• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar oğlum sürekli elini gözüne götürüyordu hep dikkat ettim ama az önce yine parmağını gözüne soktu. Sonra gözünden yaş gelince dikkatli bakayım dedim göz bebeğini çizmiş. Baya belli oluyor. Yarın sabahtan göz doktoruna gideceğim ama bir şey olur mu ya çok moralim bozuldu.
Ay canım benim kıyamam ona. Benim de en korktuğum şey bu, bebeğim elini çok fazla gözüne götürüyor gördükçe çekiyorum o yüzden. Doktora gitmeniz iyi olur, inşallah önemli bişey değildir

Ay canım benim kıyamam ona. Benim de en korktuğum şey bu, bebeğim elini çok fazla gözüne götürüyor gördükçe çekiyorum o yüzden. Doktora gitmeniz iyi olur, inşallah önemli bişey değildir
Evet geçen yazmıştın benimki de öyle sürekli eli yüzünde emerken bile bir elini tutuyorum yoksa gözüne götürüyordu sürekli. Tırnaklarını sürekli kesiyorum ama yine de yüzünü çiziyordu. Arada eldiven takıyorum mecburen.
Baktım da acil göz hastanesi varmış eşimi aradım şimdi gelsin götüreceğim 😔

Evet geçen yazmıştın benimki de öyle sürekli eli yüzünde emerken bile bir elini tutuyorum yoksa gözüne götürüyordu sürekli. Tırnaklarını sürekli kesiyorum ama yine de yüzünü çiziyordu. Arada eldiven takıyorum mecburen.
Haberdar et bizi canim. Muhtemelen damla falan verirler başka ne yapilabilir acaba😔

Haberdar et bizi canim. Muhtemelen damla falan verirler başka ne yapilabilir acaba😔
Evet canım baktım da böyle durumlarda genelde damla veriyorlarmış ve bebeklerin gözleri çok aşırı zarar görmediyse çabuk iyileşiyormuş. Umarım ciddi bir durum yoktur 🙏 Haber veririm mutlaka

Evet canım baktım da böyle durumlarda genelde damla veriyorlarmış ve bebeklerin gözleri çok aşırı zarar görmediyse çabuk iyileşiyormuş. Umarım ciddi bir durum yoktur 🙏 Haber veririm mutlaka
Canım geçmiş olsun 😑 umarım önemli bi durum ypktur güzel haberler ver bize, aynı sıkıntı bizde de var sürekli eli gözünde, ve kafasına çarpıyor bi an sinirlenip ağlarken eldivenleri bi takıp bi çıkarıyorum 😐

Tam ta rota virüsü yaptırdınızmı diye soracakken okuduklarımda kafam tamamen karıştı sağlık ocagının yaptığı bütün aşıları yaptırdım şuan 3 buçuk aylığız zamanl geçtimi acaba diye yorum ararken okuduklarım karşısında şaşkınım aşı karştı olabilirsiniz belli yaşam tarnızda buna uygun ama bu kadar kötülemek nedir sizi okuyup acaba yaptrmasammı oldum ben kötü bir annemiyim çocuğumu zehirliyormuyun oldum ee yaptırmasam olası olan sonuçlar bunun vicdanı ??? Hangi pişmanlık daha çok üzer beni
Sağlık ocağından 3.ayda eczaneden alın yaparız demişti.
Şuan 3.5 aylığız.
Bi yakınım yaptırmamı söyleyince 15 gün geçti dedim.
Eğer yaptırmak istiyorsan diğer aşıları iki hafta erteliyorlar dedi.
Bende bu aşıda çok tereddüt yaşadım

Ya bana kızacaksınız ama valla şu alerji muhabbetlerinden alerji belirtilerinden yıldım. En ufak bir şey alerji ye çıkıyor tamam belki de öyle. Ama artık psikolojim bozuldu çocuğumun yüzünde sivilce cikiyo aha diyorum kesin alerji benimkinin de boğum yerleri kızarık hava almadığı için pisiyo aha diyorum alerji bizimkinde de konak var aha diyorum alerji artık o kadar çok psikolojim bozuldu ki korkudan bir şey yiyip içemiyorum ya. Diyeceksiniz ki rahatsız oluyorsan girme tamam girmem ama benim yaşadığım korkunun aynısını yaşayan bayanlarda var. Herkesin çocuğu farklı vücut tepkileri farklı. Her şeye alerji demeyin nolursunuz diyecekseniz de özelden yazın valla

Benimde psikolojim bozuldu bu alerji konusundan, size hak veriyorum. Her post olumsuz neredeyse.

