kollu body ustune ince bir penye tulum evin sicakligini 24-25dereceye sabitledigimiz icin. Uzerini ortuyorum, evet uyaninca tepinip aciyor ustunu ama beni de uyandirdigi icin sorun olmuyor. İzmirdeyim ben havalar isinmaya basladi, bakalim yazin ne yapicaz cok sicaklarda
Tohat civarları diye tahmin ediyorumCanım nerelisin merak ettim, bizim orada kullanılıyor ellam, ellame gibi kelimeler de başka yerde hiç duymamıştım
Yok yaw Trakyaliyim ben ağzıma dolanmış hiç biomiuordum şive olduğunuCanım nerelisin merak ettim, bizim orada kullanılıyor ellam, ellame gibi kelimeler de başka yerde hiç duymamıştım
Canım sadece anne sütü aldığı için ek gıdaya geçene kadar gerek olmadığını söyledi doktorumuz. 5 aylık kontrolümüzde yine sorduk eşimle yine siz bilirsiniz ama şuan gerek yok dedi. Ek gıdaya başlayacağız 15 gün sonra o zaman su da vermeye başlarım. Anne sütünde şuan yeteri kadar su varmış alıyormuş o suyu bizden.Kızlar buarada biz bugün 5 aylık olduk. Sadece anne sütü alıyor. Sizler su veriyor musunuz? Havalar ısındı ya günde 2-3 çay kaşığı versem mi diye düşünüyorum
su verince kakayi daha mi sik yapmaya basladi?Büyüdükçe seçici oluyor
Bugun hiç uyutamadim doğru düzgün. Amin inşallah alisirlar.
Ben 2 aydır ara ara şu veriyorum canim çünkü kakasını da 4 veya 5 günde yapıyordu. Sebze, meyve ve posasını lifli ürünler yemedim gaz sorunundan dolayı yeni yeni yiyorum. O yüzden su da verdim. Bu aralar aşırı terliyor daha cok istiyor su.
Test yaptirdin mi? Diyet uyguluyorsan oncesnde test yaptirmak daha mantikli geliyor bana bosuna diyet yapmamak icin. Ben sadece bes gun diyet yaptim onda bile zorlandim hemen teste goturduk uzun surecte dahada zorlar anneyi ama ek gidaya az kaldi tabi ogrenecegiz bakalim ne var ne yok bebislerimizdeBen yaklaşık 3 aydır o ikilemde gelip gidiyorum bir kestim süt ürünlerini bir başladım, bir ara baya sıkı uyguladim evet süt ürünleri rahatsız ediyor gazı kusmayi arttiriyor kakayı arttırıyor bizde ama egzama kan olmadi hiç. Süt yoğurt peynir tuketmiyorum hâlâ ama arada çikolata ve tatlı kaçamağı yapıyorum. Sütlü tatlı değil ama içinde yoğurt olan şerbetli tatlilar falan eksik olmuyor Ramazanda evden. Yumurta da şüpheli bizim onu da haftada iki defa yiyorum çok rahatsız olmasın diye. Doktor belki de bir yaşına kadar devam edebiliriz diyete dedisütlü çikolatalı tatliları çok özledim. Ek gıdaya başlayinca emin oluruz inşallah bir buçuk ay daha sabır
Bize alerji doktoru sen nasil giyiniyorsan oyle giydir artik dedi. Geceleride 1.7 tog uyku tulumu giydiriyorum kisa kollu zibin ustune.Ben de günlük dilde kullanmıyorum ama köye gittiğimde duyuyorum canım.
Bebeklerinizi bu aralar nasıl giydiriyorsunuz kizlar? Dişarisi 21 dereceydi bugün ama ev daha serin kombi kapanmadı gece soğuk oluyor. Artık battaniye falan tutmuyor üzerinde tepinip atıyor. Uzun kollu ince giydiriyorum ama demin çorapları ıslak gibiydi ayaklari terlemişti
Evet canım onu kasdetmiştim ama bir farkı yoksa normal damacana suyu kaynatıp veririm bendeCanım bebek suyu eğer hayat marka pembe şişeleri diyorsan hiçbir farkı yok diğer sulardan. Bende büyük kızımda hep ondan aldım bir de baktık bildiğimiz hayat su öyle kaynatılmış falan da değil. En güzeli evde bir taşım kaynatıp soğuttuğun suyu vermek
Evet bizim doktorumuzda sadece anne sütü yeterli demişti ama havalar ısınınca bir versem mi acaba diye düşündüm. Ama vazgeçtim söylediğin gibi ek gıdaya geçince vereceğim bendeCanım sadece anne sütü aldığı için ek gıdaya geçene kadar gerek olmadığını söyledi doktorumuz. 5 aylık kontrolümüzde yine sorduk eşimle yine siz bilirsiniz ama şuan gerek yok dedi. Ek gıdaya başlayacağız 15 gün sonra o zaman su da vermeye başlarım. Anne sütünde şuan yeteri kadar su varmış alıyormuş o suyu bizden.en baştan beri bana söylenen bu.
9 yıl tokatta yaşadım ‘heeeri’ lafını çok kullanırdımTohat civarları diye tahmin ediyorum
Kaka testi yaptirdim kesin bir şey çıkmadı kan yoktu ama doktorumuz biraz pimpirikli ben de panik oldum bir ara iki haftada bir doktordaydık çok sık kaka yapiyordu durmuyordu gaz damlaları fayda etmiyordu. Süt ürünleri kesince biraz düzeldi iki şise de relactaz kullandik şuan daha iyiyiz ama mukus oluyor yine geçmedi tamamen. Diyeti açma şuan diyor doktor 6 aya kadar böyle devam et dedi ben de idare ediyorum işte. Ramazanda bir iki tatli kaçamağı yaptim onun dışında uyguluyorumTest yaptirdin mi? Diyet uyguluyorsan oncesnde test yaptirmak daha mantikli geliyor bana bosuna diyet yapmamak icin. Ben sadece bes gun diyet yaptim onda bile zorlandim hemen teste goturduk uzun surecte dahada zorlar anneyi ama ek gidaya az kaldi tabi ogrenecegiz bakalim ne var ne yok bebislerimizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?