- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.885
- 133
Mizaç danışmanlığı alabilirsiniz, ben fidan pesenden aldım. Her mizaçtan biraz biraz bulundurmak cok normal çünkü her mizacın elementi her insanın vücudunda bulunuyor. En baskın element de bizim asıl mizacımızı oluşturuyor. Bir de ikinci derecede baskın mizacımız var. Yani sağlıklı insanda bir tane çok baskın bir tane biraz daha az etkili iki mizacın etkisi söz konusu. Sağlıklı insanda dört mizacın elementi dengeli miktarda bulunuyor. Sağlıksız insanda elementlerden bir tanesi normalden cok fazla miktarda bulunuyor, buna mizacın meyletmesi deniyor. Sonuc olarak insan hem asıl mizacının özelliklerini hem ikincil baskın mizacının özelliklerini hem de meylettigi mizacin ozelliklerini gösteriyor. O yüzden sizin mizacınıza karar verememeniz cok dogal. Bende ciddi manada sevda mizaca meyil var, o yüzden ikincil mizacım bile olmamasına rağmen sevda özelliklerini de taşıyorum. Mizacım dengelendiginde sevda ozellikleri kalkacak üzerimden inşallah.Ben özelliklerini okuduğumda hangisi bize daha yakın tam çözemiyorum. Kendime baktığımda balgamiden de demeviden de bana uyanlar var. Biz de kemikli yapılı değiliz ama su içsem yarıyor denilen türden etli yapıdayız. Benim bebekliğim böyleymiş iri doğmamışım ama sonradan emdikçe çok tombul etli butlu olmuşum şimdi kızım da bu şekilde kilo alıyor büyüdükçe. İnsan mizacını bilince herşey çözülüyor anlam kazanıyor demek ki ama ben bunu öğrenemedim bir türlü
Bu arada balgamiler de kilo almaya çok meyillidir. Demevilerin kilodaki farkı hiç çubuk gibi olamamaları ve tartıda çektikleri kilodan çok daha az gostermeleridir. Yani aynı boydaki balgaminin 60 kilosu aynı boydaki demevinin 60 kilosundan çok çok kilolu görünür. Sizin kilonuzu şaşırtıcı derecede tartıda çıkandan az tahmin etmiyorlarsa, omuzlarınız geniş, yüzünüz irice değilse demevi değilsinizdir muhtemelen