• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Fışkırır tarzda kusma pek olmadı aslında. İki uç kere olmuştur.doğduğundan beri kusuyor aslında ama kilo alımı normal olduğu için çok önemsememiştim fakat iki gündür sürekli ağzına geliyor yutkunuyor kusmamak için.hatta bu yüzden uykuya dalamıyor.emdi diyelim mesela iki saat geçmiş aradan hala boğazına gelip yutkunuyor.bişey mi dokundu iki uç güne görcem.dokunmadıysa alerji olabilir dediğiniz gibi..bu konularda baya bilgilisinşz yanlış hatırlamıyorsam kızınız da aşı sonrası alerji olmuştu.yazdıklarınızı sürekli takip teyim. Doğal Hayat ınıza imreniyorum.bilgili olmanız ve bunlara burada aktarmanız da çok hoş.girebildiğim müddetçe yazılarınızı okuyorum.deneyimlerinizi yazdığınız için çok sağolun..
Rica ederim, faydalı oluyorsa ne mutlu bana. Ben ikinci bebeğimi büyütüyorum. Kızım hiç dolu dolu kusmadı cok alerjik olmasina ragmen ama surekli ağzına bir seyler gelirdi. Cok sık oldugu icin doktora danıştım reflü dediler ısrarla. Ben alerji diyeti yapınca anladım ki reflü değil alerjik belirtiymis cunku diyet yapınca agzina bir sey gelmedi hic. Oğlum da emdikten sonra çok hareket ettirince çok az kusar her bebek gibi. Çocuklarımın ikisinde de gozlemledigim ortak bir alerjik belirti var. Ne zaman dokunan bir şey yesem ilk emmede başlıyor mide sorunları, ağızlarına bir şey geliyor, geveleyip duruyorlar, yüzlerini ekşitip yutuyorlar zaman zaman. Kızım 3.5 yaşında bu hala böyle. Dediğiniz gibi siz alerji için tetikte olun.

Siizn ne kadar surdu canim? Ekstra bir sey yaptin mi meme ucu icin. Benim iki ucumda buyuk ama sag birazcik daha buyuk ondan mi emzik kullanmaktan mi bilmiyorum. Zorla verdim solu simdi 4dk emdi aglayarak birakti doydu sanmistim ama doymamis sagi emiyor derdi solla yani
10 gün kadar ısrarla emmek istemedi birkaç çekip bırakıyordu. 4 dk emdiyse çok uzun sürmez canım. Çok ısrarcı olmadan arada teklif edebilirsin. Bu dönem emziği biraz azaltmak belki faydalı olabilir

Arkadaşlar 3. Ayımız dolmak üzere sizler bu ay gelişim özelliklerine göre ne gibi oyuncaklar aldınız? Gün içinde nasıl aktiviteler yapıyorsunuz? Bilgi paylaşımı yapalım birbirimize fikir olsun
Ben doğduğu günden beri masal kitabımızı okuyorum.. ve simdilik sadece cingiragi var.. ve el ve ayaklarına takılan çorap biletlik çıngırak aldım neden sonuç ilişkisini kurabilmesi için..
Şimdilerde oyun halisi bakıyorum. Siz neler aldınız?
Oyun halısı baya ilgilerini çekiyor bu dönem en kısa zamanda almanızı tavsiye ederim. Onun dışında çıngırak diş kaşıyıcı hışırtılı dokun hisset kitaplar. Bizde ablasının bir sürü oyuncağı var gün içinde Onları sık sık gösterip konuşturuyoruz. Hışırtılı şeyleri çok seviyor ben tutuyorum o kavramaya çalışıypr bu ata baya ellerini kullanmaya başladı kısa süreli birşeyler tutabiliyor. Bir de ablasına kitap okuyordum durmayınca kucağıma aldım o da baya dinledi resimleri dikkatle inceledi

Kızlar, bebeğim bugün 3 Ay 1 haftalık.oldu. ama 2 günden beri çok iştahsız. Zorla emziriyorum oda 2 dakika emiyor bırakıyor. Bu meme reddi mi sizce. Yoksa bu haftalarda sizin bebislerde de var mı iştahsızlık.

