• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Selam aleyküm hanımlar. Nasılsınız uzun zamandır yazamıyorum. İnşaallah herkes iyi.
Benim kızımın tırnakları çok erken uzuyor. Ve ben ne tam kesmeyi biliyorum nede kesebiliyroum. Yüzünü sürekli çiziyor. Bende çorap taktım.
Sizce ne yapmalıyım kolayı varmı
Aleykumselam:)
Yapma kuzum ellerini kapama onun ilk oyuncağı elleri ❤
Bizimkinin de haftada 1 kesiyorum ve gerçekten cabuk uzuyor emip sakin olduğu bir anda kesiyoru. Dikkali bir sekilde. Uyurken falan da kesebilirsin annesi sensin ve eminim yaparsin torpude yapabilirsin canim

İlk bebegin 3 aylıkken 7 kilo idi bu minikte anladığım kadarıyla 6 kiloya yakin belki de oldu sen bilmiyorsun. Yani arada 1 kilo gibi fark var bence sen kendini strese sokmaya yer arıyorsun yapma kuzum sakin ol çok şükür saglikli ya kiolu olmus zayıf olmuş çok takılma bence anin tadını yaşa.
Ben ilk bebegimde çok saglik sıkıntısı yaşadım zqten çok erken doğmuştu ve halen kontrolleri oluyor.
Simdi ikincisini 2. Ay kontrolu için götürmedim :) 3. Ay için gidicem bu hafta aşısı var diye.
Onemli olan bebeklerimiz saglikli olsun boyları kiloları da önemli elbette ama presentel içinde hepsi masallah 🧿
Aynen ilkiyle karşılaştırıyorum kilo alışını falan 😩 aslında bende öncekine göre epey rahatım daha özel olarak aylık doktora bile götürmedim . İlk çocuğumu her ay götürürdüm . Tabiki de önemli olan sağlıklı olmaları allah dermansız dertten korusun 🙏

Selam aleyküm hanımlar. Nasılsınız uzun zamandır yazamıyorum. İnşaallah herkes iyi.
Benim kızımın tırnakları çok erken uzuyor. Ve ben ne tam kesmeyi biliyorum nede kesebiliyroum. Yüzünü sürekli çiziyor. Bende çorap taktım.
Sizce ne yapmalıyım kolayı varmı
Aleyküm selam 🌸 tırnaklarını sık sık kesmelisin . Emerken rahat kesiyorum ben hem emdiği için fazla kıpırdanmıyor da . Haftada bir kesiyorum gerçekten çok hızlı uzuyor tırnakları .

Sağlık ocağından döndüm şimdi . 25 günde 600 g olmuş 5700 geldi . Çok şükür boyu uzamış 58 di 64 cm olmuş. Hemşire 500 ün üstünde almış üstelik takviyesiz boyu da çok güzel uzamış dedi . Daha 1 ay da olmadığını söyledi mamaya gerek yok dedi . Ohhh içim rahatladı emzirmeye devam ☺️

Kulaktan ateş ölçerim var braun marka 36.2 çıkıyordu hep az önce 35.9 çıktı çok düşük geldi koltuk altından normal ateş ölçerle ölçtüm 36.5 çıktı acaba kulak ölçer hatalı çalışıyor olabilir mi başına gelen var mı?

Benim bebeğim 3-5 gündür sürekli yeşil kaka yapmaya başladı . Aslında arada bazen yeşil oluyordu ama artık hiç sarı kaka yapmıyor . Telaşlanmaya başladım kızlar neden olabilir 🤔
Bizim de öyle oldu ..doktoru normal demisti

Sizce ne yapmalıyım kolayı varmı. Küçük tırnak makasları var ya canım bebekler için olan onlarla kesmeyi denedinmi. Onlarla hemen kesiliyor. Korkma alisirsin

Benimde merak ettigim bir konu bu. Piyanolu oyun halisini cok seviyor bizimki hic sesi cikmiyor ondayken her gun ona koyuyorum. Yuzune bakarak turkce egitici sarkilar soyluyorum parmaklarimi hareket ettirerek parmaklarimi izliyor. Birde gun asiri ingilizce cocuk sarkilarinda kucagima
Alip dans ettiriyorum kulak asinaligi olsun diye. Gunduzleri ben is yaparken ona klasik muzik aciyorum onu dinletiyorum. Zeka kartlarini izletiyorum. Bizimki daha cingirak tutmuyor ne zaman baslar bilmiyorum. Onerileri merakla bekliyorum bende
Süpermiş.. klasik müziği bende deneyeyim. Çorap ve biletlik cingiraklar var neden sonuç ilişkisi kurması için önermişti doktorumuz ..onlari kullanabilirsiniz. Bizimde cingiragini çok uzun tutamıyor sadece önüne koydugumda vurabilir

