Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de uyumaya calisiyorum bebekle birlikte erken uyandiramiyorumBizimki de yaklaşık 2-3 hafta öncesine kadar 12 buçuk 1’den önce gece uykusuna geçmiyordu. Ne olduysa artık 21:30 en geç 22:30’da uyuyor. Tabi tam dalmıyor yatağında yanında bekliyorum arada bir gözlerini açıyor o sırada beşiğini hafif sallayıp geri uykuya döndürüyorum. Sonra 12 buçuk gibi emmek için uyanıyor, emziriyorum ondan sonra derin uykuya geçiyor. Mesela bugün 21:20’de uyudu ama ana kucağında uyudu yerine alsam uyanır o yüzden acıkana kadar yerine almıyorum. Kıpırdanmaya başlayınca alıp emzirip yatağına yatırıcam. Oğlum erkende uyusa 5 buçuk 6 gibi mutlaka uyanıyor doğduğundan beri. Hadi öncesinde ciddi gaz sancısı oluyordu. O saatte gaz çıkarmaya çalıştığı için uyanıyordu şimdi hafifledi ama yinede uyanmaya devam ediyor umarım geçer.
Erken uyuması için erken kaldırmak gerekiyormuş. Ama şuan için pek mümkün olmuyor, uykusu gelince basıyor yaygarayı uyumak için.
4,5 aylıkken uyku eğitimi vermek istiyorum çok araştırdım. Hep ücretliİnstagramda tunalihayat diye bir sayfa buldum. Kadın uyku eğitimcisi değil ama öncesinde oğlu için eğitim almış. Ve her şeyi paylaşıyor. Takip edebilirsin eminim faydası olacaktır
![]()
Fışkırır tarzda kusma pek olmadı aslında. İki uç kere olmuştur.doğduğundan beri kusuyor aslında ama kilo alımı normal olduğu için çok önemsememiştim fakat iki gündür sürekli ağzına geliyor yutkunuyor kusmamak için.hatta bu yüzden uykuya dalamıyor.emdi diyelim mesela iki saat geçmiş aradan hala boğazına gelip yutkunuyor.bişey mi dokundu iki uç güne görcem.dokunmadıysa alerji olabilir dediğiniz gibi..bu konularda baya bilgilisinşz yanlış hatırlamıyorsam kızınız da aşı sonrası alerji olmuştu.yazdıklarınızı sürekli takip teyim. Doğal Hayat ınıza imreniyorum.bilgili olmanız ve bunlara burada aktarmanız da çok hoş.girebildiğim müddetçe yazılarınızı okuyorum.deneyimlerinizi yazdığınız için çok sağolun..Reflü mide kapakçığının zayıflığından kaynaklanıyor. Bebek büyüdükçe mide kapakçığı mutlaka güçlenir ve reflü geriler. Sizde anladığım kadarıyla fışkırır tarzda kusma vardı ve arttı. Reflü olsaydı zamanla artmaz azalırdı. Muhtemelen aşı sonrası alerji geliştirdi bebeğiniz ve yediklerinizin daha çoğu dokunmaya basladigi icin daha cok kusuyor.
Bizimki avent air kullaniyor emzige alisti diye mi emmiyor acaba diye dusundum iki meme ucu cok farkli degil. Almadigi memeyi hep sagiyor musun umarim ikisinide guzelce emerlerBen yaşadım canım önce sol mememi emmedi 1 hafta kadar. Sol tarafa yatırdığım an ağlamaya başlıyordu. O dönem sağmayı geciktirdiğim için mastit oldum hatta. Israrlı olmamakla beraber her gün 1-2 kere teklif ettim hep. Buarada o dönemler bibs’in emziğini veriyordum ve o emziklerim ucu biraz büyük. Farkettim ki sol mememin ucu küçük sağ daha büyük. Sanırım o yüzden solu almamaya başladı. Sağdığım zamanlar ucu büyüyünce alıyordu sadece. Sonra ben emziği değiştirdim avent air aldım. Bir süre sonra bu sefer büyük tarafı almamaya başladışimdi arada bir sağ tarafı almıyor ısrar etmiyorum hemen sola geçiriyorum. Bazen de hiç sorun etmeden alıyor. Senin göğüs uçların farklı mı peki?
