2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Biz meme reddi taşıyoruz sanırım ne yapmalıyım geçmesi için

Ben de uyumaya calisiyorum bebekle birlikte erken uyandiramiyorum sagol canim tavsiyen icin ben de takip edeyim, uyku duzeni olusturmak lazim kesinlikle, ozellikle ise baslamadan once halletmem lazim uyku konusunu.

Fışkırır tarzda kusma pek olmadı aslında. İki uç kere olmuştur.doğduğundan beri kusuyor aslında ama kilo alımı normal olduğu için çok önemsememiştim fakat iki gündür sürekli ağzına geliyor yutkunuyor kusmamak için.hatta bu yüzden uykuya dalamıyor.emdi diyelim mesela iki saat geçmiş aradan hala boğazına gelip yutkunuyor.bişey mi dokundu iki uç güne görcem.dokunmadıysa alerji olabilir dediğiniz gibi..bu konularda baya bilgilisinşz yanlış hatırlamıyorsam kızınız da aşı sonrası alerji olmuştu.yazdıklarınızı sürekli takip teyim. Doğal Hayat ınıza imreniyorum.bilgili olmanız ve bunlara burada aktarmanız da çok hoş.girebildiğim müddetçe yazılarınızı okuyorum.deneyimlerinizi yazdığınız için çok sağolun..

Bizimki avent air kullaniyor emzige alisti diye mi emmiyor acaba diye dusundum iki meme ucu cok farkli degil. Almadigi memeyi hep sagiyor musun umarim ikisinide guzelce emerler

Bizimki de emzik sanıyor emiyor süt gelince sinirlenip ağlıyor:) bizimkinin nedeni emziğin rahatlığına alışması canım. Çok ac değilse bunu yapıyor ben de genelde sağ memede
Emzige cok alisti bizimkide. Mesela simdi sol memeyi zar zor verdim 4dk emdi aglayip birakti doydu sandim tekrar denedim solu almadi ama sagi emiyor demekki doymamis

Siizn ne kadar surdu canim? Ekstra bir sey yaptin mi meme ucu icin. Benim iki ucumda buyuk ama sag birazcik daha buyuk ondan mi emzik kullanmaktan mi bilmiyorum. Zorla verdim solu simdi 4dk emdi aglayarak birakti doydu sanmistim ama doymamis sagi emiyor derdi solla yani

Selam kızlar bayadır yazmadım 3 çocukla günler baya hareketli geçiyor nasılsınız bebişler nasıl arada girsem de pek okuma fırsatım olmuyor malesef. Benim oğlan baya gececi sabah 5 lere kadar oturduğumuz çok oldu ilk zamanlar akşam 10 da yatardı sonra sabahlara kadar uyumaz oldu bu ara 1 gibi yatıyor yeni uyuttum. Ayak baş parmaklarında batık oldu malesef baya kötü durumda ilaçlarda pek fayda etmedi sağ gözü sürekli akıyor her sabah çapaklı göz kanalı tıkalı masajlarla açmaya çalışıyorum ama pek düzelme yok 3 ay dolunca tekrar doktora gidicez inşallah. Gaz yapıyor diye süt ürünlerini tamamen kesmiştim yemek yemeye de pek fırsat bulamıyodum heralde sütüm çok besleyici olmadı mı sürekli başka bebeklerle kıyaslayıp moralimi bozuyorlar eşimde bende uzun boyluyuz kızlarımda öyle ama oğluma sürekli ufak diyolar bizden ay olarak küçük bebekler kocamanmış doktor gelişimi normal diyor ama insanlara laf anlatılmıyor malesef umarım kısa sürede yakamdan düşerler sağlıklı olsun yeterli benim için çok kilolu çok uzun boylu olmasa da olur

Bizimki avent air kullaniyor emzige alisti diye mi emmiyor acaba diye dusundum iki meme ucu cok farkli degil. Almadigi memeyi hep sagiyor musun umarim ikisinide guzelce emerler
Biberon vermiyorsan geçici bir durum oluyor sıkma canını. Bir de almadığı göğsümü alması için gülücükler saçıyorum, ağlamaya başlamasın diye. Öyle şaşırıp ağlayamıyor Sende çok ısrar etme ama ara ara teklif et düzelecektir. Bir de çok mızmızlandığı zaman gezerek emzirmeye başlayıp sonra oturuyorum o da işe yarıyor.
Evet almadığı göğsümü sağıyorum ki hatta bu saatte birazdan sağıcam çünkü bugün de çok emmedi.

