2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bence stres yapma valla bu stres ve endişe çok araştırmaktan ve anne olmaktan kaynaklı bence olsaydı öyle bir şey bugüne kadar farklı belirtiler de olurdu bence. Bir şey olmaz ins Allahın izniyle

Kizlar bebegim artik uzerine orttugum battaniyeyi cekip yuzunu kapatiyor, tehlikeli oluyor artik o sekilde yatirmak. Dun kundak gibi yapip yatirdim cekemeyecegi sekilde. Siz nasil yapiyorsunuz, uyku tulumu kullaniyorsaniz tavsiyeniz var midir?

Çocuk doktorunuz görmüş müydü ? Bizimkisi sağa sola çeviremez dedi. Sizin bebeğiniz ne kadarlık

Benim bebeğim 3-5 gündür sürekli yeşil kaka yapmaya başladı . Aslında arada bazen yeşil oluyordu ama artık hiç sarı kaka yapmıyor . Telaşlanmaya başladım kızlar neden olabilir

Diğer bir sıkıntı da en son 25 gün önce tarttırdım o zaman 1150 gram almıştı. Fakat bu 25 günde çok az aldı sanırım. . Tartıya çıkıp bakıyorum aramızda 500-550 g fark var 93 günlük oldu üstelik hala 6 kiloya ulaşamadı. Üstelik bu 500-550 g fark 1 haftadır böyle hiç değişmedi. Sürüm mü yaramıyor yetmiyor mu anlamadım. Sabah sağlık ocağına götüreceğim ölçüme bakalım ne diyecekler.

İlk iki ay cogumuzda kilo alimi iyiydi fakat son ay yavasladi, ben de carsamba gunu 3 ay kontrolune gidecegim ama arada baska sey icin doktora gittigimizde tartmisti 20 gunde 250 gr almisti kizim. Dusuk dedi ve emzirme sikligini ve miktarini (sagdig sut + emzirme) artirmami soyledi doktor. Meme reddi, emme problemleri, bebegin buyudukce ilgisinin meme disina kaymasi gibi sorunlardan oturu sanirim.

Yaa yerimm büyüyorlar minikler
Benim kide elleriyle cok ilgili ve uzanip tutmaya başladı sanki gülücükler arttı falan erkek ama bir simarikliklar
Aksam ablasi ile uyku saati bazen aynı oluyor yatırıyorum ikisine de okuyorum oda bakiyor oyle kuzucuklar ya gecen aksam bir baktım ablası okuyor oda dinliyor sanki
Bizim minikler ablaları olduğu için çok şanslılar ✌ işim oluyor mesela az bwsiginde ilgilen diyorum tabi bir gözüm onlarda cunku oda henüz 4 yaş. Bakıyorum ona masal anlatıyor ablasına bakışı bir başka güzel ona sanki başka güzel gülüyor gözünü ondan alamıyor yada bana öyle geliyor bilmiyo⁰rum ama ne çok şükür sebebimiz var
Rabbim dileyen herkese nasip etsin

Benim bebeğimin kuyruk sokumunda da var mongol lekesi hacamatı nerede yaptırdınız acaba beni de bilgilendirir misiniz

Biz de öyleyiz canım ablasına çok gülüyor geçen ablası bişey anlatırken kahkaha attı başladı miniğim de sesli gülmeye tabii ona güldükçe ablası da mest oluyor. Beni çok seviyor edalarında geziyor evde

Canım merak etme bizimkide öyle. Normal dediler

Canım bursa birçok kişinin 3.ayda kilo alımı azaldı. Normaldir sanırım

meme reddi yaşamadım ben emmesi çok iyi uzun uzun ve sık sık emiyor ona rağmen böyle az kilo alınca endişelendim. Sadece geceleri uyumasına karışmıyorum. İlk uyuduğunda genelde 6 saat sonra falan kalkıyor emip geri uyuyor tekrar 2 saat sonra kalkıyor emip uyuyor ve artık nerdeyse saat başı kalkıyor ve her kalktığında emiyor. 7-7.30 gibi kesin kalkmış oluyoruz ama aslında gece de bol bol emmiş oluıyr hem sütüm gece daha çok oluyor. Bilemiyorum kafama takmak istemiyorum belki bu çocuğum da böyle yavaş büyüyecek diye düşünmeye başladım . Sağlık ocağında ne diyecekler bakslım öğleden önce götüreceğim inşallah boyu falan güzel uzamıştır büyüme de uzama daha önemliymiş.

Canım bursa birçok kişinin 3.ayda kilo alımı azaldı. Normaldir sanırım

ilk çocuğum maşallah tombul bir bebekti 3 aylıkken 7 kiloydu ister istemez bunu o la karşılaştırıyorum ama büyük oğlum küçükten 900 g fazla doğmuştu. Belki de kuvvetli olduğundan daha iyi emiyordu bilmiyorum . Eğer persentil de sıkıntı yoksa rahatlayacağım. Olmadı sütümü yeniden sağmaya başlarım ekstra veririm. Daha da olmazsa doktor da önerirse mama takviyesi yaparım .

Kizlar bebegim artik uzerine orttugum battaniyeyi cekip yuzunu kapatiyor, tehlikeli oluyor artik o sekilde yatirmak. Dun kundak gibi yapip yatirdim cekemeyecegi sekilde. Siz nasil yapiyorsunuz, uyku tulumu kullaniyorsaniz tavsiyeniz var midir?
Ben battaniyeyi yatağına seriyorum. Kundağınıda yarım kundak yapıp battaniyenin üzerine yatırıyorum.
Battaniyesini ayak ucundan üstüne örtüyorum.
Eliyle yüzüne çekme ihtimali olmuyor.
Başından beri böyle yaptım
Sadece çok tepinirse ayaklarıyla üzer biraz açılıyor
Ama zaten kundağı da olduğu için üşümüyor. Bende farketmiş luyorum o ara
Beli de sırtı da sıcak kalmış oluyor.
İkisi de çok kalın değil
Odanın ısısıyla dengeli

İlk bebegin 3 aylıkken 7 kilo idi bu minikte anladığım kadarıyla 6 kiloya yakin belki de oldu sen bilmiyorsun. Yani arada 1 kilo gibi fark var bence sen kendini strese sokmaya yer arıyorsun yapma kuzum sakin ol çok şükür saglikli ya kiolu olmus zayıf olmuş çok takılma bence anin tadını yaşa.
Ben ilk bebegimde çok saglik sıkıntısı yaşadım zqten çok erken doğmuştu ve halen kontrolleri oluyor.
Simdi ikincisini 2. Ay kontrolu için götürmedim :) 3. Ay için gidicem bu hafta aşısı var diye.
Onemli olan bebeklerimiz saglikli olsun boyları kiloları da önemli elbette ama presentel içinde hepsi masallah

Selam aleyküm hanımlar. Nasılsınız uzun zamandır yazamıyorum. İnşaallah herkes iyi.
Benim kızımın tırnakları çok erken uzuyor. Ve ben ne tam kesmeyi biliyorum nede kesebiliyroum. Yüzünü sürekli çiziyor. Bende çorap taktım.
Sizce ne yapmalıyım kolayı varmı

Evet benim ki battaniye yiyor :) yada ayağıyla tepinip atiyor. Ben gece cift giydiryorum ama artık uyku tulumu alacağım en iyisi de owli bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…