2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Her ay 1 kg alıyordu şimdi 1 ayın tamamlamasına 1 hafta kaldı evde tartımdan 200 gram aşağı çıkıo doktorun tartısında şu an hesabıma göre 600 gram almış oluyor bu da beni evhamlandırdı
Her ay 1 kg alsa yasinda 12 kg + dogum kilosu 3 desek ortalama 15 kg olur buda obez bebek demek... herkes artık kilolara takılmış ay geçtikçe alim azalır üzülmeyin takılmayın saglikli olsun onemli olan. Artik hareketlendiler kalori yakıyorlar totoslarini yediklerim
Caaanim anneler anin tadını yaşayın

Aynen mesela benim oğlum 3925 doğdu ilk 2 ay her ay için 2 kiloya yakın aldı 3. Ay kontrolünde gece gündüz emmesine rağmen 500 gr. almış ki kontrolde 8 kiloydu. Doktor 6. ayda doğum kilosunun 2 katı olmasını bekleriz seninki 3. ayında 2 katı olmuş ama anne sütü olduğu için sorun yok dedi.
Geçen gün rahatsızlandı doktora gittik 3 ay 24 günlük 8,5 kilo olmuş ve benim sol el bileğim 3 aydır ağrıyor çocuğu alırken düşüreceğim diye korkuyorum özellikle geceleri uykudan uyandığımda bileğimde güç kalmıyor artık. 2 aydır bileklik takıyorum ama dinlenmediği için geçmiyor ağrısı.
Kafa çapıda 43 çıktı doktor diyor ki babası biraz koca kafalı mı normal dedim, ki bebeğim persentil tablosu ile uyumlu bu doktora ilk defa gittim resmen oğluma koca kafa dedi ama vücuduna göre normal yani hiç takılmadım sağlıklı olsunlar yeter

Her ay 1 kg alıyordu şimdi 1 ayın tamamlamasına 1 hafta kaldı evde tartımdan 200 gram aşağı çıkıo doktorun tartısında şu an hesabıma göre 600 gram almış oluyor bu da beni evhamlandırdı
Kilo alımları gittikçe azalıyor ama aylar ilerledikçe normal bu, sağlıklı, normal değerler içinde olsunlar yeter

Maşallah annesi yerim ben o tontiği Allah nazarlardan korusun dengeler bikaç aya dişler çıktıkça falan iştah azalıyormuş zaten sağlıklı olsunlarda önemli olan o sana da çok geçmiş olsun, benim bebeğim 6 kg civarında ama bende belimden dolayı çok zorlanıyorum özellikle ayaktayken kucağıma aldığımda.Allah bizlere de sağlık güç kuvvet versinde bakalım miniklerimize inşallah

Papatya gündüz vermiştim canım uyudu kuzum. Gündüz derin uyumaz pek bebeğim ama 1,5 saat kadar uyumuştu

Çok sağol biz de bir araştıralım. Eşim sünneti 6 yaş gibi yaptıralım diyor ben de bebekken.olsun istiyorum bakalım hayırlısı
Bende arada kaldım hem bebekken olsun çabuk iyileşsin diyorum gem kıyamıyorum bi derdini Anlatacak yaşa gelsin diyorum

Ben ilk kızıma ek gıdaya gectigimizden beri hep ıhlamur verdim. Bisküviyi bike ıhlamurla ıslatıp verdim. Ayrıca şekersiz şekilde. Șimdi 6.5 yașinda hala çay içmez ıhlamur sever.
Ne güzel, ıhlamur faydalı bir de elma kabuğunu kaynatıp vereceğim ama onu önümüzdeki ay başlarım artık. Ben biraz erken davrandım gibi 4 gün sonra 4 aylık olacak. Her gün olmasa da 2 güne bir vermeyi düşünüyorum. Çok vermedim gerçi 10 çay kaşığı kadar, şekersiz ama sevdi sıpa Verdiğim geceler rahat uyudu
Amin canım benim Sağlıkları yerinde olsun, Allah bize güç kuvvet versin güzelce bakabilelim evlatlarımıza Bizim buaralar iştahı baya azaldı eskiden acıkınca kıyameti koparırdı şimdi ben teklif etmesem onun hiç umrumda değil emerken de 5 dk. emip bırakıyor etrafı izliyor, bir tek gece uykusuna geçeceği zaman yarım saat falan emiyor, geceye stok yapıyor sanırım muhtemelen bu aydan sonra kilo alımı daha da azalabilir bakalım takipteyim
Papatya gündüz vermiştim canım uyudu kuzum. Gündüz derin uyumaz pek bebeğim ama 1,5 saat kadar uyumuştu
Maşallah kuzuya Bende deneyeyim papatyayı severse dönüşümlü içiririm
Daha vermiyorum ben ek gıdaya geçince veririm
Annem ben size bu aylarda vermeye başlamıştım dedi bende deneyeyim dedim. Hoşuna gitti, rahatsız etseydi vermeyecektim Bakalım ara ara içiririm

Aynen canım benim Aminn İnşallah bebeğimde max 7-8 dk sürüyor bu kadar çabuk emmesi imkansız neden erken bırakıyor diyorum kilo alımı da normalin alt sınırlarında sayılır ama zorlarsamda 2 dk fazla emse zaten kusuyor bıraktım kendi isteğine artık sadece gece uykuda güzelce 15 dk emiyor
Beraat kandiliniz mübarek olsun. Bebekleriniz ile sağlıklı mutlu huzurlu ömürler geçirin inşaallah.
Amin canım Allah hayır dualarımızı kabul etsin, sıkıntılardan korkularımızdan uzak, ferah, mutlu, sağlıklı yıllar göstersin ailemizle çocuklarımızla inşallah hepimize.

Kızlar acil birsey soracaktım bakla yedim emziren anneler yememeli mi bir cevap verin lütfen

Kızlar acil birsey soracaktım bakla yedim emziren anneler yememeli mi bir cevap verin lütfen
Bakla bebekler için zararlı diye biliyorum ama emziren anne için zararlı mı hiç bir fikrim yok. Sağdığın süt varsa bugün ondan ver istersen bebeğine

Kizlar bebeğim baya sık ve sulu kaka yapiyor, gazı da baya fazla. Doktor süt alerjisi ya da laktoz intoleransindan şüphelendi, alerji konusunda az çok fikrim var ama laktoz intoleransı konusunda fikrim yok. Bu durumu yaşayan var mi yardımcı olur musunuz

Canim bi tanidigimin bebeginde varmis alerjyle belirtileri hemen hemen ayni hatta bazen karistiriliyomus bile. Laktoz hassasiyetinde anneye kati diyet verilmiyor diye biliyorum hatta o laktozsuz sut icebilmis onun disindaki butun sut ve sut urunleri yasak 2 3 ay sonra da diyeti acmis sorun olmamis.

Bi tombikte bende var
Rabbim nazarlardan saklasın aynen canim saglikli olsunlar onemli olan ❤

Ben de hep alerjiye bağlamiştim ama cilt döküntusu yok kakada kan yok ve kilo alimi da düzenli olunca alerji değil sanırım. Çok gaz oluyor emdikten sonra hatta meme reddine başladı.3 ay bir haftalik oldu hala gunde 7-8 defa sulu gazli kaka yapiyor. Yenidoğanda normal diye düşünmüştüm başta ama artık azalması gerekiyor. Kilo alımi guzel diye doktor alerjiyj de çok onemsemedi başta az az ye dedi şimdi kes diyor ama sadece diyet yeterli olmuyor sanırım laktoz anne sütünde de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…