Canım zaten 900 gr fazla doğmuş arada o kadar fark olması normal. Bebekler 5 aylıkken doğum kilosunun 2 katına çıkması gerekiyor. Benim bebiş 3330 doğdu şu an kıyafetle 6 çıkıyor. Doğum kilosu da önemliilk çocuğum maşallah tombul bir bebekti 3 aylıkken 7 kiloydu ister istemez bunu o la karşılaştırıyorum ama büyük oğlum küçükten 900 g fazla doğmuştu. Belki de kuvvetli olduğundan daha iyi emiyordu bilmiyorum . Eğer persentil de sıkıntı yoksa rahatlayacağım. Olmadı sütümü yeniden sağmaya başlarım ekstra veririm. Daha da olmazsa doktor da önerirse mama takviyesi yaparım .
Artık elleri dokunup hissetmeli canım hiçbirşey takma ellerine. Uyanıkken kesemiyorsan derin uykuya dalında kesmeyi dene. Ya da eşin kucağında tutsun sen kesSelam aleyküm hanımlar. Nasılsınız uzun zamandır yazamıyorum. İnşaallah herkes iyi.
Benim kızımın tırnakları çok erken uzuyor. Ve ben ne tam kesmeyi biliyorum nede kesebiliyroum. Yüzünü sürekli çiziyor. Bende çorap taktım.
Sizce ne yapmalıyım kolayı varmı
Ohh maşallahSağlık ocağından döndüm şimdi . 25 günde 600 g olmuş 5700 geldi . Çok şükür boyu uzamış 58 di 64 cm olmuş. Hemşire 500 ün üstünde almış üstelik takviyesiz boyu da çok güzel uzamış dedi . Daha 1 ay da olmadığını söyledi mamaya gerek yok dedi . Ohhh içim rahatladı emzirmeye devam
Belki kulağa tam yerlerşmemiştir canımKulaktan ateş ölçerim var braun marka 36.2 çıkıyordu hep az önce 35.9 çıktı çok düşük geldi koltuk altından normal ateş ölçerle ölçtüm 36.5 çıktı acaba kulak ölçer hatalı çalışıyor olabilir mi başına gelen var mı?
Malesef ülkemizde zirai ilac kullaniminda buyuk bir denetimsizlik sorunu var. En cok zirai ilac yeşillikte kullanılıyor. Yesilliklerin yuzey alani cok buyuk olduğu için pestisit kalıntısı da cok fazla oluyor. Bebegi kesinlikle bu rahatsiz etmistir. Yeşilliği kesmenize gerek yok ama dezenfekte edecek bir kac ürün bulmaniz lazim. Şimdilik karbonatlı suda 10 dakika bekletip durulayin. Karbonatli su az da olsa arindiriyor pestisitleri. Sirkeli suya asla batırmayın, pestisitlerin etkisini artırıyor.İlaç yok,amalgam da yok. Paketli gıda arada tüketiyorum . Ama b5-6 gündür hiç paketli gıda tüketmedim fakat salata bol yeşillik yemeyi artırdım her kahvaltıda ve akşam yemeğinde mutlaka salata oluyor. Unlu gıda da tüketmedim sadece kahvaltı da biraz köy yufkası. Belki de bol yeşillik sebep olmuş olabilirama yeşillik çok seviyorum yemeye devam etsem sorun olur mu ki?
Canım zaten 900 gr fazla doğmuş arada o kadar fark olması normal. Bebekler 5 aylıkken doğum kilosunun 2 katına çıkması gerekiyor. Benim bebiş 3330 doğdu şu an kıyafetle 6 çıkıyor. Doğum kilosu da önemli
Galiba öyle olmuşOhh maşallah
Boya gitmiş demekki sana ondsn zsyıf geldi
Her zaman sirkeli yada karbonatlı suda bekletiyorum muhakkak. Bundan sonra sirkeli suda bekletmeyeyim öyleyse ben iyi siye biliyordumMalesef ülkemizde zirai ilac kullaniminda buyuk bir denetimsizlik sorunu var. En cok zirai ilac yeşillikte kullanılıyor. Yesilliklerin yuzey alani cok buyuk olduğu için pestisit kalıntısı da cok fazla oluyor. Bebegi kesinlikle bu rahatsiz etmistir. Yeşilliği kesmenize gerek yok ama dezenfekte edecek bir kac ürün bulmaniz lazim. Şimdilik karbonatlı suda 10 dakika bekletip durulayin. Karbonatli su az da olsa arindiriyor pestisitleri. Sirkeli suya asla batırmayın, pestisitlerin etkisini artırıyor.