Kızlar, bebeğim bugün 3 Ay 1 haftalık.oldu. ama 2 günden beri çok iştahsız. Zorla emziriyorum oda 2 dakika emiyor bırakıyor. Bu meme reddi mi sizce. Yoksa bu haftalarda sizin bebislerde de var mı iştahsızlık.
Yazdım sabah 5 te. 4.ay atağı geliyor galiba aynı durumdayız

Arkadaşlar 3. Ayımız dolmak üzere sizler bu ay gelişim özelliklerine göre ne gibi oyuncaklar aldınız? Gün içinde nasıl aktiviteler yapıyorsunuz? Bilgi paylaşımı yapalım birbirimize fikir olsun
Ben doğduğu günden beri masal kitabımızı okuyorum.. ve simdilik sadece cingiragi var.. ve el ve ayaklarına takılan çorap biletlik çıngırak aldım neden sonuç ilişkisini kurabilmesi için..
Benimde merak ettigim bir konu bu. Piyanolu oyun halisini cok seviyor bizimki hic sesi cikmiyor ondayken her gun ona koyuyorum. Yuzune bakarak turkce egitici sarkilar soyluyorum parmaklarimi hareket ettirerek parmaklarimi izliyor. Birde gun asiri ingilizce cocuk sarkilarinda kucagima
Alip dans ettiriyorum kulak asinaligi olsun diye. Gunduzleri ben is yaparken ona klasik muzik aciyorum onu dinletiyorum. Zeka kartlarini izletiyorum. Bizimki daha cingirak tutmuyor ne zaman baslar bilmiyorum. Onerileri merakla bekliyorum bende

Aynaya bakip konusuyoruz oglum ozellikle bizimle goz temasi kurarak konusmayi cok seviyor profil resmime de koydum o sekilde gulumsuyor surekli onunla konustugumuzda.bilincli sesler cikariyor yanit verir gibi:) kitapokumayi bikac kere denedim ama durmadi yine denicem

Canım doktoruna sen danışırsın yine ama çocuk aç olsa uyanmaz mı ? Gündüz keyfi nasıl aç çocuk durmaz ki. Ben artık uyandırmıyorum benimki de büyük ihtimal daha az aldı. Ama aç değil bence öyle olsa anlardım diye düşünüyorum. Bazen 6 saat uyuduğu oluyor yeri geliyor 3 saatte uyanıyor. Her çocuğun potansiyel bir kilosu var genlerden geçen düzeni bozmaya değer mi bakmak lazım
Evet canim aynen bugun doktorumuzla gorustuk oda aynisunu soyledi uyandirmayin acikinca uyanir zaten dedi kiloyuda normal buldu evwt biraz az ama anne sutu aliyor yine her ay takip edelim dedi ah bu ebeler🤦‍♀️ 2 3 gece uyandırdım busefer dengesi bozuldu huzurusuz oldu yawrum

Rica ederim, faydalı oluyorsa ne mutlu bana. Ben ikinci bebeğimi büyütüyorum. Kızım hiç dolu dolu kusmadı cok alerjik olmasina ragmen ama surekli ağzına bir seyler gelirdi. Cok sık oldugu icin doktora danıştım reflü dediler ısrarla. Ben alerji diyeti yapınca anladım ki reflü değil alerjik belirtiymis cunku diyet yapınca agzina bir sey gelmedi hic. Oğlum da emdikten sonra çok hareket ettirince çok az kusar her bebek gibi. Çocuklarımın ikisinde de gozlemledigim ortak bir alerjik belirti var. Ne zaman dokunan bir şey yesem ilk emmede başlıyor mide sorunları, ağızlarına bir şey geliyor, geveleyip duruyorlar, yüzlerini ekşitip yutuyorlar zaman zaman. Kızım 3.5 yaşında bu hala böyle. Dediğiniz gibi siz alerji için tetikte olun.
Alerji diyetini nasıl yaptınız?

Hergun nasil kullanıyorsun canim? Benim oğlum cok agliyor uygularken 3 günde bir yapmama rağmen 😶 dun kafasını kaldırıp aniden one atti hatta aglicam diye. O kadar korktum ki bisey olacak diye. Tonimer kullanmaya baslicam o yüzden.