Insallah bisey olmamıştır canim. Benim oğlum eldiveni çıkarınca gecen aylarda gözlerine soruyordu neredeyse parmağını. Ben hala eldiven takıyorum ama buyuk olanlardan aldım e bebekten. Tokken ve uykusunu almışken çıkarıyorum eldiveni. Diğer türlü cok çiziyor yüzünü.

Insallah canim🤲 Çok zarar gördügünü düşünmüyorum gönlünü ferah tut her bebek yapiyor nerdeyse. Iyi haberini bekliyoruz

Ya bana kızacaksınız ama valla şu alerji muhabbetlerinden alerji belirtilerinden yıldım. En ufak bir şey alerji ye çıkıyor tamam belki de öyle. Ama artık psikolojim bozuldu çocuğumun yüzünde sivilce cikiyo aha diyorum kesin alerji benimkinin de boğum yerleri kızarık hava almadığı için pisiyo aha diyorum alerji bizimkinde de konak var aha diyorum alerji artık o kadar çok psikolojim bozuldu ki korkudan bir şey yiyip içemiyorum ya. Diyeceksiniz ki rahatsız oluyorsan girme tamam girmem ama benim yaşadığım korkunun aynısını yaşayan bayanlarda var. Herkesin çocuğu farklı vücut tepkileri farklı. Her şeye alerji demeyin nolursunuz diyecekseniz de özelden yazın valla
😄 alerji nedir bilmezdim burda öğrendim valla 🙈 bende senin gibi konak var alerji mi mukus var alerji mi diye düşünenlerdenim ama o kadar takılmıyorum

Artık farklı gördüğüm her şeye alerji mi diye yaklaşıyorum 🤦🏻‍♀️ çok yorucu bu durum 😫
Bi doğurayım her şeyi yiyip içecem dedim daha beter oldum

Kizlar biz 3 aylık olduk . Çok şoruklu bizim kız 😶 Yaklaşık iki haftadır bebeğimin agizi çok sulaniyo erken mi diş cikaracak anlamıyorum bez önlük filan hemen islaniyo bu ayda normal mi bilemedim sizde durumlar nasıl 😶 bu ay ki kontrolüne gitmedik. Bu arada gece bez değiştiriyomusunuz resmen 12 boyunca kızım çiş yapmamış buda kafama takıldı yapınca bayağı yoğun sariydi enfeksiyon mu acaba yoksa bu kadar beklettigi için mi .. Gece uyku saatlerine göre 4 saatte bir uyanıyor emmek için gündüz uyanık oldugunda iki kez emiyor yartisa kadar sadece anne sütü bir ay önce 6 kg 62 cm dik sütüm mu yetmiyo kafamda deli sorular 😶
Canım benim kızım 3 aylık olduğundan beri ağız suyu arttı. Yarından itibaren 4 aylık olacak. Gece bez değiştirmiyorum uzun zamandır çünkü gece kaka yapmıyor artık. Ben de değiştirip uykusunu bölmüyorum. Götürdün mü doktora peki uzun süre çiş yapmamış demiştin.
Ben de aynı durumdayım. Beslenme alışkanlıklarımda değişiklik olmamasına rağmen midem bağırsaklarım daha iyi bir haftadır. Oğlum 2.5 aylık olacak o da 3-4 gündür gündüz uykularını uzatmaya başladı, gazı azalıyor. Doğumdan sonra annenin toparlanma süreci ile bebeğin gaz durumu paralel ilerliyor galiba.
Sanırım öyle. Doğumdan sonra benim de çok aşırı gazım vardı kızımın da. 3 aylık olduk azaldı kızımın benimse baya geçti o şişkinlik sıkıntım. Aynı zamanda toparlanılıyor sanırım dediğiniz gibi.
Kızlar oğlum sürekli elini gözüne götürüyordu hep dikkat ettim ama az önce yine parmağını gözüne soktu. Sonra gözünden yaş gelince dikkatli bakayım dedim göz bebeğini çizmiş. Baya belli oluyor. Yarın sabahtan göz doktoruna gideceğim ama bir şey olur mu ya çok moralim bozuldu.
Çok geçmiş olsun canım inşallah fazla bir şey yoktur haberlerini bekliyoruz aklımız sende ve bebişinde. İyi haberlerle gel inşallah 😘