Ben resimdeki ürünleri kullanıyorum dezenfekte etmek için. Klordioksit bileşiği oluşuyor bu ikisini karıştırınca. Klordioksit sebeke sularını temizlemek icin de kullanilan çok güçlü ve insana zararsız bir bileşik. İkisi 50 liraydi ben aldigimda. Birer damla kuru cam bir kapta karıştırıp 90 saniye bekliyorsunuz ve en az 30 ml suyla seyreltip kullaniyorsunuz. Yalnız klordioksitli suda beklettiginiz yesillikleri mutlaka durulamaniz gerekir. Yoksa klordioksit vucudunuza girdiğinde sizin vucudunuzdaki toksinleri de cozmeye baslar ve bunlar sütten bebeğe geçer. Iyi durularsaniz bir zarari yok. Bu arada ben oğlumun mantara dönüşen pişiğine de sadece klordioksitli su püskürtüp kuruladım ve kantaron yağı sürdüm. Bir kac günde iyileşti. Klordioksitle ilgili daha cok bilgiye ulasmak isterseniz kerri rivera'nin otizm olarak bilinen belirtilerden kurtulmak kitabi derya deniz bu konuda.
Rica ederimHer zaman sirkeli yada karbonatlı suda bekletiyorum muhakkak. Bundan sonra sirkeli suda bekletmeyeyim öyleyse ben iyi siye biliyordumbu ürünler trendyolda falan varsa bakayım inşallah alayım .çok teşekkürler gunebakan_
Anaammm bende bugün ıspanak yedim hem de sirkeli suda bol bol beklettim . Kesin benim oğlana da dokunur. Allahım neler neler duyacaz ya. Bilgileriniz bize ışık tutuyo valla çok sağ olun hakkınızı helal edinRica ederim
Sirkeyi ben de kullanıyordum ama nerde okudum hatırlamıyorum bir gıda mühendisi yaptığı deneyle ortaya koydu, sirke zirai kalıntılarla tepkimeye girip daha zararlı hale getiriyor ama karbonat da asla yeterince temizlemiyor. Sağlıklı diye bol yeşilliğe yönelirken bir taraftan da böyle zehirleniyoruz el kadar bebeklerimizle.
Mms ikilisini ben gokcekmarket.com sitesinden almistim. Istanbuldaysaniz fatihte satış ofisi de var.
Rica ederim
Sirkeyi ben de kullanıyordum ama nerde okudum hatırlamıyorum bir gıda mühendisi yaptığı deneyle ortaya koydu, sirke zirai kalıntılarla tepkimeye girip daha zararlı hale getiriyor ama karbonat da asla yeterince temizlemiyor. Sağlıklı diye bol yeşilliğe yönelirken bir taraftan da böyle zehirleniyoruz el kadar bebeklerimizle.
Mms ikilisini ben gokcekmarket.com sitesinden almistim. Istanbuldaysaniz fatihte satış ofisi de var.
Helal olsun ne demekAnaammm bende bugün ıspanak yedim hem de sirkeli suda bol bol beklettim . Kesin benim oğlana da dokunur. Allahım neler neler duyacaz ya. Bilgileriniz bize ışık tutuyo valla çok sağ olun hakkınızı helal edin
Baktı öyle bi sertlik yok kuzumBoynunda kitle gibi sertlik olurmuş
Doktor muayne etti mi ? Ben sorunca bakmıştı bizim doktor
O zaman birşey yoktur canımBaktı öyle bi sertlik yok kuzum
İstanbulTürkiyede yaşamıyorum ben. Hangi sehirdesiniz, takip ettiğim doktorlardan onerebilirim belki size.
Istanbul getat etiketiyle instagramda cok fazla doktora ulasabilirsiniz.İstanbul
Aylık kontrol de onemli su ilk aylarda aslında canim. Hic mi goturmedim yani doğumdan bu yana hiç doktor muayenesi olmadi mi ?Aynen ilkiyle karşılaştırıyorum kilo alışını falanaslında bende öncekine göre epey rahatım daha özel olarak aylık doktora bile götürmedim . İlk çocuğumu her ay götürürdüm . Tabiki de önemli olan sağlıklı olmaları allah dermansız dertten korusun
Yeşillik sutumuzu de hafif yeşil yapiyir böylelikle kaka da yeşil oluyor :)İlaç yok,amalgam da yok. Paketli gıda arada tüketiyorum . Ama b5-6 gündür hiç paketli gıda tüketmedim fakat salata bol yeşillik yemeyi artırdım her kahvaltıda ve akşam yemeğinde mutlaka salata oluyor. Unlu gıda da tüketmedim sadece kahvaltı da biraz köy yufkası. Belki de bol yeşillik sebep olmuş olabilirama yeşillik çok seviyorum yemeye devam etsem sorun olur mu ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?