Kızlar bugün 102 günlüğüz.ne gündüz uyudu ne gece doğru dürüst. Mamayı da zor yiyor. Baktım atak haftasına girmişiz. Diyorlardı 4.ay atağı fena diye. Şu saat oldu ayağımda yarı uyur yarı uyanık. Allaj yardımcımız olsun zor geçecek bu atak galiba

Bu gece bizde 4te birdenbire uyandık. Gayet güzel uyuyordu aslında 1 saat evvelinden emmeye de kalkıp uyumaya devam etmişti. Ne oldu da gözünü açtı uyandı anlamadım. Daha yeni uyutabildim. Bizim de 2 gün sonra 4 ayımız doluyor bu uyku gerilemesi denen şeyi mi yaşamaya başlıyoruz bilmiyorum ama korkuyorum her gece böyle olmasından

Evet uyku gerilemesi 16 17.haftada olurmuş sizin geçmiş aslında o haftaları. İnşallah geçici bişeydir dünkü

Kayinvalidem sigara ictigi ustuyle elini yikamadan cocugu kucagina aliyor yuzune dokunuyor nasil uyarcam bilmiyorum. Hamileyken evimde asla sigara icirtmem demistim ondan bizde icmiyor ama bu sabah erkendne oraya gelmemiz gerekti baktim mutfagin kapisini kapatmis sigara iciyo sonra cocugun yanina geliyo

Biberon vermiyorum canim. Deneyecegim cok tesekkurler ins duzelirler

Biz meme reddi taşıyoruz sanırım ne yapmalıyım geçmesi için
Sezeryanlı olmama rağmen dişimi sıkıp bebeğimin karnını karnıma yatırdım. Sırtı havada kaldı yani.
Huzursuzluğu geçene kadar öne arkaya sallandım.
Ağlıyorsa onun sesini bastıracak ses tonuyla bişey ler söyledim.
Bebeğim sakinleştikce sallanmayıda ses tonumuda hafiflettim.
Babası nasıl bi şekil emmedir o diyodu

Hiç yeşil sümük olmadı bu zamana kadar hep beyaz. Yeşil de mi oluyormuş onu bilmiyordum. Ben her gün serum fizyolojik uyguluyorum belki o yüzden hep beyazdır.

Hergun nasil kullanıyorsun canim? Benim oğlum cok agliyor uygularken 3 günde bir yapmama rağmen dun kafasını kaldırıp aniden one atti hatta aglicam diye. O kadar korktum ki bisey olacak diye. Tonimer kullanmaya baslicam o yüzden.
kızlar sizin mimikler geceleri kaç defa uyanıyorlar

3 kere kesin kalkıyor ama sabaha karşı gazdan ve uyanmak istediginden saat başı kalkıyor

Arkadaşlar 3. Ayımız dolmak üzere sizler bu ay gelişim özelliklerine göre ne gibi oyuncaklar aldınız? Gün içinde nasıl aktiviteler yapıyorsunuz? Bilgi paylaşımı yapalım birbirimize fikir olsun
Ben doğduğu günden beri masal kitabımızı okuyorum.. ve simdilik sadece cingiragi var.. ve el ve ayaklarına takılan çorap biletlik çıngırak aldım neden sonuç ilişkisini kurabilmesi için..
Şimdilerde oyun halisi bakıyorum. Siz neler aldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…