Emzige cok alisti bizimkide. Mesela simdi sol memeyi zar zor verdim 4dk emdi aglayip birakti doydu sandim tekrar denedim solu almadi ama sagi emiyor demekki doymamisBizimki de emzik sanıyor emiyor süt gelince sinirlenip ağlıyor:) bizimkinin nedeni emziğin rahatlığına alışması canım. Çok ac değilse bunu yapıyor ben de genelde sağ memede
Siizn ne kadar surdu canim? Ekstra bir sey yaptin mi meme ucu icin. Benim iki ucumda buyuk ama sag birazcik daha buyuk ondan mi emzik kullanmaktan mi bilmiyorum. Zorla verdim solu simdi 4dk emdi aglayarak birakti doydu sanmistim ama doymamis sagi emiyor derdi solla yaniBen yaşadım şimdi emiyor ama hala çok istekli değil. En azından ağlamıyor artık. Benim sol meme ucu daha küçük ondan olabilir diye düşünüyorum. Çok aç olduğunda önce o memeyi teklif edebilirsin, kucakta gezerek emzirebilirsin, yine de çok sık vermemeye çalış daha fazla direnebiliyorlar. Umarım çabuk geçer
Biberon vermiyorsan geçici bir durum oluyor sıkma canını. Bir de almadığı göğsümü alması için gülücükler saçıyorum, ağlamaya başlamasın diye. Öyle şaşırıp ağlayamıyorBizimki avent air kullaniyor emzige alisti diye mi emmiyor acaba diye dusundum iki meme ucu cok farkli degil. Almadigi memeyi hep sagiyor musun umarim ikisinide guzelce emerler
Bu gece bizde 4te birdenbire uyandık. Gayet güzel uyuyordu aslında 1 saat evvelinden emmeye de kalkıp uyumaya devam etmişti. Ne oldu da gözünü açtı uyandı anlamadım. Daha yeni uyutabildim. Bizim de 2 gün sonra 4 ayımız doluyor bu uyku gerilemesi denen şeyi mi yaşamaya başlıyoruz bilmiyorum ama korkuyorum her gece böyle olmasındanKızlar bugün 102 günlüğüz.ne gündüz uyudu ne gece doğru dürüst. Mamayı da zor yiyor. Baktım atak haftasına girmişiz. Diyorlardı 4.ay atağı fena diye. Şu saat oldu ayağımda yarı uyur yarı uyanık. Allaj yardımcımız olsun zor geçecek bu atak galiba![]()
Ben de eminimBebeğimin annesi olarak hakkında en iyisini yapacağımdan şüphen olmasın canım, tavsiyen için sağol
Evet uyku gerilemesi 16 17.haftada olurmuş sizin geçmiş aslında o haftaları. İnşallah geçici bişeydir dünküBu gece bizde 4te birdenbire uyandık. Gayet güzel uyuyordu aslında 1 saat evvelinden emmeye de kalkıp uyumaya devam etmişti. Ne oldu da gözünü açtı uyandı anlamadım. Daha yeni uyutabildim. Bizim de 2 gün sonra 4 ayımız doluyor bu uyku gerilemesi denen şeyi mi yaşamaya başlıyoruz bilmiyorum ama korkuyorum her gece böyle olmasından
Pardon uykusuzluktan şaşırdım evet 16.hafta oluyorEvet uyku gerilemesi 16 17.haftada olurmuş sizin geçmiş aslında o haftaları. İnşallah geçici bişeydir dünkü![]()
Biberon vermiyorum canim. Deneyecegim cok tesekkurler ins duzelirlerBiberon vermiyorsan geçici bir durum oluyor sıkma canını. Bir de almadığı göğsümü alması için gülücükler saçıyorum, ağlamaya başlamasın diye. Öyle şaşırıp ağlayamıyorSende çok ısrar etme ama ara ara teklif et düzelecektir. Bir de çok mızmızlandığı zaman gezerek emzirmeye başlayıp sonra oturuyorum o da işe yarıyor.
Evet almadığı göğsümü sağıyorum ki hatta bu saatte birazdan sağıcam çünkü bugün de çok emmedi.
Sezeryanlı olmama rağmen dişimi sıkıp bebeğimin karnını karnıma yatırdım. Sırtı havada kaldı yani.Biz meme reddi taşıyoruz sanırım ne yapmalıyım geçmesi için
Hiç yeşil sümük olmadı bu zamana kadar hep beyaz. Yeşil de mi oluyormuş onu bilmiyordum. Ben her gün serum fizyolojik uyguluyorum belki o yüzden hep beyazdır.
kızlar sizin mimikler geceleri kaç defa uyanıyorlar
Sebebi stres olabilirmiş diye okudum telâşlandım. Son 3 gündür ev kalabalık misafir var acaba gerçekten korku veya stres mı yasiyorBizimki de üst dudağını emiyor, geçicidir diye düşünüyorum