• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Selam kızlar.çoğunuz benden bir ay önde.bişey merak ediyorum.bebeği reflü olup 3. Ayda reflüsü azalan var mı aranızda?uykular düzene girdi mi?/biz 2 aylığız.merak ediyorum:)

İyi akşamlar kızlar bebek arabası alacağım önerilerinizi bekliyorum 😌aslında chicco troloymi beğendim ama kullann varmı chicconun bazı modellerde ön tkerlek sorunu oluyormuş çok kararsız kaldım
bizimki yoyko city memnunum. Youtubeda tanitim videosu da var izleyebilirsin.

Kızlar çok kötü grip oldum. Burnum silmekten yara oldu. İlaç da içemiyorum. Öneriniz varmıdır. En çabuk nasıl atlatabilirim
Baş parmağın ic kısmındaki en bombeli bölge burnu temsil eder. Tam bu çıkıntıya tane karabiber bantlayın, en az 3 saat kalsın. Tamamen iyileşene kadar her gün yeni bir karabiberle devam edin bantlamaya. Sarımsağı krem gibi olana kadar ezin, birazcık zeytinyağı ile karıştırın ve ayaklarınızın altına sürüp çorap giyin. Karabiber 1 saat kadar zamanda sarımsaklı yağ yarim saatte etki etmeye başlar. Burun tıkanıklığı, burun akıntısı büyük oranda geçer. Kızımı 3.5 yaşına kadar bu tarifle ilaçsız büyüttüm.

Baş parmağın ic kısmındaki en bombeli bölge burnu temsil eder. Tam bu çıkıntıya tane karabiber bantlayın, en az 3 saat kalsın. Tamamen iyileşene kadar her gün yeni bir karabiberle devam edin bantlamaya. Sarımsağı krem gibi olana kadar ezin, birazcık zeytinyağı ile karıştırın ve ayaklarınızın altına sürüp çorap giyin. Karabiber 1 saat kadar zamanda sarımsaklı yağ yarim saatte etki etmeye başlar. Burun tıkanıklığı, burun akıntısı büyük oranda geçer. Kızımı 3.5 yaşına kadar bu tarifle ilaçsız büyüttüm.
Allah razı olsun canım. Mutlaka deneyeceğim. Bütün kemiklerim kırık gibi ağrıyor.

Merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin . Bebeğinniizn burnundan yeşil sümük geldiği oldu mu hiç

Yeşil renk enfeksiyon kaynaklı olabiliyor . Grip nezle gibi normal insanlar gibi de bebeklerin anatomik yapıları daha farklı grip ya da nezle tehlikeli olabiliyor
Sümükte mikrop çoğalmaya başlayınca rengi yeşil olur. Serum fizyolojik damlatıp aspiratörle çekebilirsiniz rengi beyaza dönene kadar. Sümük genizde bekledikçe mikroplara uygun ortam oluşturuyor çünkü. Bebeğin ayaklarının altına güzelce ezilmiş sarımsakla zeytinyağı karıştırıp sadece yağlı kısmından sürebilirsiniz, bu sümüğü gevşetip burnu açıyor. Yarim saatte kızımın burnu açılır, öksürüğü kesilirdi ben bu tarifi uyguladığımda. Etkisini kaybedince yeniden sürüyordum. Evin havasını dezenfekte etmek için kaynar suya, varsa kalorifer soluğuna bir iki damla greyfurt, cay agaci, kekik, niaouli ya da nane yağı damlatin, suyun buhariyla yaglar havaya karışıyor. Hem kokusu cok hos hem soludugunuz hava tertemiz oluyor.

2. Aydan sonra bebeğinin reflüsü artan var mı kızlar?
Reflü mide kapakçığının zayıflığından kaynaklanıyor. Bebek büyüdükçe mide kapakçığı mutlaka güçlenir ve reflü geriler. Sizde anladığım kadarıyla fışkırır tarzda kusma vardı ve arttı. Reflü olsaydı zamanla artmaz azalırdı. Muhtemelen aşı sonrası alerji geliştirdi bebeğiniz ve yediklerinizin daha çoğu dokunmaya basladigi icin daha cok kusuyor.

Sümükte mikrop çoğalmaya başlayınca rengi yeşil olur. Serum fizyolojik damlatıp aspiratörle çekebilirsiniz rengi beyaza dönene kadar. Sümük genizde bekledikçe mikroplara uygun ortam oluşturuyor çünkü. Bebeğin ayaklarının altına güzelce ezilmiş sarımsakla zeytinyağı karıştırıp sadece yağlı kısmından sürebilirsiniz, bu sümüğü gevşetip burnu açıyor. Yarim saatte kızımın burnu açılır, öksürüğü kesilirdi ben bu tarifi uyguladığımda. Etkisini kaybedince yeniden sürüyordum. Evin havasını dezenfekte etmek için kaynar suya, varsa kalorifer soluğuna bir iki damla greyfurt, cay agaci, kekik, niaouli ya da nane yağı damlatin, suyun buhariyla yaglar havaya karışıyor. Hem kokusu cok hos hem soludugunuz hava tertemiz oluyor.
Teşekkür ederim

Yeşil renk enfeksiyon kaynaklı olabiliyor . Grip nezle gibi normal insanlar gibi de bebeklerin anatomik yapıları daha farklı grip ya da nezle tehlikeli olabiliyor
Yanlış anlamayın beni. Dalga amaçlı söylemedim. Cidden bilmiyorum. Olur ya farklı renk de olur. Benim ilk bebeğim. Evhamlı olmamak in üzerine düşmüyorum. O yüzden sordum farklı da mı oluyor diye

Yanlış anlamayın beni. Dalga amaçlı söylemedim. Cidden bilmiyorum. Olur ya farklı renk de olur. Benim ilk bebeğim. Evhamlı olmamak in üzerine düşmüyorum. O yüzden sordum farklı da mı oluyor diye
Estagfurullah yanlış anlamdım . Yeşil sarı renk enfeksiyon alerji nedeni ile de olabiliyor. Ben de o yüzden sormuştum . Bebeklerde burnunu temizleyemediği için sümük orda durdukça enfekte oluyor heralde

Kızlar sizinde Bebeklerinizin ayakları terliyormu benimkinin çorapları nemleniuor terlemekten degistirmek zorunda kalıyorum
O durum bebekten bebeğe değişiyor . Yeğenimin çok terlerdi , bebeğimin hiç terlemiyor , kendi de çok terlemiyor zaten

Kızlar sizinde Bebeklerinizin ayakları terliyormu benimkinin çorapları nemleniuor terlemekten degistirmek zorunda kalıyorum
Ben kalin havlu corap giydirdigimde terliyor, fazla geliyor sanirim ev sicak oldugundan. İnce corap giydirince terlemiyor sanki.

Back