Yaa cok guzell... oyun halisinin siparisini verdim..bekliyoruz bakalım. Dokun hisset kitaplarına da bakarım hemen..kitap okumayı çok seviyor bizimkisi de 😍😍😍
Oyun halısı baya ilgilerini çekiyor bu dönem en kısa zamanda almanızı tavsiye ederim. Onun dışında çıngırak diş kaşıyıcı hışırtılı dokun hisset kitaplar. Bizde ablasının bir sürü oyuncağı var gün içinde Onları sık sık gösterip konuşturuyoruz. Hışırtılı şeyleri çok seviyor ben tutuyorum o kavramaya çalışıypr bu ata baya ellerini kullanmaya başladı kısa süreli birşeyler tutabiliyor. Bir de ablasına kitap okuyordum durmayınca kucağıma aldım o da baya dinledi resimleri dikkatle inceledi

Benim bebeğim 3-5 gündür sürekli yeşil kaka yapmaya başladı . Aslında arada bazen yeşil oluyordu ama artık hiç sarı kaka yapmıyor . Telaşlanmaya başladım kızlar neden olabilir 🤔
Ilac almadıysanız, amalgam yoksa, bebek hasta değilse yediklerinizle ilgili olabilir. Özellikle paketli gıda, krem santi gibi katkılı malzemelerle hazirlanmis tatlı, fazla unlu gida, alerjik besinler, aşırı soğuk mizaçlı beslenme yada yesil yaprakli sebze yiyorsaniz taşıdıkları bol pestisit etkilemiş olabilir. Kaka düzelene kadar yediklerinizi not edin bence, sorumlu besini daha cabuk bulursunuz.

Bana doktor gazdan dolayı olduğunu söylemişti canım. Bide anne yeşil sebze ağırlıklı beslemediyse ondan da olabiliyormuş. Ama 3 5 günü bulur mu bilemiyorum

Aleyküm selam 🌸 tırnaklarını sık sık kesmelisin . Emerken rahat kesiyorum ben hem emdiği için fazla kıpırdanmıyor da . Haftada bir kesiyorum gerçekten çok hızlı uzuyor tırnakları .
Benimki emerken bile kıpır kıpır ya anca uyuduğunda kesebiliyorum. Hatta uzadı yine yazdığınızı görünce emerken keseyim dedim ama doğru pozisyonu bulamadım. Bir sonraki emzirmede emzirme yastığına koyup öyle deneyeyim ben bi kolumu başının altına koyuyordum çünkü. Öyle olunca elim yetişmedi 😅 Siz sanırım emzirme yastığına koyuyorsunuz

Ilac almadıysanız, amalgam yoksa, bebek hasta değilse yediklerinizle ilgili olabilir. Özellikle paketli gıda, krem santi gibi katkılı malzemelerle hazirlanmis tatlı, fazla unlu gida, alerjik besinler, aşırı soğuk mizaçlı beslenme yada yesil yaprakli sebze yiyorsaniz taşıdıkları bol pestisit etkilemiş olabilir. Kaka düzelene kadar yediklerinizi not edin bence, sorumlu besini daha cabuk bulursunuz.
İlaç yok,amalgam da yok. Paketli gıda arada tüketiyorum . Ama b5-6 gündür hiç paketli gıda tüketmedim fakat salata bol yeşillik yemeyi artırdım her kahvaltıda ve akşam yemeğinde mutlaka salata oluyor. Unlu gıda da tüketmedim sadece kahvaltı da biraz köy yufkası. Belki de bol yeşillik sebep olmuş olabilir 🤔 ama yeşillik çok seviyorum yemeye devam etsem sorun olur mu ki?

Bana doktor gazdan dolayı olduğunu söylemişti canım. Bide anne yeşil sebze ağırlıklı beslemediyse ondan da olabiliyormuş. Ama 3 5 günü bulur mu bilemiyorum
Evet gazı da tekrar çoğaldı ilginç azalması gerekiyor diye beklerken. Birde şu var normalde oğlum gece kaka yapmayı bırakmıştı uyanınca sabah yapıyordu fakat artık gece gazlı bir şekilde yapıyor sabaha kadar 2 basen 3 defa üstelik.

Benimki emerken bile kıpır kıpır ya anca uyuduğunda kesebiliyorum. Hatta uzadı yine yazdığınızı görünce emerken keseyim dedim ama doğru pozisyonu bulamadım. Bir sonraki emzirmede emzirme yastığına koyup öyle deneyeyim ben bi kolumu başının altına koyuyordum çünkü. Öyle olunca elim yetişmedi 😅 Siz sanırım emzirme yastığına koyuyorsunuz
Evet emzirme yastığı olmalı o zaman ellerim serbest kalıyor☺️ 3-4 gün önce ilk defa ayak tırnaklarını da kestim çok kolay oluyor yastık saolsun😃

Evet gazı da tekrar çoğaldı ilginç azalması gerekiyor diye beklerken. Birde şu var normalde oğlum gece kaka yapmayı bırakmıştı uyanınca sabah yapıyordu fakat artık gece gazlı bir şekilde yapıyor sabaha kadar 2 basen 3 defa üstelik.
Canım benim oğlan da 3 ayı doldu bu zmaana kadar gaz sıkıntısı çok yaşamadık ama şimdi başladı emerken mide gurul gurul 3 4 dk emiyo sonra gazi geliyo bırakıyo ben de anlamdım delirmek üzereyim

Back