- 18 Temmuz 2017
- 1.347
- 1.878
- 83
Anladim ben hic uyandirmadim basindan beri de ne bileyim once 1 seferdi simdi 2 sefer uyaniyor. Ama o zamanlar bizimde uyumamiz sizinkine yakindi. Simdi 22:00 22:30 gibi uyuyor.2-3 defa duruma göre..hep 3 saatte bir alarm kuruyordum uyandırıp emziriyorum.artik doktorumuz uyandırma dedi. Ben de 2 gündür yatakta migirdandiginda alıp emzirmeye başladım ilk gün 5 saat sonra emzirdim.dun 3 defa uyandı.. bakalım deniyoruz..
Buarada bebeğim
Gece 24.00 da uyuyor neyaptiysam degistiremedim
Aslında ben hala uyandırmak istiyorum çünkü gözleri kapalı emiyor zaten..hem besleniyor hem de içim rahat oluyor. Erken gidiyorum yatak odasına fakat malesef hiç erken uyumuyorAnladim ben hic uyandirmadim basindan beri de ne bileyim once 1 seferdi simdi 2 sefer uyaniyor. Ama o zamanlar bizimde uyumamiz sizinkine yakindi. Simdi 22:00 22:30 gibi uyuyor.
Gunduz iyidir insallah uykusu. Aslinda acikinca onlar uyaniyor agliyor aliskanlik haline getirip ilerde acikmasa dahi gece emmek isteyebilir.Aslında ben hala uyandırmak istiyorum çünkü gözleri kapalı emiyor zaten..hem besleniyor hem de içim rahat oluyor. Erken gidiyorum yatak odasına fakat malesef hiç erken uyumuyor
Meme de birden bire ağlama başlıyodu gece gündüz sürekli ağlıyordu sancısı çoktu huzursuzdu baya. Rezene veriyordum bide gaz damlası kullanıyordum bebeğeNe şikayetim vardı canım. Sen bebeğe mi veriyordun çayları ?
Memede birden bire ağlamaya başlıyodu sancısı çok vardı karın ağrısı falan vardı çok huysuzdu sürekli ağlıyodu.Ne şikayetleri vardi ki canim
Küçük bebekler çok çabuk alışkanlık haline getirebiliyorlar herşeyi. Bi gece uyanınca alışıyolar hemen2 saat arayla demekUyaniriz sorun yokta süt mü azaliyor ki ya da buyudukleri icin daha mi cok acikiyorlar bilemedim.
Doktorum da aynisini soyledi gecen ay, kizim 6-7 saat araliksiz uyuyordu gece ama kilo alimi azalinca tekrar uyandirip emzirmeye basladim 2-3 saatte bir, iki gun sonra hemen alisip 2,5 saatte bir kendi uyanmaya basladi. Kilo alma problemi yoksa kendi uyanmali bence de, katiliyorumkendi iki çocuğumda da yaşadığım etrafımda arkadaşlarımdan da gördüğüm eğer bebekleri gece kendileri uyanmadıkça emzirirseniz uyku problemleri artıyor. Alışkanlık haline getiriyorlar o saatleri acıkmasalar bile emmek istiyorlar. Tabiki yeterli kilo alımı olmayan minikler için bu geçerli değil. Onların kalori alımına ihtiyaçları var. Oğlum 25 aylık evet şu an bir uyku problemi var evimizdeki değişiklikler ve azı dişleri kaynaklı. Ama 25 günlükten itibaren hiç uyandırmadım gece uykusundan kendi ne zaman isterse o zaman kalktı. 6.ayıydı gece beslenmesini bıraktı. Kızımda da aynısını yapıyorum şu an.
Şuan ayni benim bebeden bahsediyosunMemede birden bire ağlamaya başlıyodu sancısı çok vardı karın ağrısı falan vardı çok huysuzdu sürekli ağlıyodu.
Çay ve damlayı kestin ağrılar da geçti öyle mi ?Meme de birden bire ağlama başlıyodu gece gündüz sürekli ağlıyordu sancısı çoktu huzursuzdu baya. Rezene veriyordum bide gaz damlası kullanıyordum bebeğe
Vala etkilendim hemen bırakırım öyleyseÇay ve damlayı kestin ağrılar da geçti öyle mi ?
Canım benim kızım da gece beslenmesini bıraktı.kendi iki çocuğumda da yaşadığım etrafımda arkadaşlarımdan da gördüğüm eğer bebekleri gece kendileri uyanmadıkça emzirirseniz uyku problemleri artıyor. Alışkanlık haline getiriyorlar o saatleri acıkmasalar bile emmek istiyorlar. Tabiki yeterli kilo alımı olmayan minikler için bu geçerli değil. Onların kalori alımına ihtiyaçları var. Oğlum 25 aylık evet şu an bir uyku problemi var evimizdeki değişiklikler ve azı dişleri kaynaklı. Ama 25 günlükten itibaren hiç uyandırmadım gece uykusundan kendi ne zaman isterse o zaman kalktı. 6.ayıydı gece beslenmesini bıraktı. Kızımda da aynısını yapıyorum şu an.
Mama aliyorsa acikmiyordur mama daha uzun sure tok tutuyor anne sutune gore. Benim kizimda mama destekli buyudu bu aylardayken gece uyanmazdi oglum 2 defa uyaniyor gece.Canım benim kızım da gece beslenmesini bıraktı.
Ama kilosu normal.
Yani bu sorun değil değil mi. İlla gece emzirmem gerekmiyor.
Hayır tabiki bşr sorunu yoksa kilo ile ilgili yada sarılık durumu yoksa kendi istemedikçe uyandırılmamalı bence. Şu an gece hiç uyanmıyor mu annesi?Canım benim kızım da gece beslenmesini bıraktı.
Ama kilosu normal.
Yani bu sorun değil değil mi. İlla gece emzirmem gerekmiyor.
Peki kızınızın uykusu böyle devam etti mi?Mama aliyorsa acikmiyordur mama daha uzun sure tok tutuyor anne sutune gore. Benim kizimda mama destekli buyudu bu aylardayken gece uyanmazdi oglum 2 defa uyaniyor gece.
Yani etti de kardesi olmadan 2 ay kadar once odasini ayirmistik o ara gece kalkip gelmeleri olmustu birkac kere kucagimiza alip uyumustuk ondan sonra her gece ayni saatte uyanip gelmeye basladi. Bu boyle olmayacak dedik her geldiginde geri yatagina goturduk alisti simdi. Arada sirada geldigi oluyor geri yatiriyoruz.Peki kızınızın uykusu böyle devam etti mi?
Yine de düzeniniz çok iyi demek ki maşallahYani etti de kardesi olmadan 2 ay kadar once odasini ayirmistik o ara gece kalkip gelmeleri olmustu birkac kere kucagimiza alip uyumustuk ondan sonra her gece ayni saatte uyanip gelmeye basladi. Bu boyle olmayacak dedik her geldiginde geri yatagina goturduk alisti simdi. Arada sirada geldigi oluyor geri yatiriyoruz.
Yine de düzeniniz çok iyi demek ki maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?