Sağlık ocağından 3.ayda eczaneden alın yaparız demişti.
Şuan 3.5 aylığız.
Bi yakınım yaptırmamı söyleyince 15 gün geçti dedim.
Eğer yaptırmak istiyorsan diğer aşıları iki hafta erteliyorlar dedi.
Bende bu aşıda çok tereddüt yaşadım
Yaptırdınız mı peki bizim yarın dört gün geçmiş oluyor

😄 alerji nedir bilmezdim burda öğrendim valla 🙈 bende senin gibi konak var alerji mi mukus var alerji mi diye düşünenlerdenim ama o kadar takılmıyorum
Valla ben de burda öğrendim tamam gerçekten iyi güzel bilgi sahibi olmak ama stres beni ve çocuğumu çok etkiledi etkiliyo gerçekten ya

Yaptırdınız mı peki bizim yarın dört gün geçmiş oluyor
Yok yaptırmadık canım.
Biraz alerji konusuna takıldığımdan. Yani bişeye alerjisi varsa farkedememişimdir bu durumda da rota virüsü aşısı uygun olmaz diye.
Biraz da bu virüsün çok yaygın olmayışı nedeniyle .
Gerçi geçirenlerde varda cok ikilemde kaldım bende

Artık farklı gördüğüm her şeye alerji mi diye yaklaşıyorum 🤦🏻‍♀️ çok yorucu bu durum 😫
Bi doğurayım her şeyi yiyip içecem dedim daha beter oldum
Aha ben de öyle işte valla resmen çocuğun kakasini ayiklaya ayiklaya inceliyecem artık o duruma geldim oğlumun hırıltısı geçmedi buda belirtiymis kaç tane doktora götürdüm özele devleti ayrı hiç biri alerjibolabilir demedi mukusu özellikle üstüne basa basa doktora söyledim alerji olsa çok daha ciddi semptomlarda olmalı dedi sakin bunu kafana takma dedi. Şaşırdım artık iyice

Aha ben de öyle işte valla resmen çocuğun kakasini ayiklaya ayiklaya inceliyecem artık o duruma geldim oğlumun hırıltısı geçmedi buda belirtiymis kaç tane doktora götürdüm özele devleti ayrı hiç biri alerjibolabilir demedi mukusu özellikle üstüne basa basa doktora söyledim alerji olsa çok daha ciddi semptomlarda olmalı dedi sakin bunu kafana takma dedi. Şaşırdım artık iyice
Bizim kakamiz dogdugundan beri mukuslu alerjiden korktum bende uc doktor degistirdik bu yuzden acaba atliyorlar mi diye ama ucude mukus tek basina alerji belirtisi degildir dedi hic onemsemediler bu durumu. O yuzden diyette yapmadim hala mukuslu yapiyor kakasini ama artik takilmiyorum huzursuz bir bebek degil cunku. Bence herkes kendi doktoruna guvenmeli her bebek farkli

Ben sürekli o mu bu mu diyorum annemde bi sen çocuk doğurdun sanki diyor bana 😁 Haklı valla aman engel olamıyorum artık kendime 🤦🏻‍♀️

çok çok geçmiş olsun. İyi haber ver inşallah yarın.
Benim kızımda az çizmişti birde kan oturmuştu. 5 gün tobrased damla verdi doktor şimdi iyi. İnşallah minikte de birşey yoktur annesi

Arkadaşlar bence bu kadar belirti arayıpta kendinizi strese sokmayın. Evet burda paylaştıklarımız okuduklarımız bize birşeyler katarken evhamlanmaya da sebep oluyor ama bu kadar herşeyden nem kapmakta iyi değil. Beslenmemize dikkat ettikten sonra gerisi pek bizim elimizde değil. Benim de bebeğimde ara ara mukuslu kaka oluyor ama bir tek bu olduğu için üstünde durmuyorum. Zaten ciddi bir alerji olsa pişik konak döküntü mukus hepsi bir arada olurdu. Bizimkiler anlık yediklerimizden kaynaklanıyor ve çocuğun vücudunda birikmiyor atılıyor zaten. Bebekleriniz sürekli huzursuz, sıkıntılı değilse her okuduğunuzu dert edip stres yapmayın derim nacizene. Biraz da rahat olmak lazım, bilmiyorum benim ilk bebeğim olmasına rağmen rahat olmaya çalışıyorum bence bu daha önemli ve bebeğime de yansıyor

A acemianne92 anladım canım bugün goturemedim dün gece hiç uyumadı sabah 5 ledik gündüzde bayılmış gibi uyudu haliyle ama sıkıntı yok bayağı da bez değiştim ateşte yok yarın inşallah goturecegim boy kiloda bakılması gerek bişey görürlerse özele gidecegim 🙂

Back