3 kere kesin kalkıyor ama sabaha karşı gazdan ve uyanmak istediginden saat başı kalkıyor 😌
Ben yaklaşık 15-20 günlükten beri hemen hemen hergün yapıyorum canım. En küçük uçlu şırıngayla burnuna sıkıp yüz üstü çeviriyorum. Genelde sıkmadan önce bazen mızıklanıyor ama hemen yüz üstü çeviriyorum gülmeye başlıyor. Alıştı sanırım 😁 bazı günler burnu daha çok tıkanıyor o zaman 2-3 kere yaptığımda oldu. Rahatlıyor çocuk
Sebebi stres olabilirmiş diye okudum telâşlandım. Son 3 gündür ev kalabalık misafir var acaba gerçekten korku veya stres mı yasiyor
sebebini hiç araştırmamıştım ben emzik emiyor diye dudağını da emer diye düşündüm. Doktora gittiğimde sorayım bakayım, gerçi son zamanlarda yapmıyor
Ben yaklaşık 2 hafta önce oyun halısı aldım, ilk zamanlar sadece izliyordu şimdi tutuyor, inceliyor. Baya vakit geçiriyor. Bir de peluş çıngıraklı bi köpeği var, kuşakları hışırtılı onu da artık 2 eliyle tutup ağzına sokmaya başladı. Mesela dün köpeğin burnunu baya emmiş 😂 bir de ellerimle oynamayı çok seviyor. Hareket ettirdikçe ellerimi tutuyor, parmaklarımı inceliyor 🥰
40524A28-26BD-443B-9B23-8C6D4636D763.jpeg
F3E48C84-C7E0-42C6-8602-D8315FBD8CB6.jpeg

Alerji diyetini nasıl yaptınız?
Tüm süt ürünlerini tamamen kestim, düzeldi. Aşıdan sonra yumurta alerjisi başladı, onu da kestim düzeldi. 6 ay aşısından sonra çok çok geniş bir alerjisi vardı. Soğan, patates, zeytin, mantar, pazı dışında bir sey yemedim ama yine de düzelmedi.

Kizlar adet olana kadar her ay gidip kan testi mi olacagiz nasil olacak :(benim bu 3.kazara oldu ki kaza da olmadi aslinda olsa ertesi gun hapi vs onlemimi alirdim odum kopuyor siz nasil yapiyosunuz hic bi korunma yontemi de yuzde yuz korumuyo ki

Ben yaklaşık 15-20 günlükten beri hemen hemen hergün yapıyorum canım. En küçük uçlu şırıngayla burnuna sıkıp yüz üstü çeviriyorum. Genelde sıkmadan önce bazen mızıklanıyor ama hemen yüz üstü çeviriyorum gülmeye başlıyor. Alıştı sanırım 😁 bazı günler burnu daha çok tıkanıyor o zaman 2-3 kere yaptığımda oldu. Rahatlıyor çocuk

sebebini hiç araştırmamıştım ben emzik emiyor diye dudağını da emer diye düşündüm. Doktora gittiğimde sorayım bakayım, gerçi son zamanlarda yapmıyor

Ben yaklaşık 2 hafta önce oyun halısı aldım, ilk zamanlar sadece izliyordu şimdi tutuyor, inceliyor. Baya vakit geçiriyor. Bir de peluş çıngıraklı bi köpeği var, kuşakları hışırtılı onu da artık 2 eliyle tutup ağzına sokmaya başladı. Mesela dün köpeğin burnunu baya emmiş 😂 bir de ellerimle oynamayı çok seviyor. Hareket ettirdikçe ellerimi tutuyor, parmaklarımı inceliyor 🥰Eki Görüntüle 2797748 Eki Görüntüle 2797749
Muhtesem ... Ben de şimdi oyun halısı siparişi verdim.. bakalım sevecek mi Bir de zeka kartları var kullandığımız onu söylemeyi unutmuşum doğduğu günden beri kullanıyoruz göz ile takip yapıyorduk önceleri Şimdi ise uzun uzun bir kartı inceliyor o incelerken bende o kart hakkında bilgi veriyorum veya bir masal anlatıyorum

Aynaya bakip konusuyoruz oglum ozellikle bizimle goz temasi kurarak konusmayi cok seviyor profil resmime de koydum o sekilde gulumsuyor surekli onunla konustugumuzda.bilincli sesler cikariyor yanit verir gibi:) kitapokumayi bikac kere denedim ama durmadi yine denicem
Evet biz de aynayı çok seviyoruz koridordaki boy aynasında kendini inceliyor..
her sabah günaydınla başlayıp altını alırken konuşuyorum gülümsüyor ve sesler çıkarıyor Konuşuyor gibi....
Bizde kitap okumayı babası yapıyor daha çok Akşamları Ana kucağına otur tutuyoruz kitabı önüne tutup Masalı jest ve mimikler imizi kullanarak okuyoruz

bebeğim boynunu hala sağa hafif yatık tutuyor çok tedirginim ve çocuk cerrahisine randevu aldım gösterip bişi çıkmamasını içimin rahatlamasını ümit ediyorum :( tortikolis'den şüpheleniyorum ama onda başını aksi yöne çeviremez yazıyor bizimki her iki yöne de başını çeviriyor dualarınıza ihtiyacım var

Back